mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 22.08.2024 : 22:22:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Hja...
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Hja...  (Prebrano 40470 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #135 : petek, 11.05.2007 : 14:32:15 »

Zakaj vsi ignorirate Sleepy? Ej, brez tebe (vas) bi jaz še težje, res. Ko si mislim, da nisem edini... karkoli že...  Grin. Pa ko se javiš in dvigaš moralo, pa vem, da razumeš, za kaj gre... ker ste vi tam na istem.
Hvala!  Smiley Sej smo res vsi v istem sranju.... ampak nas vsaj pozimi ne zebe  Cheesy Wink

Pa se odgovor za Sleepy:
Nic nisem pisala o posameznikih in vsak sam ve, kako stvari "pri njem stojijo". Dejstvo je, da je vsepovsod nekaj narobe. Dejstvo je, da je tudi v Horjulu kdaj kaj narobe. In dejstvo je, da se vsi trudimo. Eni bolj, drugi manj, enim ratuje bolje, drugim malo manj. Neizpodbitno dejstvo pa je, da se pac ne more vsevprek izkoriscati enega, ki dela dobro, da se prikrije slabo delo nekaterih drugih, pri tem pa se ne opazi, kaksno je dejansko stanje tako v dobrem, kot v slabem. Tudi to, kdo to pocne, ve vsak najbolje sam. O tem govorim in v pisanju sem proti Horjulu izpostavila v glavnem samo eno zavetisce, ki ima enak pravni status kot Horjul, vsi pa moramo priznati, da sta si zavetisci kot noc in dan. Ostali so v kontekstu vseh zavetisc in nobenega posebej ne izpostavljam ne po dobroti in ne po slabostih, prej izpostavljam pocetje nekaterih oseb.

Seveda se strinjam, in nekako razumem, da se ve kdo kam paše, pa vseeno ni fino prebrat ostala zavetišča. Nekaj pri nas (mislim v SLO) ne štima na temle živalovarstvenem področju, in prav je, da se skuša kaj nardit v smeri, da se stvari spremenijo na boljše. Prav je, da se dovoli delat na tem področju tistim, ki hočejo delat dobro (in to ni dejavnost, ki bi prinašala dobiček, če kdo misli.... ), in da se tistim, ki tega nočejo, delo na tem področju onemogoči. Prav je, da se pove kdo dela slabo oz. kdo niti ne zadosti zakonskim pogojem, prav je da se kršitve prijavlja, ne pa rešuje psov iz zavetiš, kar je res absurd. Res je, da se napake dogajajo povsod, ne dela jih samo tisti, ki ne dela nič  Wink. Večje kot je zavetišče, več je šans, da bo do napake prišlo, saj ima z živalmi opravka več ljudi. In kot je že Smetka napisala, je na koncu itak vsak sam - in si lahko prepričan v dobro samo, če veš, da si stvar sam opravil. Prav bi bilo, da nas je vedno več glasnih, vedno več takih, ki bi kršitve, ki jih opazijo/mo, tudi prijavili (moralna podpora je sicer fajn, ne da se pa živet od nje....), in da bi se končno nekaj spremenilo.

Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #136 : petek, 11.05.2007 : 14:32:33 »

Izpilili jih bosta, ja  Smiley.
sram sram sram Tongue
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #137 : petek, 11.05.2007 : 14:33:14 »

Čimprej dopis prosim, ker bom kontaktirala tudi za Siddharto, ste za?
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #138 : petek, 11.05.2007 : 14:38:10 »

 Roll Eyes Če smem... eno glasno razmišljanje  Roll Eyes

Bi vam vseeno priporočila nardit en plan oz. vrstni red morebitnih izvajalcev, ki tule so se pojavile od metalcev, rokerjev, pa še koga... že skoraj vse glasbene zvrsti.... So namreč nekateri izvajalci nezdružljivi. In kaj, če recimo (boh daj, da bi blo res Wink ) Sidharta in Giboni rečeta ja? Sej mogoče bi šlo skupaj, pa vseeno.... malce več sistematike bi se mogoče obrestovalo v lažjem "sledenju" - kdo je bil zaprošen, kdo je kdaj odgovoril in te reči.
Pa če ne drugače izvedite online konferenco, da dorečete osnovne "tehnične" postopke, predno rata zmešnjava  Roll Eyes
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #139 : petek, 11.05.2007 : 14:43:52 »

Saj če nam kdo potrdi, še imamo vedno možnost reči ne hvala, no tako delajo pri nas ko organiziramo Festival Lent. Ne moreš vedno čakat na to, da ti potrdijo. Moje mnenje. Izbor bomo naredili, ko bo nam ta ali oni rekel JA, zdaj pa lahko pošljemo čim večim. Kaj pravite?
Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #140 : petek, 11.05.2007 : 14:46:54 »

Pa saj jaz že skoz tupim, da dokler Gibonni ne reče ne, ne bi iskala drugega.
Res bi bilo malo nerodno nekomu, ki bi privolil v dobrodelni koncert in bi se odpovedal honorarju potem reči ne hvala Undecided

Takoj za Gibonnijem sem pa jaz itak, da za Siddharto Cheesy
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #141 : petek, 11.05.2007 : 14:49:19 »

Zdaj se zbirajo le informacije kdo bi bil pripravljen če, to niso fiksni dogovori...Pri fiksnih pogovorih potem govoriš o točnih datumih, kje bo koncert... Zdaj le nakažeš in se informiraš... Wink
Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #142 : petek, 11.05.2007 : 14:50:56 »

Zdaj se zbirajo le informacije kdo bi bil pripravljen če, to niso fiksni dogovori...Pri fiksnih pogovorih potem govoriš o točnih datumih, kje bo koncert... Zdaj le nakažeš in se informiraš... Wink
OK, ti že veš Smiley
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #143 : petek, 11.05.2007 : 14:51:46 »

Jaz vseeno mislim, da bi bil najprej potreben sestanek, razdelitev nalog, strateški plan in potem začeti z akcijo.
Drugače na koncu nič ne bo imelo ne repa ne glave in bo res treba še komu odpovedati, kar pa sigurno ne bo najboljša reklama.
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #144 : petek, 11.05.2007 : 14:53:13 »

Ok pol pa čakamo na sestanek  Huh
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #145 : petek, 11.05.2007 : 15:18:16 »

Saj èe nam kdo potrdi, še imamo vedno možnost reèi ne hvala, no tako delajo pri nas ko organiziramo Festival Lent. Ne moreš vedno èakat na to, da ti potrdijo. Moje mnenje. Izbor bomo naredili, ko bo nam ta ali oni rekel JA, zdaj pa lahko pošljemo èim veèim. Kaj pravite?

 Undecided po moje gre tako, kadar plačaš. Ko gre pa za dobrodelnost pa.... je treba računat z "oportunističnimi stroški". Nekomu, ki je rekel ja, bom dobrodelno nastopil, ni najbolj higienično potem reči ne hvala, saj obstaja možnost, da bi na isti termin nastopil kje drugje. Poleg tega se lahko kaj hitro razširi vest, da se je nekomu skenslalo dobrodelni nastop, kar lahko za sabo potegne splošno večjo nepripravljenost pomagat na tak način.... Sicer je pa to samo razmišljanje... Wink
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #146 : petek, 11.05.2007 : 15:25:17 »

Sleepy, prav imaš - če je za plačilo, se lahko kensnla, če je za dobrodelnost, je treba biti bolj previden, pojdimo 1 po 1. če kdo reče NE, potem se nadaluje naprej. Najprej Gibonni Smiley, sestanek pa le dajte sklicat, ker tu ne gre samo zdaj za koncert, ki je 1kratna zadeva, ampak je tudi 1kratna sicer; gre tudi za to, da se najde poti in možnosti kje drugje, da bodo kapljala sredstva redno in predvsem - dolgotrajno.
T.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #147 : petek, 11.05.2007 : 17:16:27 »

Samo moj predlog, če dovolite, lahko pa nanj tudi takoj pozabite. Govorim samo iz izkušenj iz organizacije nekaj prireditev (ne tako velikega obsega), no ena je bila v dobrodelne namene.
Najprej se na sestanku dogovorite, v kaj se odločate-mo spuščati. Ali je to prireditev internega značaja, na katerega boste povabili kakšnega gosta (npr. pevca) ali gre za prireditev javnega značaja. V tem primeru menim, da bi se lahko vse skupaj izvedlo preko DZZŽ. Nekaj si je potrebno bit na jasnem, takšne prireditve, ki pritegnejo manj kot 500 obiskovalcev (sploh če gre za kakšen koncert) se ponavadi utopijo v rdečih številkah. In odločit se je potrebno, ali bo samostojni koncert ali v kombinaciji z različnimi nastopajočimi. V prvem primeru je namreč pot veliko lažja.
Potem so dogovorite za prostor, če vam ga dajo zastonj (se pravi brez stroškov varnostnikov, gasilcev, čistilk ipd), super. Istočasno se boste ob tem dogovorili najverjetneje tudi za maksimalno dva mogoča datuma.
Ko imate ta dva termina in zastonj dvorano, pa začnite oblegati potencialne kandidate za nastop (prej uskladite seznam) Kajti, če boste od nastopajočih, ki bi bili pripravljeni sodelovati na takšni prireditvi iskali datume, ko bi lahko prišli, ne boste prišli nikamor. Razen seveda, če gre za samostojni koncert, potem je lahko pot tudi malo obrnjena.
In če npr. Gibonnija resnično pridobite za takšen koncert (mimogrede, letos je julija ponovno v Laškem) ne pozabit. Kljub temu da bo on odpel svoje v dobrodelne namene, je tu zadaj še vsa njegova mašinerija. Ne si delat utvar, človek na javnem koncertu ne bo igral na ozovčenje, ki ga bo nekdo posodil v dobrodelne namene. On zahteva perfektnost, ki pa mu jo zagotavlja edino njegova ekipa. In to je treba plačat, plačat je potrebno prevoz, pa še kakšno nastanitev povrhu. Da o drugih efektih sploh ne govorim.
Malo drugače je sicer s kantavtorji in s pevci, ki pojejo v živo, muzika je pa na playback.
In zelo težko je na koncertu združiti več različnih zvrsti ali bolje rečeno izvajalcev. Kot dobre so se do sedaj izkazale kombinacije Gibonnija in Neishe, kombinacije kantavtorjev oziroma solopevcev, idealen in množično publiko privabljajoč je tudi New Swing Quartet, lahko je tudi Siddharta.

In ko je vse skupaj ukslajeno, ko so določeni vsi elementi za izvedbo koncerta (najmanj 3 mesece prej) , se javna prireditev prijavi, čaka na potrditev tudi s strani MNZ, uredi vse birokratske zadeve, potem pa začne reklama, iskanje sponzorjev, medijska podprtost... Noben sponzor ne bo pristal na sponzoriranje nečesa, za kar ne ve, kdaj bo in kdo bo nastopil in noben medij ne bo reklamiral zadeve, preden ni dorečena do konca. In v okviru koncerta se da še marsikaj organizirati, tudi avkcije, srečelovi,sodelovanje šol, le s prodajo živil je malo težje, ker je za to potrebno dovoljenje in prodaje ne more opravljati vsak.

In da ne bo pomote, tole je napisano samo v primeru, da se odločite za koncert - javno prireditev z enim ali večimi sodelujočimi.

Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #148 : petek, 11.05.2007 : 17:21:26 »

Pozabila. Sem pa pripravljena pomagat, čeprav iz mojega posta glede na to, da pišem na vi izgleda obratno.
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #149 : petek, 11.05.2007 : 17:30:01 »

Sleepy, si točno to napisala, za kar jaz nisem imela časa. Idej je tu celo morje in to je super, ampak se je treba za trenutek ustavit in se odločit, kaj, kdaj, kje, s kom, malo zračunat, pretehtat in potem nadaljevat. Z Oro sva se pogovarjali Wink in glede na to, koliko nas je in na kakšne vse načine lahko pomagamo, smo lahko ful optimisti, ampak ne na vrat na nos, da se ne sfiži vse skupaj...
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Hja...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines