mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 22.11.2024 : 10:19:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Brazilska fila
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Brazilska fila  (Prebrano 112263 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
amoss
nekaj malega že vem
Sporočil: 156

« Odgovor #180 : sreda, 02.03.2005 : 00:31:38 »

naši mladički bodo vsi imeli fci-rodovnike

Če si takšen zagovornik CAFIBA, zakaj boš po tem takem vzrejal mladiče z FCI rodovniki.
Če veš kaj maš doma zakaj potem vzrejaš kao "nečisto" pasmo naprej?
Jao, tega ne razumem pa če ponoviš 1000000krat.
Ni finta v tem da sem neumna ampak v tem da govoriš eno delaš pa drugo kaj zdaj?CAFIB ali FCI? Huh
Logiran
maja01
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095

« Odgovor #181 : sreda, 02.03.2005 : 00:59:43 »

še enkrat - vsi cafib-psi imajo fci rodovnik, le zelo malo fci-psov ima cafib rodovnik.

Amoss, vse file imajo fci rodovnike. CAFIB je pa "upgrade", dodana vrednost, .... Tako da "CAFIB file" lahko vozis kamor hoces. Ni treba z njimi voziti samo po dirkalni stezi. In obratno seveda.
m.
Logiran
marko006
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 285

« Odgovor #182 : sreda, 02.03.2005 : 01:10:32 »

vzrejanje =
1. moras vedeti, kaj imas doma
2. moras vedeti, zakaj paris in kaj pricakujes
3. selekcija
CAFIB=selekcija
CBKC/FCI = vsi mladicki, ki jih bomo naredili se bodo brez selekcije (ok - ce slucajno ne bojo imeli e-kolke) veselo naprej parili, po moznosti na najlazji nacin s samci iz bliznje tujine, ki nimajo vzrejnega pregleda.
CBKC/FCI=dajmo legla=vpis v rodovnisko knjigo=vseeno kako izgleda=$$$$
raca ne bo nikoli labod, pa tudi, ce bo to slucajno uzakonjeno.
netipicna fila ne bo nikoli fila, pa ce bo 3x svetovni prvak in 83x bob.
zakaj jaz parim ero s tobijem - ja samo zato, da bos ti eno psicko za 300 evrov dobila in da amebi ne bo treba iti na madzarsko pariti - ce hoces se kaj vec vedeti, si pa kaj o genetiki preberi (samo bolje da najprej o filah) - mogoce bos najdla kako publikacijo o tem, da so najblizji samcki najboljsi...

marko
Logiran
amoss
nekaj malega že vem

« Odgovor #183 : sreda, 02.03.2005 : 11:01:44 »

Dragi Marko!
Jaz sem rekla da si nekega dne želim itina CAFIB razstavo, pa ne zato ker si ti tak rekel, ampak predvsem za to da vidim kaj mi bodo tam povedali.
V prejšnjem postu si rekel da Era ne bi bila CAFIB aprooved, zakaj potem vzrejaš "netipične" mladiče?Samo pes ni dovolj da bi bili mladiči tipični.
Torej gre tebi tudi za $$$$$$$?Saj v tem je po tvojem že ves čas bistvo.Ne vem za kaj ti meni omenjaš denar, jaz nimam nič od tega, pa če bi psičko dobila zastonj, če meni nebi bila všeč žalim slučaj,je pač nebi imela.
Jaz vzamem takšnega psa/psico ki bo meni všeč, ne pa CAFIBOVIM sodnikom, oprosti če sem te užalila ampak takšno je moje mnenje.
Ti si si tudi vzel takšno žensko kot je všeč tebi in ne zato ker jo je ocenila svetovna žirija.
Žal tak pač je, mogoče žalostno a vendar resnično ljudje imamo radi to kar nam je všeč, ne pa to kar drugi pravijo da je lepo. Undecided

L.p.
Logiran
amoss
nekaj malega že vem

« Odgovor #184 : sreda, 02.03.2005 : 11:06:37 »

P.s
Pa glede psičke tistih 300 evrov še zdaleč ni tristo evrov, kakšni so pa podpogoji, vzrejala bom kot boš ti rekel in parila s katerim psom boš ti rekel, pol legla je tvojega in šele po prvem leglu je psička moja?
Oprosti povej podpogoje.
 Angry
Logiran
marko006
rad pišem

« Odgovor #185 : sreda, 02.03.2005 : 11:41:05 »

V prejšnjem postu si rekel da Era ne bi bila CAFIB aprooved, zakaj potem vzrejaš "netipične" mladiče?....Torej gre tebi tudi za $$$$$$$?Saj v tem je po tvojem že ves čas bistvo.

era verjetno ne bi bila cafib-approved - jaz vem zakaj, ti pa ne!
era ima določene napake po standardu in tudi določene odlike - jaz vem katere, ti pa ne.
zakaj sem ero paril in to prav s tobijem tudi vem in vem kake mladičke lahko pričakujem.
kar se pa $$$$ tiče pa sledeče: za tisti denar, ki sem ga dal za "nepotrebne" preglede svojih psov, bi lahko vsaj 2x plačal kak skok. za tisti denar, ki sem ga dal pa do zdaj za tobija (nakup, prevoz iz finske + vse ostalo) pa verjetno še vsaj 5 dodatnih.
ko bom imel leglo, si bom vzel vsaj 6 tednov dopusta. pa računaj mojo uro 50 evrov in si izračunaj, za koliko bi moral mladiče prodajati, da se mi "finančno" izplača imeti leglo.
od zdaj naprej se bom pa držal tistega, kar predlaga gospa ines v svojem mailu - naj bo vsak srečen s tem kar misli in kar ima.
lp
marko
Logiran
amoss
nekaj malega že vem

« Odgovor #186 : sreda, 02.03.2005 : 12:53:58 »

Jaz priznam da se ne spoznam na standarde kot verjetno ti in to je moj izgovor kaj pa je tvoj?
Če veš da psica ni po standardih, zavedaš se njenih napak, zakaj pa potem pariš?
NE VEM NE VEM.
Logiran
marko006
rad pišem

« Odgovor #187 : sreda, 02.03.2005 : 15:12:09 »

veš kaj, mojca, človeku, ki ima s poštevanko težave je težko razložiti diferencialno enačbo.
svoje paritvene kombinacije bom raje diskutiral z ljudmi, ki imajo nekaj znanja o filah in dosti znanja o vzrejanju.
še eno presenečenje:ali dobi fila "cafib aproved" ni zgolj odvisno od zunanjosti.
pa še eno: če bi ljudje vzrejali izključno s psi, ki do pikice ustrezajo ustreznemu standardu bi šlo število legel na svetu proti ničli.
če bi pa imeli vsi same pse, ki do pikice ustrezajo ustreznemu standardu, pa ne bi bilo potrebno več izbirati paritvenih kombinacij.
 Wink
lp
marko
Logiran
amoss
nekaj malega že vem

« Odgovor #188 : sreda, 02.03.2005 : 18:08:18 »

Poslušaj Marko,
z poštevanko nimam težav, koliko bo tvoj zaslužek in ali ga sploh boš imel veš ti, mene pa se to ne tiče. Smiley
Kar pa se paritvenih kombinacij tiče pa samo povzemam znanje/neznanje ki si ga ti podajal z svojimi posti.
Učiš eno delaš drugo.Jaz sem recimo skušala razumeti kaj me učiš, nikakor pa ne morem razumeti zakaj potem delaš drugače.
Ne razumi to kot oseben napad nate, ker ni.
Skušala sem razumeti ampak očitno ni kaj razumeti ker tu ni logige, če pa lahko parjenje izračunaš z diferencialno enačbo ti pa rečem genij.Jaz sem pa mislila da upoštevaš standarde.
Eh, brezveze da se trudim ker tega nebom razumela, nekdo od nas je neumn, pa upam da ne jaz ker se trudim razumet.
Raje se menimo o čem bolj pametnem, ker temu ne bomo prišli do dna.
Kaj prideš v Graz?  Smiley
Logiran
marko006
rad pišem

« Odgovor #189 : sreda, 02.03.2005 : 19:02:36 »

z poštevanko nimam težav,......, če pa lahko parjenje izračunaš z diferencialno enačbo ti pa rečem genij.

Grin Grin Grin, se Grin mi je zdelo, da prispodobe niso tvoja stvar Wink

če določenih stvari ne razumeš (ali pa nočeš razumeti) to seveda ni moj problem.
o svojih paritvenih kombinacijah se bom vseeno raje pogovarjal s cafibianci - dospo van damme npr. in z gospo semler (ta bo v grazu - škoda, da ne sodi Smiley), in z gospodom nurminenim in z gospodom rohmannom, pa z gospodom vanhovejem - pa še nekatere druge dolgoletne vzreditelje cafib-fil sem vprašal za mnenje glede paritve, ki jo imam. če je ti omenjeni ljudje ne bi "razumeli", bi me zelo skrbelo - to, da ti ne razumeš me pa manj skrbi.

v graz pa grem pogledati - bom srečal verjetno nekaj znancev (tudi take s cbkc-filami Wink in bomo šli verjetno skupaj na kako pijačo, čeprav smo popolnoma različnega mnenja, kar se fil tiče), pa že omenjeno gospo semler, ki  ima zame dvd-je z zadnjih cafib-razstav (na njih bodo mogoče psi ki pridejo v poštev za moje naslednje paritvene kombinacije Grin Grin Grin)
lp
marko
Logiran
amoss
nekaj malega že vem

« Odgovor #190 : sreda, 02.03.2005 : 19:35:24 »

V nedeljo?
Glej tak kot sem ti rekla ni moja stvar kaj delaš in s kom pariš,...
Če ti veš kaj delaš mi je prav.Konec koncev so to tvoji psi in ne moji.
Če pa želiš pa mi lahko v nedeljo predstaviš te ljudi da čujem še nasprotno mnenje.
 Grin
Logiran
marko006
rad pišem

« Odgovor #191 : sreda, 02.03.2005 : 21:19:16 »

v nedeljo.
teh ljudi, ki sem jih naštel - razen andree semler žal ne bo v graz (so iz spanije, finske, belgije, nizozemske...in ne hodijo na fci-showe, sploh pa ne tako daleč).
andrea bo pa delala, tako da dvomim, da bo imela kaj časa se pogovarjati (in jaz ne bom ostal tam do konca - še niti ne vem, ali bom dočakal file. grem zjutraj kupim katalog in ostanem do fil, če bo slučajno kakšna zraven, ki me zanima, sicer pa samo, če bodo kmalu na vrsti).
če pa slučajno bo imela čas, ti jo pa rade volje predstavim.
lp
marko
Logiran
amoss
nekaj malega že vem

« Odgovor #192 : sreda, 02.03.2005 : 22:31:06 »

No potem pa se mogoče srečamo, mi se gremo malo razstavljat.
Upam da bomo uspešni.
Kaj Eri se že kaj pozna?Ste bili na ultrazvoku?
Logiran
marko006
rad pišem

« Odgovor #193 : nedelja, 20.03.2005 : 10:49:09 »

Kaj Eri se že kaj pozna?

era je že precej okrogla.

konec maja (27.-29.05.)  bo na češkem CAFIB-razstava. pse bo ocenjeval g. Carlos do Amaral Cintra Filho, trenutno predsednik CAFIB-a.
kogar zanima, naj se mi oglasi, da mu pošljem podrobne informacije in prijavnico po mailu.

lp
marko
Logiran
erika
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 504

« Odgovor #194 : petek, 01.04.2005 : 13:27:24 »

Eno vprašanje za Marka!

Zanima me ali bodo mladički posvetleli ko bodo odrasli? A se to ve že sedaj?
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Brazilska fila
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.