mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 04.07.2024 : 21:59:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 76 77 78 79 80 [81] 82 83 84 85 86 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 300937 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1200 : sobota, 18.11.2006 : 11:50:16 »

Ja, Lir je imel na sprednji taci cisto vse prerezano, tudi vezi. Imel je "gips" (če se temu lahko reče: povoj, longeta in plastična Cocta flaša cez, da je lahko tudi po dežju in blatu se sprehajal) 3 mesece. V tem času je lahko skakal in divjal, ker je itak imela trd povoj in ni nikakor mogu premikati taco (ta sistem s Cokta flašo je super - na moji veterinarski so to začeli kopirati od navdušenja!). Potem, po odstranitvi povoja je pa 2 meseca smel hoditi samo na povodcu in počasi. Če me ni bilo doma, sem mu za vsak slučaj spet natlačila flaško čez taco, da ne bi prišel na kakšne ideja skakanja ali galopiranja - ceprav v temi 2 meseci sploh ni obremenil  nogico, jo je držal cel cajt v zraku! Med temi meseci sem počasi trenirala s tačko. Zaradi tako dolgega fiksiranja seveda ni imel več niti malo mišic na nogi in sva počasi morala spet pridobivati na masi. Vsaki dan, vedno ko je ob meni ležal na kavču sem mu počasi premikala tačko naprej in nazaj - pač po navodilu terapevta. Tudi sem dosti šla plavat z njim, ker tam niso obremenitve tako hude. Predvsem plavanje mu je prineslo največ in po cirka 5 mesecih je počasi začel spet uporabljati tačo v hoji, ko je skakal ali galopiral jo je še vedbno držal v zrak - hvala bogu! Nekako jo je sam čuval, ko da bi vedel, da ne sme. Po teh dolgih 5 mesecih sem potem počasi začela tečt v kasu z njim, in ko se je mišica dovolj razvila je pa lahko normalno tekal. Vse skupaj je trajalo okoli 7, 8 mesecev, preden sem začela spet delati z njim za izpite in tekme. Je bila res dolga! Ampak zdaj se, razen tega da je tačka bolj ploščata od drugih ker ne more prstke tako skuppovlečti, prav nič ne vidi! sploh pa ne v gibanju! Nisem do zdaj imela nikoli probleme pri delu, skakanju preko ovir, obrambi...niti na razstavh, katere sva masovno obiskala ni niti en sodnik opazil poškodbo, prav nič! Sva imela res srečo! Pomembno je res samo mirovanje in pravilne vaje po odstranitvi vseh povojev ali fiksatorjev.
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1201 : ponedeljek, 27.11.2006 : 12:58:37 »

Ta vikend je bila dvodnevna državna tekma šolanih psov v Udinah. Lir in jaz sva se prijavila na tekma po IPO 3 programu. Sled je bila zelo težka, in od 5 prijavljenih psov po trojki je prvi že na sledi odpadel zaradi negativne ocene. Lir je super delala in sled opravil s prav dobro oceno(na zalost je izgubil 7 točk, ker en predmet ni nakazal). Od vseh trojk je bila naša najboljša ocena.
Nedeljo je bila pa poslušnost. Lir je enkratno delal edina napaka je bila močen dotik pri skakalnici, ker je zdrsnil in se kar močno zaletel v oviro. Tukaj sva bila s odlično oceno ocenjena. Na poslusnosti je bil sodnik zelo strog in je naslednja dva nastopajoca na trojki negativno ocenil. Tako da sva samo se dva ostala za obrambo. Na obrambi je Lir odlično opravil revirjanje - kaj sem se najbolj bala, ker so revirji na tem poligonu v Udinah zelo tezko postavljeni in sem ze pri treningu opazila kako se pes muči. Bil je tudi edini ki je sploh uspel narediti revirje brez napak. Vse ostalo je bilo super, po dolgem treningu sem končno uspela še popraviti tiste malenkostne napake ki jih je imel in sva tako s dobro ocena zaključila ta del. Na žalost sodnik ni čisto korektno ocenil - zaradi tega je nastala prava štala, ampak, važno da sva naredila izpit, in ob tem še s več kot 20 točk prednosti dosegla na naši prvi IPO 3 tekmi (in to še CACT) kar 1.mesto! Dobila sva potem še en pokal, ker sva od vseh IPO prijavljenih imela najboljšo poslušnost. Tako da je ta vikend bil res fenomenalen!
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1202 : torek, 28.11.2006 : 13:28:51 »

Ajoj, Tina, ti pa kar pridno "šibaš" dalje Wink Vse čestitke Liru in seveda, tebi! Uh, le kdaj bo spet čas za kakšen pir Cool
Logiran
kajcyka
otrok do 14 let
*
Sporočil: 6


« Odgovor #1203 : torek, 28.11.2006 : 20:46:52 »

zdravo!

res da jaz nimam belgijskega ovčarja imam BC-ja,pa me navdušujejo tudi greonendeli.navdušuje me najbolj njihov videz ter karakter.zanima pa me kakšne so bolezni pri njih značilne. upam da mi lahko pomagate

LP
Kaja
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1204 : sreda, 29.11.2006 : 22:42:03 »

Maja, upam, da bo Rik cimprej spet na nogah, figurativno in dobesedno. Belgijca na okrevanju ne privoscim nikomur, Sambo si je enkrat porezal in odbil blazinico zgornjega prsta, pa je ze tistih par dni zadrzevanja njegove energije bila prava muka za oba.

Tina, cestitke za vajin uspeh, po taki tezki poskodbi je to se toliko vec vredno Smiley.

Midva skusava pridno trenirat, pa nama zdravje pri tem ravno ne pomaga; 2 tedna nazaj je Sambo spet bil nekaj cuden, tako da sem prejsnji teden sla k vetu in mu dala pregledat kri, pa je vse ok in tudi obnasa se od takrat naprej normalno nevroticno, tako da sem pomirjena. Te dni pa mene nekaj daje, tako da nisem najbolj pri moceh, ampak se trudim... Je treba delat in izkoristit za zdaj se lepo vreme!

Kaja, si ti tista z Bebhin? Potem smo se videli na SKK Vrhnika, kjer ste se vi malosolili, mi pa smo imeli agility. Z malo srece groenendaele ne pesti nobena bolezen, naceloma so zelo zdrava pasma. Lahko pa se pojavita displazija kolkov in epilepsija, tako kot pri drugih psih se tudi najde kaksen rak... Zato je dobro malo pogledat rodovnike in zdravje prednikov morebitnega bodocega groena, saj se te stvari lahko prenasajo na potomce in tako lahko poskrbis za cimboljse moznosti za zdravega psa. Ampak kot receno, naceloma ni tezav.

Za konec se dve fotki in lep pozdrav od naju.



Sambo poleti v Bovcu.



Par tednov nazaj v Kamniski Bistrici.
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1205 : četrtek, 30.11.2006 : 08:24:18 »

Bambi! Kako lepe slikce! Hvala za čestitke! Upam, da bo moj mali še naprej tako priden!
Upam, da se bosta oba kmalu pozdravila, oz. da tvoj kuža ne kaže več znake slabega počutja in da si ti kmalu spet na nogah in polna energije za treninge!

Arieb, ali gres ti ta vikend v Wels na razstavo? Potem bi se lahko tam dobile na pivu! Drugace pa kdaj v KP, ko bova obe imele kaj časa!
Logiran
lkc
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #1206 : ponedeljek, 04.12.2006 : 18:37:04 »

Dragi belgianosi,

dolgo nisem nič napisala, a sem redno občudovala lepoto in inteligenco Panovih sorodnikov, o katerih pišete na netu.

Tole, kar sledi, sem sicer bolj podrobno napisala v temi o vzgojnih problemih, pa naj na kratko (če imate morda lastniki belgijcev ali BC kakšno idejo) zapišem še tu (tudi zato, da boste razumeli, zakaj ne nalepim kakšne Panove fotke v konkurenco Sambotu).

Kot nekateri veste, je v začetku junija naš triletni sinko Pan (postaven dolgodlaki tervueren) dobil 7-tedenskega "polbrata" borderja Ice-a. Glede na to, da sodi Panko med razvajene tervise - edinčke, nas je skrbelo, kako ga bo sprejel. Čisto po nepotrebnem - posebne ljubezni mu sicer ni izkazoval (razen ko je razmišljal, s katere strani ga bilo vredno malo naskočiti....), a zelo nadlegoval ali teroriziral ga ni nikoli.

Malček BC je pri skoraj 8 mesecih tipičen hiperaktivni BC - od rododendrona v vrtu ni ostalo kaj dosti, trata je zluknjana do globine 10 cm, ostanke Panovih žogic, ježkov in žabic pa najdemo v njegovih kakcih ....
Njuna igra (zlasti, ko se najesta) je izjemno simpatična (tako smo vsaj mislili doslej) . Po preganjanju po vrtu se Ice nežno zagricka v Pana, ga "ljubkuje" za uhlji, po vratu, cuflja za ustnice...

"Težava" se je pojavila pred nekaj tedni, ko smo opazili, da se je Panu na prsih pojavil predel brez dlake v krogu 20 cm - dlake so bile kot enakomerno odrezane na dolžino dobrih 2-3 centimetrov (do podlanke). Najprej smo iskali kakšno kožno bolezen z izpadanjem dlak, ga vsega prečesali in pregledali - pa ni bilo nič. Potem smo obtožili najprej mojega očeta - in ko je ta samo neumno gledal in tajil storilstvo skubljenja psa, smo obdolžili neznanega zlikovca, ki je preplezal ograjo in s škarjami oskubil našega lepotca (ki zato ne bo goden za kakšno razstavo vsaj nekaj mesecev...). Dokler se ni začel krog manjkajoče dlake večati, okolica pa je bila sumljivo slinasta ....

No, stvari so postale jasne - Panov "frizer" je Ice, ki se spravi na Pana (Pan na hrbtu, Ice na njegovem trebuhu) in ga - verjetno samo takrat, ko je skrit pred našimi očmi - sistematično skubi, dlako pa požre. In Pan vse to tolerira, čeprav sicer simulantsko tuleče kruli, če ga samo malo pocukaš ali grdo pogledaš.

Kaj narediti ? Da bi ju ločili, ne pride v poštev, že tako je Pan ljubosumen in stalno misli, da je za kaj prikrajšan in da je Ice tisti, ki dobi več - kar kaže s tem, da se v Icovi prisotnosti stalno sili čohat in crkljat, prej pa mu je šlo naše božanje na živce. Ali bi lahko dlako s čem namazali, da bi bila Icu neokusna, Pana pa ne bi motilo ? Ali naj se kar sprijaznimo z "ofucanim" tervisom s kratkodlakim slinčkom ?

Lep pozdrav vsem,

pasja mati Lili
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1207 : torek, 05.12.2006 : 15:20:20 »

To bo še postal velik problem! Če se že zdaj pusti od tamalega tako "pošiša", kaj bo šele, ko bo BC prišel v puberteto in postal "ta glavni"!
Prav nebi imela dobre ideje, kaj narediti. Ker če se Panu namaže dlako, potem niti on ne bo mogel se čistiti ali pogričkati, ko ga bo kaj zasrbelo. Non stop kontrola?! Bo verjetno težko, je res? Ostane še možnost nagobčnika, kaj pa sigurno ni najboljša in najprimernejša rešitev. Res dobro vprašanje. Ne bi vedela odgovora. Bom se malo pozanimala, če še kdo ima podobne probleme. Mogoče pa obstaja simpel rešitev....
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1208 : ponedeljek, 18.12.2006 : 10:47:57 »

...sem spraševala malo okoli, pa nisem nikogar našla, ki bi imel iste probleme. Večina ima porbleme, ker se psa ne razumeta in se grizeta ko prideta skupaj. Takšno situacijo ne poznajo. Sorry!
Logiran
skar
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #1209 : ponedeljek, 18.12.2006 : 12:52:19 »

Živjo, sem šla še malo na tale forum pogledat in se pridružujem
Citat
no se podpišem pod to, da pazite na svoje pse in jih opazujte...

Midva z mojo zverino sva že peti teden na "prisilnem dopustu". Kakršen bebec je, vedno s kakšno palico (kolom) na sprehodu okrog skače in teži, naj mu vržem. Ja, in sem. Pa se je ta kol na krtini postavil navpično...da ne razlagam naprej, je bil rezultat katastrofalen. Na globini 25 cm presekan požiralnik pa še 12 centi luknje nekje med pljuča in srce, posledica septični šok, 6 dni kome, 3 operacije in revica ima zdaj še vedno mirovanje. Ampak on seveda ne bi, ne.  Vsekakor je zdaj zdrav po vseh merilih veterinarjev.

Sem se pa s tem v zvezi spomnila, da lahko mirno kdo reče "da mora biti kazen vzgojna" - zame, mislim.  Vsaj za pol, če ne celo leto ali pa celo do konca tudi posmisliti ne smem na zatezno ovratnico na temu psu. Pa naj še kdo reče, da ne raste palica za vsako r..jo.  Wink

Mejte se. Carine


Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1210 : ponedeljek, 18.12.2006 : 19:38:37 »

Joj, skar, hudica, to je tudi eden mojih vecjih strahov. Sem videla ze dva psa s prebitim poziralnikom, enega s preluknjanim crevesjem in enega s centimetrsko luknjo en prst stran od ocesa, vse zaradi palck.  Undecided Zato sem vedno pazljiva, pa se tako vem, da se lahko kaj zalomi... Upam, da bo blesavi belgijec cimprej okreval (in da bosta oba ohranila kolikor toliko visok nivo dusevnega zdravja med prisilnim dopustom  Tongue ).

Mama Lili, zal mi ne pade noben pameten nasvet na pamet. Mogoce lahko zagrozite Iceu, da ga caka gotova Crna Smrt, ce ne bo priden  Wink. Upam, da se je do zdaj stanje kaj popravilo, sicer pa se boste verjetno morali sprijazniti z bolj poletno frizuro. Sambotu je pasja prijateljica dolgo casa pridno cupala dlako na krizcu, pa ima od takrat naprej tam bolj redko...

Midva drugace ok, Sambo sicer malenkost bolje. Jaz sem namrec vsa smrkasticna, moj glas pa postaja vse bolj raskavo seksi, tako da imam prihodnost v kakem rock bandu... Zaradi mojega stanja so tudi sprehodi malo okrnjeni, zato pa spet malo vec klikava, pa zogico mu skrivam, da se niger vseeno vsaj priblizno zmatra. Sicer pa sva si ta mesec spet rezervirala za jahanje, tako da hodiva 2x na teden se preganjat po terenu. En z vecjim nasmehom kot ta drug  Smiley. Moj nasmeh je sicer prejsnji teden za trenutek zbledel, ker sem imela se malo letalskih vaj, zato se je pa toliko bolj smejalo kobili  Cheesy . Na sreco je edina posledica bilo blatno bedro, tako da nadaljujeva s podvigi.

Agility je trenutno v mirovanju, kot receno malo klikava in delava trike, februarja pa verjetno po mesecih premora spet greva skupaj na kako razstavo, nameravam it v Celje in v Graz, bom se videla, kako in kaj.

Pa se ena lepa novica za konec - na CACIB Zagreb novembra sem se pogovarjala s hrvaskimi belgijci in sem izvedela, da na Hrvasko enkrat v bliznji prihodnosti (ce sem prav razumela do spomladi enkrat) pri laekenois  Smiley. Bo iz linij van Tjamme's end in van de Duvetorre, ki imajo meni prav vsecne pse, pa se dosti delajo z njimi - in tudi ta zenska namerava z njim delati agility (tako kot s svojo malinovko), zeli pa z njim poskusiti tudi IPO. Sem prav vesela, da bo okolica bogatejsa za enega 'eksoticnega' belgijca, se bolj pa, da bo ta polno aktiven. Komaj cakam, da ga vidim.

Pozdrav iz Grenenlandije od naju 
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #1211 : torek, 19.12.2006 : 17:04:58 »

Bambi kakšne vragolije si pa delala na konju?
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1212 : sreda, 20.12.2006 : 11:22:12 »

..uh joj, od moje kolegice pes se je tudi zapičil v palco, katero mu je metala! Psa je imela komaj par dni doma (je bil odrasel, ga je dobila iz zavetišča) ko se je šla na travnik z njim poigrati. Ker je zemlja bila mehka, se je palca tako zapičila v tla, da ko je pes priletel se je prav nabodel z odprtim gobcem. Palca je šla skozi nebo v gobcu drita v možgane! Psu ni več bilo pomoči! Pri takih igrah se mora zelo paziti, ker se na žalost kar dosti krat dogaja!
Upam, skar, da je s tvojim psom spet vse OK!
Logiran
skar
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #1213 : sreda, 20.12.2006 : 12:42:11 »

Hvala vsem za dobre misli. Ja, Starsk je "kot nov", od zadnje operacije ima še šive in nekaj težav z ledvicami - te so prve na udaro, kadar gre za septični šok - drugače je pa OK. Ne vem, komu se bo prej zmešalo, meni ali njemu, kajti edina težava so zdaj samo še živci. Se je namreč pes nehal smiliti sam sebi in se mu zdi, da je že v formi. Pa ni in mora bolj mirovat kot ne, zato da se mu sokrvica ne nabira v tkivih okrog požiralnika in to je ena velika muka. Ampak saj to bomo preživeli (Sedalin) problem je ovratnica. Oprsnica je njemu samo stimulacija zaradi obrambe in zdaj ko so petarde je prav veselo, ovratnice pa naj ne bi imel. Sploh je pa včeraj oprsnico "požrl", ko je moral 5 minut v avtu počakat in ima zdaj eno posebno ovratico (zelo široko, močno podloženo). Pa še to je bolj za okras, ker ga ne smem šponat. Tako da je edina kontrola moj glas in povelja....pa bom čisto iskrena, ni fajn, ker imam kar naprej slab občutek. Eno je na tekmi vodit psa samo z glasom, drugo je pa tako funkcionirat 24 ur na dan. Močno pogrešam kakšno konkretno sredstvo za korekcijo....Še dobro, da imam zavarovalno polico za odgovornost precej visoko.  LP  Smiley
Logiran
kajcyka
otrok do 14 let
*
Sporočil: 6


« Odgovor #1214 : sreda, 20.12.2006 : 22:34:59 »

Kaja, si ti tista z Bebhin? Potem smo se videli na SKK Vrhnika, kjer ste se vi malosolili, mi pa smo imeli agility.

čao!!!ja jaz sem tista......se te spomnim...... tvoj mi je bil res ušeč, sta pridna?saj se bomo videli če ne prej pa spomladi na agilitiy-ju Wink.......hvala, za odgovor Smiley čeprav sem pozna.....

LP
Kaja
Logiran
Strani: 1 ... 76 77 78 79 80 [81] 82 83 84 85 86 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines