o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 28.11.2024 : 14:56:29
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 1
| Tema:
Dolgodlaki škotski ovčar
Strani:
1
...
4
5
6
7
8
[
9
]
10
11
12
13
14
...
91
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Dolgodlaki škotski ovčar (Prebrano 248098 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
sebi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 310
Re: Dolgodlaki škotski ovčar
«
Odgovor #120 :
torek, 04.10.2005 : 10:50:27 »
Ojla punce!
Rina vidim, da si našla moj ablum in nagajivega Jaya v njem. Jay je točno tak kot ga opisuje Felina - ostala dva (moja Žiža in Felinin Jasper) pa mu poskušata komkurirati. Pa jima ne gre najbolje...
LP, S
Logiran
rina
rad pišem
Spol:
Sporočil: 260
«
Odgovor #121 :
sreda, 05.10.2005 : 16:37:06 »
Aha, to je tvoj album. Sem ugotovila da ni od Jasperja in Jaya.
Hihi, je Jay en mali hudiček.
Felina, a daješ Jayu kdaj kakšen rumenjak? Za dlako. Witty ga občasno dam, zdaj, ko pa se ji dlaka obnavlja pa malo bolj pogosto in se mi zdi da pomaga.
Aja, pa moja pošastka ima 20 kg in 53 cm plečne. Pa psička je.
lp, rina
Logiran
Felina
rad pišem
Spol:
Sporočil: 450
«
Odgovor #122 :
četrtek, 06.10.2005 : 18:46:18 »
Ja, dobiva sedaj bolj pogosto rumenjak, samo je izbirčen in morem imeti srečo, da mu ga spravim po grlu....Dobiva še nekakšne dodatne vitamine za obnovo dlake, ki mi je priporočal veterinar, pfitzer tablete in se kar vidno popravlja. Sedaj ga nisem videla 3 dni in napredek je očiten. Tudi dlaka je prenehala izpadat. Samo, če misli bit tako vsako poletje, bomo začeli plesti poloverje iz njegove dlake...bo vsaj nekaj koristi od njega....
Witty pa je res ena uživaška lepotička.
Lp, Tina
Logiran
rina
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #123 :
ponedeljek, 10.10.2005 : 17:51:41 »
Uf, potem pa ni vrag da Jayu ne zraste še kakšna dlakica.
A ne mara rumenjaka?
Witty je pa to nekaj najboljšega. Zadnjič sem ji dala rumenjak čez obrok in je tako hitro vse pojedla, da je potem bruhala.
Ji moram naslednjič bolj zmašat, da ne bo rumenjak na vrhu tako koncentriran.
lp
Logiran
Felina
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #124 :
ponedeljek, 17.10.2005 : 12:12:36 »
Ok, dlakica se popravlja...sedaj izgleda za nianso manj suh. Kaj bi dala, da bi Jay vsaj enkrat z veseljem pojedel obrok.....ni variante, pa če mu dam ne vem kaj...še nisem ugotovila, kar je po njegovem okusu, oz. kdaj bi se on razveselil hrane...no, edino, če mu dajem iz roke...takat pa je vse dobro...
Če bo sreča, bo do zime že imel lepo gosto dlako in ga ne bo zeblo...ker sedaj gospod noče spat na tleh...zaseda cel kavč, ko se razkomoti na hrbet in vse štiri od sebe. Je že našel našo šibkost usmiljenja in izkoristil trenutek za izsiljevanje in preselitev na kavč.
Pocartaj Witty!
Lp, Tina
Logiran
rina
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #125 :
ponedeljek, 17.10.2005 : 18:43:02 »
Witty je bila pocartana.
Zdaj pa mora biti še Jay, da ne bo ljubosumen.
Joj, kakšna zbirčna metka je Jay! Pa še po kvačih kraljuje! Pravi mali razvajenec.
No saj Witty ni veliko boljša. Ona se šverca na klopi (čeprav ima svoje ležišče, ki je še bolj mehko) in ko sliši da nekdo prihaja skoči dol in gleda s tistim pogledom "Kaj pa je?
". Potem pa potipaš klop in ti je vse jasno.
Še nekaj me zanima. Kakšno ovratnico ima Jay? A mu take navadne, nezatezne ostanejo na glavi? Ker Witty si vse sname.
lp, rina
Logiran
Felina
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #126 :
ponedeljek, 17.10.2005 : 19:49:04 »
Ja, ljubosumnež je strašen...bog ne daj, da kdo pocarta ta malega in njega ne....za vse lubčke ki jih ta oseba potem dobi sama odgovarja...in niso nežni..je pravi strastnež.
Midva z Jayem pa se sedaj boriva za kavč pred televizijo in je v stilu, kdor prvi pride, prvi melje...in bog ne daj, da zapustim kavč....ker je v trenutku gor in se dela da ga ni.
Ima pa čist navadno ovratnico iz blaga na klipsno(al kak se tej stvari že reče)...ni zatezna in nič takega, pa še dokaj ohlapno jo ima gor zaradi dlake(oz. tisto kar je še od dlake ostalo...
). Dobi pa jo samo ob sprehodih. Se mu pa še ni nikoli snela, čeprav se mi zdi čudno ob tej ozki glavi, ker moja dva sta na vrvici bolj zaradi nepredvidenih dogodkov ob prometu, ju pa zelo redko potegnem z vrvico...vedno ju vodim z ukazi, ne z vrvico. Če pa slučajno potegne naprej, pa tak ni variante, da si jo sname. Ne maram zateznih ovratni in, hvala bogu, jih še nisem potrebovala.
Kdaj škoti dozorijo, ker imam občutek, da se mojemu vedno bolj "pipa"! Komaj še sledim njegovim idejam za norenje in njegovemu tempu, da ga čimbolj zaposlim in da omilim neumnosti, ki jih ni malo.
Lp, Tina
Logiran
rina
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #127 :
sreda, 19.10.2005 : 19:06:42 »
Citat: Felina , ponedeljek, 17.10.2005 : 19:49:04
Midva z Jayem pa se sedaj boriva za kavč pred televizijo in je v stilu, kdor prvi pride, prvi melje...in bog ne daj, da zapustim kavč....ker je v trenutku gor in se dela da ga ni.
Hihi
Aha, potem mu ovratnice obstanjeo. Witty ima pa zatezno, ampak jo ima tudi ona gor večinoma samo ob cestah. Tako da je večino časa na sprehodih odvezana in leta po travnikih gor in dol.
Kdaj bo pa Jay odrastel pa ne vem.
Kok je že star? Je že eno leto? Je čisto drugačen od Witty, veliko bolj živahen in igriv, tako da bo po moje ostal večni otrok.
Spomnim se, da se je Wittonja nekoliko umirila že pri kakšnem letu in pol. Je postala bolj samostojna in veliko bolj je začela čuvati dom.
lp, rina
Logiran
Felina
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #128 :
petek, 21.10.2005 : 22:57:39 »
Ja, Jay premore že celo leto in en mesec in čakam na trenutek njegove streznitve, ki pa je verjetno še daleč, daleč----pa saj morem priznati, da me zabava, pa se zdaj nekaj resno delam....sploh ko sem kaj slabe volje, pa on glupost ušpiči...bi ga takrat najraje tak...pa me s tem dolgim nosom nežno pošvrkne in smo že prijatli.
Si že opazla kak znajo obračat to dolgo njuško? Me neznansko zabava....smešen je, če slučajno zavoha cigaretni dim....nos obrne v levo ali desno za skoraj 90 stopinj...heheh
Ja, glede čuvanja pa tak....pomagal bo iz bajte odnest vse, pa še on bo šel zraven (upam, da kak nepridiprav ne bere tega
)...še ta mali je bolj čuvaj kot on...
Čisto druga zgodba pa je, ko nastane mrak in gremo na sprehod.....bog ne daj, da se mi približa ali ogovori kakšen čudno izgledajoč moški (nasplošno moja dva ne marata preveč moški...
), čist se mu utrga in ga komaj zadržim. Če pa gre taka oseba mirno mimo, pa ni problema, samo naj nas pusti pri miru. Tipično ovčarsko. Moram pa biti kar pazljiva na takšnih večernih pohodih, da ne pride do kratkega stika, sploh ker imamo v bližini nek bar, odkoder se zna pojaviti svašta čudnih tipov.
Pa kaj sva na tem forumu samo midve lastnici teh odlakanih špičakov al kaj? Al noben nima nič za povedat, pa midve že pravi čvek ustvarjava.
Lp, Tina
Logiran
rina
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #129 :
petek, 21.10.2005 : 23:22:49 »
Citat: Felina , petek, 21.10.2005 : 22:57:39
Si že opazla kak znajo obračat to dolgo njuško? Me neznansko zabava....smešen je, če slučajno zavoha cigaretni dim....nos obrne v levo ali desno za skoraj 90 stopinj...heheh
Ja! To je pa tako zakon!
Moja pesonja ponavadi to dela če mi roke dišijo po kakšnem drugem kužku ali po čem nenavadnem. Pa potem voha in voha in premika nos!
Pa ful mi je všeč ko Witty pokažem briket in postane pozorna, potem pa ji rečem "Ja Witty, kaj pa je?" pa da tako ušesa nazaj in začne cvilit in mahat z repom. Se čisto razneži.
Me zna vedno spravit v dobro voljo.
Uf, Witty je pa pravi čuvaj. Če tujec pride na njeno ozemlje, pa nas ni zraven, bo najmanj oblajan. Še posebaj če se na takšen ali drugačen način meni zanjo. Pa renči, pa tudi šavsnila je že. Če smo domači zraven in ko vidi da so tuci dobrodošli pa ni problema.
Ampak budno spremlja vsak njihov gib.
Zunaj je pa bolj boječkasta. Strahopetni pes.
Če se bliža kakšna čudna pojava, ga včasih oblaja, ponavadi pa rep med noge in neopazno caplja za mano.
Mja, izgleda da sva res same.
Škotov je pa po moje itak čedalje manj. Ful velikokrat slišim "Mi smo imeli tudi takega, amapk je že umrl".
lp, rina
Logiran
Felina
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #130 :
sobota, 22.10.2005 : 09:09:32 »
Ma grozno je, ko ljudje mislijo, da je škot Lassie in da je to taaak pameten pes, ki že vse sam zna in potem so razočarani, ko spoznajo njihov karakter, ki pa ni tak enostaven. Meni je všeč, moreš pa biti pazljiv pri vzgoji. Upoštevat je treba, da so to psi, ki hočejo biti sigurni v to kar delajo in jim moreš dati čas za vsako novo vajo, da vse spoznajo. To predvsem opažam na agilitiju, kjer Jay hoče prevohat in spoznat vsako novo oviro. Dokler ni v njegovi glavi poštimano, da je vse v redu, ga ne bom spravla v pogon za nič na svetu....ziheraši pač....le da nekateri to zamenjujejo s trmo in nevodljivostjo....
Vse prevečkrat slišim v stilu...ja, mi smo tudi meli takega, pa nam ni bil preveč všeč karakter...smo mislili, da bo tak kot Lassie...
ma česa vsega si človek ne izmisli.
Aja, pa še to...Jayu so se postavila ušesa pokonci
....zaj pa je še v ušesa našpičen...bi mu mogla žvečilke gor napopat...heheehe
.
Jay pa za briket niti z ušesom ne migne....razneži se samo ob kakšnem surovem koščku mesa. To je edina stvar, ki mu gre v slast, vse ostalo je samo nuja, da se ravno ne izstrada.Ma komaj ga gledam, kako se spravlja k hrani...kot da je kužna.Da poje obrok, si vzame cel dan časa in tik preden se odpravimo spat on naredi še zadnje grižljaje.....ma vse naštudirano.
Ko pa dajo ušeska nazaj pa so taaaaak srčkano potlačeni....še bolj ozki...meni je tudi to tak všeč. Jay to naredi, ko mu kaj govorim in se dela, da razume, in vsakih toliko da ušeska dol in maha z repkom kot nor, potem pa spet pozorno poslušanje.
Lp, Tina
Logiran
senca
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 54
«
Odgovor #131 :
sobota, 22.10.2005 : 19:51:32 »
da ne bosta sami
Citat: rina , petek, 21.10.2005 : 23:22:49
Ful velikokrat slišim "Mi smo imeli tudi takega, amapk je že umrl".
Na žalost morem tudi jaz enako rečti. Tudi mi smo imeli škota, ki je že umrl.
Ko smo ga dobili sem bila stara okrog pet let. Tistega trenutka ko ga je ati v škatli prinesel domov se še danes živo spomnim. Bil je zvit v klobčič in je spal. Jaz pa kot petletno dete zakričim : " Joojj ati, kaka leeepa lisičkaa!! "
No Ringo (tako mu je bilo ime) je bil zelo lep pes. Spomnim se da mu je ati moral na konico enega uhlja lepiti čigumije da mu je uha lepo stala. Pri hrani je bil zeloo izbirčen, zanimiv pa je bil tudi, ko se je kdo zraven njega s kom pogovarjal pa ga ni " šmirglal". Takrat je na ves glas lajal dokler ga ni kdo vsaj pogledal. Čuvaj ni bil, to je tudi dokazal takrat ko ga je nekdo hotel ukrasti. hvala bogu da je bil takrat blizu naš sosed da je tatu ustavil
rad je pobegnil, grozno pa se je bal grmenja in kakršnegakoli drugačnega pokanja.
Ringo je umrl na veliko noč (in moj rojstni dan) ko je bil star približno pet let
Pogrešam ga še danes, pa čeprav je minilo že šest let odkar ga ni več. Upam da uživa, kjerkoli že je.
Lp
senca
Logiran
rina
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #132 :
sobota, 22.10.2005 : 22:03:17 »
Oj Senca!
Žal mi je za vašega Ringota.
Pa tako mlad je umrl.
Zdaj gotovo pazi na vas in se igra s pasjimi prijatelji.
Je bil pa tak kot Witty. Če se nihče ne meni zanjo takoj začne protestirat. Začne cvilt in butat z gobčkom pod roko, pa lajat.
Pa ne odneha dokler ne dobi svojega.
Pa tudi podoben strahopetnež je bil. Witty se tudi boji grmenja in petard in raznih pokov. Ampak se mi zdi, da hoče bit takrat čimbljiže meni, da bi pa pobegnila ji pa ne pride na misel.
A ste ga kaj po razstavah vozili, al kaj, da ste mu uhlje lepili?
Felina: Zdaj je pa Jay čisto našpičen.
Ima šičaste uhlje, špičast gobec...
No, saj Witty ima tudi en uhelj malo premalo "prepognjen", amapk ne pa pokončen.
Ja, Lassie je naredila grozno škodo pasmi.
Mogoče so zaradi nje v Zonzaniju teli trije kužati, ki bi lahko imeli kaj zveze s škoti:
1,5 let stara samička:
http://users.volja.net/lenko469/slike/2348-170805.jpg
5 let stara samica:
http://users.volja.net/lenko469/slike/2483-041005.JPG
2 letni samček:
http://users.volja.net/lenko469/slike/2505-101005.jpg
http://users.volja.net/lenko469/zavetisce.htm
lp, rina
Logiran
senca
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 54
«
Odgovor #133 :
sobota, 22.10.2005 : 22:25:59 »
ne rina nismo ga po razstavah vozili. to smo najbrž delali da je lepše zgledal
Logiran
rina
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #134 :
sobota, 22.10.2005 : 22:52:21 »
Aha. Sem mislila, da ste ga morali za razstave "pošlihtat". No, jaz nebi v nobenem primeru povijala ušes.
Felina, sem pozabila pohvalit tvoj avatar. Ste ful dobri, samo škoda ker je Jasper tako majhen in se ga malo bolj slabo vidi.
Kot ena igračka je.
lp, rina
Logiran
Strani:
1
...
4
5
6
7
8
[