mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 21:38:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 314586 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Petra
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 786

« Odgovor #855 : četrtek, 05.05.2005 : 19:51:43 »

V svojem neizmernem firbcu sem pri pregledeovanju rodovnikov prišla DO KONCA !!!! Cheesy in sicer v leto 1893 na ustanovitev belgijskih ovčarjev...

No zdej mi je pa res zmanjkalo prostora celo v excelu za tolko prednikov Wink

Ok sej nič takega, ampak sem mogla povedat Wink
Logiran
kemist
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 267

« Odgovor #856 : četrtek, 05.05.2005 : 20:20:19 »

na kratko se bo v debato vklopil photokemc z respekt poklonom photomircu.

Resnicno sta bila bambi in sambo fenomenalna. Sodnica ibernavdusena, sambo pa je uzival, medtem ko ga je cohala. Bogovi so nam bili naklonjeni, in vse se je lepo izteklo. In res, finska sodnica je tisti dan imela zelo strogo oko. En dan prej pa malo manj, ker bi lahko v bisu mladih dodelila naslov kuzli in (pol)skandinavcu na tej sliki http://www.kyala-kennel.com/gallery/albumi/helga/helga_002.sized.jpg .

Malo heca in obilo veselja ter ploskanja, zvizganja in fotografiranja.

...kar nadaljujte.....

photokemc
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #857 : nedelja, 08.05.2005 : 10:13:22 »

Ursa cestitke!  Cheesy Prav lepo paseta na stopnicke, med tista dva puhca. Wink Vidim pa, da te tarejo podobne skrbi kot mene....tudi nam pospeseno odpada dlaka, ki je cez zimo koncno malo zrasla! Roll Eyes lp
Logiran

Bambi
odvisnež
Sporočil: 682

« Odgovor #858 : ponedeljek, 09.05.2005 : 11:23:32 »

Najprej hvala vsem za cestitke. Sirtaki, vseeno ne vem, koliko res drzi tista izjava, saj sva rabila par let za na stopnicke. Tako da ni bilo ravno 'direkt'  Wink. Petra, tebe bom pa enkrat prosila za podatke o najinih skupnih prednikih, prav?

Photokemc... se pardoniram. Le kaj mi je bilo, da nisem eksplicitno nakazala na tvoje vec kot radodarno nudenje taksnih in drugacnih uslug. Zatorej se enkrat tule javno: najlepsa hvala za lepe slike z razstave. Mimogrede, tudi slike male frojlajn so me naravnost ocarale. Glede na to, da si na njih tudi ti protagonist, me zanima, kdo je pa tebe oz. vaju tako lepo ujel v elementu?  Wink
Sicer pa hvala za cestitke, tako Sambo kot jaz sva res uzivala in mislim, da sva se tudi lepo predstavila. Glede 'krivice' en dan prej v BISu pa... taf lak  Cheesy.

Kaja, hvala tudi tebi za komplimente. Sambo pa... ceprav mu stalno dopovedujem, da mora dlako delat, se zelo ocitno ne strinja najbolj z mano  Undecided. Upam, da bo sodnica v Tullnu videla kaj vec kot samo dlako (vecni optimist).

Drugace pa se niger pocuti odlicno, nad obrambo je spet navdusen, sledi pa tako, da je se najina instruktorica cisto navdusena  Smiley.

Lep pozdrav vsem, B&B
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #859 : ponedeljek, 09.05.2005 : 13:47:07 »

čisto malo se bom vmešala med vas Cheesy. V soboto so v Celju potekali izpiti reševalnih psov in med drugim so se ga udeležili kar trije različni predstavniki belgijskih ovčarjev Cheesy.
Slikovni dokaz:
http://gallery.facelock.net/album43/abi
http://gallery.facelock.net/album43/abl
žal malinovčka nisem uspela slikati, saj je bil zmeraj na drugem delovišču kot fotkič Shocked Roll Eyes.

LP
Noli

Ni čudno,ko so pa tako hitri!!
Če koga zanima nakup malinovca za dejavno življenje, pa ni ravno pri denarju, lahko dobi po zelo ugodni ceni ali v solastništvo psičko iz odličnih delovnih linij .
Logiran
Maja
rad pišem
Sporočil: 312

« Odgovor #860 : ponedeljek, 16.05.2005 : 10:55:51 »

Hojla,

mene pa malo zanima, katero hrano dajete svojim psom? rabim en back up hrano za potovanja in ko me ni doma (drugace smo mi na barfu). se vam zdi, da imajo belgijci obcutljiv zelodec?

lp

Maja
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #861 : ponedeljek, 16.05.2005 : 12:09:53 »

Moji lahko požrejo vse razem starega motornega olja Wink.,
Vsaj kar se želodca tiče. V skrbi za ostale organe pa hranim premium hrane Cool.
Vzemi kar ti je všeč in raje malo manj močno kot malo bolj. Če te skrbi  morda kakšno "sensitive "varianto? Pa ribice čez , če je razvajen od barfa Smiley
Logiran
Trudi
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 25

« Odgovor #862 : ponedeljek, 16.05.2005 : 12:47:55 »

Evo nas po krajsem premoru, polni zagona in tokrat tudi samih sebe  Cheesy Wink.

Za konec prilagam se dva utrinka iz Zadra:
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/P1010064.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/P1010078.jpg

Lep pozdrav iz Grenenlandije, Ursa in Sambo

Čestitam za odlično uvrstitev, sem pakar ponosen na 'našo' pasmo ko vidim po slikci, da je bil prvi
Logiran
Petra
odvisnež

« Odgovor #863 : ponedeljek, 16.05.2005 : 19:16:29 »

Bluja imam na Bosch sensitive (prej na Bosch active, variiram z Bosch premium z zelenjavo)...in na kuhani hrani. Wink

BTW, Bambi kako delate/trenirate sled? (tehnika me zanima).
Logiran
lkc
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68

« Odgovor #864 : ponedeljek, 16.05.2005 : 21:38:18 »

Hojla,

evo mene po daljšem času, pa da spravim belgijce spet na 1. mesto.

Najprej, ČESTITKE Sambo-tu, Bambi (in Kemistu) za vse lovorike. Saj smo vedeli, kam bo črni lepotec (z mamo) še prišel! Zelo smo ponosni, da smo se nekoč peljali skupaj nekaj ur in se opravičujemo, če je Pan kdaj Sambotu ("The best & most beautiful") kdaj stopil na rep...
(P.S. Kdaj bomo pa zapili uspeh - šampanjec pijemo tudi iz pokalov...)

Kar se tiče Pana, Matej otvarja sezono (hmmmm) lepotnih ambicij na Hrušici. Glede agilityja pa še razmišlja, kdaj bi se spet pojavil (ker Andraž odlično odteče en tek, v drugem pa je psica bolj pametna kot on, se boji, da mu ne bi bil enak, če slučajno ne bi prislužil disk...). Ker trenutno ves svoj IQ potrebuje za maturo, tudi priprave na IPO še čakajo...

Kar se hrane tiče, je Pan še vedno na Nutro - malo modre, malo zelene, malo rumene vreče (kupujemo "ta male" vreče, da je hrana vedno "sveža" in raznolika - za kosti in sklepe, pa za dlako, pa za aktivnega psa). Pan te brikete obožuje - pod pogojem, da jim je primešan brancin z ražnja, Poli, telečja pašteta ali ostanki naše hrane. Samih briketov niti povoha ne (res pa je, da ga še nismo pustili stradati..). Ob tem ima prebavo urejeno - seveda pod pogojem, da ne dokrajči čokoladnega sladoleda, sladke smetane ali tortice.

Poskušali smo tudi že z drugimi briketi - celo Hill's, ki je popolnoma iz "naravnih sestavin" (ostali so očitno iz plastičnih ovc in kur...), a nobene pasje hrane ni "obrajtal" tako kot Nutro (pa ne tega vzet za reklamo, verjetno gre le za navado).

Pa da razširim teme za debato - kako kaj vaši klopi?

Lep večer (itd),

Lili
Logiran
Petra
odvisnež

« Odgovor #865 : torek, 17.05.2005 : 07:22:31 »

No pa bom jaz najprej o klopih. Roll Eyes

Mi smo na advantixu, ko popušča (4.teden) se najde kakšnega, npr. ravno včeraj enega, ko sva prišla iz sledi iz zeeeeloooo visoke in mokre trave Roll Eyes. Poslužujemo se tudi dodatnih sredstev kot so eterična olja (tako da dišimo po bonbončkih) in pa fort-a (ne vem če nima beseda kakšnega h-ja še vmes) pa upamo, da drži.

Glede na dolžino dlake in gostoto je klopa težje zatipat (vsaj ta male) zato se na hitro počešemo, da kakšne optimiste stresemo dol. Angry

Drugače imamo pa drugačne "probleme", Blu ima namreč "olupljen" nos (na dveh manjših mestih), ker je popolnoma nor na kuščarice  Lips Sealed, ki se valda skrijejo pod kamne tako, da nos pešta vmes in si ga odrgne... Shocked  Huh

Glede na to, da smo na naslednji strani še vedno me zanima kakšno tehniko imate za izdelovanje sledi, vsi, ki se s tem ukvarjate  Wink
Logiran
Maja
rad pišem

« Odgovor #866 : torek, 17.05.2005 : 10:40:58 »

hoj,

samo hiter komentar, jaz sem z advantixom koncno zadovoljna. prej ni vec nic pomagalo. lahko je celo, da zadeve pac ne delujejo vec...
drugace pa po bolj rizkantnem pohodu skozi gost na hitro malo precesem dlako in tisti cisto majckeni popadajo ven.

lp

maja
Logiran
Maja
rad pišem

« Odgovor #867 : torek, 17.05.2005 : 10:41:55 »

aja se to od hrane sem si pa nabavila ***pa bomo videli...
Logiran
Bambi
odvisnež
Sporočil: 682

« Odgovor #868 : torek, 17.05.2005 : 11:41:49 »

Da na hitro se jaz odgovorim, preden se spet predam studiranju.

Trudi, hvala za cestitke. Saj vasa pasma je dostikrat prva  Tongue, belgijec na stopnickah je pa ze skoraj oksimoron  Wink Cheesy.

Maja, Sambo ima obcutljiv zelodec glede mesa. Nekaj casa sem eksperimentirala z jetri, ledvicami, srci, vampi itd, pa je vedno slabse prenasal in na koncu vse po vrsti izbruhal, driskal po tem, na koncu tega ni hotel vec jesti. Pred kratkim sem po enoletnem premoru spet probala z jetri, pa je bilo ok, tako da bom spet zacela pocasi to uvajat (vmes sem dokaj redno kuhala juho z rebri). Od briketov sem najbolj zadovoljna bila s Technicalom, Boschem in Hill's-om, trenutno pa oba uzivava na Chikopeeju.

Petra, sled sva do zdaj delala 3x, 2x z instruktorico, nazadnje pa sama. Na grobo povedano: s stopinjami naredim lijak (4 + 3 + 2 in potem zacnem delati sled, torej po eno stopinjo), polovicka koscka hrenovke na koncu vsake stopinje, par stopinj vmes brez hrane; zadnja sled je bila dolga cca. 30 korakov, hrana je bila na slabi polovici stopinj, pa jo je izdelal odlicno. Instruktorica je rekla, da bi mogoce probali se z vlecko, bomo videli.

Lili, hvala tudi vam za cestitke. Za rep ni problema, saj je Sambo Pana cisto vedno opomnil na to grozno napako. Uspeh lahko zapijemo ze na Hrusici cez dva tedna - bo v redu? Pa ce se me tako prime, da bo drzalo se do Tullna, bo tudi cisto ok (saj veste, razstavljala bom crnega malinoisa...).

Klopi, klopi... Trenutno ima gor ovratnico Scalibor, ki varuje tudi pred komarji. Ta teden sem mu iz enormnega kraterja potegnila ven klopa v velikosti moje glave, tako da sem vedno bolj besna. Danes bo dobil ampulo Advantixa, upam, da se bo s tem situacija kaj popravila. Pa pred sprehodi se dostikrat se poOff-ava. Tako da, ce odgovorim na vprasanje - nasi klopi so super, upam pa, da se bo danes to spremenilo.

Tako, za zdaj bo dovolj.

Lep pozdrav in cimmanj klopov (ce pa ze, pa vsaj zdrave  Tongue)
Logiran
Petra
odvisnež

« Odgovor #869 : torek, 17.05.2005 : 12:12:06 »

Citat
Na grobo povedano: s stopinjami naredim lijak (4 + 3 + 2 in potem zacnem delati sled, torej po eno stopinjo), polovicka koscka hrenovke na koncu vsake stopinje, par stopinj vmes brez hrane; zadnja sled je bila dolga cca. 30 korakov, hrana je bila na slabi polovici stopinj, pa jo je izdelal odlicno. Instruktorica je rekla, da bi mogoce probali se z vlecko, bomo videli.

Aha super, midva sva na začetku tudi tako delala je pa blazno nepraktično, ker smo hrano mogli polagat točno pod peto (no si lahko predstavljate, da 1.traja nekaj časa, 2. je zanimivo videt to telovadbo posebno, ko se kakšen talent zvrne na rit...pol je šele sled  Shocked Grin)
Tako, da midva imava novo taktiko, nekateri si z vampi na čevljih pomagajo Undecided  Tongue, midva pa mačje brikete meljeva in s prahom posipava sled (je praktično, gre hitro pa še sled je ravna  Cool), na kljukah dajeva sirček, da lažje zavijeva. Se super obnese  Wink
A mogoče še kdo tako dela?
Logiran
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.