mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 15:52:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 181877 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
MISSA
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 813

« Odgovor #120 : četrtek, 22.01.2004 : 08:28:15 »

LP!
O.K.,lahko uporabiš mail od mastino napoletano.Pozdrav za vse, Miša
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #121 : četrtek, 22.01.2004 : 22:20:15 »

no, tukaj sta pa dve slikici, kako izgleda mastif z uhančkom   Grin

Lp jana

[slika izbrisana ker link ne dela; Mirc]
Logiran
mefisto
odvisnež
Sporočil: 507

« Odgovor #122 : sobota, 24.01.2004 : 10:10:33 »

Lepa gospodična, ni kaj!  Uhanček pa sem komaj našla Cheesy!

Ua, potem bomo pa Slovenci najbolj množični mastino razstavljalci v Grazu!! ( lani je bil skupno celo en mastino )

Bina, bila sem silno radovedna, kako si ti prišla do slikc, zdaj vem in evo info za MISSO:

Najbolj enostavno, da slikco lahko prilepiš sem ( če je še nimaš na kakšni www ) je: greš na www.imagestation.com, se registriraš in upoštevaš nadaljnja navodila ( Create my Album, Upload my im.,... ko bo slikca gor greš nanjo, pogledaš Properties in skopiraš celo kodo do vključno prvega jpg, nato na Forumu pod Novo sporočilo v drugi vrstici klikneš ČETRTO ikono in vmes Paste, pa pride slikca gor. ( ne se sekirat, saj smo vsi od začetka potrebovali inštruktorje )
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #123 : sobota, 24.01.2004 : 10:26:13 »

Lepa gospodična, ni kaj!  Uhanček pa sem komaj našla Cheesy!

Ua, potem bomo pa Slovenci najbolj množični mastino razstavljalci v Grazu!! ( lani je bil skupno celo en mastino )

Bina, bila sem silno radovedna, kako si ti prišla do slikc, zdaj vem in evo info za MISSO:

Najbolj enostavno, da slikco lahko prilepiš sem ( če je še nimaš na kakšni www ) je: greš na www.imagestation.com, se registriraš in upoštevaš nadaljnja navodila ( Create my Album, Upload my im.,... ko bo slikca gor greš nanjo, pogledaš Properties in skopiraš celo kodo do vključno prvega jpg, nato na Forumu pod Novo sporočilo v drugi vrstici klikneš drugo ikono in vmes Paste, pa pride slikca gor. ( ne se sekirat, saj smo vsi od začetka potrebovali inštruktorje )
LP!
Zlata si! Hvala za info!
Pri meni ne gre toliko za neznanje(čeprav spadam med "tiste kure") kakor za kronično pomanjkanje časa.Če nisem zasedena službeno, mi pa moj mali komarček po malem, celi dan(in noč) pije kri.Res hvala za napotek, ga bo rade volje uporabila.
Ja, uhanček je res majhen in ličen.Podedovala ga je po naši dugici, imam pa že v izdelavi drugega, če bo uspel( v obliki pasje tačke) in malo večji bo, da bo viden.
Kar se tiče razstave v Grazu pa sem zelo skeptična, saj še do danes nisem prejela odgovora na moj mail, ko sem jim poslala potrdila in prijavo.
Upam, da bo vse v redu.Pa tudi, da mi bodo iz Brussela poslali tapravi rodovnik do takrat.
Nataša,v rubriki zdravje sem zastavila vprašanje- a lahko pomagaš?
LP,Miša
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #124 : sobota, 24.01.2004 : 11:40:54 »

Citat
imam pa že v izdelavi drugega, če bo uspel( v obliki pasje tačke)
Kaj pa v obliki mastino glave? Bi bil še bolj scenski!
Citat
še do danes nisem prejela odgovora na moj mail
Vprašaj, kaj je zdaj! Meni so mail potrdilo poslali takoj! Verjetno pa imajo zdaj večji naval prijav, ker gre datum proti koncu.
Citat
da mi bodo iz Brussela poslali tapravi rodovnik
Kaj pa imaš zdaj? Za slovenske razstave in mastino specialke ni problema do cca starosti enega leta, če nimaš rodovnika, zadošča ime psa, ime očeta+mame + št. čipa oz. tetovaže, za Avstrijo pa ne vem.  ( sicer to ni po FCI pravilih, samo večina organizatorjev želi privabiti čim več razstavljalcev in to tolerira!)

E tako, zdaj pa hitimo na igro z angleško mastifko!
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #125 : sobota, 24.01.2004 : 17:44:51 »

Citat
Nataša,v rubriki zdravje sem zastavila vprašanje- a lahko pomagaš?

Žal ne. Do sedaj so mi sicer 4-je umrli za rakom, vendar je bilo vse takooo hitro, da niti nismo uspeli iskati možnih variant zdravljenja.
3-je so imeli kostni rak, 2 od njih sarkom ( mislim, da se tako reče ta hitremu ), ena pa na notranjih organih.
Pri sarkomu se je začelo z minimalno oteklino na nogi, zrasla je dobesedno čez noč in seveda takoj k veterinarju, odvzeli so vzorec, ... v 10-ih dneh je bil pes že v večnih loviščih Sad Iz dneva v dan je oteklina rasla, rak se je preselil na bezgavke, pes ni več stopil na nogo, ni mogel več sam lulati ( praznili smo ga s katetrom,…). Prvi trenutek, ko sem izvedela, da ima pes kostnega raka, sem pomislila, da dam psu odrezati nogo, vendar so me prepričali, da rak prehitro napreduje in da bi mogoče pridobil le nekaj mesecev ( če sploh ) življenja. Zato smo ob lajšanju bolečin naravi pustili prosto pot in ko je bil čas, smo ga odpeljali na injekcijo.
Pri normalnem raku je trajalo cca 2 meseca, vendar so bile metastaze že tudi povsod. Pri raku na notr. organih, pa tudi ni bilo nobenih vidnih sprememb pri psici, dokler ni nekaj dni zapored bruhala, po odkritju je bila živa še cca 14 dni, začela je drastično zgubljati na kilaži in vse je zbruhala, edina rešitev je bila odrešilna injekcija.
2 mastina je pokopalo srce, enega so nam na dvorišču zastrupili s podganjim strupom( obdukcijsko poročilo!), enega pa veterinarji s premočno dozo narkoze.

Kako bodo umrli naslednji, pa sporočim. Nasvet za lastnike mastinov: enega imejte vedno v rezervi.  Wink Wink  ( malo sarkazma ne škodi, kaj?)  
Ne vem, kaj si ob tako brezčutnem pisanju mislite tisti, ki me ne poznate: vse sem imela zelo rada, bili so hišni ljubljenčki, spali v posteljah, hodili z nami na počitnice.... vendar trudim se, da živim v sedanjosti, delam načrte za prihodnost, preteklost skušam pozabiti!
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #126 : sobota, 24.01.2004 : 18:47:38 »

Hkrati z angležinjo smo spoznali tudi krave Cheesy

http://www.imagestation.com/picture/sraid101/pefc8f34140508e385722b329d0d35b9c/f9d7ad4e.jpg

http://www.imagestation.com/picture/sraid101/p9f3258f7ec60ddfee64989d1f101c75b/f9d7ad4c.jpg

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #127 : nedelja, 25.01.2004 : 10:21:16 »

LP!
Potem pa lahko en mal računate še na našo polovičko mastinka(40kg9 Upam, da ne bomo čli samo sramote delat!
Miša

[izbrisan prazen citat; Jana]
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #128 : nedelja, 25.01.2004 : 10:26:11 »

Kaj pa v obliki mastino glave? Bi bil še bolj scenski!
Vprašaj, kaj je zdaj! Meni so mail potrdilo poslali takoj! Verjetno pa imajo zdaj večji naval prijav, ker gre datum proti koncu.Kaj pa imaš zdaj? Za slovenske razstave in mastino specialke ni problema do cca starosti enega leta, če nimaš rodovnika, zadošča ime psa, ime očeta+mame + št. čipa oz. tetovaže, za Avstrijo pa ne vem.  ( sicer to ni po FCI pravilih, samo večina organizatorjev želi privabiti čim več razstavljalcev in to tolerira!)

E tako, zdaj pa hitimo na igro z angleško mastifko!
Obeskov z mastinsko glavo se nam je v teh letih že kar nekaj nabralo.Sedaj so za mojo žabico še malo preveliki,zato nosi manjši obesek s svojim imenom.
Glede rodovnika pa tako: posedujemo rumen papir na katerem v belgijski šprahi nekaj piše.Seveda pa je še zraven prevod v francoščini.Z Zoyino pomočjo mi je uspelo razbrati, da je to neke vrste začasni rodovnik.Zadeva je v fazi prevajanja.
Misa
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #129 : nedelja, 25.01.2004 : 10:43:08 »

Žal ne. Do sedaj so mi sicer 4-je umrli za rakom, vendar je bilo vse takooo hitro, da niti nismo uspeli iskati možnih variant zdravljenja.
3-je so imeli kostni rak, 2 od njih sarkom ( mislim, da se tako reče ta hitremu ), ena pa na notranjih organih.
Pri sarkomu se je začelo z minimalno oteklino na nogi, zrasla je dobesedno čez noč in seveda takoj k veterinarju, odvzeli so vzorec, ... v 10-ih dneh je bil pes že v večnih loviščih Sad Iz dneva v dan je oteklina rasla, rak se je preselil na bezgavke, pes ni več stopil na nogo, ni mogel več sam lulati ( praznili smo ga s katetrom,…). Prvi trenutek, ko sem izvedela, da ima pes kostnega raka, sem pomislila, da dam psu odrezati nogo, vendar so me prepričali, da rak prehitro napreduje in da bi mogoče pridobil le nekaj mesecev ( če sploh ) življenja. Zato smo ob lajšanju bolečin naravi pustili prosto pot in ko je bil čas, smo ga odpeljali na injekcijo.
Pri normalnem raku je trajalo cca 2 meseca, vendar so bile metastaze že tudi povsod. Pri raku na notr. organih, pa tudi ni bilo nobenih vidnih sprememb pri psici, dokler ni nekaj dni zapored bruhala, po odkritju je bila živa še cca 14 dni, začela je drastično zgubljati na kilaži in vse je zbruhala, edina rešitev je bila odrešilna injekcija.
2 mastina je pokopalo srce, enega so nam na dvorišču zastrupili s podganjim strupom( obdukcijsko poročilo!), enega pa veterinarji s premočno dozo narkoze.

Kako bodo umrli naslednji, pa sporočim. Nasvet za lastnike mastinov: enega imejte vedno v rezervi.  Wink Wink  ( malo sarkazma ne škodi, kaj?)  
Ne vem, kaj si ob tako brezčutnem pisanju mislite tisti, ki me ne poznate: vse sem imela zelo rada, bili so hišni ljubljenčki, spali v posteljah, hodili z nami na počitnice.... vendar trudim se, da živim v sedanjosti, delam načrte za prihodnost, preteklost skušam pozabiti!

Hvala za pojasnila.Žali mi je, da so tako končali.
Tudi moji moloski so odšli na ta način.Eden za kostnim rakom(kar itak veš), imeli smo tudi karcinom na mandibuli - uspešno operiran, živel je še eno let in pol,zalito srce oz. vročinski udar lani na petek 13.
Še danes ga ne morem preboleti.
Škoda, da še nihče nima izkušnje z obsevanjem rakavih obolenj.Prav zanimivo bi bilo izvedeti to ozkušnjo.
Kar se tiče rezerve je mogoče res morbidno za slišat, ampak tapravi pesjanar ve o čem govoriš.Mene je v 40 letih to tako izučilo, da imam sedaj še za rezervo že eno rezervo.(sedaj pa udarite po meni)
Tudi mi smo včeraj spoznavali nove jezike v družbi treh No-jev.Zoya je še celi večer jodlala v nemščini.Danes pa imam v hiši angelčka - tisti komarček se je nekam skril.
Zato pa imam kakšno minutko časa, da povisim tukaj gor!
Danes se je naredil krasen, sončen dan, zato vam želim, da ga lepo preživite.
Miša s spečim angelčkom.
Logiran
erika
odvisnež
Sporočil: 504

« Odgovor #130 : nedelja, 25.01.2004 : 19:47:19 »

Živijo Miša!

Jaz te popolnoma razumem ,kar se tiče rezerve. Nimam sicer mastinov ampak doge, pa imam tudi že rezervo za rezervo he he Grin
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #131 : nedelja, 25.01.2004 : 22:03:14 »

Erika,LP!
No, končno en pesjanar,(pa ne od hude mravljice) ki ve kaj je zlata rezerva.Sicer pa jaz ne govorim samo o mastinkotih ampak tudi o dogicah, ki so moja druga največja ljubezen, poleg prve-mastinov.Na žalost je moj lani januarja odšel v pasja nebesa.Šele zadnji mesec po malem iščem novega mladička v tihem upanju, da ga bom čimprej našla.Eno je, ker zelo pogrešam mojo dugo, kot drugo pa moj mali mastinski komarček potrebuje pasjo družbo za igro, da se ne bo čisto počlovečila.Vidim po slikci, da imaš celo krdelo.Veliko užitkov ti želim z njimi in upam, da jih bom imela srečo spoznati.
Danes je bil en lep dan in naj bo tak še nedeljski večer.(pogrešam Marjana Kralja)!!!
Lahko noč vsem.Miša
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #132 : ponedeljek, 26.01.2004 : 08:59:12 »

Nimam pojma! Mogoče se sam full dolgo nalagajo!

http://www.imagestation.com/picture/sraid101/p3b81419ef866e2401c40cbb6912d6b24/f9d219e2.jpg

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #133 : ponedeljek, 26.01.2004 : 11:14:13 »

Nataša, zakaj pa ima tvoja mrcina (priznam da ne vem  sram ali je Mars ali Bejba sram) oprsnico? A to si jo kupila pri tisti ženski iz Naklega? Jaz bi potrebovala eno tako oprsnico za Bino, da bo drugo leto vlekla sanke  Wink Grin

Lp jana
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #134 : ponedeljek, 26.01.2004 : 12:41:43 »

Bina, a imaš barvno slepoto Wink Grin

Na psih imam oprsnice da:
1. ga ne davim z zatezno ovratnico TO SE MI ZDI ZELO PRIJAZNO DO PSA!
2. ne uničujem dlak okoli vratu
3. ga lažje zadržim ( zagrabiš kot potovalko Grin Grin )
Na sprehodih sta večinoma odvezana in v kakšnem nepredvidenem trenutku v sekundi zagrabiš oprsnico, vrat je že predaleč spredaj Smiley

Ja, ***** mi jih naredi po naročilu. Ta je iz najlonske vrvi, primerna tudi za dež, plavanje,....pranje v pralnem stroju
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.