mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 02.07.2024 : 21:57:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 112 113 114 115 116 [117] 118 119 120 121 122 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 300745 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
lkc
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #1740 : sreda, 10.06.2009 : 21:45:00 »

Pa kaj je s temi našimi belgijci? So strelovod za agresivne pse? Pan jih je namreč pred mesecem spet grdo skupil - tokrat ga je napadel mešanec z nemškim ovčarjem na Rožniku. Menda spet brez razloga (hmmm, moji kolegi sicer pravijo, da Pan res ni fizično napadalen, je pa morda verbalno in ga zato napadajo). In spet stara zgodba: najprej nič, potem Igor najde globoko rano z žepom na plečih (spet vse dvignjeno, do mišic)... Britje, odpiranje žepov (da ne bi bilo spet plinske gangrene), Amoksiklav 14 dni... Rana se je sicer zacelila, smo pa po antibiotiku imeli še težave s krvavkastim izcedkom iz lulčka. Zdravili smo kar doma in mu ponos obdelovali z Daktarinom. Amoksiklav pri mnogih povzroča ne le prebavne težave, ampak napad gliv kvasovk.... Očitno je bila domača diagnoza pravilna, Pan je spet fit. Do naslednjega agresivca.

Matej ima svojo teorijo napadov - da smo krivi mi, ki Pankotu vcepljamo, da ne sme biti dominanten in tega kazati drugim psom. Če bi bil pravi belgijec (in bi, hmm, po Matejevem napadel prvi), se ga nihče ne bi dotaknil, saj bi si ga podredil, preden bi ga uspel drugi ugrizniti. No, zanimiva teorija - "napad je najboljša obramba".

Upam, da se kaj dobimo - da si Pan in Sambo naredita načrt, kako obdelati zahrbtneže.

Pozdrav,

Lili et co.
Logiran
Chipa
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 63


« Odgovor #1741 : nedelja, 14.06.2009 : 12:25:21 »

VINKOVCI: disciplina traga, službeni treninzi u sklopu HKBO-a sekcija 2.


Conan van Karlosha


Princess Dogsstan


Hemi of Fanelly


Hak of Fanelly

Eli Mayki - opravdano odsutna

Logiran
Chipa
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 63


« Odgovor #1742 : petek, 26.06.2009 : 22:47:46 »

SPLIT: Službeni treninzi u sklopu HKBO-a sekcija 3. za Splitsko - dalmatinsku županiju










Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1743 : sobota, 04.07.2009 : 03:02:11 »

Lili, ne vem, Sambo je res že vse življenje strelovod za razne izpade in napade, ta niti ni bil najhujši  Tongue. Se je pa definitivno zgodil v najmanj primernem času do zdaj, saj res ni bil v blesteči formi...

Upam, da je Pan zdaj že ok; glede na to, da nismo več viški lokalci, ne bi bilo najbolj smotrno Sambota kar samega poslati na obisk  Tongue, lahko pa ga jaz kaj pripeljem, pa nas fanta peljeta na en sladoled  Wink. Lepo bi vas bilo vse spet videti po dolgem času  Smiley.

Chipa, super, da ste/so tako aktivni! Sambek je prijavljen na obe CAC razstavi v Splitu čez 3 tedne, se že veselim  Cheesy.

Vem, da je pred enim mesecem moja optimistična želja, da bi Sambo prišel v predoperacijsko formo, zvenela zelo nerealno, pa vendar - Sambo ne bi bil Sambo, če nas ne bi vedno znova presenetil  Evil. Prejšnji teden se mi je zdel iz dneva v dan pomalem bolj živahen, tek sva podaljšala na 20 min in PRVIČ po operaciji (torej že 4 mesece in pol!!!) se je v njegove zadnje noge vrnil odriv... Skoraj dva meseca je izrazito razbremenjeval zadnjo desno nogo, kdaj tudi pošepal, skoraj stalno pa jo je imel bolj ali manj trdo, odvisno od aktivnosti, vendar se je zadnji mesec stanje opazno izboljšalo. No, kak teden nazaj pa je končno nehal kasati 'nežno kot dah' in dobil nekaj moči v noge, obe nogi lepo pokrči in se na polno odrine, nikoli si ne bi mislila, da me bo lep odriv tako razveselil  Roll Eyes.

V soboto je prvič nastopil na agi tekmi od lanske jeseni; tekmoval je med veterani in glede na to, koliko časa ni delal, se je prav lepo odrezal Cheesy. Jasno je več kot očitno, da ni v tekmovalni formi, poleg tega sem od operacije naprej opazila, da slabše sliši in vidi, tako da je na conah precej nesiguren (zlasti na mostu), ampak - prvič po dveh mesecih je ob meni bil Sambo. Nevrotični, psihotični, jodlajoči, penasti Sambo. Verjamem, da okolica tega ni znala ceniti, ampak njegovo rjovenje in navijanje  Evil za pasje kolege je najlepše, kar sem slišala v zadnjem času. Glede na to, da od oktobra ni tekel enega parkurja, kaj šele dveh, sem se bala, kako bojo to prenesle njegove noge. Izkazalo se je, da več kot fantastično  Cool Smiley. Nič šepanja, nič trde noge, skratka, zelena luč za agi Cool . Po tekmi je bila očitna le ena sprememba - Sambo je po dveh mesecih spet bil dobre volje, ves dan je delil zobade levo in desno, se hodil čohat, efekt ga pa še vedno drži. V glavnem, tale agi akcija je imela naravnost terapevtski učinek nanj, prav hudo ga je bilo videti tako čemernega, kot je bil zadnji mesec in pol, zdaj je pa že en teden prav opazno bolj vesel. Jutri (oz danes, glede na uro) bo ponovno tekmoval, prav optimistično spet upam, da bo dobra volja po vsaki tekmi večja...  Smiley

V dokaz, da se res držimo ok, pa še nekaj novejših fotk:

Sambo in njegovi prijateljici  Wink







In še trenutni bonus prebivalec Grenenlandije - 4 dni nazaj naju je od vrnitvi s sprehoda pri vhodu pričakala mala mica (ki se je drla kot jesihar in mi iz samega obupa skušala skočiti na glavo). Sklepala sem, da je vaška, saj je trenutno sezona  Roll Eyes, dva dni se mi je zdelo, da sem jo sem ter tja kdaj slišala, pa sem to odmislila, včeraj pa sem se vrnila z agi treninga in se je revca spet/še vedno drla iz grmovja 15 m od hiše. Gregor je zunaj travo kosil in mu je sosed rekel, da ga je en ______ (izberi poljubno kletvico) vrgel iz avta, tako da sem se podala v lov za njo in jo po nekaj minutah uspešno prestregla. Zdaj je torej v prehodnem domu pri nas in upam, da ji čimprej najdem permanentnega, ker si ga s svojim ekstra karakterjem res zasluži...



Čiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz

Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #1744 : sobota, 04.07.2009 : 11:30:40 »

Super za Samota!  Kiss Kiss Kar tako naprej  Cheesy Cheesy Sporoči kako vama je šlo danes.

Ful je lepa muca in upam da kmalu najde pravega lastnika  Smiley Kako se pa razumeta s Sambekom?
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1745 : sobota, 04.07.2009 : 22:40:24 »

Sambo tako zelo sem vesela zate in tvoje dvonožnike Grin  Cheesy Cheesy Cheesy Kiss
Uživaj še naprej, pa se srečamo še kdaj Wink
Logiran
Chipa
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 63


« Odgovor #1746 : ponedeljek, 13.07.2009 : 23:32:39 »

VAPPA DUX CALDUS

European Winner 2007, Zagreb – Croatia,
vlasništvo Maje & Dražena Cara,

****









Logiran
Chipa
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 63


« Odgovor #1747 : petek, 17.07.2009 : 16:38:20 »

Varaždin: Članovi Hrvatskog kluba belgijskih ovčara u velikom broju na seminaru za stručne kadrove u ŠRK.











Slika govori više od tisuću riječi...
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1748 : sreda, 22.07.2009 : 16:14:50 »

Chipa, super fotke in seveda pohvale za tako aktiviranost!  Smiley Se vidimo v Splitu mogoče?

Ula in Neža, hvala za pohvale  Smiley. Na tekmi nama je šlo super, tekel je še bolje kot v Domžalah; potem sva bila še 11. v Portorožu in sicer ni bil najboljše volje, mogoče ga je vročina zdelala - je bil spet malo bolj čemeren, ampak je vseeno ok tekel, tako da sva bila v veteranih druga.

Sambo je Tigra sprejel bolj ali manj natanko tako, kot sem pričakovala - prve dni ga ni spustil z oči, stalno ga je spremljal in Tigrovi hitrejši premiki so ga precej 'zrajcali'  Wink, je pač ovčar in mora nujno stečt za vsem, kar se hitro premika. Ga pa ni nikoli s taco žoknil, kot je sosedove mačke, ko so zaspale na našem vrtu - speč maček pač ni zanimiv maček, ga je bilo treba sunit, češ 'Stari, daj malo steci, no', da bi ga lahko preganjal. No, za Tigrom je samo enkrat stekel, pa še to je bilo bolj blago, po nekaj dneh se je pa popolnoma navadil nanj in ga čisto ignorira, kar me je vseeno malce presenetilo - Olafa še vedno namreč spremlja po hiši, ko skaklja naokoli, pa ga imam že 4 leta. Gregsa je Sambo zelo presenetil, ni pričakoval, da bo Sambo vseeno tako skuliran, glede na to, da že vse življenje z veseljem skrbi za kondicijske treninge okoliških mačk  Cheesy Cool, Gregs pa je presenetil mene, saj ko sem v preteklosti samo omenila, da bi imela mačko, je glasno nasprotoval (da se ne bomo preveč namnožili  Tongue ), no, zdaj pa z veseljem sporočam, da je prehodni prebivalec Grenenlandije dobil stalno državljanstvo  Wink - Gregs ga ni hotel več dati, ko smo našli potencialno interesentko. Tako da smo se vseeno razširili   Grin.

Od srede do sobote smo tudi vsi skupaj šli v Bovec, tu je nekaj fotk:

Olafova sobna kletka spodaj, zgoraj Tigrov WC, zraven Tigrov transporter - tako da je pol poti mahal Sambotu, naj mu pomaga  Cheesy (vedno mi bojo za crknit smešne mačje nogice, ki kukajo iz raznih špranj, lukenj itd) . Ob strani v usodo vdani Sambo, za naslonjalo od mojega sedeža pa je bila pripasana najina potovalka. Več pa ne rabimo za nekaj dni v Bovcu  Tongue.

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/18072009173_resize.jpg

Skupna večerja - ni najboljša fotka, ampak ker je v sobi bolj malo prostora, nisem mogla slikati iz boljše perspektive. Dokler je Olaf imel dovolj futra v svoji posodici, je šlo, potem je pa šel pozdravit Tigra (ki je, jasno, zbežal) in mu pojest par briketov, nato pa pogledat še k Sambotu - ki ga je najuril, tako da se mu je Olaf celo umaknil.

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN8821_resize.jpg

Tajgr  Wink

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN8857_resize.jpg

Uživanje ob Soči

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN8830_resize.jpg

Jutri pa šibamo v Split na 4 večerne razstave - no, Sambek je prijavljen na dve, se že veselim. Roadtrip in showtime, uiiiiiii  Cheesy. Držite pesti, vroč pozdrav vsem!
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1749 : četrtek, 23.07.2009 : 10:53:49 »

Super Sambo! Smiley

Uživajte v Splitu, bomo držali pesti.. Wink

 Kiss Kiss
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1750 : četrtek, 06.08.2009 : 14:54:38 »

Ponovno kratko poročilo od nas... Mi smo ok, Sambo je spet bolj brez volje sicer, mislim, da ga je zdelala vročina na poti in na morju. Splitska razstava je bila prav super, zelo fajn vzdušje in lušten plac, pa poseben filing takole ponoči...  Smiley Sambo je bil seveda vedno edini, čeprav sta na moje začudenje na razstavi celo bila en malinovc iz Švice in tervica iz Francije ter terv tudi iz Švice. Prvi dan je sodila Barbka Novak, Sambo je bil še malo scmarjen od poti, ampak se je vseeno kar ok predstavil, dobil je ok opis in vse, kar je lahko dobil  Smiley. V BISu je veterane sodil Jorge Nallem iz Urugvaja in Sambo je prišel v izbor najlepših 5 veteranov, na stopničke pa žal ne  Tongue. Na drugi razstavi naj bi nama sodil Hans van den Berg iz Nizozemske, pa so malo spremenili sodnike zaradi zamenjave irskega sodnika s španskim, zato nama je sodila Marja Talvitie s Finske. Nad Sambotom je bila navdušena, le zelo zaksrbljena, ko sem ji povedala, kake zdravstvene težave je imel - tako da mu sploh ni upala pogledati zob, da ga ne bi kaj bolelo  Cheesy, sem mu morala sama dvigniti žnablje. Ponovno je dobil vse in lep opis: Excellent type, a little round in skull, very typical topline, excellent croup, correctly angulated, good topline, moves still very typically and well according to his age, his movement is very good.
Ne vem, ali jo je tako presunilo, da sploh lahko še hodi, ali pa je bila le malce zmedena pri nareku  Cheesy Grin . Kakorkoli, zelo ji je bil všeč in ga je na koncu še malo počohljala, Sambo pa se je seveda zelo upiral  Wink. V veteranih je sodila finska sodnica Tiina Taulos, prvo grupo pa je potem le sodil Hans VD Berg, ki mu je bil Sambo očitno zelo všeč, saj ga je že v pripravljalnem ringu večkrat pogledal, pa tudi v BIS ringu se mu je bolj posvetil, mislim, da ga je tudi edinega pobožal in mu pocmokal. No, v ožji izbor vseeno ni prišel, je bil pa vsaj še malo počohan  Smiley. Po 4ih dneh v Splitu se je naša druščina razšla - punce so v ponedeljek opoldne šle domov, mi trije pa smo se ustavili še na Murterju, kjer smo našli en super kampek in tam uživali še do četrtka dopoldne. Imeli smo se super, ampak Sambo je bil ob prihodu domov očitno vesel nižjih temperatur in tega, da imamo doma dejansko travo, ki je celo! zelene barve.

Danes bom končno spet apdejtala blog, kjer bo več poročil in fotk, nekaj pa jih objavljam že tu za pokušino  Smiley.

Sambo prvi dan

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN8895_resizeps.jpg

Nad plažo v Splitu

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN8943_resizeps.jpg

Na Murterju je en dan 'malce' pihljalo...

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN8988_resizeps.jpg

Vodaaaaaaaaa

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN9036_resizeps.jpg

ps: Jana, če so fotke prevelike, me opozori, da jih naslednjič še bolj zmanjšam ali pa dam direktno samo linke
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #1751 : četrtek, 06.08.2009 : 15:15:41 »

Cestitke Sambo. Kiss

p.s. Sambo a ves, da belgijska sestricna ponavlja za tabo? Si je tudi omislila tigrastega mackona! Wink Grin Cheesy So ocitno letos precej modni. Kiss
Logiran

nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1752 : petek, 07.08.2009 : 21:31:13 »

Bravo Sambo!  Kiss Kiss
Upam, da se kmalu vidimo Wink
Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #1753 : sobota, 08.08.2009 : 00:04:20 »

Čestitke še tukaj  Kiss
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.342


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1754 : sobota, 08.08.2009 : 22:47:21 »

Cestitke Crni smrti in njegovi oprodi tudi z nase strani Smiley
In pa - cestitke za osvojenega Tajgra. Je se vedno svez spomin na srecanje Sambo - Zmaj Cool, ko zadnji kljub vztrajnemu glasnemu Sambovemu vabljenju ni hotel s strehe terase Tongue Cheesy, ampak se je raje malo na visini afnal do onemoglosti, Sambo je pa skoraj duso spustil mal nizje Grin

ps: Bambi, slike so res fejst velike. Tiste iz tvojega zgornjega sporocila so pa ciiiiist taprave.

Chipa, sorry, ampak ne bo slo s slikami in povezavami od psarne.
Pravila mojpesForuma.
Logiran

Strani: 1 ... 112 113 114 115 116 [117] 118 119 120 121 122 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines