mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 25.06.2024 : 08:35:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Hja...
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Hja...  (Prebrano 39915 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #150 : petek, 11.05.2007 : 17:31:17 »

Napaka, ne Sleepy ampak Drobtinica sram  Smiley
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #151 : petek, 11.05.2007 : 17:54:01 »

Napaka, ne Sleepy ampak Drobtinica sram Smiley
Jaz sem se pa že čudla kaj tako strašnega sem napisala, za kar bi blo potrebno veliko časa....  Roll Eyes Wink
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #152 : petek, 11.05.2007 : 17:56:36 »

Saj smo že rekli, da čakamo na sestanek, dopis ... Jaz zbiram informacije!  Cheesy Grin
Logiran
jadrankaj
rad pišem
****
Sporočil: 426


« Odgovor #153 : petek, 11.05.2007 : 20:25:35 »

Lep pozdrav,
priznam, da si nisem prebrala vsega, le začetek zato bom morda ponavljala od koga besede. Ker poznam mašinerijo malo bolj poblizu je z dobrodelnimi koncerti tako - na teh koncertih se odpovejo honorarju ponavadi (ampak skoraj vedno) samo glasbeniki. Oder, tehnika, tonski mojster, lučke, varnostniki to ni nič zastonj. Za dober oder, kakršnega si Gibboni zasluži so cene nad milijon in to je dejstvo. Verjetno bi več o tem znali povedati iz koprskega društva, ki to počnejo že 2 leti - na velikem odru in res profi do zadnje pike. Če bi dobili Gibbonija, bi verjetno na tako popularno ime lažje dobili sponzorja, ki bi plačal tehnične stroške. Vendar z "velikimi ribami" je tako, da on ima nad sabo razne agencije in managerje in če ga res osebno ne poznaš in če res ni "orto" na strani živali...lahko pa se zgodi seveda čudež. Sama sem pred leti hotela organizirati v Križankah koncert za pomoč živalim - in lahko povem samo to, da so bili res redki, ki so rekli takoj "da". In me je to precej dotolkolo, ker res res ljudem ni mar (no ja za kako veliko promocijo morda že). Mali bendi ja, veliki pa...se jim mora res splačati, danes redko kdo naredi kaj kar ni povezano z lastnim profitom, preveč je preračunavanja.
Upam seveda na najbolje, mogoče namig - Neisha bo izdala novo ploščo (jeseni menda), morda pa bi naredila veliko promocijo ob izzidu albuma s koristnim sporočilom za osveščanje in finančno pomoč Horjulu?! In Neisha je nastopila z Gibbonijem...
Moja glasba ti je Polona vedno na voljo, vendar sama nisem tako močna, da bi lahko pritegnila množico, ki bi prinesla veliko denarja Horjulu. Če pa bi moj nastop lahko koristil in bi imeli kaj od njega ti in tvoji varovanci, pa je moj odgovor "vedno". Do konca življenja ti bom hvležna za vse, kar si mi pomagala in nikdar ti ne bom mogla tega poplačati.
Lep dan,
Jadranka
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #154 : petek, 11.05.2007 : 20:41:15 »

Jadranka, zelo lepo napisano.  Wink
Logiran
mirjana
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 135


« Odgovor #155 : petek, 11.05.2007 : 20:42:01 »

Meni se je pa od nekoga ideja (sem pozabla ime, pa se mi res ne da še enkrat vse prebirat) full dobra zazdela. Licitacija  za večerjo z znano osebo (Jadranka, Saša Landero, Nina Osenar...). Seveda bi bilo treba zadevo mal oglaševat. Si mislim, da bi se dalo s temi bejbami dobr zaslužt  Cheesy.
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #156 : petek, 11.05.2007 : 20:51:38 »

jaaa to bi bilo fajn Cheesy
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #157 : petek, 11.05.2007 : 21:45:29 »

Organizacija koncerta je krasna ideja, prepričana sem,  da imate dovolj sposobnosti in volje, da bo ideja uspela  Smiley. Žal jaz pri tem ne morem biti koristna. sram
Predvidevam, da Horjulčki potrebujejo sredstva takoj, zato se pridružujem mnenju Zmagice, da  vsak po svojih najboljših zmožnostih nakažemo sredstva, da bo vsaj kratkoročno za Horjulčke preskrbljeno  Smiley.
Jaz sem že nakazala danes.
Lep pozdrav !
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #158 : petek, 11.05.2007 : 22:37:10 »

Torej, "krizni" sestanek naslednji vikend, vmes pa se pridobi čimveč informacij in idej, da se potem lahko že kaj bolj konkretno pogovorimo?
Govorim pa sedaj tako o samem koncertu kot o drugih oblikah finančne ali drugačne pomoči Horjulu.

Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #159 : petek, 11.05.2007 : 23:17:23 »

Za "krizni" sestanek predlagam soboto, 19.5.2007 popoldne. Če se ne motim, je Smetka že navedla, da se dobimo kar "gor" v Horjulu? Smiley

lp, Katarina
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #160 : sobota, 12.05.2007 : 00:18:50 »

Morda se na prvo branje ne zdi reč za v tole temo, pa v resnici je. Tiste, ki natolcujejo, kako "so slišali že od več ljudi, da ne dajem prav rada živali od sebe", pozivam k prevzemu oddaje živali v moji oskrbi za kar ves mesec. Ker gre za natolcevanje in imam le-tega zares dovolj, bi prosila tudi za argumente (oddane živali so na internetu, pa najbrž ne bo težko pametnim narediti statistiko, kajne?), v nasprotnem primeru pa za opravičilo. Lahko po telefonu, na ZS, na mail... kar tule - ni važno. Ko boste vsaj tisti, ki mislite, da "obvladate" problematiko zavrženih, nehali razlagati neumnosti, bo morda takoj za odtenek boljše stanje na tem področju. Ko se boste pa še opravičili za neumnosti, ki jih skladate in s takim početjem prenehali, boste še meni in mojemu zavetišču nehali delati škodo, pa bo dvojna korist od tega  Smiley.

19. torej sestanek.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #161 : sobota, 12.05.2007 : 09:33:44 »

To temo sem odprla z namenom, da se nekaj ali pa kar vse reči v zvezi z zavetiščem, njegovim delovanjem, financiranjem itd. razjasnijo. Bom nadaljevala v tem stilu kljub optimističnim odzivom, vsaj v zvezi s financiranjem.

1. Mulc je predvčerajšnjim poškodoval Tačkino mladičko. Nastanjena je bila v zaprt pesjak (z mrežo in vrati). Tačko skrbi za mladičke, precej je nervozna... in je ves čas skozi mrežo poskušala odpret vrata, kar ji je tudi uspelo. Ura je bila 23, jaz še nisem šla spat (hvala ne vem komu, itak). Ena od njenih tamalih je šla skozi mrežo na potep - v Mulčev pesjak. Poškodovana je precej, bo pa brez posledic, razen psihičnih, ki se jih seveda že nadvse trudimo popravit.
Ne mi govorit, da gredo živali težko od mene oziroma da jih ne oddajam rada. Kje je lastnik za Mulca? Kje je ta junak, ki bi ga šolal, se z njim ukvarjal, ga imel rad, ki ga ne bi imel za čuvaja na verigi s pomijami v bedni kastroli? No, kje? Malo je manjkalo, da ga nisem odpeljala na evtanazijo, čeprav vem, da je bil ta napad povsem nekaj normalnega in bi to storilo še vsaj pol psov tule. Dajte se že odločit, kaj bi radi. Brali Mulčevo srce parajočo zgodbo in gledali na fotkah shiranega in ničemur podobnega psa, oddanega prvemu, ki takega psa hoče, ali bi morda radi brali kakšno sporočilo od njegovih normalnih novih skrbnikov, ki hodijo z njim v šolo in se ubadajo z njim? No, kaj bi? Otresali, kako ne dajem živali od sebe in delali škodo zavetišču, s katerim občine ne bodo želele sklepati pogodb, ker se bo že vnaprej vedelo, kako ne oddajam živali? Ali kaj? Kaj vam je, vsem tistim, ki greste in delate škodo, ne da bi sploh vedeli, o čem govorite? Prva moja prošnja je čisto resno usmerjena v to, da pridite... na pomoč pri iskanju, potem pa še pri čisto konkretni oddaji živali. Ker se najbrž to ne bo pripetilo, je naslednja prošnja usmerjena v to, da nehajte s takim početjem. Naslednjič bom svoj dopis raje usmerila k mojemu odvetniku, pa bo on opozarjal namesto mene. Očitno se osnovnega spoštovanja do drugih v kakršni koli obliki v tej državi ne da doseči drugače kot ob pomoči odvetnikov. Ali kaj?

2. Financiranje takšnega načina dela, ki je sprejemljiv za mnoge (čeprav je enim malo všeč, ker berejo happy end-e; ampak jim vseeno tudi malo ni všeč, ker živali bojda nerada oddajam  Huh), je cela reč. Ko pridem do dna, pa še malo pod le-tega, to povem... bo pa vsekakor nujno potrebno storiti nekaj, da se takšna situacija ne bo ponavljala dobesedno iz dneva v dan. Ker ima en sam človek enkrat tudi vsega res dovolj. Pa če že ima vsega dovolj... komu mar. Ja, res je, komu mar. Samo škodovati pa vseeno ni treba drugim... vi, ki vam ni mar.

3. Še enkrat povem: Horjul gor in Horjul dol - s tem Horjulom ni treba nikomur mahat pred nosom. Je tako, kot bi razdraženemu biku z rdečo ruto mahali. Koristi nobene, škoda velika. Če želite, da se stanje konkretno v kakšnem drugem zavetišču izboljša, naredite plan, sestankujte, pomagajte, zahtevajte, kar hočete. Ampak konkretno v zvezi z dotičnim zavetiščem, kjer želite spremembe na bolje. Naše z vašimi prizadevanji drugod nima nobene veze. In ne pričakujte od drugih, da bodo delali nad vsemi zmožnostmi.

4. Velikih rib itak ni... ampak če si Gibonni zasluži dober oder, si jaz zalužim vsaj nečemu podobne pogoje za moje delo. Ustvarjam si jih sama s pomočjo tistih, ki res želijo pomagat. Ostali pa škodujte samim sebi, drugim ni treba. Če že morate škodovati komu.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #162 : sobota, 12.05.2007 : 10:22:15 »

In ah... seveda... še ta cvetka. Dr. **** je zadnjič na pregled sprejela našega mačka, kronično bolnega, ki potrebuje zdravljenje ves čas, seveda. Nima veze, homeopatsko, klasično... kakršno koli, ki pomaga, ampak potrebuje ga pa. Pa gre in reče novi skrbnici, naj ta strošek (ponoven test, npr.) prevzame Samčeva, ker ima "itak subvencionirano to od države". A ja? Žival je na mojih plečih skoraj leto dni; z vsem zdravljenjem, testi, hrano, peskom itd. Občina je zanjo plačala 10.500,00 sit visok račun. *****, haloooo?! Kakšen strošek še naj prevzamem?!? In kako je mogoče, da kdo kaj takega sploh reče? Da bodo novi skrbniki hodili nazaj z zahtevami po plačevanju veterinarskih stroitev, ker jaz itak imam polno keša, ker mi ga država daje, ali kaj? Država testov sploh ne plačuje! Enako je z večino ostalih veterinarjev. Kako je mogoče, da ne poznate osnove financiranja zavetišč? In tudi če jih ne poznate, tudi prav. Ampak potem vsaj ni treba zavajati ljudi, če nimate pojma, kako se zavetišče financira.

Najbrž ni potrebno posebej poudarjati, da je omenjena nova skrbnica omenjenega mačka seznanjena z njegovim zdravstvenim stanjem, prognozo in vsem ostalim do potankosti.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #163 : sobota, 12.05.2007 : 10:42:13 »

Kaja in Aleš bi rada bila na sestanku, pa 19. ne moreta, torej ga prestavljam na 20. Bo šlo?
Logiran

sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #164 : sobota, 12.05.2007 : 10:46:09 »

v zvezi z ''dobromišljenim'' namigom veterinarke... no comment, res!  Angry
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Hja...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines