mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 17.07.2024 : 01:53:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Dolgodlaki škotski ovčar
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 91   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dolgodlaki škotski ovčar  (Prebrano 237309 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #90 : sreda, 02.03.2005 : 10:02:29 »

jaz mislim da je sploh ne bom dala v pasjo šolo! no sm že skoraj prepričana da ne!!!
Zakaj in od kje pa si pa tako prepričana?
In seveda, psa ne DAŠ v šolo, ampak HODIŠ ti v šolo s psom in zaradi psa. In ti osebno si tudi odgovorna za to, kaj se s psom tam počne. Če se ne strinjaš z navodili ali pa so ti nerazumljiva, si daj razložiti, premisli in še malo poglej po literaturi ali pa vsaj vprašaj tule na forumu, ter delaj tako kot se ti bo zdelo da je v redu in da "paše" tebi in psu. Načeloma pa imjo inštuktorji kar nekaj izkušenj, vidiš pa tudi po drugih psih, ki so tam kako kaj deluje.
Klubi so zanimivi že zaradi druženja in če ne drugega te zmotivirajo , da delaš redno in sistematično.
Biti sam s psom postane včasih tudi dolgočasno, človeku zmanjka idej in motivacije, psu p adružbe. Zato lahko opaziš razne interesne skupine po raznih koncih Slovenije,ki se srečuje vsaj z asprehode in pasjo igro.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #91 : sreda, 02.03.2005 : 21:30:17 »

jaz mislim da je sploh ne bom dala v pasjo šolo! no sm že skoraj prepričana da ne!!!

Hm... imela sem "škota" in me resnično zanima, kaj botruje tvoji odločitvi?
Jaz sem se ob sobivanju s pasmo naučila le, da se "lesi" sicer res vrača, ampak najprej... ja, zbluzi...
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #92 : sreda, 02.03.2005 : 22:00:51 »

Kakorkoli že,vsi smo mini13 dali dobre nasvete,dejstvo pa je,da je ne moremo prisiliti,da bi svojo psičko vodila v tečaj.
Seveda mi vsi vemo,kakšne prednosti vse ima obiskovanje takšnih tečajev,vendar pa je ogromno ljudi,ki se jih ne da prepričati ali pa jim je preprosto škoda časa in denarja.

Kot ste verjetno zasledili zgoraj sem iz istega kraja kot mina13 in predsednik komisije za šolanje v društvu,ki pokriva našo dolino in naj povem,da smo veseli prav vsakega,ki je pripravljen karkoli delati s svojim kužkom.
Aja,pa še to,cena za tečaj,ki traja od marca do konca junija je 15 tisoč in vključuje članarino.
Tako da mislim da denar že skoraj ne more biti ovira.

Vsi,ki se nekaj časa ukvarjamo s kinologijo in ki nas zanimajo tudi pasme,ki ne ležijo na našem kavču,pa vemo,da bi vsakemu škotu šolanje oz. tečaj in socializacija prišla še kako prav.Še posebaj škotom našega časa oz. škotom brez rodovnika.Ogromna večina kar sem jih videl zadnje čase so plahi in živčni ter pa zelo občutljivi.

ampak o tem boste bolje sodili lastniki teh drugače zelo simpatičnih kosmatincev.

LP Zoran
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #93 : petek, 11.03.2005 : 19:26:16 »

jaz mislim da je sploh ne bom dala v pasjo šolo! no sm že skoraj prepričana da ne!!!

Nisi še sigurna, torej še vedno obstaja možnost, da gresta z Rono v šolo. Nevem zakaj oklevaš. Jaz bi na tvojem mestu skakala od veselja, če bi spet lahko šla v pasjo šolo, pa še po tako ugodni ceni. Če hočeš imeti s psičko fer odnos, le pojdi v šolo. Tvoja psička bo socializirana, poslušna, prijazna do psov... Ti pa jo boš lahko vzela s seboj kamor boš hotla, ne boš imela problemov z neposlušnostjo... Če pa je ne pelješ v šolo, imaš veliko možnosti, da bo tvoja psička postala plaha, da se bo bala tujih psov, močnih pokov, šumenja...Lahko se zgodi da bo tvoja psička "zavzela" najvišji položaj v "krdelu", temu pa sledi neposlušnost in težaven pes. Odločitev je seveda tvoja. Na forumu smo ti pripravljeni pomagati pri vzgoji tvoje psičke, ampak ne pozabi, da ena ura v pasji šoli nadomesti ogromno besed na internetu. No, pasje šole se z besedami sploh ne da nadomestiti.


Pa da se še malo považim, tale kuža je včasih tekal po istem dvorišču kot danes Witty. Cheesy

lp, rina
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #94 : petek, 08.04.2005 : 21:41:18 »

Če kdo želi posvojiti pribl. leto dni staro psico škotskega ovčarja, ki jo je nekdo zavrgel, naj pokliče na spodnjo številko.
Psica je brez rodovnika,manjše rasti, zelo igriva in prijazna. Lastnika kljub trudu še niso našli, niso pomagle niti objave na lokalnem radiu. trenutno za psico skrbi moja prijateljica, ki vam bo dala tudi več informacij.

Logiran
sana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 231


« Odgovor #95 : četrtek, 28.04.2005 : 13:44:43 »

Imam eno vprasanje in upam, da mi boste znali odgovoriti Smiley Prijateljca se je odlocila, da bo postala skrbnica skotskega ovcarja. Precej se je o pasmi ze pozanimala, tako da o znacaju in drugih znacilnostih teh lepotcev ze precej ve. Pravi, da so ji vsec vse barve pri teh psih, vendar pa ji je najbolj vsec barva blue merle. Ima kdo kaksne izkusnje s to barvo? Imajo psi res lahko tezave s sluhom in ravnotezjem? Vzreja kdo v Sloveniji skotske ovcarje blue merle barve? Katere psarne v tujini so zaupanja vredne?
Moram se povedati, da je imel ati nekaj let nazaj skotskega ovcarja in je bil res krasen pes. Znal pa je biti tudi precej svojeglav in trmast. So tudi vasi skoti taki?
lp
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #96 : četrtek, 28.04.2005 : 17:00:36 »

Sana!

Jaz ti lahko napišem kaj več o karakterju teh psov, o psarnah pa bolj malo, saj se nisem ukvarjala z njegovim nakupom, ampak sem ga bolj rešila pred prejšnjimi lastniki.
Ja, znajo biti precej trmasti, ampak v mojem primeru samo, če kaj od njega zahtevam z dvignjenim tonom glasu. Takoj, ko se umirim in mu ukažem ljubeče, pa mi on vrne z uboganjem. Se mi zdi, da je pri tem psu še posebej pomembno, da ga vzgajaš nežno...prisile ne prenese in lahko dobiš le živčno razvalino (to sicer velja za vse pse, a tukaj se mi to zdi potrebno še posebej poudariti). Noč in dan zahteva ljubkovanje in nenehen stik s človekom ter sploh v obdobju socializacije čimveč aktivnega ukvarjanja. Ni potrebna neka huda znanost za vzgojo, če si mu le aktivno posvečaš dovolj časa(priporočam obisk pasje šole).Moj ne prenese, da je predolgo na dvorišču. Vedno, ko hoče zadremati mu je zelo pomembno, da je v naši bližini.
Obožuje otroke, tako da moram biti med otroci izjemo pazljiva, da ne dobijo vsi lubče in objemčke. Obožuje druge pse, še posebej ko imamo sedaj doma mladička, mu je pravi očka Smiley. Rad ima tudi druge živalce...no rad jih preganja, samo če pa se katera postavi po robu, pa mirno skloni glavo in odide. V njem ni niti kančka agresije.
Moj konkretno nima težav s sluhom, niti z ravnotežjem in niti ne poznam nobenega škota s temi težavami. Več jih poznam, ki imajo pri svojih psih probleme s plašnostjo, saj kot sem že tolikokrat omenila, so to nežni kužki, tak kot je njihov pogled.
Kaj se tiče prehrane pa so moje izkušnje takšne: ko mu damo za jest, nikoli tega ne poje v kratkem času, ampak si sam razporedi čez cel dan in nikoli ne gre preko mere (hoče ostati vitek, se nazaj drži   Wink ) Drugače pa poje vse, kar mu ponudimo, tako da s tem nimamo problemov.

ok, to je kar se mojega škota tiče, vendra so vsi kužki drugačni in upam, da ti bo odgovorilo čimveč lastnikov škotov. Želim prijateljici dosti veselja z mladim aristokratom (doma našega imenujemo aristokrat, ker je vedno zvišen in pazljiv, kot nekakšna dama v krznu  Tongue)

LP, Tina
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #97 : četrtek, 05.05.2005 : 22:40:31 »

Vzreja kdo v Sloveniji skotske ovcarje blue merle barve? Katere psarne v tujini so zaupanja vredne?

Mislim da bo najbolje če se tvoja prijateljica obrne na ****]. Tam ji bodo znali svetovati, kje lahko kupi zdravega bule merla.

lp, rina
Logiran
AmonRaa
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #98 : torek, 26.07.2005 : 00:09:31 »

Bom povedal eno zgodbico pa me zanima al sem mel tipično predstavnico škotskih ovčark al je ta bla extra.
Z preselitvijo v novo hišo smo podedoval tudi psico saj je lastnica odšla v majhno stanovanje kjer po njenem mnenju zanjo ne bi mogla skrbet. Psička je bla zelo lepa, živahna, trmasta. Problem je nastal ker smo mi meli nemško ovčarko ki je rada dominirala, Keli se pa tudi ni dala saj je to navsezadnje njen teritorij. Steple so se in Keli je malo fasala. Ok, hirarhija je vzpostavljena, pa bo mir, ane? wrong psice so se teple non stop, mama jih več ni mogla skupi videt ker je sam pričakovala kdaj bo palo...se je pa pojavil še resnejši problem..Ko se je Keli v fajtu podredila (hrbet, NO nad njo) je NO odnehala in šla svojo pot AMPAK Keli se je vstala in NO zopet napala z hrbta...tega še nikoli nisem videl, zato sprašujem če je ta primerek extra..koliko vem v pasjem svetu velja ko se en podredi je fertik..ampak tale je pa non stop se pobirala s tal in znova napadala, to je eventuelno vdarlo NO na psiho in se ni več zaustavljala...rezultat je bil zelo krvav (skoraj mrtva psica)

pa da ne bo kdo mislo da nismo kričali ko blesavi, jih polil z vodo ampak ko so se enkrat steple si vido sam zobe in komot bi v gužvi lahko tudi družinski član fasal

p.s.: je pa Keli dosegla visoko starost in umrla zaradi tega in ne pasjih bojev
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #99 : sreda, 27.07.2005 : 09:44:25 »

AmonRaa to se pogosto dogaja, pa ne samo pri teh pasmah. Bistveno lazje se vzpostavi hierarhija pri samcih, medtem ko so psice lahko sovraznice celo zivljenje. Nekatere se da "nauciti" ignorance, druge se pa zravsajo ob vsaki priliki..

Sej ves- zenske Wink
Logiran
AmonRaa
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #100 : četrtek, 28.07.2005 : 14:12:24 »

Sej ves- zenske Wink

hehe  Smiley
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #101 : četrtek, 04.08.2005 : 10:57:48 »

V zonzaniju se je znasla eno leto stara skotska ovcarka
http://users.volja.net/lenko469/zavetisce.htm
Logiran

rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #102 : sreda, 10.08.2005 : 21:03:45 »

AmonRaa, tudi Witty je zelo dominantna in se običajno ne razume s psicami. Vrjetno bi se podobno obnašala če bi pripeljala še kakšno psico domov.

V Zonzaniju sta dve psički:
- Tale je stara 2 leti:
http://users.volja.net/lenko469/slike/2328-050805.jpg

- Tale pa eno leto:
http://users.volja.net/lenko469/slike/2287-260705.jpg

lp, rina
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #103 : sreda, 17.08.2005 : 12:32:26 »

Za lastnike dolgodlakih škotskih ovčarjev imam eno vprašanje... kakšne ovratnice kaj uporabljate za svoje pse...? imam namreč kraševko in v Zidarjevi knjigi "O kraševcu" sem prebrala, da najbolj priporoča uporabe takšne ovratnice, kot jo imajo škotski ovčarji (obe pasmi imata okoli glave grivo, ki jo lahko običajna ovratnica preveč scufa). Omenja ovratnico iz blaga (ali vrvico), ki je na zadrgo??? Še v nobeni trgovini nisem opazila česa podobnega... ali je morda mislil kakšno podobno zatezno ovratnico? Ali morda veste, o kakšni ovratnici bi lahko govoril ... v trgovinah me ponavadi le debelo gledajo, ko jim začnem to razlagati. 
lp branka
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #104 : sreda, 17.08.2005 : 13:17:31 »

Mi imamo ravno tako, kot jo opisuješ, samo da je še povodec zraven. Ovratnica in povodec v enem. Je iz blaga, okrogla in zatezna. Meni se zdi odlična. Dlake nič ne scufa, iz glave se ne sname, pa tudi to zateznost vsa ta dlaka nekako ublaži. Fino je če so ovratnice za zelo kosmate pse okrogle, ker manj scufajo dlako kot ploščate. Nezatezno ovratnico pa si je Witty velikokrat snela. Ker je tiste dlake toliko, da vrat ni dosti tanjši od glave.

Take ovratnice, kot jo ima Witty sem videla že velikokrat, zagotovo pa vem da so jih imeli v ***
lp, rina
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 91   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Dolgodlaki škotski ovčar
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines