mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 07.07.2024 : 16:15:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 79 80 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 301331 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1110 : petek, 24.03.2006 : 19:31:38 »

Hvala za cestitke. Je bil ze cas, da dobiva malo za povohat, da ne izgubiva motivacije...  Wink

Vreme se koncno malo umirja, pomlad je definitivno tu. Mi imamo za sabo ze tri treninge poslusnosti, jutrisnji sledi in obrambi se morava zal odpovedati zaradi drugih obveznosti. Treningi grejo dobro, v sredo se je Sambo prvic srecal z lesenim aportom, sprva ni bil ravno navdusen, hrenovke in moji ekstaticni vriski ob primernih trenutkih pa so pripomogli k temu, da zdaj ze vzame aport iz roke in ga tudi drzi cca 10 sek, sicer z zmerno do pretezno kislo faco, ter mi ga potem lepo poda (vcasih pa tudi pljune direkt na nogo...  Tongue). No, ampak pocasi bo, kolo smo danes aktivirali - all systems are Go!  Smiley Aktivno pomlad vsem belgijskim navdusencem,

Ursa in Crna Smrt
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1111 : ponedeljek, 27.03.2006 : 07:30:11 »

Ja, res kaže, da se je vreme poboljšalo! Samo da tako ostane, čeprav spet kaže na dež.....
Soboto je prva "huda" tekma. Huda predvsem zaradi pomanjkanja treninga pozimi. Upam, da bomo lahko v tem tednu kar dosti napredovali - seveda če bo vreme! Torej, spet se lotimo dela....poslušnosti, sledi, obrambe....uff, že zdaj po 2 intenzivnih dneh obrambe me že vsaka kost in mišica boli...kaj pa šele psa, da je divjal od veselja...

Lep dan želim in vesele treninge!
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1112 : nedelja, 02.04.2006 : 10:25:16 »

Uff, prva IPO 2 tekma tega leta je za nami! Presenetljivo je pes kar dobro delal, čeprav smo imeli samo en teden pravega treninga! Vreme je nam bilo hvala bogu naklonjeno in tako smo se lahko med delom celo malo snočli! Sled je bila super, kot vedno (95 točk) pri poslušnosti nam je pa malo zmanjkalo koncentracije - oz. Liru je zmanjkalo, jaz sem pa postala med izvajanjem zaradi tega vedno bolj živčna - in tako mo dosegli samo 86 točk. Pri obrambi je pa spet pokazal kaj zna in je zaključil delo s lepimi 94 točkami.  Skupno torej 275 točk, kar je prav dobra ocena in za nas kar solidna. Fino je bilo pa predvsem to, ker smo s tem številom točk dosegli prvo mesto in odnesli domov velik pokal !
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1113 : nedelja, 02.04.2006 : 11:35:45 »

Iiiiijjooooojjjj, Lir, bravo, čestitke Kiss
(btw: tudi tebi, Tina, da ne bo zamere Wink)
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1114 : petek, 12.05.2006 : 11:42:45 »

Pa kaj je to možno, da ni od 2.4. nihče nič pisal, ali je pri meni kaj narobe???
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1115 : petek, 12.05.2006 : 15:29:11 »

Arieb, prav vidis. Jaz sem se sele v torek pobrala po road tripu, pa so me takoj zasule druge stvari, tako da casa ni bilo nic, tudi za kratko reportazo ne. Pa si jo bom vzela zdaj, za inspiracijo in oddih pred kolokvijem  Wink.

Torej, ekspedicija na Madzarsko se kmalu ne bi dobro koncala - pravzaprav zacela, saj sem dva dni pred odhodom mrzlicno iskala sobo za nastanitev. Kampi se niso odprti, tako da nam tudi odgovorili niso na maile, smo se pa 'zmenili' v hotelu, kjer je bila sicer nastanjena slovenska reprezentanca. Zal Madzari niso ravno kompatibilni z anglescino (ali katerimkoli drugim jezikom, razen 'ajn bishen dojc'), ocitno so pri moji rezervaciji samo kimali z glavo, govorili 'Yes, yes' in naredili nic, tako da sem v tor zjutraj izvedela, da mi rezervacije nimamo. Potem smo imeli en dan akcijo, hvala tudi Maji za pomoc, ki je kontaktirala Slovence, ki so ze bili gor; ugotovili so, da rezervacije dejansko niso zabelezili, na sreco sem se potem uspesno zmenila v nekem drugem hotelu, kjer smo se imeli odlicno Smiley. Torej, nas 5 je odslo na pot v petek ob 16ih, v hotel smo prispeli malo pred 22.

Ljudi je bilo veliko (ce sem prav dojela, na uradni strani pise, da je bilo rekorno stevilo tekmovalcev), vzdusje je bilo fajn, meni osebno najlepse seveda na agiju, kjer so res vsi veseli uspeha vseh  Smiley. Vecina psov, ki sem jih videla, je bila res vrhunskih, tako da je bila prava pasa za oci. Mondioringa smo videli le kaksne pol ure, IPO pa le v soboto, kaksno slabo uro - je bilo na drugem koncu prizorisca, pa smo se samo enkrat sli tja guzvat.

Nastanjeni smo bili na tribuni pod sotorom Sandre, italijanke, ki jo agilitasi gotovo poznajo; tako smo se zabavali z njo in njenim mozem in uzivali oba dni. V nedeljo je sodila sodnica iz Anglije, Jacky MacAndie, v razredu zrelih GNjev, kjer sta bila tudi Blu in Sambo, nas je bilo 7. Sambo je bil sodnici vsec, dobil je lep opis, bila je zelo prijazna (celo Njegovo Svetost svastika rep je uspela poslatat tako, da ni imel Sambo nic proti), edino, kar jo je motilo, je bila glava, tako da je dobil oceno 4. Glede na angleski tip belgijskih glav me to niti malo ne moti, tako da sem povsem zadovoljna, saj ji je bil sicer vsec. Smiley

V soboto je sodila gospa Stern-Hanf, iz belgijske psarne Van de Hoge Laer, zaradi katere smo tudi sli. V razredu zrelih samcev je bilo 6 psov. Tako kot gospa MacAndie si je tudi ta sodnica vzela cas in vsakega psa temeljito pregledala, opisala in ocenila. Sambo ji je bil zelo vsec, dobil je krasen opis, v katerem med drugim pise, da je dobre velikosti, ima odlicen pigment, odlicne, temne oci, odlicno nastavljena usesa, dober izraz, da bi lahko imel malo bolj izklesano glavo, da ima odlicna prsa in predprsje, odlicne kosti, 'beautiful cat feet', ne popolno nastavljen rep, ki ga pa dobri nosi v gibanju, odlicno dlako, 'all in all, a beautiful dog'  Smiley. Na to smo upali, vec nismo niti hoteli; tako je bil Sambo drugi od 6ih samcev, prvi je oba dni bil Obi Kenobi Bergerac - the force was with him  Cheesy.

Na koncu je sodnica prisla do mene in mi povedala, da je najtezje pri pasmi imeti psa z mocnimi kostmi, pa ohraniti eleganco; da ima Sambo zelo dobro, kompaktno telo, odlicne kosti, lahko bi pa bil malo bolj eleganten, ampak da je krasen pes in je vesela, da vidi take pse. Obe sodnici sta tudi pohvalili gibanje in karakter, skratka, jaz sem popolnoma zadovoljna  Smiley, tudi in predvsem zato, ker smo se imeli lepo, videli nekaj lepih psov oz predvsem psic (ki jih je bilo veliko vec kot samcev), oba psa sta se obnasala lepo in se dobro predstavila.

Laekenoisa ni bilo nobenega, malinoisev je bilo le za vzorec, pa vecina med njimi od nasih hrvaskih sosedov, s katerimi mi je vedno uzitek poklepetat Smiley (sem jih spet nagovarjala, kdaj bojo organizirali kaksno specialko  Wink ). V ned nismo ostali cisto do konca, v soboto pa je bila BIS razstave Savannah, Sandrina prekrasna psica, ki si je uspeh resnicno zasluzila. Aja, pa cestitke tudi Petri za ta uspeh  Wink Cheesy.

Za konec se linke do nekaj slik:
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/FMBB%202006/IMG_0099.jpg - odprava na poti domov, ze na rodnih tleh
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/FMBB%202006/IMG_0096.jpg - open CAC samec v nedeljo
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/FMBB%202006/IMG_0089.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/FMBB%202006/IMG_0086.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/FMBB%202006/IMG_0082.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/FMBB%202006/IMG_0070.jpg - Obi Wan  Cheesy
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/FMBB%202006/IMG_0056.jpg - Savannah
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/FMBB%202006/IMG_0076.jpg - Savanna BIS I, BOB GN psica oba dni
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/FMBB%202006/IMG_0024_1.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/FMBB%202006/IMG_0008.jpg

Ko se bo oglasila se Petra, nam bo pa nedvomno postregla se s kaksno sliko, Uros je pridno fotografiral.

Dovolj za zdaj, lp vsem iz Grenenlandije
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #1116 : petek, 12.05.2006 : 19:57:00 »

Evo še nas  Smiley.

Mi smo štartali naš pohod na Madžarsko že v četrtek, ko smo se peljali po Bluja na obalo. Zvečer smo imeli kozmetično obdelavo (kaj se je pa prej dogajalo s hotelom je pa že Urša opisala  Roll Eyes).

Bilo je super, nepozabno.
Dobra družba, psi in langoši...ja in madžari  Tongue  Grin
Psov je bilo presenetljivo dosti, tudi na razstavi. Vreme nam je služilo, da bolj ne bi moglo (no predvsem psom), ni bilo ne prevroče ne premrzlo.
Zakampirali smo se pod Sandrinim arafatom (in jaz sem si napasla oči na tervuerenih)  Wink

Sambo in Blu sta bila super (ok razen dveh manjših cat-fightov  Huh) tako v avtu, kot v hotelu in na razstavi sta se obnašala super in se tolerirala brez večjih problemov.

Bluja najprej nisem nameravala razstavljat (ampak ga samo s seboj vzet...jaz, Blu in razstave...ponavadi). Na koncu pa sem razstavljala oba dneva.
Obakrat je dobil prav dobro oceno, ki je po moje povsem realna in sem izredno zadovoljna. Opisa sta obširna (verjeli ali ne v Madžarščini  Angry), sobotni (od gospe Stern-Hanf) precej boljši kot nedeljski, kjer je gospa Jackie iskala tipični britanski stil belgijca.

Na sobotnem opisu piše, da je Blu premalo eleganten, da ima sicer preveč valovito dlako na hrbtu (verjetno, če bi ga sčesala prej bi bilo boljše, ampak ga namenoma nisem, ker je po kopanju začel menjavat dlako  Roll Eyes...), drugače pa odlično glavo, odlično nastavljena ušesa, dobre temne oči (kar me je nekoliko presenetilo), super gibanje in dobro nastavljen in nošen rep.
Dober karakter (razen, da mu je bilo dolgčas, ki sva ga preganjala s kliker triki se je super obnašal), stal je lepo in se krasno pustil pregledat (od zob do jajčk) oba dneva.

Kot rečeno teta iz Anglije je bila precej bolj huda...sicer več kot polovico opisa ne razumem...nekaj sem uspela prevest...
Najbolj me je presenetilo, da je napisala, da ima prekratek gobec  Shocked, kar sem naknadno ugotovila, da glede na belgijce, ki teptajo angleško travico verjetno drži.  Tongue

Obe teti sta bili izredno prijazni in prijetni in si vzeli res ogromno časa za opis.

Res enkratna izkušnja, agility, mondioring in IPO, kjer je Blu lajal iz tribun na markerja  Tongue (smo si ogledali bolj površno, ker smo bili zaposleni okoli razstavljalskih ringov), šli smo pa tudi malo poskakat čez ovire, da sta se psa malo pretegnila.

No, to je to. Z Blujem sva zaključila razstavno pot s tem dogodkom in sva zadovoljna z izkupičkom, (Blu je za zaključek, prežvečil razstavni povodec... Angry Tongue Grin).

Naučili smo se nekaj lokalnih izrazov  Grin (manevemvesz, ne Bambi?  Grin) in spoznali (vsaj jaz) nov aplikacijo klikerja v razstavljanjem  Huh oz. hendlanjem.

Slik je malo morje, link je že na temi o šiperkah  Wink, pa še tukaj http://www2.arnes.si/~urosa/hungary2006/

Šiperka je Bergeracova, edina, ki je bila na razstavnem prostoru, ni se pa razstavljala.

Aja, hvala Bambi za čestitke  Cool - obrazložitev http://www2.arnes.si/~urosa/hungary2006/slides/DSCF0348.html  Smiley
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #1117 : petek, 12.05.2006 : 20:35:33 »

Haha jaz sem pa ze mislila, da sta z Blujem pobrala BIS Cheesy

Cestitke vseeno Wink
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1118 : petek, 12.05.2006 : 23:05:47 »

Jupi, še sreča da sem se "obdregnila" v naše sorodnike, sicer se vi kar nič ne bi pohvalili... Barabe pa take Angry
No, hvala Bambi in Petra za lepo branje poročila, slikice in tudi z naše strani ČESTITKE Wink. Verjamem, da ste uživali, in kar vživela sem se v vaše vzdušje, ko sem brala Cheesy
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1119 : ponedeljek, 15.05.2006 : 12:38:16 »

No, končno se spet nekaj dogaja na forumu! Čestitke vsem, ki so bili uspešni na Madžarskem! Na zalost jaz nisem utegnili iti, predvsem zaradi službe in treningov ki sem jih številčno imela s psom. Ampak tudi midva se lahko pohvaliva: nastopila sva ta vikend na regisjki tekmi v Duplici na programu IPO 2 in dosela 1.mesto! Dobila sva ne samo en pokal, kar dva! Lir je pokazal še najboljšo kontro pri obrambi od vseh nastopajočih in si tako zaslušil še eno priznanje in vrečo hrane!
Tekma je bila dobro in strokovno organizirana in vreme je nam bilo tudi nalkonjeno. Upam, da bodo naslednje leto spet povabili na tekmo ker imajo res čudovit poligon in tako idealne pogoje za takšne prireditve!
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #1120 : ponedeljek, 15.05.2006 : 15:08:20 »

Jaz sem bila pa včeraj na razstavi v Salzburgu (Avstrija). In je BIS mladi dobil "črni" belgijec (mlade je sodil Blaž Kavčič), kasneje je pa v I grupi osvojil 4 ali 5 mesto (prav tako je izbiral Kavčič)...
Logiran
agility
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #1121 : sobota, 20.05.2006 : 18:05:43 »

a ima mogoč  kdo psa tervuerena moj je star deset mesecev in je pravi navihanec
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1122 : sobota, 20.05.2006 : 19:53:57 »

Danes le kratko javljanje, ker smo totalno fuc. Se strinjam s Petro, Madzarska je res bila enkratna izkusnja, upam, da se se kdaj podamo v tako pustolovscino - midva s Sambotom sva vedno za road trip  Wink. Madzari so bili prijazni, a zmerno do pretezno nefunkcionalni (na povsem netranzitnih tockah ala VHOD in stojnice s kuponi za hrano ni bilo ene osebe, ki bi govorila anglesko  Cool). Je pa res krasen obcutek priti nekam in srecat toliko ljudi iz vseh koncev in krajev ter uzivat v istih stvareh. Navijali smo za Francoze in Avstrijce, Nizozemski navijaci in tekmovalci so nas zabavali z orazno pobarvanimi lasmi ter nam pomagali pri tovorjenju boxa, polnega pasjih in cloveskih potrebscin, Bolgari so nas osvajali na stantu s hrano (smo se celo uspeli sporazumevati, Madzari so res ekstra...), kampirali z Italijani... Sojenje je res bilo zelo dobro izpeljano, obe sta si vzeli ogromno casa, Belgijka mi je kot receno se posebej prisla povedat, kaj je fajn in kaj malo manj fajn pri Sambotu, uspesni smo bili zelo - sicer tudi s sposojenimi psi - z Navajom sem dobila CAC in BOS (best of sex), Petra s Savanno BOB, ampak ok, ne smemo bit pikolovski Wink . Snelkurz Madzarscine nam bo pa tudi morda kdaj prav prisel, manevemvesz in kerek sta najbolj uporabljena izraza, kar jih slisim zadnje case  Cheesy.

Tina, cestitke za uvrstitev, bini pa hvala za javljanje, zanimivo  Smiley. Agility, na forumu lahko vidis, da so prisotni trije clani druzine, kjer sreco siri Pan, Sambotov veliki kolega, ki je tudi iz iste psarne kot tvoj, ce se ne motim.

The Force was with us again, danes sva s Crno Smrtjo drugic nastopala v agi dvojki in osvojila prvo mesto  Smiley. Prvi tek je bil sicer pomoje videti kot insert iz Tom in Jerry-ja, saj sem jaz tekla levo, Sambo desno, po vsaki drugi oviri je naredil še en obrat okoli svoje osi, skratka popolnoma neusklajeno, ampak nama je uspelo priti skozi brez kazenskih tock. V drugem teku sva tekla odlicno in hitro ter se tako skupno povzpela na sam vrh. Se dobro, glede na nagrado  Grin. Toliko smeha ze dolgo nisem dozivela na agiju.

To bo to, greva s tetko Sambo skupaj mrknit na kavc.

Vsem ljubiteljem belgijskih nevrotikov lep pozdrav iz Grenenlandije
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1123 : ponedeljek, 22.05.2006 : 07:18:08 »

Bambi, bravo! Super sta!Kar tako naprej!
Tudi Lir in jaz sva bila cež vikend uspešna - na mednarodni tekmi v Italiji (Aiello del Friuli) sva osvojila po IPO 2 programu spet prvo mesto. Počasi že postaja dolgčas  Wink.....
agility, welcome!
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1124 : ponedeljek, 22.05.2006 : 10:06:22 »

Citat
agility, welcome!
jaaaaaaaaaaaaa, Tina Wink
Logiran
Strani: 1 ... 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 79 80 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines