mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 06.11.2024 : 02:20:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 310647 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
Bambi
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 682

« Odgovor #660 : četrtek, 02.09.2004 : 15:23:30 »

Horr, najprej pozdravljen nazaj v civilizaciji!

Ne bom več razglabljala o znanih, manj znanih, dobrih, slabših, slabih, ultrafensi in čisto spregledanih psarnah, ker sem povedala že bolj ali manj vse, kar mi je ležalo na duši. Vse je mogoče - da od dveh mega 'producentov'  Grin (malo domišljije, prosim) pride ven en 'kučolo zbaljato', škart roba, po domače, prav tako da od dveh povprečnežev pride ven Bon Jovi med psi. Ostane nam torej samo povečanje možnosti za Bon Jovija s pazljivo izbiro nam všečnih staršev.

Horr, you can say that again - tako Petra kot ti in tudi jaz smo imeli neznansko srečo pri tem, kakšnega psa smo dobili. Na srečo se celo življenje učimo (tudi na napakah drugih, upam, ker za svoje nimamo dovolj časa) in bomo pri naslednjem psu precej bolj previdni, pretehtali več različnih možnosti in se na podlagi izkušenj odločili upam da čimbolje, pri tem pa računali še na kanček sreče  Smiley.

Lep pozdrav vsem iz Grenenlandije, horr, tebi pa belgijski čopasti goli pes pošilja pranje mandljev
Logiran
Petra
odvisnež
Sporočil: 786

« Odgovor #661 : četrtek, 02.09.2004 : 20:00:59 »

Citat
Horr, you can say that again - tako Petra kot ti in tudi jaz smo imeli neznansko srečo pri tem, kakšnega psa smo dobili.

Oooooooooo jaaaaa  Cool

Bambi, čestitke za ovekovečene (na sliki) vajine prve stopničke z agilitja v pasji reviji  Cool Grin

Še veliko veliko takih in še večjih uspehov in stopničk  Grin
Logiran
Petra
odvisnež

« Odgovor #662 : nedelja, 05.09.2004 : 19:27:44 »

ahaaaaa ,do je fancy kdo je fency?   Roll EyesHuh

The biggest scub Roll Eyes, Šumi (Schumacher) ima belganiosa  Grin

Če je kdo od belganoisev navija za ferrari ima za to še en razlog več  Grin Grin

Ok samo en majhen trač za popestritev nedeljskega večera.  Wink

Uživajte

Logiran
Bambi
odvisnež

« Odgovor #663 : ponedeljek, 06.09.2004 : 11:02:29 »

Petra, hvala za čestitke  Smiley. Sem Sambotu pokazala slikco in ga vprašala, če ve, zakaj edina na sliki ne gledam v objektiv. Me je debelo gledal, pa sem ga morala spomniti da zato, ker mu vztrajno dopovedujem, naj bo za boga milega vendar že tiho  Tongue (Zlatko je sicer rekel, da je Sambo vesel, ker je dobil hrano in bo po dolgem času spet jedel, jaz pa vem da je samo hotel še akcije).

Uspehi prihajajo, stopnička pa verjetno tudi še kakšna pride. Samo za info, na včerajšnji tekmi sva po več kot mesecu in pol brez treninga laufala odlično, pustimo to, da je bil rušilec (nekje se pa abstinenca mora poznat). Zlasti jumping je bil super, na koncu sva skupno bila osma - imela pa sva najboljši čas  Smiley (borderji, šlik šlak  Grin ).

To o Šumiju sem pa celo vedela, ima malino in enega ali dva psa, ki ju je vzel ali iz zavetišča ali pobral s ceste, nekaj od tega - edini podatek o njem, ki me zanima  Wink.

Lp, še vedno beastmaster Urša
Logiran
horr
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 122

« Odgovor #664 : ponedeljek, 06.09.2004 : 18:49:12 »

Hojla,

se strinjam, da smo imeli vsi srečo s svojimi psmi Smiley.

Panu je abstinenca očitno tudi dobro dela, saj se je vmes nauču cone Wink. Baje je tudi hitrej...to jaz težko rečem Cheesy. Vsekakor ni zgubil zanimanja za agi, tako da bom ta let še tekmoval  Wink Grin.

Šumi je pa itq car (sj ne da bi bil nevemkak navdušenc). Poleg tega, da je dober, se zna tudi dobr zafrkavat. Enkrat so mu očital, da proti ostalim tekmovalcem ni prav lep, pa je rekel, da gledajo lahko njegovo ženo, da on je pa dober dirkač Smiley. Sam da nav šefica zdej jezna, ker debatiramo o Šumiju Tongue.

Lp vsem članom belgijanos dela foruma
Logiran
Bambi
odvisnež

« Odgovor #665 : sreda, 08.09.2004 : 12:51:25 »

Oj!

Da pogovor iz naših belgijskih rumenih strani  Wink in uspehov malo preusmerim na 'funkcionalno' debato (ne najdem boljšega izraza, se opravičujem), bi vas prosila za nasvet.

Torej, zanima me, na kaj je pri delanju klasike z belgijcem najbolj treba paziti; pri tem me še najbolj zanima obramba, ker predvidevam, da tu pridejo najbolj do izraza razlike med različnimi psi, pasmami in posameznimi značaji. Kolikor mi je znano največji problem pri belgijcih predstavljata njihova senzibilnost (zlasti pri dolgodlakih?) in pregrizavanje (pri vseh?). Verjetno ima največ izkušenj s tem deteljica, mislim pa, da je samo Petra (vsaj od meni poznanih belgijcev) delala višji izpit (bivši C zame že nekako kvalificira za višji izpit) z GNjem, s katerim se najbrž dela malo drugače kot MNjem. Ali pač? Vesela bom vsakega mnenja in nasveta (da mi le Maja in Petra ne bosta svetovali psu dat gor 'elektrostimulator' in ga sprožit vsakič, ko pes ugleda markerja  Grin ; malo onesposobljanja konkurence pač  Wink ).

Lp, Urša in Črna Smrt
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #666 : sreda, 08.09.2004 : 13:29:11 »

z grenandelonm se dela tako kot z zanič malinoisom Grin- ne bit užaljena Wink, mišljeno je  sarkastično, a približno res.
Na kaj je treba pazit? na vse Grin..........prvo na to , da imaš dobrega markerja in da si vsaj ti kot vodnik stabilen, če že pes najverjetneje ni.
zelo pomembno j e, da marker pusti iniciativo psu in da s krepitvijo samozavesti psa dobi čim mirnejši ugriz- globina pride potem sama od sebe. Veliko lahko narediš pri umirjanju in globini ugriza  tudi sama - preko pravilne igre.
zelo pomembno je , da od vodnika ni nobenih vplivov, ker drugače se pes ne bo zbral in bo pogledoval nazaj med čuvanjem, ugriz pa bi postajal nemiren ko se bo bližal. Zelo pomembno j e, da je spuščanje naučeno s "+", ker bo drugače ugriz nemiren pšred fazo spuščanja ali pa celo prezgoden. Pri začetkih se sploh ne mudi s spuščanjem- najprej je treba izdelati ugriz. Spuščanje nauči najprej na sebi. Ne uporablja komande za spuščanje v obrambi za spuščanje pri prinašanju, med igro ali v drugih primerih npr tipična napaka  pri ločitvi od rokava,ali  ko v bistvu pričakuješ padec nagona. Spuščanje v obrambi je nagonska komanda.
Logiran
Bambi
odvisnež

« Odgovor #667 : sreda, 08.09.2004 : 14:04:33 »

Deteljica, bodi blagoslovljena  Grin. Ob koncu študijske pavze sem vrgla še eno oko na forum in dobila razlog, da pavzo podaljšam še za 5 min.

Najprej, reakcija na tvojo uvodno izjavo - lul  Grin . Nisem zamerljive sorte, nič se bat; zavedam se te žalostne resnice, ki verjetno res drži v veliko primerih (kljub temu pa ne podcenjujem delovnega potenciala dolgodlakih belgijcev!). Ampak mi je, milo rečeno popolnoma vseeno (pa ne na tak način kot škratu Bolfenku). Zaenkrat imam močen namen delat s svojim psom, tudi če bo potreno več dela, pazljivosti itd kot z drugim, 'primernejšim'. Če se spravim v to, se bom potrudila in stvar tudi opravila, ukvarjanje s psom mi ni odveč.

To mi je že vzreditelj povedal, da je največ treba delati na samozavesti psa. Kot prvo - dobrega markerja imam uočenega. Kot drugo, koliko sem stabilna je pri meni velikokrat vprašanje Grin (verjetno je mišljeno psihično, fizično sem namreč kar konkretno podprta  Cool ), me bo pa marker že spravil v red, drugače pa moja prijateljica dela v Polju, tako da nič se bat!

Pravilna igra - šefica kluba nam je kazala, kako se pravilno igra s psom, med drugim kako ga je treba 'zrajcat' in da ko ponudimo psu igračo za ugriznit, jo je treba vedno držati pri miru, s čimer dosežemo pravilen, močan ugriz - drži?

Vplivi od vodnika in spuščanje naučeno s ''+'' mi pa ni jasno  sram, žal. Še z blondinsko logiko sklepam, da je najprej treba ugriz zrihtat, kot se šika, potem pa še spuščanje. Vidim, da me spet čaka nekaj intelektualnega dela - že itak Sambo zna kar nekaj stvari, tako da sem imela že s povelji rahle težave, sama sem pa tak človek, da če se le da, dajem različna povelja za stvari, pri katerih pričakujem magari za odtenek različno izvedbo (npr. Sem! je šolski sem, vedno zahtevam, da se usede pred mano itd, v vsakdanjem življenju ga pa kličem s Pridi). Torej spuščanje rokava drugo povelje kot sicer, dobro.

Pa še vprašanje za poslušnost - kako popraviti uleganje na daljavo? Pes namreč vedno najprej laufa k meni, potem se pa poči na tla  Undecided. Vadila sva hitro uleganje, se je že popravilo, na daleč pa še vedno v gibanju ne deluje (drugo je driblanje Prostor, Sedi, Stoj, Prostor).      
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #668 : sreda, 08.09.2004 : 15:09:03 »

ste gledali včeraj na animal planet oddajo o belgijskih ovčarjih?? pokazali so vse 4 vrste Cool
samo za informacijo

lp nina
Logiran
Petra
odvisnež

« Odgovor #669 : sreda, 08.09.2004 : 19:21:27 »

ooo, Bambi te je prijel IPO 1  Wink

Citat
z grenandelonm se dela tako kot z zanič malinoisom

Ta izjava mi ni prav nič všeč... Lips Sealed je pa kot je napisala Bambi verjetno res v veliko primerih... Undecided

No midva sva skozi ISP C (točkami, ki sva jih dosegla bi nardila tudi IPO 1, sicer z dobrim, ampak bi šla skozi)

Ja obramba...hmmm...kolikor jaz vem je problem pri belgijcih predvsem ugriz, ker ne trgajo kot npr. rotiji ampak ščipajo(paša pa to, kar je tudi doma potrjeno, ko se z Blujem igrava in dobim veliko majhnih tatoojev po roki) ...in to je treba dodelat.

Kar se samozavesti tiče je tako, da je treba pazit zeeelooo zelo, da se ne prehitro vleče iz psa obrambnega nagona, ker potem tega ne dojema kot igro ampak kot nekaj kar ga ogroža
(ti polagam na srce  Roll Eyes  Grin vzet si čas in delat počasi...če ne bo do spomladi pa jeseni ni panike, raje kot nardit napako)... Huh

Bambi, če imaš dobrega markerja imaš rešenega že pol problema.

Drugače ti pa vedno ostane elektrostimulator   Shocked Grin Grin

Logiran
Petra
odvisnež

« Odgovor #670 : četrtek, 09.09.2004 : 07:03:02 »

Ja po bolj kratko prespani noči sem se spomnila še to, o uleganju...
Mislim, da sem sama spraševala kako to pospešit nekaj časa nazaj...

na IPO 1 je zadeva malo drugačna kot na recimo B-bh , sicer se ne morem spomnit kako se Sambo ulega vem pa, da moj Blu se včasih uleže variatna vse 4 od sebe (oz. na bok če se bolj strokovno izrazim  Roll Eyes), no na tem izpitu se mora pes uleč v "sfinga" položaj, se pravi ne ležat ležat...ampak pozorno bit v prostoru in čakat na odpoklic, ki navadno sledi iz prostora... Cool

ok tolko za tako zgodnjo uro  Huh Grin
Logiran
Bambi
odvisnež

« Odgovor #671 : ponedeljek, 13.09.2004 : 12:08:42 »

Rincy, če je bila to oddaja 'Breed all about it' sem jo vsaj jaz že videla. Vse lepo in prav, ampak bi lahko oddaja imela naslov kar The Malinois, saj laekenoisa pokaže za 10 sek, terva za 15, en kratek prispevek je o GNjevki, ki pomaga bolni lastnici (se ne spomnim več kaj ji je, epileptik, MS?), ostalo pa vse malinoisi  Roll Eyes. Nič zato, sem že navajena pasemskega rasizma  Wink. Vseeno hvala za podatek.

Petra, jap, enka me je zagrabila. Bomo videli, kako in kaj, ko bom treščila na realna tla se bom šla zmenit na naš klub. Kako je z mojimi tattoji pa sama veš, Sambo ne prizanaša nikomur. Mudi se mi nikamor ne, če se bom s 5 let starim psom spravila v klasične vode, si lahko prepričana, da se mi do zdaj ni prav zelo mudilo in se mi tudi zdaj ne bo. Markerja imam dobrega, elektrostimulatorjev pa tudi drugje ne rabim, tako da mislim da jih tudi pri delu s psom ne bom  Wink Grin. Prisegam na naravne metode  Cool.

Za izpit vem, da se mora pes uleči v sfingo, mislim, da to ne bo problem, saj ponavadi Sambo ostane prav v tem položaju. Če bi se dal na bok, bi lahko še kaj zamudil, ker vstajanje potem traja dlje  Roll Eyes Wink .

Drugače pa je teta Sambo ok, včeraj je užival, ko je izkoristil obisk obalnega kd-ja za podenje čez ovire. Dlaka se počasi počasi že vrača, tako da upam, da kmalu dobim nazaj svojega grenenelenderja.

Logiran
Maja
rad pišem
Sporočil: 312

« Odgovor #672 : ponedeljek, 13.09.2004 : 16:57:49 »

Hojla!

Me veseli, da se tako navdušujete nad klasiko..  Smiley
Pa kar pogumno, pri obrambi so ostali belgijci res nekoliko slabši od malinoisa, ampak za poslušnost in sled pa punce nimate izgovorov, le pravilno se je treba zadeve lotit.
Pri meni je letos mal zakleto, najprej se poškoduje pes, pol pa še jaz. No nič hujšega, padla sem s konjiča, a ravno toliko, da smo bili na bolniški in moram še mal pazit, preden bom spet šprintala po parkurju..
Logiran
Maja
rad pišem
Sporočil: 312

« Odgovor #673 : torek, 14.09.2004 : 10:10:09 »

Ej Horr, a si ti že nostrificiral rodovnik. Vidim, da veselo tekmuješ po tekmah..
Meni so na KZS zdaj še rekli, da rabim najprej še eksport rodovnik, šele potem bomo lahko uredili. Mal komplicirajo.
Logiran
horr
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 122

« Odgovor #674 : torek, 14.09.2004 : 14:27:45 »

Hoj,

Maja: japs...pan je že vpisan v SLR, kot 9 Tervis, ki je to storil. Nisem rabil nobenega eksportnega rodovnika... Češki je zadostoval. Možno, da je to kak no pravilnik  Undecided.

lp
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.