mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 14.08.2024 : 14:17:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 303698 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #840 : ponedeljek, 04.04.2005 : 15:48:44 »

No vzrejni ni bil nič pretresljivega... trije malinoisi, mislim da vse psičke. Pa seveda Pan se je kočno prizakal na KD Šmarna gora, ampak tokrat samo kot gledalec. Pa smo spet pozabili na kakšno skupinsko fotkanje..

lp

maja
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #841 : četrtek, 21.04.2005 : 20:08:28 »

No, spet samevamo.

Še dobro, da smo v svoji FCI 1 rubriki, ker bi nas, če ne mogla iskat na kakšni tretji strani Tongue Smiley

Lili, kako je s Panom? Je noga ok? Huh

Midva z Blujem se kr drživa in besno otepava vse golazni, ki nas napada...od komarjev do klopov in čebel...prejšnji teden sva se po dolgem času prikazala spet na poligonu našega KD-ja in po skoraj enem letu super nardila sled (in to z dvema kljukama Cheesy).

Se pa pozna na pesjanu, da se je nekoliko zresnil (odrasel), pri poslušnosti, ker je veliko bolj pozoren in ga ne moti vse ostalo kar teka mimo poligona (ptiči, psi, mačke...). Roll Eyes

Glede najinega izostajanja iz razstav Tongue, predvidevam, da se bova udeležila tiste v Umagu in Portorožu (za Umag še nisem 100%), kjer je ponavadi kr nekaj konkurence iz Italije...a bo še kdo prišel?

Dejte še kaj povedat...da ne bo tako mrtvo tu  Huh
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #842 : četrtek, 21.04.2005 : 21:03:18 »

Midva se zal ne moreva pohvaliti z lepo sledjo (ce bo po sreci, se bo to spremenilo v ponedeljek), lahko pa se pohvaliva z borelijo. Na sreco Sambo se ne ve, da jo ima, tako da se pocuti super in se se vedno obnasa zmerno do pretezno nevroticno  Cheesy . V ponedeljek je zacel s terapijo, glede na to, da pravzaprav ni kazal nobenih znakov bolezni, upam, da bo pozdravljeno cimprej in brez posledic...

Ta vikend bova se lenarila, potem imava pa mislim da vse vikende razen enega vse do 16. julija  Shocked zasedene bodisi z razstavami ali agi tekmami (no ja, kako razstavo bo Sambo ze spustil, jaz pa verjetno ne). Drug teden greva na CACIB Zadar, potem pa naju konec maja caka Hrusica in nato Eurodog Tulln. Upam, da se bo kurje bedro do takrat ze pocajtalo.

Lep pozdrav ostalim belgijasem in pazite se klopov!

Ursa in Crna Smrt
Logiran
lkc
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #843 : petek, 22.04.2005 : 22:45:46 »

Zivjo vsem "belgianosom"!

Pri nas v "Rosenthalu" je vse spet po starem - Pana je ozdravil obisk pri veterinarju (vsi testi so bili negativni), nas pa placilo pregledov, testov, raznih kapsul in vitaminov za sklepe, vezi in misice .... Vseeno hvala Petra za zanimanje...

Matej se vedno "kinolosko" lenari - vozniski izpit in matura sta pred vrati (neka dvonoga gospodicna pa za njimi...). Tako je trening za IPO in razstavljanje trenutno v zmrzovalni omari (Igor vse bolj brklja po prirocniku za IPO...), hodi le tu in tam na trening agility-ja k Silviji. Danes sem ju sla gledat - po dvajsetih minutah je imel Pan jezik ze izplazen, Matej pa je dihal na skrge... (Glede na to, kolikokrat je danes Pan "zahaklal" kaksno oviro, je cisto mogoce, da je bilo tudi sepanje posledica kaksnega bliznjega srecanja noge s stango)
Na razstave pa Matej menda noce hoditi, ker Pan ne ustreza njegovim predstavam o "oh in ah" lepoti - jaz sem kriva, da je bil cez zimo Pan vecino casa v stanovanju in je zato premalo odlakan...

Bambi, kako ste pa pogruntali borelijo pri Sambotu - ste ga testirali na slepo ali je imel kaksno tezavo ? Glede na napisano verjamem, da bo edina posledica njegove borelioze osusen bancni racun...

Se eno vprasanje poznavalcem - Pana vsak mesec "impregniramo" s Frontlinom. Kljub temu je letos ze prinesel dva klopa (enega z morja, enega pred tremi dnevi z Roznika). Danes sem v trgovinici pri Zaninovicu izvedela, da bo v kratkem na voljo Advantix, ki naj bi scitil pred bolhami, klopi, komarji in flebotomi (paraziti z obale). Ali ima kdo ze kaksno izkusnjo z njim ?

Sicer pa vsem FCI-jem in neFCI-jem zelim super pomlad, Blue-ju in Sambo-tu cim vec zmagovalnih pokalov (in darilnih vrec hrane), uspesnih sledi (da ne bo odkril le vsake gonece se psice, kot to poznavalsko uspeva Pankotu), Maji (le kako se imate pod Smarno Goro ?) pa cim manj blata ob pripravah na IPO (Rik je itak super ubogljiv, zato tega nima smisla pisati kot dobro zeljo).

Ce se bo Matej kaj zmigal, pridemo celo kdaj za konkurenco na razstavo, tekmo ali trening (prav pogresam luknje na makadamski cesti proti vadbiscu)!

Pozdravcek (s slinastim cmokom na mojih copatih se pridruzuje Pan, ki se je zrinil pod moje noge pod racunalnisko mizo),

Lili
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #844 : sobota, 23.04.2005 : 07:47:02 »

Bambi samo, da bo kmalu vse ok  Smiley, sem lih razmišljala o tem in verjetno, je verjetno prekletega klopa dobil ne prav dolgo nazaj, nekej sem brala, da se borelija izrazi v letu dni, glede na to, da se njemu še ni (hvala b... za šesti čut  Smiley), je bil verjetno lanski ali letošnji...

AAAAAAAAAA sovražim klope in komarje  Angry Angry Angry

Citat
Danes sem v trgovinici pri Zaninovicu izvedela, da bo v kratkem na voljo Advantix, ki naj bi scitil pred bolhami, klopi, komarji in flebotomi (paraziti z obale). Ali ima kdo ze kaksno izkusnjo z njim ?

Evo tukaj smo bli pa menda prvi. Frontline, kljub rednemu doziranju ni pomagal, se mi zdi, da je imel Blu dve leti nazaj ogromno klopov Angry, jaz ne vem kaj je blo takrat (al jih je frontline vlekel nase al kaj) zato smo prešaltali na advantix (smo že lani dajali, posebno zato, ker ščiti pred piki komarjev, pa kljub temu dajemo še preventivo za filarijo  Undecided...uf kolko golazni).
Letos smo takoj po prvem klopu dali ampulo advantixa in od takrat nismo imeli klopa Lips Sealed...kolikor jaz vem.
Je fajn zadeva, v Italiji cenejša kot frontline (28 eurov), pa še 4 ampule so v škatli. Kolko pa pri nas stane?

 
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #845 : ponedeljek, 25.04.2005 : 09:45:02 »

kje pa dobite ta Advantix?
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #846 : ponedeljek, 25.04.2005 : 12:55:28 »

Lili, me veseli, da je s Panasonicom vse ok. Za Mateja verjamem, da ima druge interese, zdrava slovenska fousija in sama clovekova narava pa bosta pomoje v njem naglo prebudili zanimanje za vse, od agija do klasike, cim bo hotel Igor vzeti vajeti v svoje roke  Wink.
Za razstave se ne bi bilo treba tako sekirat - ta vikend gre Sambo kazat svoje pobrito kurje bedro, do Tullna bo pa pomoje spet postal belgijski copasti goli pes  Roll Eyes Tongue. Pa kaj se more. Upam, da bosta sodnici videli se kaj drugega kot samo dlako.
Ne vem, a so nekatere mame boolj poslusne ali pa smo nekateri otroci bolj zatezeni  Cool Wink, ampak Sambo je bil pozimi dosti zunaj in 'dlako delal', pa je bila zima tako zelo klavrna, da tudi to ni dosti pripomoglo k boljsi odlakanosti.

hvala b... za šesti èut
B...ambi?  Smiley Cisto resno, nikoli vec ne bom dvomila v svojo intuicijo.

Hja, midva sva trenutno na Frontline-u, vceraj je Sambo dobil se ovratnico (ki jih naceloma ne maram, ampak ce bo pomagala...), poleti bova na Cardo-necem proti dirolifariji, pa se za novi hit, lismaniozo, bo treba poskrbet  Sad. Golazen hudiceva.

Lep napol pocitniski pozdrav vsem, pa upam, da se kdo od vas kmalu pride kam pokazat, z ali brez dlake

Ursa in Sambo
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #847 : ponedeljek, 25.04.2005 : 13:06:24 »

čisto malo se bom vmešala med vas Cheesy. V soboto so v Celju potekali izpiti reševalnih psov in med drugim so se ga udeležili kar trije različni predstavniki belgijskih ovčarjev  Cheesy.
Slikovni dokaz:
http://gallery.facelock.net/album43/abi
http://gallery.facelock.net/album43/abl
žal malinovčka nisem uspela slikati, saj je bil zmeraj na drugem delovišču kot fotkič  Shocked  Roll Eyes.

LP
Noli
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #848 : ponedeljek, 25.04.2005 : 13:15:11 »

Citat
kje pa dobite ta Advantix?

Načeloma v Italiji, v lekarnah, pravijo pa, da se dobi tudi že pri nas.


Bambi mi smo tudi lani pobriti hodili po razstavah (neverjetno kolko časa mu je dlaka rasla) pa se ni noben utaknil  Wink, ponavadi pa intuicija nikoli ne zataji...če je dovolj glasna in jo poslušaš (posebej pri belgijcih, včeraj si je Blu blazinico na treningu porezal pa tudi trznil ni al pa da bi cvilil...)

Jaz sem se zanimala z lišmanjozo, čeprav morem še malo vprašat, ampak na faksu pravijo, da se je zadeva zaenkrat ustavila v dalmaciji...bom še preverila svoje informacije...se mi zdi pa, da z vsemi temi zadevami bo Blu kmalu ko potujoča lekarna... Shocked
Imam pa za pesjana v načrtu naravni odganjalec komarjev (rastlino, ki jim baje blazno smrdi tako, da jo bova uporabla kot dodatno zaščito  Wink, pa še mama bo imela kaj zalivat  Cool), če še koga zanima mu zrihtam sadiko  Wink
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #849 : ponedeljek, 25.04.2005 : 13:16:23 »

Noli, a se ve mogoče s kje pa kako in kaj je z gn-jem in tn-jem? Wink

Čim več informacij Cheesy

Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #850 : ponedeljek, 25.04.2005 : 13:18:39 »

GN je hm iz Novega Mesta. Cak no kako mu je ze ime...ma uglavnem je vas sorodnik, ce kaj dobro vem Wink

TN je pa polbrat od Pankota Smiley Tudi iz CZ, zivi pa v DOmzalah in tudi laufa v agiju.

Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #851 : ponedeljek, 25.04.2005 : 13:22:50 »

Aha Gn je Ijen (ime rodvniško pa Bis)... super, že dolgo nobenega glasu o njem. Morem kaj lastnico kontaktirat Wink
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #852 : torek, 03.05.2005 : 22:22:43 »

Evo nas po krajsem premoru, polni zagona in tokrat tudi samih sebe  Cheesy Wink.

Noli, lepo, da si se vmesala. GN je Ijen (iz NM, ce se ne motim) in je Blujev brat, terv je pa Sarli (mislim, da sem celo zadela ime), je Panov polbrat in je iz Domzal, nisem pa vedela, da je tudi resevalec. Za informacije in slike bos vedno dobrodosla za se vmesat  Wink.

Pa se apdejt o naju: prejsnji teden sva koncno zacela s sledjo in je slo presenetljivo super! Sambo naceloma ni pes, ki bi drzal koncentracijo dolgo casa, ce ni prave akcije, ampak je bil od zacetka do konca sledi 100% sfokusiran nanjo  Smiley. Danes sva po dveh tednih imela obrambo in je tudi slo zelo dobro. Zacelo se ni prav obetavno (veliko hrupa za nic - drl se je kot zmesan, gledal pa vse od regrata do pticic), koncalo pa se je presenetljivo entuziasticno in zagnano. Se je upanje za naju  Wink.

Danes nekako prihajava k sebi od vikenda - od petka do vceraj smo bili v Zadru na razstavi. V soboto sva le uzivala in navijala (uspesno), v nedeljo pa sva se tudi razstavljala (se bolj uspesno). Sodila je Marja Talvitie iz Finske, bojda kar poznavalka belgijcev. Sambo je bil edini GN - prijavljen je bil se en italijanski, od istega lastnika pa se terv, ampak zal niso prisli. Sodnica je bila stroga, ampak fer, pa se isti okus ima kot jaz, hehe (glede na ocenjevanje MNjev in ostalih pasem, ki sem si jih ogledala). Nad Sambotom je bila navdusena - dobila sva odlicno oceno ter vse pripadajoce mozne naslove, zelo lep opis, na koncu ga je pa se celega precohala in mi cestitala za 'izredno lepega predstavnika svoje pasme'  Cool Cheesy. Tako sva lahko dobre volje prezivela preostanek dneva, uzivala in spet navijala. Potem je prisel na vrsto BIS, kjer je prvo FCI skupino ocenjevala ista sodnica. Odtekla sva krog do vrste, se postavila, odtekla se en krog, se ponovno postavila, nakar sem dozivela manjso aritmijo, ko naju je napovedovalka poklicala na stopnicke. Sambo je bil izbran za tretjega najlepsega ovcarja tisti dan  Smiley. Tako se je razstava za naju koncala vec kot uspesno, jaz sem bila srecna, Sambo pa najsrecnejsi, ko sem ga za nagrado popoldne pustila, da se je sel kopat v morje  Wink. Vceraj smo jutro uzivali v praznem kampu, nato pa se veselo cmarili v avtu na poti nazaj.

Po krajsem kriznem obdobju zaradi novice o njegovi bolezni so dobre novice zato vec kot dobrodosle, jaz pa sem spet optimisticna (toliko pa spet ne, da bi verjela, da bo vsaj kaj dlake ostalo na Sambotu do Tullna  Tongue ...).

Za konec prilagam se dva utrinka iz Zadra:
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/P1010064.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/P1010078.jpg

Lep pozdrav iz Grenenlandije, Ursa in Sambo
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #853 : torek, 03.05.2005 : 22:37:34 »

uiii ursa+sambo  Wink
no vidis, da je drzi tista izjava, da sta direkt za na stopnicke  Cheesy
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #854 : sreda, 04.05.2005 : 07:52:43 »

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE iskrene čestitke Sambotu  Cheesy in lastnici  Wink

Logiran
Strani: 1 ... 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines