mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 05.10.2024 : 17:25:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 308130 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #630 : nedelja, 15.08.2004 : 08:46:36 »

Npr.


Corsini La Boheme

hmmm ne znam samo slikice gor dat v glavnem Xugar van Hoge Laer pa Armani van Hoge Laer,  Opium van Hoge Laer at Corsini....Millo (se pojavlja vse povsod tudi pri drugih psarnah)

Joj za dušo pa T`Sisco  van Hoge laer Kiss Cheesy
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #631 : ponedeljek, 16.08.2004 : 20:40:51 »

Uhhh zdej smo pa sami ostali Sad, šiperke so se osamosvojile v novi temi  Cool čestitke Cheesy....vseeno se dejte še kaj tukaj oglasit Wink

Kaj pa za tervuerene s prejšnjega posta...nima noben nič za povedat  Shocked Huh....
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #632 : torek, 17.08.2004 : 13:32:20 »

Petra, da ne boš tako neučakana (slabo za živce, sploh pred izpitom), se bom prva opogumila jaz.

Hoge Laer psi so zame pojem belgijcev, predvsem tervov. Ko pomislim na lepega terva oz kakšen naj bi lep primerek te pasme bil, imam vedno v mislih kakega od številnih Hoge Laerjevih lepotcev. Pri tej različici belgijcev sem še bolj izbirčna kot pri nigrih, namreč tu igra pomembno vlogo še barva, in prav zaradi barve mi mnogo sicer 'anatomsko' lepih tervov preprosto ni všeč. Pri tej psarni pa skoraj nimaš kaj falit. Cena njihovih psov mi je popolna uganka, vem pa da je cena psa iz GN psarne na Nizozemskem, tudi zelo znane, pred par leti bila 1000 DEM. Dvomim, da se cene kaj dosti spreminjajo. Sicer pa kot si sama rekla, cena v tej fazi iskanja psa še ne igra bistvene vloge, kajne.

Komentarji na pse - Corsini psica mi je še kar všeč - postava in glava, izraz in dlaka pa nista najbolj po mojem okusu. Xugar mi tudi ni nič posebnega, Armani mi je krasen, Opium je tudi lep, Millo je tako kot Grimm ena od ikon sveta tervov za moje pojme... T'Sisco je lep, še lepši pa mi je Quantas, je pa res da presojanje psov s slik je... riski biznis  Wink. Vsaj tako kot nad lepoto njihovih psov sem pa očarana nad tem, kaj z njimi delajo - ne manjka psov z opravljenim IPO III, T'Sisco je eden izmed njih, poleg tega pa še reševalni pes. That's the way I like it  Smiley Cool.

Lp vsem, grem futrat drhal
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #633 : torek, 17.08.2004 : 13:54:40 »

Petra ne se bat, glede na število strani smo očitno kar čveke, mi belgijaši... Grin

Ej ampak vi ste pa fanatiki, sploh ko tvoje povste berem Bambi, dober da nisi v komisiji za miss Slovenije, sej nobena ne bi prišla čez  Grin Grin

Dekleta, kaj pa funkcionalnost?? Al sam na lepotce padate  Tongue

Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #634 : torek, 17.08.2004 : 16:25:06 »

Ja, ja ... smo čveke tudi mi tamali belgijci in vas prav zato ZAGOTOVO ne bomo zapustili, ker smo tudi zelo radovedni in moramo vedet, kaj "veliki brat" pravi!
Seveda pa ste tudi vi dobrodošli pri "nas" Wink
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #635 : torek, 17.08.2004 : 19:26:57 »

Oj, ocenjevanje psov preko fotografije je itak(na eni sliki izgledajo v redu, na drugih pa spet ne...  Lips Sealed...no ker o trevisih ne vem prav dosti in gn-ji bolj kot črni ne morejo bit...bi pač rada kakšno usmeritev v tej smeri (hvala Bambi za objektivno ocenjevanje) Grin

Ok, kako je z masko pri trevisih? Kaj je boljše, da je maska cela (mislim v enem kosu), verjetno al ne?
Obarvanost? Srebrni so ful ful lepi ampak so precej redki, rdeči so menda bolj zaželjeni...(to sem že nekje brala)...

T`Sisco mi je pa všeč kot pesjan in kot karakter (fascinatni IPOIII  Shocked Wink), ki ga z Blujem lahko samo sanjava  Roll Eyes

Maja, kakorkoli bi predvsem rada stabilnega in delovno nadarjenega oz. zainteresiranega psa...če pa se  da dobit psa s takim karakterjem, ki je poleg tega še lep  Shocked Cool I`ll take it  Grin Grin...

Grimm-a so pa zdej povsod parili...mislim če malo pretiravam...zdej je precej mladičev njegovih...main stud  Cool

haha zdej se z Urošem meniva, da bom jaz mela trevisa, on pa šiperko (obvezno eno tako kot je Bagi - ga je čisto začarala  Grin)

Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #636 : torek, 17.08.2004 : 20:10:09 »

Maja, če bi jaz izbirala miss Slovenije, bi ta itak morala biti dr. znanosti ali pa vsaj v olimpijski reprezentanci  Wink Grin. No ja, predvidevam, da se to tvoje vprašanje o funkcionalnosti ne nanaša name, moje mnenje je namreč mislim da dovolj očitno izraženo v zadnjih dveh povedih mojega posta (ne štejem pozdrava oz odzdrava  Wink ).

Petra, moram priznati, da že nekaj časa nisem brala standarda tervov, tako da ti zagotovo ne znam povedat kako in kaj glede barve; če me pa spomin ne vara, je zaželjena čimbolj jasna maska in to v 'enem kosu', kot si sama povedala. Glede srebrnih... hja, znajo biti super lepi, tako kot znajo biti ibergnus  Undecided. Dakota od Sandre (na skoraj vsaki agi tekmi v Sloveiji je) mi je npr. krasen samec, pa tudi karakter je za vseh 16 si obliznit  Smiley. Belgijec kot se šika! Sicer pa sivi res načeloma niso preveč zaželjeni.

Pa še mnenje glede delovnih sposobnosti - pomoje je največji problem pri belgijcih dobiti stabilnega, uravnovešenega psa. Belgijec MORA imeti v sebi delovni potencial. Tudi če prihaja iz lepotne vzreje ima načeloma vse nagone, ki mu pritičejo (ajmene, kak izraz), mogoče je pa pač treba le malenkost bolj delati na želji po delu od malih tac. Dvomim, da bi belgijec v pravem pomenu besede, pa če njegovi starši niti vrat od pasje šole niso videli, ostal ravnodušen če bi ga začela 'rajcat'  Wink z žogico. Vseeno pa bi jaz na tvojem mestu le bila pozorna na psarne, kjer z belgijci tudi kaj počnejo, ne samo pozirajo.  

Tako, bodi dovolj za danes, mi se gremo klat.  Cool
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #637 : sreda, 18.08.2004 : 16:18:50 »

Ojla!  Cheesy

Petra, Boheme na sliki je vredu, je kompaktna ima zelo lepo rdečo barvo in vredu glavo. Corsini ima enih najboljših psic na svetu. Najboljše psice so mi pa: Corsini Moulin Rouge ki je zelo feminin in glava mi je super. Corsini L'Air du Temps je še ena od Corsini ki je bila Best in Show - French National Specialty 2002, sem jo vidla ker sem bila tam in je super psica!!!

Dobre pse pa najdeš drugje. Seveda je linja Hoge Laer ena najboljših, to so super continentalne linje. So pa še drugi kot Grande Lande, Bois du Tot recimo. Millo je seveda eden najboljših psov v zgodovini Tervuerenov in se ponavlja v pedigree-jih različnih psov. Je pa to "stara linja" Tervuerenov z krajšim gobcem in robustnim telesom.

Tervueren mora seveda imeti črno, izrazito masko. Mora pa tudi imeti črno na glavi in ušesa. Oči morajo imeti majhne in postrani, seveda čim bolj temne.
Tervueren mora imeti rdečo poddlako in črno obarvane konce dlake na različnih mestih. Sivi Tervuereni, tudi psi ki so preveč svetli in nimajo prave tople barve brez črnih koncev na dlaki, tudi niso zaželjeni. Seveda more bit Tervueren konpakten in štirioglat, psice so malo daljše. Rep mora biti daljši od zadnjih komolcev in mora imeti črno dlako na vrhu in na koncu repa.

lp,
hunden

Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #638 : sreda, 18.08.2004 : 16:30:58 »

Hunden najlepša hvala za izčrpen opis (si bom lažje predstavljala oz sama ocenila lepega tervurna...do zdej je blo to bolj moje subjektivno mnenje  Roll Eyes Grin)

aja pa še lih en majhen off topic. Včeraj sem se zalepla ob polico o psih v konzorciju in našla eno hrvaško knjigo mislim, da je naslov neki kot "delovne pasme" in je notri tudi belgijc (tudi in predvsem malinois) ampak tudi gn in tn (ln je pa nekaj slik in par besed). No in tam je ful ful lepo opisano oz. razložen standard...slike oz. skice kakšen je pravilen stop (kdaj ga je preveč, kdaj je preplitev)...morem rečt, da si tega na začetku nisem preveč dobro predstavljala  Undecided, pa dolžina in nošenje repa...nisem se sicer preveč poglabljala (razmišljam, da bi si jo kje sposodla in bolj natančno prebrala)...

Ok, zdej ko kurim domače impulze (in ne svojih) grem firbcat za tervureni na net  Tongue Grin
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #639 : ponedeljek, 23.08.2004 : 14:49:44 »

Oj kaj mogoče ve kdo za kakšno fajn (ampak res dobro knjigo) o belgijcih?

Jaz sem sicer nekaj časa nazaj zasledila eno v italijanščini, ki pa je ne najdem nikjer več  Roll Eyes.
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #640 : ponedeljek, 23.08.2004 : 15:44:57 »

Hojla!

V angleščini knjig praktično ni, kaj šele dobrih. Obstaja edino ena za predstavitev vseh 4 različic (dobi se jo na amazonu). Jaz sem si nabavila eno, ki je samo za malinoise, a je največji podenj od knjige. Drugače pa je veliko napisanega na internetu, le pobrskati moraš. Odvisno tudi kaj te zanima, delo ali strandardi itd..
No poglej na amazonu, mogoče bo tebi všeč...
Logiran
Mirko
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15



« Odgovor #641 : ponedeljek, 23.08.2004 : 16:45:33 »

Vem, da so sivi TN-ji nezaželeni, ampak na webu se najde kar nekaj takih lepih na slikah, pa tudi v rodovnikih niso redki. Zgleda, da jih ne ravno izločajo iz vzreje. Kar je po mojem tudi prav, že zaradi genetske raznolikosti.

LP,
M
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #642 : torek, 24.08.2004 : 09:59:19 »

Ojla!  Wink

Mirko, res da sivi Tervuereni niso več zaželjeni (to so se v Belgiji spomnili). So pa sivi tudi meni zelo lepi, saj sem jaz imela psico Eternitys Buccina of Phalantas, ki je bila siva in zelo lepa. Mislim da so se ravno v teh letih ko sem jo jaz razstavljala to spomnili. Jih pa še vedno kažejo  povsod, posebno pa v franciji kjer imajo zelo lepe sive pse.

Samo, ne razumem pa ne kaj imajo veze z genetsko raznolikostjo?

http://www.webmediamusic.com/dogportraits/slike/sindy.jpg

Moja siva psica....


lp,
hunden

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #643 : torek, 24.08.2004 : 10:44:38 »

Oj imam dve psarni na vidiku pa me spet zanima od boljših poznavalcev.

Kako se vam zdi psarna Cachet noir in pa Chevy?
Chevy kolikor jaz poštekam je kot neka podružnica, če se lahko tako reče hoge laerov (imajo večinoma njihove pse).

Cachet noir pa me je pritegnil zaradi poudarka na ukvarjanjem z mladiči in nasplošno skrb za karakter...kar sem zasledila še pri Corsini...drugje pa se nisem še zelo poglabljala, ker nisem imela časa. Aja in pri Bois du Tot...

Je kakšna psarna/vzreja ki bi jo v splošnem odsvetovali?

Tukaj pa sem našla ene papije, ki so mi ful simpatični, posebej svetlo okoli učk...
npr.
pri Bois du Tot - Ufana

http://boisdutot.com/
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #644 : torek, 24.08.2004 : 16:31:05 »

Ojla! Cheesy

Petra, vseeno kje kupiš psa od psarn ki si jih omenila...boš dobila vredu psa! Roll Eyes Wink

Če more bit v evropi, bi jaz kupila psa Hoge Laer ali pa Bois du Tot  Grin

Konec koncu, se pa moreš sama odločiti... Smiley

lp,
hunden
Logiran
Strani: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines