o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 22.11.2024 : 18:51:25
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
Kazen za sprehod brez povodca
Strani:
1
...
8
9
10
11
12
[
13
]
14
15
16
17
18
...
25
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Kazen za sprehod brez povodca (Prebrano 90535 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Sleepy
rad prihajam sem
Sporočil: 1.129
Re: Kazen za sprehod brez povodca
«
Odgovor #180 :
sreda, 16.05.2007 : 08:58:05 »
No, mogoče bi blo treba policajčke malo bolj redno opozorit na to, da če ulovijo psa ali zvejo za psa, ki se je potepal, da morajo napisat en tak listek, ki se mu reče plačilni nalog. Ne vem zakaj tega nikoli ne pozabijo, kadar me na radar ujemejo. Bi se mi tudi fino zdelo, če bi me samo opozorili, da sem šla malček prehitro....
Zakaj tole zgoraj? Ker so poklicali in povedali da je XY ujel psa, ki je že
večkrat
pobegnil in zdaj pri njem čaka lastnike.....
Ampak sej bo boljše, bo! Važno je, da so nekje začeli!
Logiran
nemškadoga
odvisnež
Spol:
Sporočil: 539
«
Odgovor #181 :
sreda, 16.05.2007 : 09:22:09 »
Se pridružujem večini in menim, da morajo biti pravila za vsa enaka. In samo nekaj naj vam bo v vednost tistim, ki dvomite. Veliko ljudi se odloči za šolanje ravno zato, ker pes ni primeren za urbano okolje. In seveda tudi tak pes in vodnik naredita izpit Bbh, kar pa sploh ni nujno, da je pes potem prijazen in toleranten do ljudi in drugih psov. Najbolj mi pa gre na jetra, ko vidim kako so ljudje neumni. Če grem na sprehod z nemško dogo. Vsi že na en kilometer začnejo privezovati svoje pse. Kadar pa greva s Klifijem (ki je majčken kuža) pa valda njihov pes ne bo nič naredil, pa čeprav je Klifi ves histeričen, ko zavoha psa povrhu vsega pa je ljubček še slep in ga moram še nekaj časa miriti, ker ne ve točno kdaj pes dejansko odide. Ta pametnim pa je to blazno smežen prizor seveda, ker se mali tako napihuje !!!!!!!!!!
Lp, Ines!
Logiran
tacko
rad pišem
Spol:
Sporočil: 274
«
Odgovor #182 :
sreda, 16.05.2007 : 09:28:33 »
V takih primerih in primerih, ko se ljudje bojijo psov, mi ne bo nihče govoril, da on pa ima toliko psihologa v sebi, da to prepozna že na daleč in da je toliko pasjega psihologa v njem in da tako dobro pozna svojga psa, da ve, kako bo v določeni situaciji reagiral. To ne zmore nihče, pa je lahko še tako šolan vodnik kot tudi kuža. Isto je pri nas ljudeh. Zdaj lahko govorimo o neki situaciji ah ne jaz že ne bi tako reagiral, bi tako in tako, ko pa se znajdemo v določeni situaciji potem pa se obrne vse drugače.
Logiran
nemškadoga
odvisnež
Spol:
Sporočil: 539
«
Odgovor #183 :
sreda, 16.05.2007 : 09:37:32 »
Ja saj to je tisto.
Sploh pa je v našem primeru še ta problem, da Klif itak znori in me je kar strah, da bo kdaj kateri skočil vanj nazaj. Pa sploh ni potrebno, da je pes drugače agresiven. Pač se bo postavil zase.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #184 :
sreda, 16.05.2007 : 12:52:55 »
Ines, zadnjič mi je šlo med gledanjem oddaje Piramida ornk na smeh, ko je avtor velepametnega zakona o odgovornem skrbništvu psov strašil ljudi s stokilskimi nemškimi dogami... Slovenčki med občinstvom so pa pametno kimali.
Če mene vprašate, ni razlik. Vsi psi morajo biti v urbanem okolju na štriku. Pa ne samo zaradi tega, da ne bi kaj naredili, ali ker se kakšen mimoidoči panično boji psov (kar sta seveda zelo pametna razloga), ampak tudi zato, da se kakšen starček ne spotakne čez psa (majhnega ali velikega), da plašen pes ob srečanju z drugim (lahko popolnoma prijaznim) psom ne skoči pod mimo vozeči avto, da otroci psom rokic ne tlačijo v gobec (ker se jih tako malo bojijo), da drzni a prijazni kužki otročkom v vozičkih ne kradejo žemelj ali mulariji sladoleda (se je že zgodilo)....
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.477
«
Odgovor #185 :
sreda, 16.05.2007 : 13:17:42 »
Citat: Kalsang , sreda, 16.05.2007 : 12:52:55
Ines, zadnjič mi je šlo med gledanjem oddaje Piramida ornk na smeh, ko je avtor velepametnega zakona o odgovornem skrbništvu psov strašil ljudi s stokilskimi nemškimi dogami...
Ja, saj je očitno nevarne od nenevarnih psov
na podlagi teže.
.... in da ne markirajo sosedovih nobel avtomobilov vsepovprek.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #186 :
sreda, 16.05.2007 : 13:21:07 »
Potem je pa moja starejša psička prava pošast med šicuji, ker ima kar nekaj kilaže...
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #187 :
sreda, 16.05.2007 : 13:23:56 »
Ce sosed svoj nobl Another Useless Deutsche Invention parkira na moj dvorise, ga bo moj pes pac poscal.
Citat: Žiži , sreda, 16.05.2007 : 08:14:35
ma, kaj pa veš, morda pa le pristojni ugotovijo, da je tole zlata jama za krpanje proračuna, pa naj bo opčinskega ali državnega.
LepDan
Mah, to ze mogoce, sam ga ne bodo krpali tisti, ki bi si to najbolj zasluzili, ampak tisti, ki sicer tudi krsijo zakon, so pa veliko manj moteci kot oni drugi.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #188 :
sreda, 16.05.2007 : 13:27:38 »
Naša ulica je non-stop zaparkirana z najnovejšim nemškim, japonskim in celo ameriškim plehovjem.
Mogoče bi pa morala moji punci naučiti po moško scat!
Kaj veš, kliker čuda stvara!
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.477
«
Odgovor #189 :
sreda, 16.05.2007 : 13:37:15 »
O, moja pa zna tu in tam. Vidiš, to dela pa trava, ki jo pika v rito, pa je manj žgečkajoče, če kar nogo dvigne.
Glede kraje sladoleda, se pa popolnoma strinjam. Če bi bila moja spuščena, bi marsikoga naskočila ravno zaradi kakšne sladke stvari v roki. In ker so to ponavadi otroci, si izida sploh ne upam predstavljati.
Logiran
skogkatt
midi
Spol:
Sporočil: 5.691
Dogs have owners, Cats have staff ;)
«
Odgovor #190 :
sreda, 16.05.2007 : 14:00:27 »
Kalsang, ti samo povej kdaj naj ti svojega Maja pripeljem. Bo v trenutku opravil dolžnost, ti ni treba svoji punci matrat
Drugače je čist res, da je kar velik problem s temi povodci. Tako kot si jaz ne predstavljam iti s psom brez povodca si očitno drugi ne predstavljajo iti s psom na povodcu. Včeraj sem se ob teku po Mostecu prav am vzela, koliko psov je naokoli in koliko teh pripetih: Samo eden je bil pripet na svojega tekača, pa še ta je bil moj
Saj me načeloma ne moti toliko, dokler so lastniki v bližini in psi prijazni. Sam kaj ko tega ne vidiš na daljavo. Ni pa nič kaj prijeten občutek, ko te pes z grebenom do višav zasleduje, lastnika pa od nikoder
Niti ne vem ali je bil z lastnikom ali potepuški
Da ne govorim kako čudno sem izpadla, ravno zato ker sem edina imela psa pripetega
"A je vaš pes hud? A je šarf?"
Osebno sem tak ziheraš, da ne morem drugače kot da ga pripnem na povodec. Vseskozi mi gre po glavi, kaj če... kaj če...
Pa ni toliko problem v odpoklicu, pač pa v okolju. Mali je tak živc, nikoli pri miru, ničesar se ne boji, avtov še najmanj in hiter je kot hrt, že v naslednji sekundi bi lahko skočil na cesto ali bil na drugem koncu mesta, če bi se mu zahotelo. Zaenkrat se to na srečo ni zgodilo, hvalabogu obstajajo povodci
Je pa res da ga tudi jaz včasih spuščam, zelo redko
ampak se zgodi
Če je treba, se zato peljem tudi 100km da izkoristim tako priliko (norenje v Podutiku - Gali )
Če ni možnosti pač ni, ampak ker se zavedam da vseeno potrebuje ogromno gibanja, se pač namatram in poleg treninga na kinološkem društvu redno tečem in športam zraven njega, ko drugi lastniki le stojijo in gledajo v svojega spuščenega psa.
Logiran
♥
Reševanje princeske Neli
♥
>
Summer Of Love
<
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #191 :
sreda, 16.05.2007 : 14:08:52 »
Ooo, si me spomnila na eno foro, tudi povezana s tekom. Pac jaz bicikliram in me zacne preganjat en spuscen pes, ki ima prefekten odpoklic, pa se jaz, zlehtnoba zlehtna, ne ustavim, dokler ne pridem do cilja (recmo OB), medtem ko se lastnik (ta ubozec upehani) vlece za nama in tuli pejt sem. A je za probat kdaj? Tako, za foro, me zanima reakcija lastnika. (malo za salo malo za hec)
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
luka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 906
«
Odgovor #192 :
sreda, 16.05.2007 : 14:09:38 »
Citat: Kalsang , sreda, 16.05.2007 : 12:52:55
Ines, zadnjič mi je šlo med gledanjem oddaje Piramida ornk na smeh, ko je avtor velepametnega zakona o odgovornem skrbništvu psov strašil ljudi s stokilskimi nemškimi dogami... Slovenčki med občinstvom so pa pametno kimali.
Svetlana Makarovič bi takšne imenovala Slovenceljni in ne Slovenci
. Tudi meni je dvigovalo pokrov, ko sem to poslušal. Zdaj sploh več ne vem, če je še ostala kakšna pasma, ki v zadnjem času v medijih ni bila omenjena kot nevarna.
Logiran
luka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 906
«
Odgovor #193 :
sreda, 16.05.2007 : 14:11:29 »
Citat: Nanook , sreda, 16.05.2007 : 14:08:52
Ooo, si me spomnila na eno foro, tudi povezana s tekom. Pac jaz bicikliram in me zacne preganjat en spuscen pes, ki ima prefekten odpoklic, pa se jaz, zlehtnoba zlehtna, ne ustavim, dokler ne pridem do cilja (recmo OB), medtem ko se lastnik (ta ubozec upehani) vlece za nama in tuli pejt sem. A je za probat kdaj? Tako, za foro, me zanima reakcija lastnika. (malo za salo malo za hec)
Logiran
skogkatt
midi
Spol:
Sporočil: 5.691
Dogs have owners, Cats have staff ;)
«
Odgovor #194 :
sreda, 16.05.2007 : 14:14:25 »
Nanook, ja ta je lahko ena odlična vzgojna lastnikom psom, kateri nadlegujejo okolico
Tudi moja inštruktorica v kd je na isto foro izučila lastnika vedno spuščenega škotskega ovčarja in ga na tak način gnala enkrat okoli našega jezera
Logiran
♥
Reševanje princeske Neli
♥
>
Summer Of Love
<
Strani:
1
...
8
9