mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 22.11.2024 : 15:59:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 181500 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sonja
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 356

« Odgovor #675 : petek, 11.08.2006 : 10:50:06 »

Ena zanimiva zgodbica Smiley
Ze kar nekaj noči imata Mack in Mia obiske in sicer ježe oziroma ježevko....
Seveda je bila vedno prava galama,lajanje in jeza,ker nista mogla do nje-je namreč varno ostajala za mrežo pri sosedi,ampak vedno tako,da sta jo naša dva mastina lahko videla,ne pa dosegla Roll Eyes
Včeraj ponoči pa preden smo šli spat iz čiste preventive Srečko pogleda skozi okno in vidi Mio,ki je zlezla napol pod mrežo-brez lajanja ali kakršnih koli drugih znakov Tongue
Takoj v akcijo pogledat,kaj se dogaja-mama ježevka je pripeljala dva mladička-enega si je Mack prisvojil in ga ZELO pazljivo čuval,da mu ne uide,Mia je drugega imela pri sosedi,ampak na dosegu tačk in pazila njega Cheesy
Mladička sva dala v škatlo,ampak Mack je čuvanje vzel zelo zares in ga skoraj ni pustil vzeti(tudi drugače je zbiratelj stvari,vse si znosi na prostor in čuva),Mia pa je tudi šele po dolgem pregovarjanu in tiščanju glave v škatlo z
ježema pustila,da jih  prevzameva midva  Cool
Noč sta ježka preživela v stanovanju ob mleku in mačjih briketih,ki sta se jih izdatno najedla,zjutraj sta prestala preverjanje celotnega  hišnega živalskega  sveta-Hera,Ula,Činč,nato še pozdravit nočne paznike Macka in Mio ,potem pa svoboda...
Ob vsem tem varovanju in postrežbi seveda pričakujemo to noč ponovni obisk Grin Grin Tongue

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #676 : petek, 11.08.2006 : 10:54:42 »

Hehe, sonja, mi smo tudi imeli podobno nocno akcijo, z razliko, da se jaz izogibam jezem, prav tako to "zahtevam" od psic, predvsem zaradi bolh in drugih zajedalcev, ki jih jezi v veliki meri prenasajo s seboj, pa seveda zaradi morebitnih poskodb, ki bi jih s storavostjo lahko zadali malim mrcinam.
Je pa pri nas samo ob omembi jezev za cel lavor sline na vsakem gobcu posebej Grin
A se tudi tvoja dva preventivno tako hudo slinita ob pogledu na jeza?
Logiran

maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #677 : petek, 11.08.2006 : 11:04:16 »

Ne paše ravno sem, ampak ali je možno, da jež prenaša mikrosporijo?

Pred letom vem, da se je Gala "srečala" z ježkom v grmovju, kmalu so se začeli kazati znaki ... Hm, jaz sem mislila, da je to od pika ...

Sonja, ali se tudi otroci tako radi cartajo kot mama?

LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #678 : petek, 11.08.2006 : 11:42:18 »

Evo, Sonja posilja Arijevo fotko Smiley

Za mikrosporijo pa nimam pojma, ali jo prenasajo tudi jezki.
Logiran

sonja
rad pišem

« Odgovor #679 : petek, 11.08.2006 : 14:49:04 »

Hvala,Jana!
SLinila sta se samo prvih nekaj noči,ker nista mogla do ježa,včeraj zvečer pa sta samo dostojanstveno pazila vsak svojega,tudi preblizu nista šla-previdnost je mati modrosti Wink
Sem pa ježka pregledala potem v hiši in kolikor sem lahko videla,bolh nista imela-mogoče so ušle pri takšni straži Grin
Maj,tudi jaz ne vem nič o prenašanju mikrosporije z ježov na pse...
Kar pa se tiče crkljanja-če misliš,da je Hera nora na crkljanje,se motiš-Mack in Mia sta še bolj Tongue
Mack sicer samo na skrivaj v njuni hiši,da ga kdo ne vidi,zunaj je hladnokrven ko špricer Cool
Mia pa povsod,če le more ,ti zleze v naročje in pritisne poljubček,kamor pač gre Roll Eyes
Opozorilo:
Ob obisku priporočamo stara oblačila in brisače-vsaj prvih "spoznavnih" pet minut,nato ni problema...
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #680 : petek, 11.08.2006 : 14:53:26 »

Opozorilo:
Ob obisku priporočamo stara oblačila in brisače-vsaj prvih "spoznavnih" pet minut,nato ni problema...

HE HE 
preživela Hero ...saj me ni tako malo skupaj, torej ... več kot utopit se pa tudi ne morem ...

LP

Logiran
sonja
rad pišem

« Odgovor #681 : petek, 25.08.2006 : 10:56:23 »

Ena čisto "sveža" Wink Cheesy
http://www.moj-album.com/slike/755022/Saun2DI6fSJDcpA8.v.jpg
Logiran
sonja
rad pišem

« Odgovor #682 : sreda, 04.10.2006 : 19:27:30 »

Prejsnji konec tedna se je v Italiji odvijala najpomembnejsa razstava za vse mastinarje,italijanske in ostale...
Za sladokusce Wink

http://www.moj-album.com/slike/755022/GaT9uF70JDVHq2lx.v.jpg
Logiran
sonja
rad pišem

« Odgovor #683 : torek, 07.11.2006 : 20:01:36 »

Pa se dajmo še malo pogovarjati sami s sabo Grin Tongue Roll Eyes
Čisto sveža slika:

Kdo ima lepši nasmešek? Cool
Logiran
mefisto
odvisnež
Sporočil: 507

« Odgovor #684 : četrtek, 28.12.2006 : 17:47:26 »

Tole moje igračkanje v pdf mi je pa tako všeč, da ga moram pripopat sem:

http://www.moj-album.com/slike/6180433/0jwdNYNWJ6BZCyC4.v.jpg

Srečno in predvsem zdravo vsem, ki nas tukaj berete in vašim kosmatincem!  In da se nikoli več ne ponovi letošnje res pasje leto.

Nataša
Logiran
sonja
rad pišem

« Odgovor #685 : torek, 16.01.2007 : 11:27:23 »

Da oživimo tole mrtvo temo Cheesy
Cacib Tromostovje

Logiran
sonja
rad pišem

« Odgovor #686 : torek, 16.01.2007 : 11:33:18 »

Cacib Ljubljana

Več  pa ni,so ata Ciro vzeli fotoaparat Srečku in mu vtaknili v roke svojega Tongue ,tako,da so slike Mie v Neaplju in bo treba počakati Wink
Drugače pa je bila letošnja razstava precej boljša,kar se tiče prostora-pri organizaciji so spet pogrnili Undecided jaz sem morala oba dni letat do pisarne in prositi za številke,kljub predhodnemu dvakratnemu  pošiljanju popravljenih potrdil na KZS Sad   
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #687 : sreda, 17.01.2007 : 11:57:45 »

V Italiji sprejet zakon o prepovedi kupiranja repov in ušes!!!

http://www.mefisto.si/mastino/images/prepoved_kupiranja_italija.pdf

Sta mi to sicer že čez vikend omenila lastnika psarne Malapensiero, ko sta bila pri nas, pa enostavno brez dokaza nisem mogla verjeti.

Povedala sta tudi, da bo še v letošnjem letu pri njih obvezno slikanje kolkov in test srca. Upajmo, da bo res držalo tudi to. Očitno smo zagovorniki zdravja pred lepoto vse bolj glasni Smiley Grin
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #688 : sreda, 17.01.2007 : 13:57:07 »

Citat
Povedala sta tudi, da bo še v letošnjem letu pri njih obvezno slikanje kolkov in test srca. Upajmo, da bo res držalo tudi to. Očitno smo zagovorniki zdravja pred lepoto vse bolj glasni

Natasa, a to o slikanju kolkov velja samo za mastife, ali tudi za druge pasme?
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #689 : sreda, 17.01.2007 : 14:30:07 »

Bina, preveč vprašaš Undecided,

ampak tudi prepoved kupiraže ne velja samo za mastine Wink

Je pa bilo v zadnjih številkah Nostri Cani veliko napisano na temo splošne kontrole zdravja pri pasmah, samo moja italijanščina je bolj boga  Cry.
Če imaš koga, ki ti lahko prevede, ti lahko revije posodim.
Logiran
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.