živjo
mi smo se prejšni vikend malo potepali
...Aša in Val ...ufff to je bilo veselo
Imam krasen recept (ki sem ga dobila v pasji šoli )
za doma izdelane pasje pribolške na katere je Val popolno nor
Vzameš pol kilograma jetrc, lahko tudi vranica in srčki (govejih, puranjih, svinjskih ...), dodaš nekaj strokov česna (jaz jih dam navadno ene 5-7 velikih) in vse skupaj zmiksaš v tekočo zmes. Nato dodaš približno 250 g pšenične moke in 250 g koruzne moke ALI koruznega zdroba (jaz dam ponavadi okoli 200 g). Odvisno od tega, koliko trde hočeš priboljške. Delajte po občutku. Vse skupaj zmešaš.
Nato pa imaš več variant:
- lahko narediš tanko klobaso
- lahko iztisneš vse skupaj skozi debelejšo šobo za krašenje
- lahko daš v ozek in dolg pekač na peki papir (to naredim jaz, nato narežem na tanke rezine in tiste rezine na male kocke)
- lahko namažeš na 1 cm debelo na peki papir v velikem pekaču ...
Pečeš pri 175-180 °C od 10 minut do 30 minut (odvisno od tega, v kakšnem pekaču pečeš).
Ko so pečeni, še tople narežeš na poljubno velike (male) koščke in pustiš, da se ohladijo. Nato jih po porcijah (jaz dam v eno vrečko dobro pest koščkov) daš v malo plastično vrečko in daš v zmrzovalnik. Ven vzameš kakšno uro pred tistim, ko jih nameravaš uporabljat in to je to.
Za tako količino jaz napolnim okoli 16 do 18 vrečk.
Ta recept je recimo zelo primeren tudi za tiste kužke, ki so alergični na določeno meso in zato ne moremo za njih kupovat priboljškov, ker lahko vsebujejo marsikakšen alergen. Tako pa pač uporabiš meso, ki veš, da ga kuža lahko je.
Ampak to naj bodo res le priboljški in ne kot obrok.
Opozorim naj samo na to, da je packarije kar nekaj s tem, ampak se splača in upam da bodo tile pasji piškotki všeč vašim kužkom !
nisem šla gledat nazaj če je kdo ta recept že objavil tako da.....
LpN*