mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 25.06.2024 : 08:45:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Hja...
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Hja...  (Prebrano 39917 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
liza-asta
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.602


« Odgovor #45 : četrtek, 10.05.2007 : 10:20:56 »

Noč je bila zame kratka...ker me prizadenejo take reči...pa sem razmišljala..kako in na kakšen način še pomagati...da bo Horjul še naprej takšen...da bo še boljši...

Ora
se strinjam s tabo.
Torej konkretno..
možni pevci, ki so mi prišli na misel..ljubitelji živali..
Ja itak Gibonni (samo za Smetko),pa Jadranka J.,pa A.Godec, pa V.Resnik, pa S.Lendero, pa...morda še kdo..??

(za medijsko pokrivanje..obvestila o koncertu..se lahko močno potrudim za eno TV in nekaj rad.postaj)

Imam pa še nekaj idej :

- AVKCIJA SLIK (lahko začnemo iskati donatorje..)

- PLIŠASTI KUŽKI ZA HORJULSKE KUŽKE (donatorji smo lahko vsi forumovci..itd..., sredi Ljubljane..)

- EN VELIK SREČOLOV ZA ZAVETIŠČE HORJUL ( morda pri Prešernu na Tromostovju..)

(tudi za te akcije se lahko potrudim glede medijev..obvestil..)

ČE SMO ZA KONKRETNE AKCIJE...se lahko odpre za vsako posebej svoja
tema, pa se naprej dogovarjamo..VSI, KI VAM NI VSEENO

...da ne bomo samo blablabla....
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #46 : četrtek, 10.05.2007 : 10:34:41 »

Menim, da bi bilo potrebno, da se napiše kak dopis, ki bo bolj uraden, da bo iskanje sponzorjev lažje, pa seveda moramo imet dovolj časa za vse to skupaj. Saj srečelov pa licitacije, se lahko vse odvija skupaj, ali?
Logiran
steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #47 : četrtek, 10.05.2007 : 10:41:44 »

Pri vsem tem pa ne pozabit, da je Polona s.p. Potrebno je prevrit, kako je s tem in mogoče bi bilo res boljše narediti neko drugo ravno obliko (kakšno, pa ne vem).

Težko je namreč narediti dobrodelno prireditev za nek s.p.
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #48 : četrtek, 10.05.2007 : 11:11:36 »

Malo za šalo, malo za res. Če damo na koncertu na licitacijo Gibonnija, pa Saško, pa Jadranko .... (npr. večerja z njimi), bodo evrčki poleteli v višave.  Cheesy Wink Mi je na misel prišel prizor iz filma Dobre mrhe, ko so dali ata na licitacijo in je potem plesal na šanku in so ženske čisto ponorele z dolarčki.  Grin Grin Grin

Drugače sem pa za in bom pomagala po svojih močeh. Če je stilska preobrazba Horjula uspela, ni vraga, da ne bi tudi tole.  

Kaj pa tale piknik Plesnega mesta in da bi se še tam priključili z kakšnim srečolovom ali pa npr. prodajo peciva. Sama sicer nisem kakšen velik kuhar, poznam jih pa kar nekaj, ki odlično pečejo in bi lahko prispevali potičke, biskvite, pite, štrudle ...

Pa tale Trenja so mi tudi prišla na misel. Vse živo so že imeli, pa naj imajo še temo o problemu zavrženih živali in zavtiščih, pa bi lahko kake evrčke zbrali med oddajo tako kot so jih za čoln za potapljače.

Glede samega zavetišča se pa strinjam z napisanim, pa vendarle upam kot večen optimist, da Smetki ne bo treba spreminjat črte. Glede statusnih srememb se mi pa zdi, da res ne bi bilo slabo razmislit o kakem zavodu oz. kaki bolj ugodni možnosti kot s.p., ki bi omogočila kakšno pridobivanje nepovratnih sredstev, tudi iz kakšnih evropskih skladov, če je to sploh možno na tem področju (se bom spravila ta vikend prebrskat malo).

LP
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #49 : četrtek, 10.05.2007 : 12:43:07 »

Ko je že bil omenjen Mario, morda samo eno obvestilo. On dela izključno z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Ne bi tega točno vedela, ampak ko je bilo govora o fantku (Mojca, ti ga poznaš), ki je slep in ne more hodit, ga niso mogli vključit v akcijo, ker ima fant svoj sklad pri Lionsih. In ko so mu hoteli nekateri posamezniki nakazat sredstva za nakup Braillovega stroja, je lahko to šlo edino mimo Lionsov. Je pač tako.
In zato se tudi tukaj poraja vprašanje, kako vso stvar izvesti na način, da zadostiš (na žalost) tudi vsem predpisom. In vsakršen dobrodoleni koncert, na katerem želiš in pričakuješ večje število ljudi (da bo učinek ta prav) je javna prireditev in tu se pri birokraciji in donacijah zaplete.
Tudi pri koncertu, katerega glavni akter je bil Zonzani, je šlo za zibranje sredstev preko fundacije Otroci rešujemo živali. Žal je tako, da sredstva, ki jih nabereš na dobrodelnem koncertu ali avkciji ali srečelovu, ki je v okviru javne prireditve, le teh-ne moreš pač vržiti v šparovček še tako potrebnemu zavetišču, ampak je tu potrebno veliko več, tu gre za velikanski aparat. Konec koncev morajo tudi sodelujoči (npr. Giboni ali Smolar) dobiti potrdila, da so sodelovali na dobrodelnem koncertu.

Drugače pa je, če se odločite za nastop katerega koli od njih na lastno iniciativo, brez prijave javne prireditve ali morda tako, kot je bilo predlagano za piknik Plesnega mesta, tam pa gre.

Upam, da vas s svojim pisanjem nisem odvrnila od kakršnih načrtov, ampak ponavljam, pri javnih prireditvah je pač tako. Tržna inšpekcija se z razliko od veterinaske kar hitro odzove.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #50 : četrtek, 10.05.2007 : 12:44:01 »

Ja, delovati dolgoročno je bil moj namen. Tak trden - danes lahko rečem samo še, da bom delovala, dokler bom lahko (in ko enkrat kupuješ špecerijo na kreditne kartice... ). Spustiti nivo oskrbe, moralne črte potegniti drugje - to ne gre. Raje nič potem. Preoblikovati se v zavod ali kaj podobnega - sem tudi jaz že razmišljala o tem in to precej, pa se vedno nekje zatakne in to tudi precej. Ni tako enostavno, kot se zdi. In ne gre kar za en s.p. (čeprav vem, steva, kaj si mislil), pač pa za možno obliko, da imaš lahko zavetišče. Zavetiška dejavnost in način financiranja le-te je zapisan v zakonu in pravilniku in dopušča donacije. Torej... tisti, ki mislijo, da kar enemu s.p.-ju pa že ne bodo donirali... kaj naj rečem.
Kar se ostalih reči tiče: nisem še nič naredila. Sprejet Mei, pa psica s 6-imi mladiči s sesuto tačko. Eni naši mački se po tačkah delajo rane, kot bi jo kdo s kislino polil, kar globoke rane in to kar nenadoma. Kakor koli, nekdo bo moral prevzeti organizacijo česar koli namesto mene. tacko, ti boš klicala človeka za Gibonnija, a ne  Smiley? Če ne bo šlo, bomo naredili še kaj v tej smeri. Jutka bo prevzela vse ostalo v zvezi s Križankami in ostalim, a ne Juta? Sponzorje tako in tako lahko pridobivamo vsi (Xena, boš sestavila prošnjo?). lovethor se je javila  Kiss, a se lahko še tule?
Križanke septembra... ampak saj ni nujno, da je le to, a ne?
Polžek... brez licitacij in posvojitev na daljavo bi bilo še malo težje... kaj naj rečem drugega.
Sleepy, saj ne poslušam vsega. Če bi, bi bila najbrž res do konca znervirana... ampak težav tam, kjer jih ne rabim imeti, pa res ne bi.
Logiran

tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #51 : četrtek, 10.05.2007 : 12:48:23 »

Torej se dogovarjam z človekom za Gibonnija za september za v Križankah če sem prav razumela? Datumsko nismo omejeni, ali? Ker te podatke moram imeti preden se začnem pogovarjat. Roll Eyes
Logiran
poli99
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77


« Odgovor #52 : četrtek, 10.05.2007 : 12:50:20 »

Bom dala pripombo glede statusa ... glede na vse stroške, ki jih Smetka ima, verjetno dobička ravno ne ustvarja, a ne ... Pri Zavodu je že problem, kar se tega tiče, ravno tako pri društvu (tudi na to sem pomislila); sponzorstva v kakršni koli obliki so obdavčljiva ... in potem si še pod drobnogledom razno-raznih inšpekcij ker itak nekaj 'šmudlaš' ... tko da jaz tukaj ne vidim neke velike pridobitve  Sad
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #53 : četrtek, 10.05.2007 : 12:52:47 »

pri javnih prireditvah je pač tako. Tržna inšpekcija se z razliko od veterinaske kar hitro odzove.

Saj, zato naj bi pa karkoli že organizirali tisti, ki to obvladajo. Saj se nič ne skriva... pred kakršno koli inšpekcijo. A kdo kaj slabega misli, dela...?

Ja tacko, pravzaprav kadarkoli, le da bo dovolj časa za vse, kar organizacija takšne reči s seboj prinese. Križanke pa zato, ker res ne bi delali česarkoli z njim v kakšni rupi.
Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #54 : četrtek, 10.05.2007 : 12:53:53 »

Predlagam, da se sestavi nekakšna komisija, ki bi se dobila v živo in dogovorila vse okoli tega. V tej temi se bodo ideje izgubljale, pa še težko bo za slediti - vanjo bi samo informirali ljudi, kako se projekt odvija, kaj še rabimo, kdo je kontaktna oseba, itd....

lp, Katarina
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #55 : četrtek, 10.05.2007 : 12:56:35 »

No, dajte/dajmo se dobit. Pri nas, ne? Da boste lahko male pasje rite masirali spotoma  Smiley. Kdaj in kdo?
Logiran

tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #56 : četrtek, 10.05.2007 : 12:57:46 »

V živo? Jaz sem iz Maribora, tako da bo to malo težja. Jaz bom poklicala tega človeka, da vidimo, če ima sploh smisel računati na Gibonnija. O organizaciji pa imam kr nekaj pojma, saj delam v kulturi. Lahko pa bi tudi mogoče špas teater poklicali za predstavo 5moških.com, saj je ful popularna in vedno razprodana, če ne bi šlo z Gibotom. Recimo!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #57 : četrtek, 10.05.2007 : 13:03:19 »

Hm... zakaj ne bi šlo z njim? Zakaj ne bi šlo s komer koli pravzaprav? Seveda da gre...  Tongue
Logiran

Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #58 : četrtek, 10.05.2007 : 13:10:15 »

Ja, Xena si mi iz jezika tole snela Wink
Če je MB problem, sem jaz z lovethor itak v stalnem kontaktu, pa pač ona in tacko delujeta od tam in smo bolj na tel. zvezi. Ostale pa se dobimo v Horjulštajnu (naj kar nekdo določi datum).

Ko bo Gibonni privolil (itak, da bo Smiley) stopim jaz takoj v akcijo s Križankami, da najdemo prosti termin v septembru, itd....
Imam tudi že predračun za eno zelo podobno prireditev, tako da mi je tudi že jasno o kakšnih stroških je govora.

Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #59 : četrtek, 10.05.2007 : 13:11:22 »

Jaz bi prišla pasje in mačje rite masirat pa malo planirat. Ampak šele naslednji vikend - bi šlo? Tacko, te lahko jaz popokam na poti, če je prevoz problem.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Hja...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines