mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 29.09.2024 : 16:14:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 307530 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #360 : nedelja, 18.04.2004 : 11:16:41 »

Oj, mi smo tudi dobili za specialko v Zagrebu (9.5) kaj koga posebej mika?

Mene, da bi šla sama ne preveč Undecided, če bi pa šel še kdo pa bi  mogoče razmislila  Cool


No specialci?(Bratislava in Padova, Mirko če si šel slučajno)....Dejte se kaj hitro oglasit, hočemo slikice in obširna poročila, če ne me bo konec od firbca  Tongue Grin Grin Grin
Nič spat in počivat, dejte tudi name kaj pomislit  Wink Grin Grin Grin
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #361 : ponedeljek, 19.04.2004 : 20:50:49 »

kaj zdej kaj zdej ste ostali v Bratislavi  Shocked Wink

Al me nalašč nategujete, da me bo firbec pobral  Lips Sealed sram Grin Grin
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #362 : torek, 20.04.2004 : 14:25:43 »

Bambi nikogar ne nateguje niti nima tega v načrtu, Bambi samo trenutno živi v nemogočih (ali pa vsaj skrajnih) razmerah in nima dostopa do računalnika.

Drugače pa, kratko poročilo z moje strani - na splošno sem se imela superca, Bratislavo smo sicer spoznali bolj 'trčečim korakom', malo zaradi lakote, malo zaradi časa, malo zaradi vremena, no pa saj bodo še prilike.

Na razstavi je bilo prijavljenih mislim da 74 psov, od tega 20 GN, 28 MN in 27 TN - upam, da se izide  sram Grin. Ring je bil samo en, sodnica tudi samo ena in sicer Bente Harlem ali nekaj takega z Norveške.

Najprej so bili na vrsti tervuereni; bilo je za moje pojme par res lepih psov, hkrati pa nobenega da bi mi čejust padla po tleh. Sodnica je bila kar pridna, je v večini razredov izbrala tudi moje favorite  Smiley Zmagal je Amper Oridix z Madžarske, ki je tudi oče hrvaškega legla.

Potem so bili na vrsti malinovci, pardon malinoisi; ne glede na to, da je bila mislim da večina od njih klasikov, se mi zdi, da če greš na razstavo se spodobi pozanimati se, kako stvar poteka. Namreč predvsem pri njih (MN) je bilo očitno, da vodniki pojma nimajo kaj počet oz. se jim ne zdi vredno 'se afnati'; rezultat je bil, da je veliko psov med ocenjevanjem sedelo (namesto da bi stali), še bolj kritično se mi pa zdi to, da jih velika velika večina ni znala teči - ali so hodili v (hitri) hoji ali v galopu, skratka večina psov sploh ni znala ob vodniku teči v kasu  Undecided Lips Sealed. Kljub temu je bilo na ogled spet par res lepih primerkov, sodnica je bila tudi tokrat kar pridna  Wink, edino končni izbor me je presenetil, saj je zmagal samec, ki je sicer bil izredno simpatičen, nehisteričen itd (osvojil je naša srca tudi z akrobacijami pri lovljenju frizbija  Cool , upam da nas bo horrči založil s s slikami), ampak vsaj po moji oceni - nič od malinoisa. Glava čudna, bolj kot terv (kar pri MNjih, ki nimajo zalizcev in grive deluje res čudno), imel je hlače in to precej bujne in kar konkretno ščetko na repu  Shocked. Dlako v glavnem kot nemški ovčar, kar mi pri MNjih ne deluje najbolj primerno...

Na koncu so bili na vrsti še grenenlenderji. Midva sva imela že vsega dovolj. Pokonci sva bila od 7ih zjutraj, na vrsto sva prišla okrog 16ih! Sicer je bilo vzdušje prijetno in sproščeno, ampak vseeno ti v glavi odzvanja to, da te vse še čaka, da se pes ne sme preveč igrati z drugimi, da ne bo čisto popljuvan in tako dalje; poleg tega sta imela horr in Panasonic ravno tak perfekten tajming, da sta mu te dva skupna dneva parkrat pregazila rep (ki je od zloma naprej še vedno na otip kljukast in precej občutljiv), tako da me je sodničino šlatanje našega ozadja rahlo skrbelo, žal upravičeno  Tongue. Sva prišla not, se postavila, Slovakinja mi je prijazno začela prevajat kar je rekla sodnica, kar me je tako zmedlo da sem komaj povedala, da jaz govorim angleško in ne slovaško, hehe. Zobe si je lepo pustil pogledat pa malo prsa prešlatat, potem sem sodnico opozorila na pazljivost pri tipanju repa, no in ko je šla na sedalo se je Sambotova ljubav do nje končala. Sem ga držala, brez problema ga je pretipala, vseeno pa mi ni fajn, da mu to ni bilo po godu; no ja, bo že  Roll Eyes.
Ko je sodnica šla pred njega, da bi si ga pogledala, je spet bil zadovoljen in mahal z repom, tako da je malo popravil vtis, teslo malo. Stal je ok, tudi tekla sva dobro, v glavnem dobila sva oceno odlično, lep opis, 'očitala' mu je samo, da bi lahko bil še malo krajši, torej bolj kvadraten in da bi lahko imel še temnejše oči (kar je rekla čisto vsem, kolikor komentarjev sem slišala). Sicer pa je bila zadovoljna z njim in sva dobila R. CAC in za to tudi lep pokal  Cool Cheesy. Sicer je pa pes, ki je dobil CAC potem bil tudi drugi najlepši GN.

Za ime zmagovalcev med MNji in GNji bo vedel horr, saj si je njegova mama pridno pisala rezultate, BIS je pa na koncu zmagal terv Amper z Madžarske.

Tako, to bi bilo 'na hitro'  Grin to, upam da se čimprej oglasi še horr.

Lep pozdrav vsem, Urša in Bambi
Logiran
Mirko
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15



« Odgovor #363 : torek, 20.04.2004 : 15:04:17 »

Bambi, trikrat bravo!

Kaj pa Pan? Je sploh tekmoval?

Mirko
Logiran
horr
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 122


« Odgovor #364 : torek, 20.04.2004 : 15:44:22 »

Hojla,

Pan je tudi tekmoval, dobil je odlično, a po mnenju sodnice se je bilo tam za ustavit Smiley. Očitala mu je, da je predlog in da ima presvetle oči. Smo pa potem dobili zanimive nasvete od Madžarke (lastnice BIS tervisa - Amper), tako da naslednič bo Pan brez napak zgledu Wink.

No, če želite, vam lahko izpišem vse podatke o zmagovalcih.

No, Bambi se je očitno poznalo premalo spanja, saj je psa mirkala, kot da je iz cukra Wink . V današnjem svetu obstajajo tudi glavniki ter voda. Moram pa reči, da niti jaz niti Pan tisti dan Sambotu nisva stopila nič na rep (mrbit Pan, ko ga nisem videl...), tako da res ne vem iz kje si to potegnila Bambi Shocked Shocked . Vkolikor me ne daje skleroza, mu jaz sploh tokrat nisem nič stopil na rep.
Osebno mislim, da je bil Sambo dost nadležen prav zato, ker je cel dan več ali manj preležal. No, drugače sem pa še jaz zunaj ringa mal poskoču, ko je Sambo dal zvok od sebe, tako da čisto verjamem, da je sodnica tudi to vključila v oceno. Osebno mi tisti GN sploh ni bil všeč - četudi izključim, da je 7 let star in ima temu primerno obarvam kožuh (torej bela brada).

Slike sicer na vašo pobudo lahko dam gor, vendar jih brez kakršnegakoli razloga ne bom dajal na net, ker verjetno razen belgijašev ne zanimajo prav veliko ljudi. Ali pač? Mrbit, ko bo cajt...

lp
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #365 : torek, 20.04.2004 : 19:35:05 »

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

go BAMBI go Bambi go Bambi   Grin Grin
(ej, če je pa Sambo predolg, kaj potem Blu? Trola? Lips Sealed)

Go PAN Go PAN  Grin

SUPER čestitke vsem štirim (lastinkom in pesjanom  Cool Grin)

Blu, Uroš, Linki in jaz smo ful ful ponosni na vse  Grin Grin (zdej lahko spet mirno spim  sram Grin)

horr jaz bi se priporočala za slikice, da jih vsaj malo pogledam  Wink
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #366 : torek, 20.04.2004 : 20:32:52 »

Prijazno so me opozorili, da se moj matematični izračun ne izide. Torej, tervov in malinoisev je 27, groenov pa 20  Grin.

Mirko, hvala za čestitke, Pan je tekmoval, ampak sem hotela, da horr sam pove, kako in kaj.

Horr, psa nisem čuvala, kot bi bil iz cukra, je pa res, da če že pridem na razstavo v Sestrinslavo se mi zdi fajn, da je pes kolikor toliko urejen. Glede na to, da je bila priprava, kot že omenjeno, celo 10-minutno krtačenje sem že itak imela malo slabo vest glede tega, tako da malo sem pa le ga morala šparat. Pa še tako srečo imava, da sta oba njegova najboljša belgijska prijatelja, tako Pankoslav kot Orkan, strašna proizvajalca sline  Roll Eyes ; sicer res obstajajo voda in krtače, kot praviš, ampak mini fena pa ne nosim s sabo. V ring it z mokrim psom pa tudi ne izpade prav lepo, bi nas še za Čehe označili  Wink.

Glede repa - khm khm, Pan mu ga je kar konkretno obdelal tako v avtu kot tudi v sobi, pa tudi ti si ga vsaj enkrat oskrunil. Nikakor pa ne zanikam, da svojo šibko točko tako zelo čuva, da jo je skoraj nemogoče faliti  Roll Eyes.

Če moja matematika ni tako zelo na psu, je Sambotov tekmec star 9 let in ne 7 (skoten leta 1995). Meni osebno je ta pes bil čisto všeč, ne morem nič kaj dosti slabega o njem reči, vsaj tako na prvi pogled.
Tudi jaz sem prepričana, da je Sambotovo brundanje pripomoglo k oceni, ja. Ampak mu ne morem zamerit, res je imel že dovolj vsega, nič konkretne akcije cel dan, za njega je to res ubijalsko. Bo drugič bolje. Zagreb že čaka  Cool Wink.
Logiran
horr
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 122


« Odgovor #367 : torek, 20.04.2004 : 21:14:00 »

Oj,

zdele grem zbirat fotke pa jih bom dal na agi.net.

Bambi: saj si videla koliko cajta traja, da enega psa oceni. Tako bi lahko 1x med malinoisi psa pošteno zlaufala pa ga dala v avto, da se posuši in naspi, po bi ga pa spedenala.
Če je tebe pekla vest, pa si psa krtačila, bi kaj morala meni - se zažgati, ko pa sem zjutraj na dan razstave psu počesal mal rit?

No, v hotelu se ne spomnim, da bi mu Pan kdaj skočil na rep. Edinkrat ko sta se zadrla drug na drucga je blo takrat, ko sta se hotla udart za prazno posodo. Tako da - enbrighten me, kje mu je stopil na rep. Drugače pa sem skoraj sigurn, da mu jaz repa nisem preveć drezal, ker sem se večinoma gonil okoli (fotografiranje ali s Panom). Morda bi bilo pa bolje, da bi ga mal drezal - bi se vsaj privadu.

No ja...moja matematika je kar vredi...le mal me spomin očitno kdaj pusti na cedilu. Vsekakor mi pa un pes ni bil všeč. Pa niti najmanj ne zato, ker je star, ampak ker...hja....pač, Sambo je bolj simpatičen. Se strinjam, tudi mi moramo sprobat nasvete madžarke, tako da verjetno grema v Zagreb.

lp
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #368 : sreda, 21.04.2004 : 13:07:21 »

Aha pol pa ste pa hudi specialci zadnje čase  Shocked Grin ...

Mi doma se še pogajamo kako in kaj  Huh

kako pa kaj ta sodnik v Zagrebu zgleda? Mislim, da sem njegovo ime že zasledila na naših razstavah...ne vem pa nič kaj konkretnega...

Mirko sklepam, da nisi šel v Padovo...
Logiran
horr
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 122


« Odgovor #369 : sreda, 21.04.2004 : 22:12:55 »

Hojla,

fotke lahko najdete na **

Večinoma so napisana tudi imena ter mesta, da se boste lažje znašli Smiley.

Za pokušino:
http://album.agility-slo.net/albums/album38/HCh_SKCh_Bergerac_Faust_CAC_sampioni_gr_3.sized.jpg
Bergerac Faust

http://album.agility-slo.net/albums/album38/kandidat_za_BIS_malin_Maugre.sized.jpg
Maugre

http://album.agility-slo.net/albums/album38/zmagovalec_BIS_Amper_Oridix_3.sized.jpg
Amper Oridix

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #370 : četrtek, 22.04.2004 : 10:53:48 »

Ta Faust mi je pa zelo všeč Shocked Cheesy, kako pa se je on uvrstil?

Ej, Bambi a je Sambo nadrl sodnico al kako? Mi ni čisto jasno...kaj naj bi se zgodilo sram Huh...

Horr slikice so fajn. samo meni tukaj na faksu počasi odpira tako, da bom mogla počakat, da si jih doma pogledam in preštudiram..., tej tervi na prvi strani so pa ful ful kosmati po tacah... Cool oz. imajo daljšo dlako kot vsi ki sem jih uspela videt do sedaj...

V zagrebu pa lahko specialci pričakujete Ijena pa Jano...midva z Blujem pa si bova raje privoščila en lep dolg sprehod ob obali. Bo bolj koristlo meni in še bolj njemu  Cheesy Cool
Logiran
Mirko
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15



« Odgovor #371 : četrtek, 22.04.2004 : 11:53:51 »

Horr, hvala za slikce!

Res so eni neverjetno odlakani. No, pa moram rečt, da je kakšen TN tudi silno grd (Rocco in Zeus - kot da bi sestavili pol enega in pol drugega psa???). Vsaj na slikah, mogoče v živo da čisto drugačen vtis.

Tako malo je (zdolgočasenemu) Sambotu dlake ostalo od takrat, ko smo se vidli v Prestranku? Saj to je čisto razumljivo, ampak zgleda, kot da imajo potem taboljše belgijce v hladilnikih spravljene, ko jih ne rabijo.

Mirko
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #372 : petek, 23.04.2004 : 13:12:54 »

Živjo! Cheesy

Meni sta pa glih Rocco in Zeus najbolj perspektivna!! Imata zelo lepo glavo, ušesa(Rocco malo slabi ušesa), robustno telo, super lepo dlako in barvo. Izgledata po mojem mnenju super Wink
Amper oridix mi ni všeč zaradi glave, (ima to 100% od Millo Van de Hoge Laer-a) čeprav ima zelo lep 4-oglato telo, lepe temne oči in lepe ušesa, majhne. Barvo ima tudi vredu. Meni ni všeč Tervueren ki nima uno pravo rdečkasto barvo vmes kot je značilno za Tervuerena. Sicer so mi vedno bili všeč sivi Tervuereni z veliko črne barve vmes.

lp,
hunden
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #373 : sobota, 24.04.2004 : 12:50:08 »

Spet samo na hitro - meni je Amper sicer všeč, ampak moj favorit je bil Rocco. Malo mi je pretemen spredaj (celo grivo ima skoraj črno, nima izrazite maske), ampak po postavi, odlakanosti in glavi (glava mi je fantastična) mi je pa bil v bistvu najbolj všeč  Smiley. Mirko, Sambo je dlake že nekaj izgubil, ja, precej jo še ima, samo na slikah se ne vidi tako dobro. Ko bom imela čas (in koga, ki bi mi asistiral pri tem podvigu  Grin) bom dala gor slike, ki jih je posnela ena Slovakinja. Trije zelo lepi Samboti so gor, hehe.

Lp vsem    
Logiran
horr
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 122


« Odgovor #374 : ponedeljek, 26.04.2004 : 23:04:43 »

No, meni je bil Amper najbolj všeč od tervisov. Saj ne, da bi bila Rocco in Zeus grda. Daleč od tega, vendar pa mi je pri tervisih najbolj všeč prav maska, ki je slednja skoraj oz. sploh nista mela. Pa tudi značaj ima Amper kot se spodobi (oz. ima lastnika, ki ve kako z belgijci) za razliko od Zeusa, katerega je lastnik cel dan pustil ob ograji privezanega. Poleg tega je pa nek Gn cel dan laufal po žogco sem pa tja, ko je mogel Zeus to gledat ter ko je Pan šel čisto po naključju mimo (verjetno hotel ukrast Gn-ju žogco) ga je Zeus kar zaklal. Je mel srečo, da je bla Bambi v ringu, da nisem jaz prišel tja, ker bi še kaka brca padla Tongue. No, pa sj jih je oče uspešno zvleku narazen.

Bambi: Res škoda, da so slike Sambota tako "slabe". Še sreča, da so bili na delu tudi profesionalci, ki bodo s slikami pokazali Sambotovo pravo lepoto in njegovo košatost.

lp
Logiran
Strani: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines