mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 05.11.2024 : 05:19:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Dolgodlaki škotski ovčar
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 91   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dolgodlaki škotski ovčar  (Prebrano 244805 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
pičika
novinec
*
Sporočil: 36

« Odgovor #720 : sreda, 18.02.2009 : 19:17:24 »

ma ja, mojemu standardu popolnoma ustreza  Cheesy

Alma - ni mi to nihče povedal, sklepala sem po prebranem o škotih, po FCI standardu, po videnih škotih...   Roll Eyes ampak saj nima veze, to je moja lubiča  Kiss - sem jo sama izbrala (je bila edina šnoflja v leglu - edina je izkazala zanimanje za nas, ko smo prišli) in se komaj zmenila, da bi jo pa vseeno vzeli, čeprav je psička - namreč moj oče je bil striktno za psa! Undecided

no- sedaj po treh letih je zgodba drugačna, saj ne bi več imel psa, ampak samo psičke  Grin

ja GG, pa je res zelo podobna svoji mami  Wink

mimogrede ... yo - kako je s Habibijem ? upam, da se reid in da mu kuhaš/daješ same dobrote, pa stavim da se mu kar meša od vsega dobrega, kar se mu godi tam pri vas   Cheesy
Logiran
Yo
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836

« Odgovor #721 : sreda, 18.02.2009 : 19:25:22 »

pičika, meni je tvoja čist fajn všeč. Mi je tak tip škotov od nekdaj bolj všečen.

Habibi je OK, malo čudno "gleda", ker se nekaj skoz muva okoli njega (končujemo s selitvijo). Bomo videli, kako se bo znašel v novem stanovanju. Upam, da v redu, ker bo konec koncev več prostora. Pa 2/3 šteng se znebimo, kar tudi nekaj šteje, hehe. Drugače je pa fantastičen kužon. Vam je lahko vsem po vrsti žal, da vam ne dela družbe  Tongue Cool
Logiran
Alma
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 57

« Odgovor #722 : četrtek, 19.02.2009 : 11:17:16 »

Včeraj smo bili na obisku pri Adriini sestri tu pri nas v Ljutomeru. Je skorajda kopija Aishe, Aurore pa tudi Adore. Ko smo priši nas je lepo polajala...delo je treba naredit. Potem pa se je začelo veliko podkupovanje...kupila sem je eno super žogico in priboljške. V sekundi je bila v mojem objemu, seveda mi namigovala ...no, daj že enkrat odpri to vrečko s priboljški.  Cheesy Cheesy na kaj čakaš in potem so še začele padat puse.  Cheesy Cheesy
Tam pri njih ima super dom, jo imajo zelo zelo radi, od lastnice starši jo imajo kot, da je njuna druga hčerka, ...
Logiran
kitekat
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #723 : petek, 20.02.2009 : 16:30:37 »

Sem mojo psico en dan sprehajala, pa mi pride naproti ženska z otrokom, me ustavi in se vsa navdušena začne prav lepo pogovarjat, da oni so pa tudi imeli škotsko ovčarko 17 let, le v zadnjem letu/dveh je postala slepa, gluha in kasneje dobila še težave z zastajanjem urina. Jo še dvakrat vprašam koliko let je dočakala, še enkrat vprašam, če je res rekla 17 Huh in v enakem stilu poslušam še nekaj časa. Se je opirala na sterilizacijo in enkratno zdravje v rosnih letih... Sva šli vsaka svojo pot, pa gledam svojo penzionistko, kako po damsko raca proti domu in prav resno razmišljam preostanek poti. Ta teden pa slišim, da je meni najljubši, najlepši in najprijaznejši škot (v dobrih rokah) doživel 12,5... Glede na to, da je vse do lanske jeseni tu nekje res bil en tak pes, ne vem kaj naj si mislim. Če bi to slišala od 15 letne punce, bi šla prazne glave in z nasmehom lepo naprej Roll Eyes.

A so kje zabeležene najvišje dočakane starosti? Nekaj takega bi bilo super brat/slišat, ker ko iščeš, so to ali dosežene nagrade in priznanja v visokih letih, ali pa povprečna starost...

No, ji je vsaj uspelo pozitivno vplivat na mojo psiho, ko sva se poslovile v stilu 'še na mnoga leta'  Smiley Roll Eyes
Logiran
pičika
novinec
*

« Odgovor #724 : petek, 20.02.2009 : 16:39:43 »

pri naših sosedih je škotka doživela mislim da okoli 16 let. je bila pa zadnjih nekaj let zelo boga, ker je mela v starejših letih skos probleme z rodili (ni bila sterilizirana).  Shocked

se velikokrat spomnim nanjo, ker so sosedi živeli tik ob cesti in je reva 16 let skupaj preganjala vsak tovornjak, ki je pripeljal mimo.. in bila nemalokrat je bila tudi "pod" tovornjakom in potolčena, pa je vseeno doživela tako visoko starost.  Smiley

je bila edina psička v naši vasi - prava princeska - vsi psi so jo obletavali. moja Adora je sedaj nekako prevzela njeno mesto (razen preganjanja tovornjakov)  Cheesy
Logiran
kitekat
novinec
*

« Odgovor #725 : petek, 20.02.2009 : 20:49:20 »

Grin

Vse znano Roll Eyes - od dvorjenja, do preganjanja, laježa ipd. Smo živeli en čas v hiši z ogrado okoli, cesta zraven pa ne samo precej prometna, redna tura kolesarjev! Lips Sealed Tistih profesionalnih. Strah in groza od pomladi do jeseni... Zdaj je pa super, kot bi živel z miško Smiley Je lahko tudi brez povodca, pa je ne ganejo ne mačke, ne kolesa. Jaz pa cela ponosna, seveda Cool
Logiran
pičika
novinec
*

« Odgovor #726 : nedelja, 22.02.2009 : 17:04:30 »

hehe    Grin no ja, naša tolerira kolesarje, pa k sreči nismo čisto pri cesti, ampak cca 50m od ceste. je pa totalno netolerantna do traktorjev, kosilnic, tovornjakov, štrajfiksov,... in je zdaj pozimi pravi mir  Cheesy

kar se pa dvorjenja tiče, bi pa prej rekla, da naša dvori drugim psom,   Roll Eyes saj se je v času parjenja pri njej do sedaj znašel samo en mini mešanček, pa še tistega smo na hitro odgnali, tako da imamo pri hiši tudi v času gonitve relativno mir  Smiley  hvala bogu
Logiran
GoldenGirl
midi
Sporočil: 263

« Odgovor #727 : ponedeljek, 23.02.2009 : 17:22:52 »

Torej čisto podobna teti Aishi, mami Aurori in bratu Aresu... za traktor, motor, kosilnico..bi prodali duše..nič jih ne ustavi...  Wink GG
Logiran
pičika
novinec
*

« Odgovor #728 : torek, 24.02.2009 : 09:09:21 »

ja.. to imajo v družini  Cheesy

neverjetno, kako je včasih nemogoča glede hrupa! enkrat je šprintala cca 3 km za nakladalko, medtem ko sem jaz kot kup nesreče sredi polja sedela na bali in jo čakala, jezna kot sam satan  Grin
Logiran
GoldenGirl
midi

« Odgovor #729 : torek, 24.02.2009 : 10:14:25 »

Ja..zame je bil to kar velik problem..ker mi je Aisha ugriznila soseda, ki je sedel na motorju in ga vžgal..samo slišala je motor in mu je že visela na nogi... Težava je tudi v tem, ko je na vrtu spušena in gre mimo motor ali hrupen avto in laja kot nora.. in je zelo moteče za sosede...

Na srečo muji drugi psi nimajo teh navad... fanta zalajato ko gre kak pes mimo..in to je to...

Tudi z Auroro imajo težave, ker živijo na vasi in vsakič ko gre traktor mimo, ima ona nizki štart....... Tudi Aresa so lovili po celem Mengšu, ko je lovil traktor..  Wink GG

Logiran
kitekat
novinec
*

« Odgovor #730 : torek, 24.02.2009 : 10:52:13 »

Pri nas se je v začetku grizlo le rjuhe, če smo se spozabili in kakšno obesili čisto do tal (jasno, baba ni mogla nemoteno dirkat, pa nas je učila obešat perilo Roll Eyes). Je imela zamero le do koles, en čas tudi avtomobilskih (dobro, tisto lajanje za opozorilo je bilo v navadi). Ob priliki bi razcefrala celo gumo, pa je bilo skrajno nepomembno, da sem bila na tistem kolesu kdaj pa kdaj tudi jaz Undecided... In se je cela vas naučila iti lepo počasi peš mimo našega vrta, za ovinkom pa spet hop nazaj na kolo (tista s profesionalci je druga lokacija). Enih sosedov še za cm ni smela videti, pri ostalih je pa še vedno skoraj doma (kdo pa ne bi imel rad teh naših puhkov Kiss).

Se ne bi čudila, če bi se to ponovilo (v primeru, da se kmalu preselimo v kako hišo s parcelo), ker je ohranila določeno mero teritorialnosti, pa tudi nas rada čuva čim smo kje za kako ograjo. Ampak na tujem ozemlju drugače ni nobenih težav, se ne spomnem niti enega problema Smiley. Zlat pes, res. V vseh pogledih.
Logiran
kitekat
novinec
*

« Odgovor #731 : torek, 24.02.2009 : 12:31:19 »

... pozabila na en glavnik, ki sem ga mogla menjat, ko mi je zmanjkalo držala Angry Grin
Logiran
Ladi
novinec
*
Sporočil: 19

« Odgovor #732 : torek, 24.02.2009 : 14:41:30 »

To je pa moja ljubica Aja. Stara je 9 mesecev in zelo pridna. Obožuje tastovo ograjo na terasi.  Roll Eyes

[attachment deleted by admin]
Logiran
Ladi
novinec
*
Sporočil: 19

« Odgovor #733 : sreda, 25.02.2009 : 12:06:29 »

Če bo vse po sreči, bo tale lepotec čez nekaj tednov moj. Komaj čakam, da minejo šolske počitnice, da si ga bom lahko šla ogledati v živo. Sedaj se lahko samo slinim in ga občudujem na sliki.

[attachment deleted by admin]
Logiran
GoldenGirl
midi

« Odgovor #734 : sreda, 25.02.2009 : 12:18:43 »

Ladi!  Wink GG
Logiran
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 91   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Dolgodlaki škotski ovčar
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.