mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.07.2024 : 05:41:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 301842 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Mirko
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15



« Odgovor #645 : torek, 24.08.2004 : 23:40:32 »

Hunden, sem šel gledat na tvojo stran, če so še kakšne slike te lepotice, pa ne vidim, da bi bile... je pa zato Mura slišala lajež od Raiderja, skočila na noge, stekla ven in ga začela klicat nazaj...

Kar se tiče raznolikosti - če bi FCI "ukinila" sive tervuerene, bi bilo zaradi tega toliko manj psov v igri in pasma bi postala genetsko revnejša, pa ne samo v barvi dlake. Prav tako tudi, če bi ločili sive kot posebno pasmo in dovolili pariti samo s sivimi.

Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #646 : sreda, 25.08.2004 : 07:07:33 »

Citat
Petra, vseeno kje kupiš psa od psarn ki si jih omenila...boš dobila vredu psa!  

ok  Grin

Vem, da vam že malo morim s temi zadevami, ampak sej veste kako je za nakup psa se ne odločiš vsaki dan...npr. kot jogurt, če ti ni dober ga pač zliješ stran al pa komu podturiš... Shocked Wink

Zato pač sprašujem, ker se mi zdi, da ste nekateri, ki ste dlje časa v tem (belgijskem svetu) bolj poznate te zadeve  Cheesy

Ok zdej pa level 2... Wink.... Cool

Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #647 : sreda, 25.08.2004 : 10:19:23 »

Hunden, sem šel gledat na tvojo stran, če so še kakšne slike te lepotice, pa ne vidim, da bi bile... je pa zato Mura slišala lajež od Raiderja, skočila na noge, stekla ven in ga začela klicat nazaj...

Slik od Sindy ni ker je ze reva pokojna, si mi pa dal dobro idejo in bom verjetno res dodala slike od Sindy. Glede Mure pa se lahko samo nasmejem.. Grin Grin Grin

Kar se tiče raznolikosti - če bi FCI "ukinila" sive tervuerene, bi bilo zaradi tega toliko manj psov v igri in pasma bi postala genetsko revnejša, pa ne samo v barvi dlake. Prav tako tudi, če bi ločili sive kot posebno pasmo in dovolili pariti samo s sivimi.

Vse to bolj ali manj drzi. Resno pa dvomim da bodo kdaj uvedli sive kod posebno pasmo prej jih bodo postavili na stranski tir kot so jih ze.

lp,
hunden
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #648 : sreda, 25.08.2004 : 13:19:33 »

tole z barvami je res butasto. Jaz bi ukinila predpisovanje barv kot prave in napačne. mislim , da obstaja veliko pametnejših kriterijev za selekcijo. Huh Izjema so seveda barve, ki nosijo vezane defekte. Undecided
A malinovci oz njihovi lastniki se pa ne štejejo za belgijce , da se noben nič ne oglasi?
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #649 : četrtek, 26.08.2004 : 11:52:33 »

Deteljica, popolnoma se strinjam, da je precej boljših kriterijev za selekcijo, kot je barva - če ta ni, tako kot si sama napisala, vezana na določen defekt, npr. gluhost itd. Vendar pa neka omejitev le mora bit, kajne? Kako bi bilo, če bi po svetu hodili harlekin labradorci  Roll Eyes. Govorim seveda o (skoraj) popolnem zanemarjanju tega kriterija; drugo pa je, če je pes, pa če še tako obračamo, v mejah standarda, potem je izključitev ali zapostavljanje takega psa (kot se npr. lahko zgodi pri sivih tervih) zgolj stvar osebne preference.

Mislim pa, da se moramo zavedati tudi razlike med kriteriji za vzrejnega in razstavnega psa - nekaj je, kako pes izgleda, drugo pa, kakšne potomce daje. Da povem primer, ki je napisan v temi o nemških dogah (skozi katero sem se med počitnicami končno! uspela prebit  Tongue ) - harlekini z veliko črne barve ali večjimi črnimi fleki niso zaželjeni na razstavah in se tam tudi ne uvrščajo prav dobro, če se že pojavijo, zato pa je znanih par takih psov, ki so bili večkrat uporabljeni kot plemenjaki, saj dajejo odlične potomce / upam, da sem prav razumela stvar, naj me drugače kdo od dogežev popravi/ Sem spadajo tudi barvni trendi, npr. letos so popularni temni malinovci, dajmo delat temne, rdečkaste, pa magar so 'kilavi', zapostavljajmo pa druge, korektne pse, ker so rumeni (čeprav so oboji čisto po standardu).

Upam, da sem napisala vsaj kolikor toliko smiseln post, sem malo utrujena, 'high on coffee' in imam polno glavo faxovne literature  Roll Eyes.

Petra, tebi želim uspešno in prijetno iskanje bodočega kosmatinca, prepričana sem, da se boš odločila za dobro psarno, iz katere skoraj ne more priti nič slabega  Wink.

Lp, Urša in olupljena Črna Smrt
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #650 : četrtek, 26.08.2004 : 12:51:11 »

kaj pa bi bilo narobe s harlekin labradorci? vsaka barva si najde svojo publiko......da bi se ustreljene race plašile ne verjamem, ker so ptičaji za žive ptiče nakazat tud velikokrat lisasti, pa očitno to ni kriterij, ki bi na lov uplival..
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #651 : četrtek, 26.08.2004 : 12:59:48 »

pa še to , ideja , da so razstave kriterij za vzrejo se mi je zdela vedno butasta. Vzrejna in razstavna kvaliteta so čist nekaj drugega .samo dopovej to snobističim kupcem( ja naš je pa sin od šampiona.....), če moreš......in to vodi k nabiranju ch. za vzrejo.
Kar se mene tiče razstave ne bi bile kriterij vzreje..saj vemo kdo se razstavlja in kdo dobi ch--tisti katerega lastniku se da razstavljat, šolat in plačevat butaste prijavnine, pa vse vikende po razstavah hodit.Kdor ima keš , čas in voljo , bo slej ko prej tud pogoje nabral....če je le pes psami podoben. napake pa pod preprogo (predvsem zdravsrvene in značajske- s šolanjem se da marsikaj prekrit) in smo tam kjer smo. Na razstavah je viden predvsem videz in znanje razstavljalca. Ne res bi to lahko bil samo en kriterij za vzrejo . Glavna bi moral abit vzrejna ocena........na podlagi strogih vzrejnih preiskusov ki bi sestavljeni tako , da se ne bi dalo dosti prikrit s šolanjem...pokazanega potomstva in še kakšna zadeva + točka za tiste ch..v primeru , da te kvalitete tudi potomstvo kaže.
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #652 : petek, 27.08.2004 : 09:58:57 »

Deteljica, nekako sem upala, da je iz mojih postov razvidno, da od psov, vsaj svojih, hočem, pričakujem in zahtevam neko funkcionalnost (relativen pojem seveda, ampak upam, da se razumemo). Očitno mi ni uspelo in sem upala zaman, mogoče pa je razlog le v tem, da ne bereš celotne teme. Mislim pa, da je moje mnenje dovolj nazorno prikazano par postov nazaj, ko sem občudovala zame ene najboljših belgijcev, Hoge Laerje, in njihove uspehe - pa ne razstavnih.

V glavi imam neko predstavo, kakšen naj bi za moje pojme lep belgijec bil. Prepričana sem, da bom v življenju imela vsaj še kakšnega belgijca in zdi se mi logično in razumljivo, da ne bom ravno stremela k temu, da si najdem najnagnusnejše bitje kar se jih da dobiti, kajne?  Roll Eyes Če bi se pa morala odločati med psom povprečnega videza, a z željo po delu, in lepotico svetovnega kalibra, večkratno šampionko s silikonskimi seski, par liposukcijami za sabo in kolagenom v žnablah, ki si želi 'konec lakote za vse otroke in svetovni mir', potem... potem te situacije sploh ne bi bilo, ker se ne bi prav nič odločala, zame je odločitev namreč jasna. Če se hočem naužiti nefunkcionalne ultralepote, si bom kupila afganistanca (naj mi zdaj ne zamerijo občudovalci te pasme) ali pa gledala posnetek izbora miss Slovenije, kjer je eni revi uspelo blekniti, da je trenutno 'zelo razburljiva'  Roll Eyes. Jaz s svojim psom želim nekaj počet, pa magar delava agility z nič uspehov, pa zato toliko večjim veseljem, tako kot zdaj.

S harlekin labradorci ne bi bilo prav nič narobe, zaradi mene so lahko želvovinasti kot mačke  Grin. Dejstvo pa je, da za pasme obstajajo standardi, ki določajo, kako naj bi pes izgledal, te standarde je pa bojda treba spoštovat. Saj po eni strani je res butasto, da je pes zaradi tega, ker nima ožigov od prstov do zapestja ali pa belega fleka od tretjega rebra na levi do petega repnega vretenca slabše ocenjen ali dobi vzrejno prepoved, po drugi strani pa, če ne bi upoštevali kriterija zunanjega izlgeda, propade cel sistem 'pasem'.

Tvoj zadnji post pa je, upam, dodatek k mojemu prejšnjemu in ne ugovor nanj. Namreč kakor jaz razumem, sva povedali isto - če je nek pes uspešen na razstavah nikakor ne pomeni, da se ga lahko uporabi za vzrejo oz. da bo dajal dobre potomce. Čeprav sem tudi sama občasna razstavljalka (zlasti letos me je malo bolj zagrabilo), se absolutno strinjam s tem, da razstavni uspehi še niso nič. Ne samo, da na razstavah dajejo poudarek (evfemizem za: gledajo samo  Roll Eyes) na zunanjost psa in da dober handler lahko spretno prikrije napake psa, še huje je to, da dostikrat pse ocenjujejo sodniki, ki o pasmi pojma nimajo. Kaj mi torej pomeni dobit šampionat, če ga naredim pri sodnikih, ki se jim zdi prav hecno, da ima moj kuža majhne uhe in jih drži tako skupaj? Popolnoma nič  Tongue. Ampak ja, kupcem se pa zdi fino, da ima njihov pes ekstra razstavno uspešne prednike, tudi če tisti naslovi niso pol kumare vredni. Po drugi strani pa je lahko pes, ki razstav sploh ne obiskuje ali pa na njih nima uspeha, izreden plemenjak. Sicer pa, tudi če je pes zasluženo šampion, ni nujno, da bodo njegovi potomci odlični, genetika nas vedno lahko okrog prinese.
   
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #653 : petek, 27.08.2004 : 13:37:42 »

Deteljica, moj komentar je:  Grin Grin Grin Grin

Bambi, kaj se sploh trudiš  Wink, ne moreš bud...beeep...prepričat da je bud...beeep...

lp,
hunden
Logiran
lkc
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #654 : petek, 27.08.2004 : 14:09:17 »

Ker sta mladiča (horr in cerae) zadnje čase bolj off-line, jaz pa v pogrešanju njune družbe berem forum o belgijcih, sem se kljub okrnjenemu znanju medmrežnega obnašanja (in še bolj okrnjenemu znanju o linijah in lepoti belgijcev) odločila napisati nekaj vrstic - predvsem za Petro, ki si izbira morebitnega novega kompanjona za Blu-ja (a se mi obenem prav smili - pri nas smo 4 člani družine komaj kos brezmejni energiji samo enega tervisa).

V zadnjem letu, kar krožim (kot spremljevalna oseba) po raznih razstavah, sem si ogledala kar nekaj lepših in manj lepih tervuerenov. Vem tudi, da je lastno mnenje lahko zelo subjektivno, čeprav je kar nekaj sodnikov pse ocenjevalo javno in dovolj na glas, da si pridobiš nekaj meril. In res je tudi, kar piše Bambi - da kar nekaj sodnikov ni bilo prav optimalnih poznavalcev vseh pasem in podpasem, ki so jih sodili. A če sem nepristranska, doslej ni bilo nikomur mogoče očitati velike subjektivnosti - tudi kadar psom iz "velikih" psarn niso prisodili naslovov kot BIS ali BOB.

Zanesljivo so psi iz psarne, ki se največkrat omenja na tem forurmu, praviloma lepi - a to (in cena več kot 1000 EUR) nikakor ni garancija, da bodo vsi potomci oh in ah. In obratno - na razstavah sem videla krasne tervuerene tudi iz "vzhodnih" psarn, ki pa jih na tem forumu nihče ne omenja - npr. Češke (www.zkovarny.com) ali Madžarske (www.axelro.hu/bergerac). Zlasti slednja se ponaša s kar nekaj naslovi na specialkah, s Češke pa prihaja naš Pan Vision z Kovarny. So pa cene teh psov bistveno nižje - med 400 in 700 EUR.

In še en moj "občutek" - izbira po fotografijah na netu zna biti zelo dvorezna stvar: večina fotk je "umetniško" prirejenih (Photoshop dela čudeže) in sem bila kar nekajkrat razočarana, ko sem "lepotca" s slike srečala v živo - in je bil čisto druge barve, odlakanosti in konstitucije.

Tudi mi smo izbrali našega Pana s pomočjo interneta - pri tem je odločilno vlogo igral prav ta forum in pojasnila hunden in nati. Morda smo imeli srečo, saj Pan izpolnjuje vse naše želje in pričakovanja.

A ko se bomo naslednjič (Huh) odločali za belgijca, si bomo raje ogledali potencialne starše v živo (saj je večina razstavljanih in se ponaša s CH nazivi), predvsem pa se pozanimali o razmerah, v katerih poteka vzreja (da bo res psarna in ne farma).

Se opravičujem, če sem bila malo subjektivna ali sentimentalna ... In Petri želim, da bi dobro izbrala (zakaj pa ne bi izbrala kakšne črne gospodične in bi lahko pričela celo z vzrejo - Blu bi bil zanesljivo bolj zadovoljen kot pa s konkurenco, ki se mu obeta...).

Lep dan vsem,

Lili (Panova "babica")
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #655 : sobota, 28.08.2004 : 17:37:08 »

Uhhhh se pa dogaja  Smiley

Citat
Če bi se pa morala odločati med psom povprečnega videza, a z željo po delu, in lepotico svetovnega kalibra, večkratno šampionko s silikonskimi seski, par liposukcijami za sabo in kolagenom v žnablah, ki si želi 'konec lakote za vse otroke in svetovni mir', potem... potem te situacije sploh ne bi bilo, ker se ne bi prav nič odločala, zame je odločitev namreč jasna. Če se hočem naužiti nefunkcionalne ultralepote, si bom kupila afganistanca (naj mi zdaj ne zamerijo občudovalci te pasme) ali pa gledala posnetek izbora miss Slovenije, kjer je eni revi uspelo blekniti, da je trenutno 'zelo razburljiva'  . Jaz s svojim psom želim nekaj počet, pa magar delava agility z nič uspehov, pa zato toliko večjim veseljem, tako kot zdaj.

Se podpišem pod to  Smiley (sem vidla tudi jaz ta miss talent  Shocked Huh)

Ja in tudi nekje prej sem že napisala, da ni nujno. da super mega ch starši, ki so oooooh in sploh dajo ravnotako super lepe mega ch...kar upam, da je jasno, da ni moj cilj oz. primarna zadeva. Kakorkoli bi rada dobrega psa.

lkc
oooo verjamem, da so psi v živo čisto nekaj drugega kot v živo, zato pa tolko težim...
Vem, da tudi stanejo in ponavadi izključno zaradi staršev...

Z psarno bergerac tudi malo kontaktiram preko maila...vedno informativno...kakorkoli bi se zadevo odpravla pogledat osebno, že prej če bi bilo možno.

Glede pa še enega belgijca  Grin, ja kaj naj rečem, sem pač malo kamikaze varianta  Grin
Hmmm vzreja pa zaenkrat ni moj cilj  Wink (čeprav ne nerečem, da bi rade volje videla tekat kakšnega majhnega Blujčka...ki bi mogoče imel bolj stabilen karakter kot ga ima moj Blu   Undecided...oz. bolj navdušen za delo, če se bolje izrazim)
Logiran
Mirko
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15



« Odgovor #656 : sobota, 28.08.2004 : 22:53:09 »

Mogoče butasto vprašanje, ampak: kako da belgijski dolgodlakci nikoli nimajo nobenih CACIT naslovov? Hkrati pa imajo mnogi IPO izpite. A ne gre pri obojem za podobne športne discipline?

LP od Mirkota
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #657 : ponedeljek, 30.08.2004 : 10:19:28 »

AD 1)Deteljica, nekako sem upala, da je iz mojih postov razvidno, da od psov, vsaj svojih, hočem, pričakujem in zahtevam neko funkcionalnost (relativen pojem seveda, ampak upam, da se razumemo). Očitno mi ni uspelo in sem upala zaman, mogoče pa je razlog le v tem, da ne bereš celotne teme.

AD 2)S harlekin labradorci ne bi bilo prav nič narobe, zaradi mene so lahko želvovinasti kot mačke  Grin. Dejstvo pa je, da za pasme obstajajo standardi, ki določajo, kako naj bi pes izgledal, te standarde je pa bojda treba spoštovat. Saj po eni strani je res butasto, da je pes zaradi tega, ker nima ožigov od prstov do zapestja ali pa belega fleka od tretjega rebra na levi do petega repnega vretenca slabše ocenjen ali dobi vzrejno prepoved, po drugi strani pa, če ne bi upoštevali kriterija zunanjega izlgeda, propade cel sistem 'pasem'.

AD 3)Tvoj zadnji post pa je, upam, dodatek k mojemu prejšnjemu in ne ugovor nanj. Namreč kakor jaz razumem, sva povedali isto - če je nek pes uspešen na razstavah nikakor ne pomeni, da se ga lahko uporabi za vzrejo oz. da bo dajal dobre potomce.
   


1)Ma jasn , da ti je uspelo Wink. Moja razglabljanja v glavnem nimajo nobene povezave s konkretnimi posti ali pisci , ampak me posti samo spodbudijo , da o temi začnem mal razglabljat- čist neodvisno in pogosto med pisanjem celo šele oblikujem in spreminjam svoje mnenje.  ::)Ni vse vzet za čisto zlato, kar nakladam in tud nima veze mi kdaj kasneje z mojimi lastnimi mislimi pred nosom mahat. Saj forumi niso članki ali doktorske dizertacije , ampak  nakladanje in prosto blebetanje... Tongue.
Včasih zato tud kaj kar tako   za "kost " vržem, ker me zanima kakšen bo odziv in kaj drugi mislijo,( da jih mal zbezam iz hišice  Wink).

2) Kriterij zunajega izgleda? Meni bi bilo bolj všeč, če bi veljali drugi kriteriji, Saj se pasme razlujejo , oz naj bi se predvsem po značajskih in uporabnostnih lastnostih.
Če bi se te preverjale , bi se tudi zunajost bolj ali manj držala v nekem značilnem smislu, saj določa uporabnost za določen namen. Kjer pa ne je pa brez veze- vsaj kar se mene tiče. Ne pričakujem pa , da bodo drugi tudi tega mnenja.
Saj pasme so nastale tako- izbirali so po rabi, kar se je najbolj obneslo in iz tega je prišla vem ena optimalna višina, dolžina , oblika in če je bilo pomembno tudi barva--a ni bilo tako? Al misliš , da si je en kmet ali lovec spomnil,  da bi imel enega cucka tako in tko okotenega, s tako in tako dlako , velikosti  itd in potem je začel načrtno vzrejo v tem smislu?

 3) , če jev istem smsilu , potem je to to. Sej mislimo enako, samo jest mal pretiravam.......sej veste pisni medij moraš mal preterat , da narediš učinek podoben kot je v realnosti.
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #658 : torek, 31.08.2004 : 14:35:07 »

'Babica Lili'  Smiley , hude subjektivnosti tudi jaz še nisem doživela pri belgijcih, izjemno poznavalstvo pa je tudi redkost. No ja, mi smo vseeno zadovoljni in bomo do nadaljnjega še občasno razstavno aktivni (v bistvu do nadaljnjega nismo, ker smo še vedno olupljeni).

Seveda je možno iz manj znane psarne (ne glede na geografsko pozicijo, zaradi mene so lahko stacionirani na Visokih Tatrah) dobiti dobrega psa, prav tako tudi od 'enkratnega vzreditelja' - človeka, ki je imel eno samo leglo, če se je le malo pozanimal o linijah, si pogledal par psov in imel še kanček sreče. Tudi bližina in nižja cena nista zanemarljiva faktorja, predvsem, če si želimo zgolj hišnega ljubljenca; potem so take psarne skoraj optimalna možnost (kljub temu, da se lahko izkaže, kot rečeno, da se bo pes iz take psarne razvil v čudovitega predstavnika svoje pasme). Mimogrede, sem si šla ogledat obnovljeno stran psarne Z Kovarny in videla, da v galeriji ponosno pozirata tudi NATIjina Plume oz Lejka in vsem dobro znani Panasonic  Cheesy.

Glede ocenjevanja psov po fotkah na netu pa mislim da smo si vsi enaki - kot že rečeno, 'riski biznis'.

Deteljica, me veseli, da se razumeva! Saj meni se dogaja isto - nekoga nekaj vprašam, začnem razlgabljat, monologirat in razlagat, čez čas rečem Aha, se zahvalim za 'odgovor', se obrnem in grem  sram Grin. Tudi sprememba mnenja ni nič nenavadnega, hvalabogu, da smo sposobni refleksije in sprejemanja drugačnega mnenja, če je dobro argumentirano. Npr. - še nikoli nisem razmišljala takole:
''Saj pasme so nastale tako- izbirali so po rabi, kar se je najbolj obneslo in iz tega je prišla vem ena optimalna višina, dolžina , oblika in če je bilo pomembno tudi barva--a ni bilo tako? Al misliš , da si je en kmet ali lovec spomnil,  da bi imel enega cucka tako in tko okotenega, s tako in tako dlako , velikosti  itd in potem je začel načrtno vzrejo v tem smislu?''

Bolj ko sem brala prvi del, bolj se mi je zdel zanimiv in všečen - kupim! Z zadnjo povedjo se pa nikakor ne strinjam. Seveda da so se pastirji na Pirenejih odločili, da hočejo točno takega belega psa z dopustnim flekom limonaste ali svetlo rjave barve na glavi in nad ritjo, dvojimi sledniki na zadnjih nogah, plečno višino pri samcih...  Grin Se hecasmo. Včasih so si (skoraj) vsi psi služili svoj kruh, izbirali so jih glede na to, kako dobro so opravljali svoje naloge, ne pa glede na zunanji videz. Nesposobni psi so šli svetemu Petru na vrata lulat  Wink.

Vzreja pa.... ah vzreja, saj je bilo dovolj napisanega, tudi s tvoje strani, že v šteparski temi. Ne bomo več polidaktilizirali o tem  Cool.

Logiran
horr
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 122


« Odgovor #659 : torek, 31.08.2004 : 19:34:38 »

Hoj,

naj samo pozdravim po dolgem času, ko sem bil out and about.

Vidim, da ste pridno zapolnjevali Janin prostor, kar je seveda prav Smiley. Če ne zamerite, se ne bom poglabljal v poste, ko me ni bilo. Pa saj so debate povečini že skoraj mimo.

Bi pa tud sam rad pripomnil, da včasih znamka ne pomeni tudi kvalitete. Tudi kake restavracije so izredno drage, pa je hrana zelo podobna (ali bohnedaj slabša) kot na enih rovtah. Pomembno je, da poznaš kuharja in njegovo hrano, kot je pri psarni potrebno poznati vreditelja in pse s katerimi vzreja. Problem je, da v restavraciji imaš "pokvarjen" večer, pri psu pa kako desetletje. Mi smo imeli ZELO veliko srečo s Panom, saj smo takrat po mojih sedanjih merilih kupovali dobesedno na slepo Smiley.

Lp,

Matej in moj malinovc (razstavna linija s ščetkasto dlako)
Logiran
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines