mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 19.10.2024 : 19:50:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 179461 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #315 : torek, 20.07.2004 : 14:07:21 »

Joooooj, koook so lepi!

Glede imen pa odprite novo temo - Gremo se skregat glede imen, pa bo! Je ze kar malo dolgocasno (pa vseeno zanimivo) tole brat!

Lp, Ursa
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #316 : torek, 20.07.2004 : 14:07:29 »

Mefisto, super slikice Cheesy Cheesy Cheesy

Pa spet jaz in moja radovednost sram Tongue: ali Hera nima dovolj mleka, da jih Sonja dohranjuje?

v zagovor imena ( pa res potem nehajmo z njimi!), Ares je bil tudi Herin sin, tako je s tega vidika ime upravičeno.
Ali si imela v mislih Herin oče  Huh A ni to prvo Herino leglo.... Huh

Lp jana
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #317 : torek, 20.07.2004 : 14:13:27 »

LP,vsem!
Na kratko bom probala odgovoriti vsem. Glede tega imena je zadeva res postala smešna. Še enkrat ponavljam, da sem na posebno željo  napisala tisto pripombo o imenu in Sonja bi lahko diplomatsko odgovorila, da je s tem seznanjena in zadeva bi bila ad acta! Ker pa je odgovorila na način kakršen je,  sem potem še jaz dodala svoje osebno mišljenje  in to je vse.
Meni osebno je popolnoma vseeno kako bo mladičkom ime. Tudi tisto neumestno o ljudeh tukaj ne pride v poštev.
Glede Zoyinega imena pa vsem v vednost.Jaz osebno sem počaščena, če mi kdo pohvali ime in nimam nič proti, če še kdo tako poimenuje svojega kužka ali hčerkico samo, da ni mastino pasma v Sloveniji. Bajki se je celo zdelo ljubkovalno ime Žabi tako izvirno, da ga uporablja še na svojih, meni pa se to zdi prav fino. In s tem sem jaz zaključila temo o imenih ( vsaj na tem mestu, lahko pa odpremo novi topik in polemiko nadaljujemo tam, imam še kar par krepkih za povedat na ta račun)
Moje včerajšnje pisanje tukaj je sprožilo val mailov na privat in danes cel kup telefonskih klicev. Vesela sem vseh ( enako in nasprotno mislečih).
Naj tukaj javno odgovorim vsem, ker ste mi  postavili ista tri vprašanja.
Kot prvo, Natašinega in Sonjinega legla ne morem komentirati, ker ga nisem videla. Vsi, ki se pri meni zanimate o teh mladičkih, vam svetujem, da se obrnete direktno na Natašo.
Moje osebno mnenje o Nataši je moja privatna zadeva ( tudi tisto izpred 13. let), zato na takšna provokativna vprašanja ne dajem komentarjev ( ne tukaj, ne zasebno). Tisto o nošenju naprej in v rikverc pa "jabe" mastinu sem pa mislila smrtno resno brez lažne skromnosti !!! Ker si to zasluži!
Tudi o ceni mladičkov ne komentiram, ker tisti, ki ste resni kupci, veste koliko je normalna cena. Kakšno je moje mnenje o tem, si lahko še enkrat preberete nekaj strani nazaj, ko sva debatirala z Altervito.
Vsem zainteresiranim "tihim partnerjem", ki nas samo berete, sporočam, da se moje mnenje ni in ne bo spremenilo,( ne tukaj ne po telefonu).
In naj se po tem razkolu vrne mastino tema v "normalne" okvirje, da bo Sonja lahko spet poročala o napredku in razvoju malih kepic. Saj to je namen tega foruma, a ne?
Čim bolj o(b)sveščati bodoče lastnike.
Malemu Aresu, kakor tudi ostalim nadebudnežem, želim čim boljše lastnike!

LP,Miša
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #318 : torek, 20.07.2004 : 14:15:36 »

Bina,
preseli se malce v grško mitologijo, pa bo tekst dobil smisel  Grin  Grin  Grin
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #319 : torek, 20.07.2004 : 14:27:14 »

Bina,
preseli se malce v grško mitologijo, pa bo tekst dobil smisel  Grin  Grin  Grin

 sram sram sram Se opravičujem za mojo nevednost, ampak grške mitologije nikoli nisem marala (niti razumela Tongue) Sedaj me pa to tepe Undecided Grin Grin

LP jana
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #320 : torek, 20.07.2004 : 16:09:22 »

Moja U2 bi morala biti Urania. ker sem še imel čas, da ji v rodovnik zapišejo to ime. Če bo dunja (vzrediteljica) opazila ta post bo lahko dala kako boljšo info o tem kaj se sedaj dogaja s psico, zaradi katere se U2 ne imenuje tako. Namreč, ko sem predlagal to ime, mi je rekla, da pč nekeko ne gre da se psička iz vzreje (psarne) U2jinega očeta, ki je bila skotena kak mesec pred U2 imenuje enako. Ok, je pač U2 sedaj, ker razen uranie nisem imel na zalogi imena. druga država, druge navade, whatever.  Ampak če projiciram: Urania (všeč mi je band Tristania, ime je moralo biti pa na U, torej Ur-ania, zven besede pač, mi je sedel) je morda  danes zgolj kavč šampijon. A ima potem to, da ne zmaguje okoli neka druga, mesec mlajša Urania sploh kak pomen? nima. Pri enem mladiču pač ne moreš vedet v kaj bo zrastel, če nimaš "ekstra čuta". In lahko je ares na jesenicah, pa ne bo  nikoli pomote o tem, da pridejo vzreditelji parit k Aresu črni vrtnici ali Karso del dolar (sori ne vem pod kateri affix se bodo vodili mladiči).
Nekoč sem prebral intervju z znanim sodnikom in vzrediteljem, ki je psišel parit k Karlinu Hessen Nassau, ko je vendar imel v glavi Carlina Nassau Oraniena. Zamešal oz narobe se je razumel z vzrediteljem, in je skoraj paril s sinom, namesto z očetom (Carlino in  Karlino sta bila sin in oče - ali obratno, tudi jaz ju mešam heh. Oba z velikimi črkami vpisana v rodovno drevo bokserjev). Drugi (podobni) priimki, in razlika v črki, nista pomagali. Enak problem je bil pred časom pri Samsonih, tule pri nas.
Ko daisy omenja Pabla. Se strinjam. Pablo in Pablo II. nista v sorodu kot oče in sin, samo isti lastnik, ali vzreditelj (če je mislila Pabla II. del Vadso-ja). Je pa pablo II vsaj meni, znan. Za to podrobnost sem danes prvič slišal. Torej je obstoj Pabla zgolj neka zgodbica, Pablo II pa zelo znan pes. Brez zgodbic o imenu, zaradi tega, ker je dober pes in ker je "viden", "aktiven", "na sceni" in kar je še teh izrazov.

Aresov je pa itak toliko, kot Lordov, tarzanov, flokijev in carjev. Pa kaj potem. za dobre se bo vedelo kje so in čigavi so, ter kaj so dosegli. Ostali bodo imeli zgolj ime.
Ko rečem šumaher, in govorim o uspehih, le redko kdo vpraša katerega izmed dveh bratov imam v mislih. Ok, starejšega mislim, ampak starost nima veze. Tudi če bi bil Ralf starejši, bi bil Mihael še vedno boljši. Nima veze vse to.

Definitivno pa v primeru zmote, s strani nekoga ki bi hotel z Aresom črna vrtnica parit, pa bi prišel k nekemu drugemu aresu iz Jesenic, še vedno obstaja številka vpisa v SLR. In kdor ob vseh teh stvareh še vedno ne ve pri katerem aresu je pazil, pač ne ve ničesar o ničemer. Potem si je sam kriv. jebiga. Kot oni sodnik, ki je skoraj sparil napačnega samca.
Logiran
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #321 : torek, 20.07.2004 : 23:12:30 »

  Ojla !

   Pa spet ni dolgcas! A ni fino, ce nekdo zna iz malenkosti naredit cirkus. Imamo vsaj kaj za brat in pisat!
  Sonja , cestitam za leglo ( Natasi sem ze tisto minuto, ko je prvi privekal na svet)  Cheesy Cheesy  Se bova pa mogli enkrat nekam vsest in malo podebatirat. Namrec, jaz imam tudi Hero, pa Aresa tudi. A ves , da jih lahko kdo zamenja( potem ko bodo slavni Grin Grin ) . Ceprav niso iste pasme, so pa vsi precej veliki.  Glede na to, da ti se manjka precej let izkusenj, malo pazi, ko bos srecela kakega Aresa. Moj je CRNE barve, da ne bos mislila, da je Herin mladic!!!! Wink Wink Wink Wink

    Cao-Slavi
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #322 : sreda, 21.07.2004 : 00:09:14 »

Citat
A slikce Marsa na Puppies na strani tega entuziasta ni noben opazil? Pa tip niti nima drapija.

No, no, jaz sem ga takoj opazila pa nisem upala vprasat, ce je to Mars. Grin Kaj pa ce ne bi bil in bi potem Natasa zamerila, da sem ga zamenjala.  Grin Slike pa tudi nikakor nisem mogla raztegnit, da bi se ga vsaj orenk videlo. Roll Eyes

Mladicki so pa res  Kiss Kiss Kiss

Bina svetujem branje knjige Bogovi Grcije (W.F. Otto)! Grin Wink lp
Logiran

altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #323 : sreda, 21.07.2004 : 11:37:08 »

hehe, kaja, mene je kombinacija "pink" mastina na zeleni podlagi spomnila, ker je edina taka fotka kot fotka, ki sem jo dosedaj videl. Un škrat je res tako stisnjen, d bi lahko bil tudi pujcek, lol.
Logiran
Packo
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 110


« Odgovor #324 : torek, 03.08.2004 : 16:00:45 »

Lep pozdravček!

Prvo čestitke tudi iz moje strani, sej vem mal pozno ampak iz srca. No zdej pa zakaj sploh pišem, sama imam sicer dva psa mopsa in angleškega buldoga samo od kar sem začela spremljati tole temo sem se zaljubila v neapeljce, pa da ne bo pomote zelo rada imam svoja dva nadobudneža in jih nebi zamenjala samo , vem pa da bom enkrat imela te prekrasne pse. In sedaj pa vprašanje ali je ta pes primeren za v stanovanje in pa seveda pri nas je vedno nekdo doma tako da ukvarjanje s psom nebi bil noben problem.

LP in veliko užitkov z malimi kepicami.

Alenka
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #325 : torek, 03.08.2004 : 17:28:02 »

Živjo Packo ( Alenka )
Kaj več o "vzdrževanju" mastina ti bova s Sonjo napisali kdaj kasneje, ali pa se oglasi v Logatcu oz. Zrečah. Vsekakor pa je pes primeren za v stanovanje ali v hišo z vrtom, sam noče biti!!!

Zdaj pa nekaj ,kar me velikooo bolj zanima:

A si ti tista Alenka in Davor, ki sta nam poslala čestitko iz Poreča za naraščaj???
Logiran
Packo
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 110


« Odgovor #326 : torek, 03.08.2004 : 18:13:17 »

Joj žal nisva taprava midva sva Alenka pa Matjaž Smiley Pri naslednjem leglu pa jo pošljeva midva  Wink

Hvala za povabilo in upam da vabilo res velja ker bi rade volje prišla spoznat pasmo malo bolje Smiley

LP Alenka
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #327 : torek, 03.08.2004 : 18:42:59 »


LP, za vse!
Packo, pozdravljena na forumu.
Ker imam tudi sama velike pse ti lahko iz prve roke povem, da ni pomembena velikost stanovanja v katerem živite, temveč kvantiteta ukvarjanja s psom. Naj ti zaupam, da sem dolgo živela na borih 35 m2 z dvema odraslima dogama in svojo močnejšo polovico. Potem smo imeli še kombinacijo dva samca mastino in nemška doga in sedaj imam zopet kombinacijo mastinka in nemška doga. Res je, da smo se vmes malo razširili na 100m2, vendar se  podnevi in ponoči večinoma stiskamo na borih 24m2. Kot vidiš je popolnoma odveč mišlenje, da veliki pes ne sodi v majhno stanovanje. Da ne omenjam, da sem ti popolnoma zatajila še kakšnega cucka na baterije. Edini problem za psa v stanovanju je, če stanuješ v višjem nadstropju brez dvigala.
Upam, da sem ti malo razpršila dvome.
Če so mastini tvoja skrita želja, ti priporočam, da si zelo dobro prebereš tale forum. S tem ne mislim samo teh strani ampak celoten forum, o negi, vzgoji, prehrani predvsem pa zdravstvene težave molosov.
LP,Miša
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #328 : torek, 03.08.2004 : 21:16:11 »


Joj, Packo, oprosti  sram, zahvalila sem se že vsem Alenkam, ki jih poznam Smiley, pa nobena ni ta prava, a si lahko misliš, kako neumno se počutim?Huh

Vabilo pa velja čisto zares! Mislim, da tudi Sonja ne bo imela nič proti, če ti je ona bližje.

V Logatcu se lahko nabožaš tečnega Marsa ( srečnega očka ), ki misli, da so vsi obiski njegove igrače Grin Grin Grin, malce zmedene Beybe, čez dober mesec pa tudi že Marsove in Herine hčerke.
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #329 : sreda, 04.08.2004 : 12:21:34 »

Oh, malcki so takiiii srcki...  Hvala za slikice! Vam prisepnem na uho: mastincki so moja velika, dolgoletna ljubezen in nekega dne, nekega x-leta, bom tudi sama lastnica teh prekrasnih psov....
Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines