mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 06.10.2024 : 00:51:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 308260 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
pia15
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 171


« Odgovor #1035 : petek, 04.11.2005 : 14:57:01 »

Evo odločitev je padla. Malinois pride 100% v našo družino. Sedaj je treba samo še najti primernega vzreditelja, vsekakor pa bo mladiček z rodovnikom. Če kdo ve za koga prosim, če napiše.
A imate vaše belgijce v hiši ali v pesjaku s hišico? Mi imam doma 1ha ograjenega travnika pa bi mu še sam pesjak postavla samo, da bi bila vrata odprta, da se lahko razdivja po travniku pa seveda fajno hišico. A je vredu varjanta za njega? Samo mislim, da bi bil več zraven v hiši kot pa zunaj Wink
Logiran
lkc
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #1036 : petek, 04.11.2005 : 20:16:22 »

Draga Asja,

super, da bo še en belgijec več pri nas - in še en aktiven član foruma.

Ob tvojih besedah sem se morala nasmehniti - natančno take misli, o tem, kje bo bival in spal, smo imeli mi ob odločitvi za nakup mladička tervuerena (rdeča dolgodlaka varianta). In še danes se spomnim pomenljivega smeha Bambi, ko smo ji na razstavi v Ljubljani razlagali o tej naši nameri. Rekla je nekako v stilu: "Kar pozabite, da boste imeli "vrtnega" psa. Belgijec hoče biti ves čas z vami, še na WC ne moreš brez spremstva...". No, pustimo detajle o WC. Po dveh in pol letih kljub hiški s predprostorom, zastekljenem prostoru pod teraso ter velikemu vrtu s travniki tudi spi že ob postelji v spalnici - sicer ponižno in tiho, a je takooo srečen, da je z nami.
Kolikokrat pa je treba sesati hišo in koliko dlak se "podi" po parketu, pa sploh ni več bistveno.

Lep pozdrav in veliko užitkov ob načrtovanju,

Lili

P.S. Tega raje ne daj brati svoji mami, če ni ravno tako mahnjena na pse kot sem jaz - iz mene se že vsi delajo norca, "pravi" IPO-vci pa me kregajo, da Pana razvajam...
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1037 : petek, 04.11.2005 : 21:46:06 »

Asja, lepo, da boste dobili novo belgijsko pridobitev. Z vzreditelji ti zal ne morem pomagati, mogoce bi kaj o tem znali povedat Maja in deteljica, ce se bosta kaj javili... Vasi pogoji za malinoisa se mi zdijo vec kot primerni - se sploh, ker je iz tvojega pisanja razvidno, da bo pes imel dostop v hiso. Moje gledanje na pasje bivanje je ze dobro podala lkc (ki jo ocitno se vedno muci spomin na nase prvo srecanje, lepo vedet, da naredim tak vtis  Cool Wink ). Moj Sambo se mi zdi glede bivalnih razmer tipicen belgijec - cez dan je vecinoma zunaj, vsak dan pa prezivi vsaj par ur notri. Notri mu je sicer dostikrat vroce, pa dolgcas, pa nima kaj pocet, pa on bi laufal, se igral, koga malo pasel... Ampak najraje od vsega je skupaj z mano, zato mu je tudi notri cisto fajn. Lezi na svojem prostoru, obcasno mi gre pokazat, kje ima kaksno igracko (ki ji je dolgcas in bi se ocitno rada igrala z njim), pa ce se za tisocinko prehitro premaknem, je ze v luftu in caka na akcijo. Sicer pa mi v pocasnem ritmu s poveseno glavo sledi v kuhinjo, dnevno, za racunalnik, se najraje pa na wc (tale napoved se je Panovi druzini ocitno res vtisnila v spomin  Cheesy ). Vcasih pa mu srseni ne dajo miru, takrat pred terasnimi vrati spusti en Vuf in ga spustim ven, da malo patruljira okrog hise. Verjamem, da je zivljenje s Panom zelo podobno. Moram pa rect, da za razliko od Panasonica Sambo pusca zelo malo dlake naokrog po hisi - mogoce je vec zunaj, pa je dlaka 'odpornejsa', in gotovo se pozna, da spi celo v pesjaku (vsaj tu smo ostali neomajni  Tongue ).

Sambo drugace ok, zadnje case je presrecen, ker me spremlja na terenske jeze. Po dveh urah in pol divjanja naokoli se ravno dobro ogreje  Tongue. Ce bo takole naprej kondicijo nabijal, ga bom lahko zlaufala samo se z Orient expressom. Je pa dober obcutek bit v polnem galopu, pa gledat zraven enega usekanega psa, ki malodane skaklja vstric  Cheesy. Na koncu se ponosno porocam, da se najini treningi koncno obrestujejo. Obramba siba, sled zal delava skoraj od zacetka, ampak nama je spet steklo, danes sva pa prvic po vec mesecih konkretno delala poslusnost - z vajo Naprej ter aportiranjem prosto in prek skakalnice. In sem izredno zadovoljna, sploh s polegom - sva imela velike tezave, opisane tudi v temi pri klasicnem solanju. Od najbolj usivega polega na svetu sva z jezkom in klikanjem prisla do tega: http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/Sambo%20trening/100-0052_IMG.jpg . Sem mislila, da ta dan ne bo nikoli prisel...  Tongue

To bi bilo to od naju. Pozdrav iz Grenenlandije, U. in Crna smrt
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1038 : sobota, 05.11.2005 : 10:21:44 »

Tudi moj Lir je noter in zunaj - kako mu pač paše. Imam velik ograjen vrt in pasja-vratca, tako da lahko divja kjer hoče. Najraje je seveda zunaj in čuva vse kaj se nahaja na našem terenu, od mačk do igrač do avtomobila....čim se pa kdo približa naš hiši pa me takoj obvesti z grozečim laježom. Ponoči je pa v hiši, ker spi -  kako bi lahko bilo drugače - v postelji zraven mene! Prva dva tedna, ko sem ga pripeljala od vzreditelja domov, sem ga imela v prtljičju, tako da je lahko šel tudi ven na vrt. Hotela sem da se vsaj na začetku navadi, da mora tudi vsake toliko biti ponoči sam. (s prejšnim psom sem namreč imale ta problem. ker ga to na začetku nisem navadila in je bil velik problem ga pustiti preko noči samega) Malinois je tudi takšna pasma ki jo kaj dosti ne briga, če je ponoči sam ali v družbi. Po dveh tednih sem pa psu omogočila tudi, da je ponoči prišel v spalnico. Zdaj pa je vsako noč pri meni v postelji in oba uživama! Grin
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 171


« Odgovor #1039 : ponedeljek, 07.11.2005 : 18:11:56 »

Evo našla sem tole kombinacijo. Se oproščam ker je tekst hrvaščini:
Mužjak : APOLLO VON DEN OBIRHÖHLEN
 
      - radni ispit : IPO-3
      - starost : 7 godina
      - plasmani : - Svjetsko prvenstvo za belgijske ovčare 2002, Slovenija
                           4. mjesto
                     - Svjetsko prvenstvo za belgijske ovčare 2003, Belgija
                           11. mjesto
 
                        - na svjetskom prvenstvu u Belgiji pokazao je najbolju
                           poslušnost : 99 od 100





   Ženka : OTI
 
      - radni ispit : IPO-1
      - starost : 5 godine
      - plasmani : 2xBOB, nakoliko CAC-a i CACIB-a, mladi šampion Hrvatske


Pa me zanima vaše mnenje. Samo mela sem namen kupiti mladička spomladi, ker bi ga lažje  bilo navajt na življenje zunaj kot pa pozimi.



Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1040 : ponedeljek, 07.11.2005 : 21:47:30 »

Meni je bil predvsem karakter psa pomemben, da ni agresiven in ne plašljiv. Zato sem si šla pogledati starše in kontrolirala njihovo prijaznost. Večinoma pes prevzeme karaktar staršev oz. mame, ker se v prvih tednih življenja kar precej nauči od mame - na žalost tudi ta slabe stvari! Potem mi ji je bil vzreditel zanimiv: kje ima nameščene mladiče, koliko jih v prvih tednih nauči, koliko jih navadi na druge ljudi, otroke, zvoke, avtomobile, kolesarje, koliko se sploh spozna na to pasmo, je to prvo leglo, ima izkušnje, ve katere linije je sploh paril in zakaj ravno te...itd. Potem sem se pozanimala na različnih kinoloških zvezah in drugih vzrediteljih o mojem izbranem vzreditelju in o njegovih psov. Šele potem sem se odločila za tega mladička.
Seveda če hočeš psa za tekme je ta linija ki si jo opisala primerna, vsaj iz strani očeta. Mama ima pri takšni starosti samo IPO 1 , torej bi se morala pozanimati zakaj nima več narjenega. Če hočeš mladička samo za razstave pa oče nima nobenih priznanj (vsaj niso navedeni). Tukaj bi si morali potem izbrati čisti lepotno linijo. Res je odvisno za kaj rabiš psička!
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #1041 : torek, 08.11.2005 : 10:51:29 »

Ojla!

Cool da boš vzela Malinoisa  Wink. Kaj pa nameravaš početi s psom?  Roll Eyes. Poslušnost, sled, IPO, mondeo?

Jaz imam Tervuerena in Malinoisa...

Tukaj so slike:
http://www.flickr.com/photos/20355071@N00/

lp,
hunden
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 171


« Odgovor #1042 : torek, 08.11.2005 : 15:21:53 »

Hmmm....Ivanhoe se mi nikamor ne mudi z nakupom ko bo pravi tak da bo vse tip top ga bom tud vzela.
Hunden predvsem me navdušujeta IPO in pa poslušnost. Kaj je pa mondeo? Se ne spoznam ravno na te izraze.

Tale kuža se mi pa full dopade............. Cheesy

[attachment deleted by admin]
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #1043 : torek, 08.11.2005 : 15:33:32 »

Mondeo=mondeoring

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1957.0.html
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #1044 : petek, 11.11.2005 : 10:50:48 »

Ej Asja jaz ti tudi svetujem, da si ogledaš že odrasle pse. Rezultati so nekaj, pravi karakter pa vidiš šele v živo. A si še šla kakšne pogledat? Poslala sem ti privat sporočilo.
Drugače si pa tudi dobrodošla na mojem treningu, če te kaj zanima.

lp

Maja
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1045 : nedelja, 13.11.2005 : 18:36:17 »

Uffa, Lir in jaz sva pa danes tekmovala prvič po IPO 1 programu in sva uspešno končala najin prvi nastop celo s prvim mestom!
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1046 : nedelja, 13.11.2005 : 18:46:12 »

BRAVO Tina!!! Bravo Lir!!!! Kje ste pa imeli?
Tačkico od sošolca Bona Kiss

A prideš morda v Vrtojbo, kaj pa Zagreb? Pa Verona morda?
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1047 : nedelja, 13.11.2005 : 19:42:07 »

Hvala Arieb! Hvala Bon!Tekma je bila v Italiji v Trebčah.

Ne, v Vrtojbo ne pridemo, nam manjka samo še en CAC na Cacibu za pridobirev mladinskega prvaka, tako da bomo šli šele januarja na CACIB LJ in Tromostovje (smo se že prijavili). Zdaj si je pa moj priden Lirčo zaslužil počitek!
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #1048 : nedelja, 13.11.2005 : 22:02:50 »

Cestitke tudi od naju s Klarkom. Grin
Lp
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #1049 : nedelja, 13.11.2005 : 22:20:26 »

Čestitke Liru in Tini  Smiley, še veliko veliko takih uspehov. Cool

Midva z Blujem se trudiva na agility-ju, nama je všeč, napredujeva počasi a sigurno.
Logiran
Strani: 1 ... 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines