mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 22.11.2024 : 19:14:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 181508 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790

« Odgovor #105 : ponedeljek, 19.01.2004 : 23:44:34 »

JSorry, Sonja, ampak jaz tudi na mini poseg z Marsom ne grem! Moti ga ne, spada k pasmi ( bolj ko je koža na glavi nagubana, bolj so ti problemi izraziti ), prikrivanja pasemskih napak pa je zadnja leta v kinologiji tako in tako preveč! Rezultati pa vidni pri potomcih, ubogi novopečeni lastniki pa se čudijo in ne morejo načuditi, kako to, ko pa starši tega niso imeli Grin Grin - so, samo vzreditelji so to prikrili s kirurškimi posegi.Če ostanemo samo pri mastino očeh: operacije preveč odprtih vek, navznoter obrnjenih trepalnic, operacije tretje veke, prestavitev solznega kanala.

Mefisto ali lahko nekaj vprašam glede teh vek? Bernardinci imajo tudi tretjo veko. Bina se prav solzi takrat, ko je zunaj mrzlo (npr. jeseni ob sedmih zvečer, sedaj pa nič), ali pa kadar nekaj prav vneto počne (grize kost, koplje luknje). Meni so v pasji šoli rekli, da pes bolj mežika, da ga trepalnice motijo in da lahko tudi posledično oslepi. Koliko je resnice na tem? Nekaj sem spraševala vzreditelja, pa je rekel, naj počakam z operacijo do konca rasti glave, potem bomo pa videli ali je potrebna operacija ali ne.

A ko operirajo tretjo veko, se to vidi pri psu? A mu potem izgine ta povešena veka?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

lp jana
Logiran
sonja
rad pišem
Sporočil: 356

« Odgovor #106 : torek, 20.01.2004 : 09:35:23 »

Missa,zelo sem vesela,da ste z Zoyo uredili zob,kar se pa tiče solz,me pa še bolj veseli,da ni to kar sem napisala.Jaz namreč ne vem veliko o takšnih stvareh,mi pa pride kakšna malenkost na uho in  potem rada pomagam  ;)Sem pač velik ljubitelj bokserjev in mastinov in se včasih "vrinem"tja,kjer mi niti ne bi bilo potrebno,samo da čvekam Grin Grin
Je pa tudi res,da je Hera nekaj najboljšega,kar se nam je zgodilo v lanskem letu(poleg Kale,ki pa je že veteran Wink)in kar kliče še po enem mastinu v doglednem času Grin
Logiran
mefisto
odvisnež
Sporočil: 507

« Odgovor #107 : torek, 20.01.2004 : 10:06:10 »

Citat
Mefisto ali lahko nekaj vprašam glede teh vek? Bernardinci imajo tudi tretjo veko. Bina se prav solzi takrat, ko je zunaj mrzlo (npr. jeseni ob sedmih zvečer, sedaj pa nič), ali pa kadar nekaj prav vneto počne (grize kost, koplje luknje). Meni so v pasji šoli rekli, da pes bolj mežika, da ga trepalnice motijo in da lahko tudi posledično oslepi. Koliko je resnice na tem? Nekaj sem spraševala vzreditelja, pa je rekel, naj počakam z operacijo do konca rasti glave, potem bomo pa videli ali je potrebna operacija ali ne.

A ko operirajo tretjo veko, se to vidi pri psu? A mu potem izgine ta povešena veka?
Vem, ja. Najbrž hočeš povedati, da ima navznoter obrnjene trepalnice? O tem, koliko je reasnice, da pes oslepi, bo pa najbrž vsak imel svoje mnenje. Vsekakor se strinjam s tvojim vzrediteljem, saj kosti na glavi še rastejo in bodo mogoče kožo na očeh malo raztegnile.
Operirane veke se ne vidi, to lahko ugotovi kvečjemu strokovnjak. Ne izgine, ampak naredijo en mali šiv, da stisnejo preveč razprto kožo. Ne lomi ga, bernardinec ni švicar in malo povešeno veko mora imeti! To je tisti stavek v opisu sodnika: preveč odprte oz. preveč zaprte veke.
Kako pa je zdaj s šapami tvoje gospodične?
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #108 : torek, 20.01.2004 : 10:12:59 »

MISSA,

Citat
Kupili bomo  kremo, ki je za te namene, vendar sem jo danes iskala, a na žalost zaman

Kako se krema imenuje, da poskusim?
( Upam, da ni kak antibiotik, ki se ga koža dolgoročno navadi? ) Meni so namreč buldogaši svetovali že nekaj mazil, pa ni bilo posebnega učinka, puder za otroške ritke se zaenkrat še najboljše obnese.
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #109 : torek, 20.01.2004 : 10:18:57 »

MISSA,

še Daisy službeni mail, ta zagotovo funkcionira: *****
je tudi SKVPM vzrejna referentka, da boš vedela, kam se obrnit, ko boš če boš imela mladičke Smiley Wink

A  smem tvoj mail dodati na spisek prejemnikov novic našega kluba?

Konec za danes, me čaka delo Cheesy
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #110 : torek, 20.01.2004 : 11:04:18 »

Ne lomi ga, bernardinec ni švicar in malo povešeno veko mora imeti! To je tisti stavek v opisu sodnika: preveč odprte oz. preveč zaprte veke.

Saj mene ne motijo te njene povešene veke. Samo v pasji šoli so me opozorili, da se ji na enem učku bolj solzi kot na drugem.

Citat
Kako pa je zdaj s šapami tvoje gospodične?

Vse po starem. Gledam slike na internetu in nekateri bernardinci imajo zadnje tace čisto naravnost, nekateri malo postrani, moja Bina pa čisto postrani. Kaj čmo! Taka je. Če bi bila malo bolj pozorna pri nakupu bi že pri vzreditelju videla, da ima take tace. Bom pa za naslednjič vedela Wink. Bom počakala še nekaj razstav in mnjenje vzreditelja. Če bo to tako velika napaka za rastave, se bo pa upokojila. Glede parjenja bom pa resno razmislila ali bo imela mladiče ali je to prevelika napaka.
Sedaj se moram samo še jaz psihološko pripravit na to, da ji v ringu obračam tace, pred vsemi. To mi je najtežje.

Lp jana
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69

« Odgovor #111 : torek, 20.01.2004 : 11:18:40 »

Citat
Terry apbt, predvidevam da imaš to pasmo.Naš najbolj prijazen prijateljček je apbt, ki je črne barve in me naravnost obožuje, jaz pa njega ! Veliko veselih trenutkov ti želim z njim.

Moram priznat, da me prav razveseli kakšna lepa beseda o apbt-jih. Ja, doma imam malo babo, 2-letno apbt-jko. Hvala za lepe želje, enako tudi vama.
Logiran
MISSA
odvisnež
Sporočil: 813

« Odgovor #112 : torek, 20.01.2004 : 13:33:35 »

Missa,zelo sem vesela,da ste z Zoyo uredili zob,kar se pa tiče solz,me pa še bolj veseli,da ni to kar sem napisala.Jaz namreč ne vem veliko o takšnih stvareh,mi pa pride kakšna malenkost na uho in  potem rada pomagam  ;)Sem pač velik ljubitelj bokserjev in mastinov in se včasih "vrinem"tja,kjer mi niti ne bi bilo potrebno,samo da čvekam Grin Grin
Je pa tudi res,da je Hera nekaj najboljšega,kar se nam je zgodilo v lanskem letu(poleg Kale,ki pa je že veteran Wink)in kar kliče še po enem mastinu v doglednem času Grin
.Kar se tretje veke tiče lahko povem svoje skromno mnenje iz prve roke.Kot prvo je to zelo nadležno in neestetsko za psa.Pa še zelo,zelo boleče zna biti.Ko sem kupovala Zoyo sem pri vzreditelju opazila, da ima na dvorišču nekaj kužkov "viška".Pojasnil mi je, da so to psi z napako.Tretja veka,idr...Takih ne prodaja ampak jih podari prijateljem.Tretjo veko pa več ali manj zmeraj operira, ker je boleča in se ponavlja.Takih mladičkov ne uporablja za razplod.Sem pa videla krasne mladičke! Mislim, da je pošteno, da se pasemskih napak ne skriva.Povešene veke pa so po mojem mnenju pasemska karakteristika mastinkov.Ljudje morajo samo ločiti kaj je tretja veka, kaj pa je navznotraj obrnjena veka.Verjamem pa, da je obojno za psa lahko zelo boleče.
LP,Miša
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #113 : torek, 20.01.2004 : 13:43:56 »

A  smem tvoj mail dodati na spisek prejemnikov novic našega kluba?

Citat

Kateri mail??? Služben,privat,pasji,skriti...Huh

Mladičke bomo seveda imeli, saj sem se ravno zaradi tega po vseh teh letih odločila za kužico.Imam pa že sedaj rezervacije za 4 mladičke.Upam, da bo še zame kaj ostalo!!!

Krema? Ja, obvezno je treba kupiti takšno kremo, ki ne vsebuje antibiotikov, ker bi to, dolgoročno, lahko imelo posledice.Ravno zaradi tega se odsvetuje uporaba fiziološke razstopine, ker vsebuje antibioteike in se uporablja za čiščenje ran.Kar se pudra tiče sem mnenja, da fleke samo prekriva, jaz bi jih rada odstranila.Naslednji teden grem domov in bom v Avstriji pogledala kakšna krema bi bila najboljša za to.Pri nas so mi ponujali milo in v naprej povedali, da ne učinkuje. Cena 2.000 sit, ki so praktično vrženi vstran.Ko dobim kremo bom poročala o vsem.Miša
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #114 : torek, 20.01.2004 : 13:50:00 »

Hvala Bogu, sem že mislila, da sem edina, ki ob 5h zjutraj letam po Šiški napol gola, v pižami, z oblečenim cuckom.Nimam plaščka ampak neke vrste nepremočljiv nahrbtnik z žepki v katerega spravim igrače,priboljške,ključe idr.Miša
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #115 : torek, 20.01.2004 : 13:55:32 »

Moram priznat, da me prav razveseli kakšna lepa beseda o apbt-jih. Ja, doma imam malo babo, 2-letno apbt-jko. Hvala za lepe želje, enako tudi vama.
Škoda, da so tako minceni in niso preveč primerni za naše telebane od 80 kg.Pasma mi je všeč, le škoda, da jo največkrat posedujejo napačni ljudje z napačnimi razlogi.Znajo pa biti prav crkljivi in ljubki, še posebaj v dobi odraščanja.Ko sem se jaz po smrti svojega mastinka odločala med pasmami je prišel v poštev še bokser  a sem se na presenečenje mnogih odločila čisto nekaj "mimo", za bolj nežno dogico in ni mi žal!Veliko veselja s tvojo "babo"Miša
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69

« Odgovor #116 : torek, 20.01.2004 : 15:24:12 »

Glede micenosti; moja obvlada igro tudi z večjimi psi, sicer se z mastinom še ni igrala, je pa norela okoli s 60kg angl. mastifom in kavkaškim ovčarjem. S kavkazerjem sta prijatelja in kadar se njemu da, seveda, norita okoli, vlečeta palico, on se meče na hrbet ona pa po njemu skače...Umreš od smeha zraven.
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #117 : sreda, 21.01.2004 : 20:46:49 »

Oprosti za neprimerno vprašanje, nisem preverjala ali je skrit ali ne, sicer pa tule je klubska stran *****
SORRY,Nataša!!!
Kadar sem preutrujena sem vsa pasja.Zelo žleht sem ti odgovorila in če sem odkrita, sem tako tudi mislila.Kadar me kdo vpraša, če mi lahko pošlje.... saj veš,... te spam pošte imam če z glavo.Glede na moje dejavnosti se ogromno reklamiram in temu primerno je poln moj email.Sicer pa lahko uporabiš moj mail  na mastino napoletano, vendar bi te prosila, da ne bodo to še zraven kakšne reklame.Upam, da ne prosim preveč?
Še enkrat,sorry!Ravno zaradi tega svojih mailov ne objavljam kar tako, me je izučilo.LP,Miša
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #118 : sreda, 21.01.2004 : 20:52:46 »

Glede micenosti; moja obvlada igro tudi z večjimi psi, sicer se z mastinom še ni igrala, je pa norela okoli s 60kg angl. mastifom in kavkaškim ovčarjem. S kavkazerjem sta prijatelja in kadar se njemu da, seveda, norita okoli, vlečeta palico, on se meče na hrbet ona pa po njemu skače...Umreš od smeha zraven.
Pozdrav!
Tudi moja žabica se rada igra z vsakim, ki se hoče z njo igrat.Razen z eno redko izjemo, kar me zelo skrbi- s svojo pasmo.Ko je prvič zagledala odraslega mastina (pardon- 15 mesečnega) se je polulala od strahu in v momentu ga je tudi ugriznila v nogo.Sedaj se izogibamo mastino obiskov, mene pa zmeraj bolj skrbi.Imamo  en kup prijateljev z dogicami, doma imamo tudi NO, na sprehodih srečujemo vse živo in z nikomer ni problema.Mogoče pa se kdaj kje srečamo, da se lahko najini damici poigrata.Pozdrav obema,Miša
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #119 : sreda, 21.01.2004 : 21:28:07 »

Citat
Upam, da ne prosim preveč?
Kje pa!
Kadar pošiljam skupinsko pošto, vedno prejemnike skrijem, sama pa imam tudi blokado nezaželjene pošte, se je poleti začel tak napad xy mailov z virusi in brez, da sem dobesedno norela.

LP, N
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.