mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 19.10.2024 : 20:40:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 179473 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #90 : sobota, 17.01.2004 : 10:32:46 »

LP vsem na forumu!
Sem nova uporabnica,zato ne zamerite moji nevednosti.Imam malo mastinčico in sem se odločila, da jo bom nekajkrat peljala na razstavo.Imam pa vprašanje, ki sem ga na tem forumu nekje že objavila, a žal, nihče ni dal odgovora.Mastinka ima v ušesku uhanček.Zanima me ali ga moram pred razstavo sneti ali ga lahko obdrži v ušesku.Hvala za odgovor.
LP vsem od Miše in Zoye.
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #91 : sobota, 17.01.2004 : 11:15:24 »


Živjo! En lep, lep mastinarski pozdrav Cheesy
Končno še en mastino lastnik na Forumu in to ne kakršen koli - celo lastnica drapija.

O uhančku sem že videla članek, pa nimam pojma, kaj bi odgovorila. Poskusi z njim, pa boš videla, kaj bodo rekli.  Še vedno ga lahko snameš v ringu!
Mogoče pošlji privat mail Daisy ali Aji ali Barbki , so sodnice, pa naj povedo svoje mnenje.

Komaj čakam, da punco v živo vidim, sem že leta nora na drapije, pa sem si željo uspela izpolniti šele konec 2002.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #92 : nedelja, 18.01.2004 : 09:28:29 »

Pozdrav!
Hvala za prijazen odgovor.Bom upoštevala nasvet.Ja,kar pa se barve tiče je pa slika varljiva.V šestih tednih je smrklja zamenjala celo barvno lestvico.Iz peščene v srebrno pa oker in oranžno,vmes je potegnila na rdeče in,oh sramota, lila, sedaj pa je nekje med temno in svetlo sivo. Spodaj po trebuščku in bokih je svetla, po hrbtu pa čisto temna. Ne hodimo več na sprehode po običajnih poteh, ker so se nama smejali vsi tisti, ki nas srečujejo od samega začetka.Me skrbi kaj bo na razstavi,ker v rodovniku ji biše  barva - bež.(barva se je spreminjala glede na to katere brikete in zunanjo hrano je jedla)
Lep pozdrav, Miša
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #93 : nedelja, 18.01.2004 : 10:48:47 »

Ah, saj nihče ne preverja, kakšne barve piše v rodovniku.
Z ene razstave imam celo zapis sodnika  "svetlo mišje sive barve" Shocked Huh

Citat
Iz peščene v srebrno pa oker in oranžno,vmes je potegnila na rdeče in,oh sramota, lila, sedaj pa je nekje med temno in svetlo sivo

 Grin Grin Grin tudi Mars je deloval oranžen, roza,...tudi naši prijatelji so se čudili kameleonskemu mastinu Smiley,postopoma je malo pogrobel Smiley, zdaj  je že nekaj mesecev pravi drapi - barve pampaške trave.

Poskusi, ne vem pa, če je to res: dodajaj v hrano korenček ( nekaj minut kuhan, se izloči več betakarotena, vit. A,... in ga pes bolje prebavi ), baje daje bolj oranžno barvo, naš ga poje skoraj vsak dan po cca 200 g dnevno.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #94 : nedelja, 18.01.2004 : 15:52:49 »

LP,Nataša
Ja, na žalost je še kako res, da prehrana vpliva na barvo dlake,višino in marsikaj drugega.Naša smrklja bi pojedla vse kar vidi a na žalost so potem hude posledice(po krivdi vzreditelja-na žalost!!!)Edino česar ne mara so sladkarije, pa naj so naše ali pasje.Tista lila barva ji je ven udarila takrat, ko je našemu mešančku kradla frolice.Sedaj imam veliko večji problem, ki mi cefra živce.Zelo zgodaj je izgubila mlečne zobe.Danes ima vmesni r.d. 5.mes. in so ji ostali samo še trije mlečni zobki,dva spodnja in eden zgornj sekalec in ravno ta nam dela hude probleme.Mlečni stoji kot, da se nima namena nikamor premakniti,stalni pa je že več kot polovico zunaj.Imamo vse možne igrače od konga,plišastih, pojočih,plastične otroške od chichota,brezovo poleno,brisače in cunje, ki jih vlečemo in ravsamo v neskončnost, tista mlečnoba pa kar stoji in to že celih pet dni ni spremembe.Probala sem tudi z raznimi posušenimi uheljni,palčkami pa nič, razen prebavnih motenj.Tudi cevasta goveja kost ni pomagala.Moja močnejša polovica pravi, da delam paniko ampak jaz sem odločena, če se v treh dneh nič ne premakne gremo k zobarju!!!Kar pa se same barve tiče sem se že sprijaznila s kameleonskim videzom.Najbolj važno je, da je Žabica zelo zdrava in lepo napreduje (od 1.6 -4.3 kg na teden) Hvala za odgovore, a sem na žalost časovno omejena zato bi te prosila, če mi lahko posreduješ tiste mejle od sodnic, da jih poprosim za mnenje o uhančku in zlatem obesku.(sedaj ko so kužki ob čipiranju ostali brez svetinjc  je obesek z imenom krasno nadomestilo, pa še dobro karmo oddaja)
LP,Miša
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #95 : nedelja, 18.01.2004 : 16:17:40 »

Citat
eden zgornj sekalec in ravno ta nam dela hude probleme

Tudi sama bi odšla k *****, imajo zobno specialistko, pa naj pove svoje mnenje. Najslabše kar se lahko zgodi je, da bo novi zob narobe zrasel. Zob ji lahko izpulijo tudi brez anestezije, če boš dovolj tečna ( mene je strah pomirjeval pri napoletancih in naši psici so samo lokalno omrtvičili dlesen, pa fajn smo jo držali )
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #96 : ponedeljek, 19.01.2004 : 08:54:13 »

Superca,hvala za naslove!!!
Danes gremo na striženje pa bomo še zobke pogledali pri našem veterinarju.Imam pa še kožni problem,ki ga pri drugih naših moloskih ni bilo,zato ne vem kako in kaj.Je moj prvi mastino, ki ima repek v celoti.Na koncu se ji pojavlja višek dlake.Pri naši dogi sem enostavno  to ostrigla.Okrog učkov pa se ji ob kotih na zunanji strani pozna rdeč madež od solzenja.Redno ji brišem kožo z osvežilnimi baby robci in obrišem do suhega. Nekajkrat sem jo  celo namazala z Loreal kremo v upanju, da bo naredila filter,uporabila tudi tonic pa ni rezultatov."Solzenja" ne morem preprečiti ali lahko s čim "razbarvam"  tisti del dlake?Šampon,krema,tonik,puder?Sem razmišljala, da bi kupila neke vrste tonic, ki ga uporabljajo za višavčke in maltežančke.V trgovini, kjer kupujem, je tako pestra izbira vsega, le da jaz ne vem kaj bi bilo najbolje uporabiti.(cene pa so evropske)Btw. dobijo se tudi kapljice za navajanje mladiča,da opravlja potrebo na točno določenem mestu.Sosedov mastino nima takih problemov,saj je brez repa, barva vleče na temno rjavo in ni teh problemov.Ne bom rekla,da je to za našo tragedija, me pa te malenkosti motijo.Ali imaš idejo za rešitev težave? LP,Miša
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #97 : ponedeljek, 19.01.2004 : 09:21:09 »

Citat
Okrog učkov pa se ji ob kotih na zunanji strani pozna rdeč madež od solzenja.

O tej težavi je pisala tudi lastnica staffordke na forumu slo-apbt.com, pa ji je druga lastnica odgovorila, da to težavo rešuje z vsakodnevnim jutranjim brisanjem učk s fiziološko raztopino. Mogoče bi to delovalo tudi pri tvoji psički.
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #98 : ponedeljek, 19.01.2004 : 09:36:44 »

Misa,pozdrav!
Mogoce ti lahko malo(ampak res cisto malo)pomagam,kar se tiče solzenja -ko boste sli k veterinarju zaradi zob,pokazi se oci in verjetno ti bodo rekli,da ima "obrnjeno solzno zlezo".Tega je precej pri bokserjih in baje je potreben en cisto majhen rutinski  poseg in problem je rešen....
Tudi naša mastinka se vcasih solzi bolja,vcasih manj,vendar ni nikakrsnih sledi-mogoce pa je to tudi zaradi svetlejse barve in pride bolj do izraza...
Veliko uspeha pri lepoticki!
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #99 : ponedeljek, 19.01.2004 : 10:17:29 »

Citat
Na koncu repa se ji pojavlja višek dlake

Ja, čopek ima kot lev Smiley Tudi naša Beyba, ki ima cel rep, ga ima. To je lepo!!!!

Citat
Okrog učkov pa se ji ob kotih na zunanji strani pozna rdeč madež od solzenja

In terry. apbt in sonja imata dobre nasvete. Na drapiju se vse bolj vidi, tudi Mars ima enake probleme ( pa to so itak samo mini problemčki ), jaz zanj uporabljam Baby Johnson puder v prahu, pred tem naredim enako kot si opisala; obrišem, osušim. (Pri buldogih je to tudi klasična pasemska napaka ). Sorry, Sonja, ampak jaz tudi na mini poseg z Marsom ne grem! Moti ga ne, spada k pasmi ( bolj ko je koža na glavi nagubana, bolj so ti problemi izraziti ), prikrivanja pasemskih napak pa je zadnja leta v kinologiji tako in tako preveč! Rezultati pa vidni pri potomcih, ubogi novopečeni lastniki pa se čudijo in ne morejo načuditi, kako to, ko pa starši tega niso imeli Grin Grin - so, samo vzreditelji so to prikrili s kirurškimi posegi.Če ostanemo samo pri mastino očeh: operacije preveč odprtih vek, navznoter obrnjenih trepalnic, operacije tretje veke, prestavitev solznega kanala. Poznam dobre zahodnjaške mastino vzreditelje, ki so mi celo povedali, da iz preventive že mladičkom operirajo tretjo veko Angry Shocked  Zgodovina tretje veke pa izhaja še iz časov pred našim štetjem, ko so predniki molosov prišli z Aleksandrom Velikim preko Alp.
Ne bom več dolgovezila, bo preveč..... Če želite imeti prave mastine se tudi sprijaznite z njihovimi napakami ali pa se odločite za izgled napoletanotov 60. in 70. let 20. stoletja, žal pa z njimi na razstavah nimate kaj iskati.
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #100 : ponedeljek, 19.01.2004 : 10:36:03 »


Zase vem, da bom ostala pri mastinih, ko živiš z njimi 18 let, postanejo del tebe, ...., naslednji stavek pove vse:
"The Neapolitan Mastiff is not a breed of dog, but rather the NEAPOLITAN MASTIFF IS A PHILOSOPHY.
No two are the same, in other breeds, Fox Terrier and Doberman, you see many dogs the "same", in the Neapolitan Mastiff you will never see this. Each has individual character." ---

( Giuseppe Alessandra, President of ATIMaNa and Mastino fancier for several decades, quoted 20/11/99 )
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #101 : ponedeljek, 19.01.2004 : 11:00:06 »

Nataša,saj nisem rekla,da mora iti na poseg,samo povedala sem,kako se lahko stvar reši,če hoče...Je pa tako,da nekatere stvari so nujne in jih je treba "popraviti",nekatere pa so takšne,da lahko z njimi pes nemoteno živi....

P.S. A nisi na sprehodu?Očitno te B in M nič ne gnjavita,jaz se ravno odmrzujem po prvi rundi Grin Grin

Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #102 : ponedeljek, 19.01.2004 : 11:46:55 »

Ja, Sonja, saj te nisem kritizirala, kaj si pa huda Smiley

Pri nas je tolk snega, da sam glave gledajo ven, če gresta na dvorišče. Za norega drapija to ni omejitev, ej, skače kot panter in preskakuje sneg, navozil je že celo dvorišče s krogi Grin Grin Grin, potem pa v zaletu v dnevno, pa po riti po ploščicah,.... no potem se za nekaj minut umiri in ponovno želi ven.
Popoldne se bomo šli prebijat čez zamete v naš hrib.
Beyba pa elegantno lula tik pred vhodom, ki je očiščen snega, potem pa hitro noter, da jo Mars ne podre.
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #103 : ponedeljek, 19.01.2004 : 13:33:54 »

Ja,norci,norci Grin Grin
Jaz se bojim za Kalo-po vseh teh načrtnih zaletavanjih vanjo,je dobra,da še ni dobila pretresa možganov Tongue Tongue
Zlata je vredna,kaj vse prenese,Hera pa prav uživa,da preizkuša mejo njene potrpežljivosti Wink
Se mi pa zdi,da po vseh teh vlečenjih za Kalino kožo postaja malo podobna mastinu Tongue
Zdaj na zrela leta je še ona postala utrgana in sili ven-čeprav je bila pozimi vedno sestavni del radiatorja!
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #104 : ponedeljek, 19.01.2004 : 21:08:06 »

LP !
VOU,VOU.VOU, ustavite konje, da ne bo mastino vojne.Hvala vsem za dobronamerne nasvete.Bili smo pri našem vet. Zobek je izdrl brez narkoze in  z enim preprostim gibom.Žabica je odprla gobček,jaz sem  ga malo pomagala držati odprtega,pošpricali smo lokalca na koncu pa je vet. dobil enga lubčka(od Zoye, da ne bo pomote)Poštimal smo še striženje krempeljčkov,račun je bil smešno nizek(Kar po navadi ni)In odšli smo na doooolg popoldanski sprehod.Sem pavprašala za fiziološko razstopino, ki pa na žalost ni namenjena tovrstnim zadevam (odstranjevanje madežev  z dlake) in ne bi imela učinka v našem primeru.Kupili bomo  kremo, ki je za te namene, vendar sem jo danes iskala, a na žalost zaman.Naslednji teden grem v tujino pa bomo do takrat počakali.  
Terry apbt, predvidevam da imaš to pasmo.Naš najbolj prijazen prijateljček je apbt, ki je črne barve in me naravnost obožuje, jaz pa njega ! Veliko veselih trenutkov ti želim z njim.
Sonja, hvala za droben nasvet, a si na žalost udarila mimo.Mogoče pa sem se jaz narobe izrazila.Naša žabica nima tovrstnih problemov, kot jih navajaš.Samo ob spremembi temperature se ji ob zunanjih kotičkih včasih pocedi solzica na obeh straneh.Res pa je, da je na mojo žalost Zoya drap barve in se ji vse bolj pozna.Se pa absolutno strinjam z Natašo glede tega kar je napisala , kar pa nekateri že veste.Btw,Sonja, sem zelo,zelo vesela, da si se ob nakupu mastina odločila  pravilno.Verjemi mi, da si si ogromno prihranila(ne samo denarno)
Nataša,hvala za mejle,sem poslala vprašanja,edino za Deyzi ni pravi naslov.
Pa še eno smešno vprašanje za lastnike mastinov: ali kdo prakticira ob nizkih temperaturah kaken "plašček" za svojo zverino? Naša ima namreč zelo zmrzljivo ritko.Pa tudi temperaturne razlike so včasih ekstremne. V stanovanju 22 stopinj, zunaj pa krepko pod nulo.Kadar gremo z avtom jo začasno pokrijem, dokler se ne segreje.Nočni sprehodi pa nas popolnoma zaledenijo.
LP,Miša
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines