mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 05.07.2024 : 00:18:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Dolgodlaki škotski ovčar
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 91   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dolgodlaki škotski ovčar  (Prebrano 236578 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #195 : petek, 23.12.2005 : 18:18:51 »

Pozdravlena na forumu shagadellic. Sedaj glede tvojega problema pa si jaz mislim, da je takole....če praviš, da ima tvoj lepotec čisti karakter škota, potem zan biti odvajanje dokaj problematično, ker so škoti radi nagnjeni k agresivnosti, če se jim dogaja krivica. So izredno previdni, nežni in za pravico dojemljivi kužki, in ko se jim enkrat zgodi kaj slabega, znajo "zamerit" za res dolgo časa. Zato pri škotih tudi toliko povdarjajo taktno in nežno vzgojo.
Če so njega dražili otroci, ko je bil privezan, je zelo verjetno, da do nih čuti strah in se jih bo branil z agresivnostjo....kar pa zna bit velik problem in kurativa zna biti dolgotrajna, če bo sploh uspešna.....Saj če boš po forumu pobrskala, ti bo veliko pisalo o vzgoji in odpravljanju problemov, en dober link ti je dala že Rina. Naj ti pa že kar naprej povem, da bo ponovno vzpostavljanje zaupanja v otroke resnično trdo in garaško delo, in potrebno bo veliko, veliko potrežljivosti, že zato, kerje to škot in njegov dokaj težek karakter (pač ni Lassie). Saj, nekje nazaj, če si prebrala celo temo, sem pisala o njihovi občutljivosti.

Želim pa ti, da ti bo ratalo!

Lp, Tina
Logiran
shagadellic
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #196 : sobota, 24.12.2005 : 13:53:45 »

Hvala za odgovor.

Problem je v tem, da je pes star že 7 let in sem pač mislila, da z njim verjetno ni poti nazaj.
Drugi problem pa je v tem, da že zadnje 4 leta pes živi z mojo mamo, ker sem se jaz odselila od doma in ga nimam kam dat. Kadar grem k mami (približno enkrat na teden, ker je kar dovolj oddaljena od mene) ga seveda pocrkljam in peljem na sprehod in če se le da sem z njim več časa ali ga spustim v našo družvo (npr. poleti, ko smo tam dalj časa in smo zunaj), ampak več kot toliko pa niti ne morem poskrbeti zanj, moja mama pa seveda nima niti časa, da bi se z njim ukvarjala, niti ni posebno naklonjena temu. Ona pač pravi, da bolje, da ga ne spustimo v bližino otrok in to je to.
In tako trenutno ne vidim nobene možne rešitve problema. Tudi če bi hotela, ne bi mogla psa vzeti k sebi, ker imam stanovanje veliko (majhno) 24m2 in tudi imam že mačko.
Ta problem z otroci pa se je pojavil šele ko sem se jaz odselila.

No ja...bom poskusila se česa domislit...

Hvala vsem za odgovore...

Lp, Ajda
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #197 : torek, 27.12.2005 : 14:10:48 »

Ja, tu se pa zna pojavit problem, glede na to, da nimate časa oz. da tebe ni toliko doma, da bi se konkretno posvetila problemu. Reševanje psihološkoh težav je najtežje in potrebno je veliko časa ter truda. Upam, da se bo vse v redu izteklo!

Pocartajte svoje dolgogobčne zverine!

Aja, kak oskubljenega (no, sedaj je že boljše.... Wink) škota prepričaš, da ni v redu ležat v snegu in se vanj zakopavat z glavo? Mislim, ko je v hiši, bi najraje ležal pod odejo, se nekaj dela, da ga zebe, zunaj pa se celi razkreči po snegu....

Lp, Tina
Logiran
katie
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #198 : sreda, 28.12.2005 : 12:45:37 »

Oj!

Kaj vi nardite če se psu dlaka slučajno zavozla?
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #199 : sreda, 28.12.2005 : 13:13:19 »

Škot nima ravno problematične dlake za zavozlavanje, ker je ostra in zato je tudi za nego dokaj enostavna(jaz mojega skrtačim enkrat na 14 dni, samo kritične predele vsakih 3 do 4 dni). Na vozle moreš biti pozorna za ušeski, pri nogicah (podpazduho in zadaj). Tam se kdaj pa kdaj naredijo vozli. Jaz jih vedno odvozlam, najprej z roko, potem pa še z glavnikom za tiste najmanjše vozlčke, pa še z balzamom pošpricam dlako (ki ga imam sicer za shih-tzuja), ampak v tem primeru pomaga, da ga toliko ne cukam.
Pri nas se največkrat naredijo za ušeski, ker ga tamali neprestano umiva in cufa za ušesa...potem je pa tam zalizani in skup zlepljeni kaos. Frugače pa, če psa redno neguješ, ni variante da bi imela hude probleme z zavozlavanjem.

Katie: Kako dolgo še do vašega novega člana?


Lp, Tina
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #200 : sreda, 28.12.2005 : 16:53:10 »

Felina, saj če je Jay aktiven zunaj (kar dvomim da ni Grin), potem ni panike če se malo valja po snegu. Pa takooo malo dlake pa spet nima da ga nebi zeblo. Če še razne doge, bokserje, gole pse, katere Jay najvrjetneje prekaša v količini dlake, na snegu ne zebe, potem tudi Jaya vrjetno ne.

Witty pa je kar nenkrat začela še bolj intenzivno rast dlaka. Zdaj je že kot en medved. Shocked Še nekaj slik je v albumu.

katie, mislm da škotska dlaka sploh ni problematična. Jaz Witty krtačim (krtače so zakon, ne glavniki) tudi bolj redko, tako nekako kot Felina, pa nima kakšnih groznih vozlov. Občasno (če jo dalj časa ne počešem) se sprime v take "žmuklje", na vratu (spodnja stran, kjer je fuuul dlake), po trebunu (tukaj se ne češe ravno rada in se zato delajo te "žmuklji") in na zadnji strani nog. Ampak te "žmuklje" se hitro razčeše, tako da ni panike. To se največkrat naredi ko Witty menja dlako in stara dlaka ne gre ven.
Taki vozli, ki jih je malo težje razčesat pa se delajo za ušesi in za komolci, tako kot je Felina rekla. Jaz ponavadi take vozle kar odstrižem. sram Se mi ne da razčesavat.

Škotska dlaka je tudi ful fajn kadar je zunaj vse blatno in kuža pride iz sprehoda čist blaten. Pa ga pustiš na miru, blato se posuši in odpade in škot je čist. Smiley Brez kopanja. Potem pa malo posesaš, da  odstaniš tist blaten prah... Pa če se delajo snežne kepe na dlaki, se Witty dlaka tudi nič ne zavozla, ko se sneg stopi.
Felina, Jasperju se delajo take kepe, ane? A potem ko jih stopiš, a mu moraš dlako tudi razčesat, ali se tudi njemu sama spravi v normalno stanje?

Pri škotu je več dela z vsem druim, kot pa z dlako. No, vsaj pri Witty.

lp, rina in Wittec ritec Grin
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #201 : sreda, 28.12.2005 : 18:41:39 »

Jaaaaaaaaaaa!Dlaka škotov je zakon...vse kar enostavno odpade! Nič dela, nič kopanja, niti vonja nima, ko je moker...heheheh.
Ja, Jay se je tudi sedaj malo popravil...v širino, oz. podlanka je čist normalna že, je malo bolj okrogloritast ratal spet (čeprav ima še vedno le 21,5 kg-verjetno tak kot poje tak tudi vse skuri med tem svojim divjanjem, ker zaj ko je sneg pa se mu dobesedno meša...malo že tuhtam, če nima kakšnega terierja vmešanega.... Wink).
No, z Jaspijem je pa čisto druga zgodba...on se pa poistoveti s kepami in sam rata kepa...potem ne moreš čakat na taljenje njega, ampak samo pod tuš in odtalit te kepe (na srečo pa tudi pri njemu nimam problemov z zavozlavanjem,kar ni ravno značilnost shih-tzujev, je pa podvržen striktnemu in natančnemu česanju). Včasih ga morem nest domov, ker je tako zakepan, da zagozdi in se ne more več premikat....heheheh. No danes je dobil plašček(flourescentno rumen) in je celo lahko dirjal cel sprehod!
Hvala bogu, da ga Jay ne rabi...potem bi bil sam nos in še čisto depresiven bi bil.

Witty pa je spet ratal prava odlakanka...heheheh....se je odločla, da si bo novi mantl nabavla, da je bil stari že malo preveč ponošen...prava dama...heheheh.Lepotica pa tak kot vedno.eheheee

Lp, Tina
Logiran
katie
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #202 : četrtek, 29.12.2005 : 23:09:41 »

Našega tamalga bomo dobili pri psarni [izbrisano ime; Jana]komaj marca. Njegova mamica je zdaj breja in bo mladičke povrgla 13 januarja še okr. 2 tedna. Cheesy Pol ga bomo mogli it februarja rezervirat. Grin Marca pa ga iskat. joj komaj čakam! Wink Cheesy Grin

Srečno novo leto Kiss
 
              Katie
Logiran
GoldenGirl
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 263


« Odgovor #203 : sobota, 31.12.2005 : 15:46:10 »

Katie, ali si že kdaj razmislila kupiti psa v tujini? Na Madžarskem so zelo dobre psarne za škotske ovčarje kot je na primer "[izbrisano ime; Jana]", "[izbrisano ime; Jana]". Meni je tam všeč, ker škote trenirajo z ovcami. To je njihov namen. Takšni psi imajo boljše mladiče kot pes, ki živi v pesjaku in v mestu in ni popolnoma socializiran...Premisli. Saj ni tako daleč...Pogelj, na intenetu je objavljeno veliko legel. [izbrisano ime; Jana] jih ima 3, [izbrisano ime; Jana] jih pričakuje 2....GG
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #204 : sobota, 31.12.2005 : 16:49:12 »

Na Madžarskem so zelo dobre psarne za škotske ovčarje kot je na primer "Silver Dream", "Born to Be" Double Scotch". Meni je tam všeč, ker škote trenirajo z ovcami. To je njihov namen.
Jaaa, to je tudi meni ful všeč! Jaz bi ful rada enega škotka pripeljala iz psarne Born to be, pa doma niso za to. Sad

Drugače pa, če je katie z vzrediteljico že vse zmenjena in če so ji psi všeč, ne vem zakaj ne bi tam kupila psa.

Felina, kaj pa Jay in petarde in ves ta hrup? Witty se jih je že skoraj navadila, ker jih je toliko. No, sicer je skozi pri meni in me ima na očeh, drugače pa ni panike. Razen če res blizu poči, potem se je treba skrit pod mizo. Grin Kar dobro za škota, ane? Tongue

lp
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #205 : sobota, 31.12.2005 : 17:11:21 »

Felina, kaj pa Jay in petarde in ves ta hrup? Witty se jih je že skoraj navadila, ker jih je toliko. No, sicer je skozi pri meni in me ima na očeh, drugače pa ni panike. Razen če res blizu poči, potem se je treba skrit pod mizo. Grin Kar dobro za škota, ane? Tongue

lp

Ja, to pa se tudi jaz čudim, da se Jay za škota fenomenalno drži ob vsem tem hrupu...v bistvu je čisti flegmatik...gremo na sprehod mimo blokov, kjer poka kot za stavo, meni se dlake ježijo, onadva pa flegma mimo...mislim, da bi le ostalo tako. Ga pa držim bolj ali manj v stanovanju, da mu slučajno ne bi kdo vrgel petardo na dvorišče....se je že zgodilo to pri prejšnji psički........ker potem ne vem kak bi ga spet prepričala, da je flegma...bomo pa vidli danes ob polnoči.

Srečno in zdravo vsem lastnikom in njihovim lepotanarjem!

Tina, Jay, Jasper
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #206 : nedelja, 01.01.2006 : 17:00:18 »

Vsem škotom, njihovim lastnikom in ljubiteljem želim da bo leto, v katerega smo pravkar vstopili kar se da srečno, uspešno in polno veselja ter izpolnjenih želja! Cheesy

Felina, je Jay uspešno dokazoval svojo flegmatičnost in trmo? Tongue Pa Jasper?

Witty je z repom med nogami plezala v moje naročje... Undecided Sad Najhuje je bilo takrat, ko so se eni spravili spuščat rakete direkt pod našim oknom. Undecided Na srečo so te rakete kmalu ponehale (je bil tak slab vreme) in se je Wittonja ritonja pomirila. Smiley

GoldenGirl, maš ti tudi škota?

lp
Logiran
GoldenGirl
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 263


« Odgovor #207 : nedelja, 01.01.2006 : 19:55:48 »

Ja imam dva škota, psa in psico in sicer oba tribarvna...LP!GG Smiley
Logiran
katie
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #208 : ponedeljek, 02.01.2006 : 15:25:49 »

OJ!
Goldengirl kul da imaš tribarvna psa jaz bom tudi mela tricolorja.Men je ta barva ful všeč.
Kolk sta pa stara?
Mata rodovnik?

Lp
Katie
P.S: Pa srečno novo leto
Logiran
GoldenGirl
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 263


« Odgovor #209 : ponedeljek, 02.01.2006 : 21:49:35 »

Ja, meni so všeč samo tribarvni Wink, zlasti zaradi maske in pogleda in nekateri blue merli...Ja oba imata rodovnik. Psica je iz madžarske vzreje(mama prihaja iz psarne [izbrisano ime; Jana]), pes pa uvožen iz Francije iz psarne [izbrisano ime; Jana]!Psica je stara dve leti, pes pa eno leto!Srečno 2006!GG Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 91   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Dolgodlaki škotski ovčar
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines