mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 02.07.2024 : 20:03:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 300712 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #1290 : petek, 09.03.2007 : 19:27:24 »

Ivanhoe, to renči tako, da zobe kaže, al samo tisti zvok spušča? Ker naš se ful 'dere' - ko se igra, ko se pride pocartat, ko je vesel... Res ful glasno renči, ampak pač brez zob. Do zdaj tega še nisem opazila pri drugih psih. Včasih se začne na glavo postavljat kot da bi želel preval nardit, zraven pa tako tuli, da moram it v drug prostor, če se po telefonu menim. Res hecno Smiley
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #1291 : petek, 09.03.2007 : 19:42:26 »

lovethor, jaz imam probleme pri telefoniranju in pri obisku. Takrat ful laja in hoče pozornost dobit. Sem danes veterinarja klical in je kot da vi vedel da se gre za njega lajal ko nor da se nisma slišala! Ima pa probleme da bi analne vrečke polne na 2 tedna!
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #1292 : petek, 09.03.2007 : 21:48:35 »

Zanima me še če je mogoče normalno pri B.O da se jim ta žleza napolnijo tako hitro? (pri njemu na 3 tedne) Star je 6,5 mesecov in veterinar je rekel da morema jemat hrano za odrasle ker je preobčutljiv na hrano za mladičke (pro pac for puppies), sma ga stehtala in ima 45 kg, ampak je vet reko da ni premočen da je ravno prav ker je močne konstrukcije, oni 2 slikci sta pa bli slikani decembra 2006.
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1293 : sobota, 10.03.2007 : 08:59:22 »

..ne, samo renči, ne kaže zobe...potem bi imela še večje probleme razložit zadevo Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.342


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1294 : sobota, 10.03.2007 : 11:54:08 »

Christjan posilja se nekaj fotk:





Logiran

Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1295 : sobota, 10.03.2007 : 18:50:59 »

Bambi, v Grazu bo nas sodil g.Horst Kliebenstein iz Nemčije. Je allroundsodnik, specializiran predvsem za Bassete in Španiele. Upajmo da pozna tudi Belgijce dovolj dobro - predvsem pa Malinoise, tukaj sem že srečala toliko sodnikov ki jih še sploh niso sodili, ker so kau tako redki na razstavah!

Želim ti dobro pot, se vidimi na razstavišču, najkasneje pa v ringu!

Christjan, luškane slikce! Prav ta pravi bo, 2x večji in težji od Malinoisa (glede teže je že zdaj še enkrat toliko težak!)
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #1296 : sobota, 10.03.2007 : 20:51:51 »

Zdravo!

Ker mam jutri roj. dan smo danes šli v graz po trgovinah (yeey darila Roll Eyes), kjer sem tudi srečal eno lastnico belgijskega ovčarja. Po slikah se mi je zdel pes zelo velik, v živo sem pa videl da je majhen in tako suhljat. Gobec je majhen in špičast kot pri volku. Ful luškan. Nevem kako je gospe ime, ker je moja nemščina bolj slaba in sem samo psa božu  Wink sram... Psu pa je blo vseeno kak sprecham
Logiran
Chipa
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 63


« Odgovor #1297 : nedelja, 11.03.2007 : 11:14:34 »



Chili ima 4 mjeseca i već sad je visoka 47 cm!  :roll:
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #1298 : nedelja, 11.03.2007 : 13:39:41 »

Evo zdaj sem prišel z treninga. Danes sma vadla vajo polek in sedi. Rex je renčal na mene ko sem ga moral potegnit k sebi Shocked. Je trener reko da ma full lep karakter Huh. Glede renčanja pa je reko da mu morem vedno rečt samo FUJ, ker zdaj probava če je lahko alfa-samec! (sem že dobil par ugrizov in nekaj raztrganih majic)
Drugač pa je blo ok. Je bil en fuuul velik in prelep pes. Velikost doge in tako močen-nažalost sem pozabil ime pasme. Glede društva ljubiteljev belgijskih ovčarjev ko mi je Maja napisala, da se lahko včlanim v to društvo. Mi lahko prosim poveš če se lahko včlanim ker je mešanec- je trener reko da so tam sami njegovi kolegi. Trenerju je ime Boris, je zelo velik in strog Grin je iz KD Ptuja.
Maja mi lahko prosim čimprej odgovorite?

Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1299 : ponedeljek, 12.03.2007 : 00:45:44 »

U, komaj že čakam poročilo iz Graza! Šeperke ni bilo nobene, "lakinoaja" tudi ne, je bilo pa par lepo število terveernov (14), pa groenendalov (13) in tudi malinoisov (9). No, Ivanhoe - že nestrpno čakomo popravke navedenega in poročilo doseženega Grin
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1300 : ponedeljek, 12.03.2007 : 07:20:01 »

Nam ni šlo ravno dobro - ne vem pa za Bambi, ker je bilo v hali tako mrzlo in tako slab zrak, sva se odločila, da bova kar na sončku zunaj, pa sva tako zamudila Bambijev nastop! Pri nas je pa bilo tako, da je sodnik napisal vse super lepo (sem poslušala med ocenjevanjem kaj je diktiral) in sem bila ze zelo vesela, da sva koncno uspela dobiti zadnji CACA, potem se pa do mene obrne sodnik, mi čestita in reče prav dobor 1! Ja, to je bil udarec Sad. Do zdaj še nisem dobila ocenejevalni list, v katerem bi vse super in odlično pisalo, potem pa ocena "samo" PD. no ja, tudi to se ti mora kdaj zgoditi! Tako da sva kar zalostno spet odpotovala domov Wink
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1301 : ponedeljek, 12.03.2007 : 10:06:33 »

ah, še nekaj: prav zalostno je bilo, da je pri ocenjevanju preverjal izglede psa s podatki na standardu, ki ga je imel pred seboj. Jaz sem se pa čudila, zakaj se vedno vsede za mizo ko diktira ocenjevalni list. Sem pa imela možnosti stopiti do mize in si standardni izvelečk za malinoise ogledati, ko sem sodniku predala veterinarsko poročilo. Tako da nevem kako je bilo pri ostalih belgijcij, če je tudi tukaj rabil pomoč. Se mi pa zgi zalostno, da se teh svtari sodniki prej ne ogledajo. Sej ja že kar en cajt prej vedo kakšne pasme bodo ocenjevali.
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #1302 : ponedeljek, 12.03.2007 : 11:04:02 »

Christjan v klubu so dobrodošli vsi, tako lastniki kot ljubitelji belgijskih ovčarjev. Pri nas si dobrodošel. Po tem kar opisuješ bo tvoj pes zelo primeren za kakšno klasiko... zato ti je tudi trener rekel, da ima dober karakter.  Smiley
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #1303 : ponedeljek, 12.03.2007 : 15:58:32 »

hehe maja

te bom pa te že kaj poklical in ti zagnjavo malo Roll Eyes
Kje pa je to društvo jas sem z MB! Je pa trener ful cool rat kleje. Sem manjkal na treningu prej in je reko mater je zrasto! kurba je lep! Prasica kaki karakter ma! ipd. Se dobivamo v Sp. Hočah mamo šolanje po 2,3 pse max Grin... Je trener šeu k pesu ampak se ga ta ful boji pol pa mi je reko da ne ve kaj je zdaj z mojim pesom, da se ga nekaj boji  Tongue Tongue Tongue
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1304 : ponedeljek, 12.03.2007 : 16:05:11 »

Tina, zal nama tudi tokrat ni uspelo se kaj pogovorit z izjemo tiste minutke; po tem te tudi nisem vec videla, razen med cakanjem na vrsto pri vhodu v ring, kjer vaju pa nisem hotela motit. Imam dve vajini fotki, ce jih zelis, ti jih posljem na mail (bi rabila se tvoj mail potemtakem), pa ce bi se dalo, bi ju menjala za desifriranje in prevod Sambotovega opisa, mi namrec razen dunkeles augen nismo uspeli razbrati popolnoma nic. Je padel celo predlog, naj grem v lekarno, tam zanjo vse prebrat Cheesy Wink.

Graz na kratko - mesani obcutki, ceprav mi bo ostal v lepem spominu. Tja sem prisla depresivno-morilske volje, saj je Sambo uspel prejsnji dan izvesti cudovit skok cez plotek na sprehodu, tako da se je najprej zabil vanj s sprednjo desno nogo (na katero je ze sepal), se nato z mesta pognal cez, a mu podvig ni popolnoma uspel, tako da je z zadnjimi nogami se s koleni butnil v plot in tako tudi obvisel za par sekund. Tako si je uspel pofrdirbat se zadnjo desno nogo, ki je med tekom vecinoma ni kaj dosti upogibal, pac pa je nanjo malo hopsal in jo drzal ala Herr Flick. Spica. No, pa smo v svicarsko-belgijski zasedbi vseeno sli. Organizacija je bila tako-tako, ringi precej majhni in v vecini hal guzva guzva  Tongue . Na sreco pa nisem videla nobene hude zivcnosti in hude krvi med psi, Sambota so hoteli pojesti samo enkrat, pa se to je bila slovenska fousija Wink. Pohvalit je pa treba stante, ki jih je bilo res kar dosti in predvsem z uporabnimi stvarmi. Balzam za duso po katastrofi v Poznanu.

Nam je sodil Nemec, GNjev je bilo 12 (ravno en samec v zrelih je manjkal, tako da smo bili skupno trije). Sambo je bil na sreco kljub nogi normalne nevroticne volje, tako da sva pred odhodom v ring sla ven na asfalt malo potect in se razmigat. Tako je v ring prisel z nasmehom od uhlja do uhlja in brez znaka o sepanju. Bila sva zadnja na vrsti; prisla sva do sodniske mize, pozdravila sem sodnika, ki je nato vprasal, koliko je star. Po mojem odgovoru (8 bo avgusta) je rekel, da saj to je pa veteran! Sem mu rekla, ce se mu res zdi. Odgovor je bil, da niti ne Wink. Sambo se je super predstavil in ko naju je sodnik dal teci na prvo mesto, sem bila vesela, da smo kljub neobetavnemu zacetku le prisli. Tako je dobil svoj prvi avstrijski CAC in kot edini konkurencni samec tudi CACIB, na koncu pa se BOB  Cheesy Cool Smiley. Res sem zelo vesela, v prvi vrsti, ker je Sambo bil pac Sambo, ker je noga bolje, najbolj vesela pa sem, da sva koncno enkrat imela konkurenco. In pri tem vseeno bila prva.

Tina, samo se moje mnenje glede sodnika in njegovih 'plonkceglcev'. Jaz osebno proti temu nimam nic proti in to celo cenim. Cisto realno gledano, ne more en sodnik, cetudi ima eno samo grupo narejeno (pa ta nima samo ene), poznat vseh pasem do potankosti. In veliko raje imam, da namesto da pride tja na blef in malo improvizira, s sabo prinese zapiske z najbolj relevantnimi podatki ali pa izpiski stvari, ki jih najmanj pozna. Seveda, lahko bi si standarde pasem, ki jih bo ocenjeval, prej pogledal; verjetno si jih tudi je, samo ti povem, da ko bom jaz na njegovem mestu, bom tudi s sabo nosila plonke. Raje ocenjevanje traja kako minuto vec, pa preverim, kaj se pri kateri pasmi res ne sme pojaviti, kot pa da kje naredim kaksno hujso napako. Jasno, raje grem k sodniku, ki pasmo dovolj pozna, da ima podatke v glavi in jih ne rabi imet na listu Wink, vem pa, da je za nase pesjane to nerealno pricakovat in je takih, ki jih res dobro poznajo, malo.

Chipa, oprosti, sem mislila, da se oglasa Drazen, pa vidim, da gre za copypaste njegovega pisanja, malo sem se zmotila. Kakorkoli, vidim, da na specialki sodi ga. Lazic iz psarne Suny day's. Specialistka torej  Cheesy. Najverjetneje res pridemo v Vinkovce maja... Bomo videli.

Tako, grem malo izkoristit dan s Sambotom.

Lp iz soncne Grenenlandije 
Logiran
Strani: 1 ... 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines