mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.07.2024 : 10:45:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Afganistanski hrt - čvek
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Afganistanski hrt - čvek  (Prebrano 33310 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #90 : nedelja, 16.12.2007 : 09:38:45 »

marjetica, na tem portalu ni mozno objavljat legel, katerih vzreditelj ni clan s paketom. Vcasih si je dobro prebrati pravila, preden se karkoli pise. Smiley lp
Logiran

Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #91 : nedelja, 16.12.2007 : 11:27:49 »

marjetiaK,

in drugim v razmislek, glede na to, da je ta vzreditelj prisoten na sceni afghancev že 15 let, je dosti žalostno, da ne vzreja psov lastnih linij, ampak, dejansko krade linije tujih psarn, kar je lepo razvidno, ko pari dva psa iz iste avstralske psarne in to so ****** afghanistanci in ne *******, kot si napisala. Očitno ta vzreditelj ne vejame v svojo kvaliteto in jo očitno raje krade drugim. To je tako, kot bi jaz kupila npr. dve nemški dogi *******, psa in psico, in jih sparila in jih prodajala pod svojo znamko. Kakšen vzreditelj sem potem?Huh?
Ravno o tem vzreditelju smo se na CACIB-u v Welsu (A) pogovarjali z lastniki afghancev iz Nemčije, Francije, ... in nihče ni navdušen nad njegovim dolgoletnim vzrejanjem in njegovimi produkti.

Mislim, da obstaja zelo veliko boljših vzrediteljev afghancev, samo malo dlje se je treba zapeljati.

LP
Logiran
marjeticaK
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #92 : nedelja, 16.12.2007 : 13:41:32 »

Brez zamere, ampak jaz tudi poznam rejce naokoli in je nemogoče stopiti v kontakt z njimi. Vsaj s tistimi, ki se imajo za najboljše. Tale vaš ***** pa meni osebno nima najlepših psov, sodim seveda po tem kar sem videla na lastne oči. Poznam pa osebno kar nekaj psov s te psarne, ki ste jo tako spluvali in vam povem, da je nekaj tako lepih, da ti zastane dih ko jih vidiš. Dve punci poznam osebno zelo dobro in ena je ravno dobro štartala v svet šampijonov. Pa tudi, če ji nikdar noben sodnik ne bi tega prisodil ( kar je po mojem mnenju nemogoče ) bi v mojih očeh to še vedno bila. Vsak rejec ima kaj dobrega in kaj slabšega, pa tudi kaj slabega in vsak ima svoje poglede in svoje razloge. Jaz, dokler ne bom v podobni situaciji, o teh rečeh ne bi sodila. Pa kaj če sta dva Karakusha? Prej so večinoma parili s svojimi...Tudi osebo se mi zdijo dobri in pošteni ljudje, česar pa za vašo drago Sando ne morem reči- vsaj po dejanjih sodeč.
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #93 : nedelja, 16.12.2007 : 14:46:18 »

Lej marjeticaK,

nihče ni rekel, da je **** psarna, ki ima najlepše pse, ker to niso in tudi naš ne sodi v sam vrh lepote, kjub temu da je Evropa Junior Winner 07 in to pravim sama, ker vem, kaj je kvaliteten afghanec in verjemi mi, da jih je malo v celi Evropi, ki sežejo v sam vrh. Nihče ni pljuval, jaz sem samo dala v pomislek vsem bodočim kupcem, da nekaj ni Ok, če vzreditelj deluje na ta način. Kakšno kvaliteto pa dela, bo pa ocenil strokovnjak (sodnik za to pasmo, kar pa jaz nisem), vem pa kaj se govori in pač sem samo namignila oz. ti hotela namigniti, da ne hvali, če ne veš in ne poznaš, ne moreš pa soditi po svojem psu, tako kot jaz ne, in nikoli nebi delala reklame, za nekaj v kar nisem 100% prepričana. Torej, nikoli nisem in nikoli ne bom delala reklame za katerokoli psarno, tako kot to delaš ti.

Poznam pa osebno kar nekaj psov s te psarne, ki ste jo tako spluvali in vam povem, da je nekaj tako lepih, da ti zastane dih ko jih vidiš. Dve punci poznam osebno zelo dobro in ena je ravno dobro štartala v svet šampijonov.

MarjeticaK, koliko si pa že prepotovala, na koliko razstavah po svetu ali vsaj Evropi, si pa bila? Mogoče ti pa zastaja dih ravno zaradi tega, ker obvladuješ le Slovenijo in bližnjo okolico?

Dve punci poznam osebno zelo dobro in ena je ravno dobro štartala v svet šampijonov.

Se vidi, da se na zadeve ne spoznaš, postati šampijon, res ni težko, sploh pa, če hodiš na razstave na katerih sodi sodnik, ki ga osebno poznaš oz. ga pozna tvoj vzreditelj. Npr. na J od Slovenije se dogaja, da si velikokrat sam v razredu in ti bo sodnik načeloma dal, tudi če imaš slabega psa. Če bi se udeleževala razstav bi lahko vedela, da je kar dosti "kuhinje" in to, da je pes šampijon ene ali dveh držav, ki nikakor ne veljata, da bi nastopalo veliko psov te pasme, potem je to enako nič. Kakšne šampione smo že videli, ki niti afghancu niso bili podobni in tako je pri vseh pasmah. Ko pa se tvoj pes izkaže na Evropskem, Svetovnem oz. na razstavah, na katerih sodeluje več kot 40 psov, to pa je potem nekaj, s katerim se lahko hvališ, a ne?

Jaz, dokler ne bom v podobni situaciji, o teh rečeh ne bi sodila. Pa kaj če sta dva Karakusha? Prej so večinoma parili s svojimi...Tudi osebo se mi zdijo dobri in pošteni ljudje, česar pa za vašo drago Sando ne morem reči- vsaj po dejanjih sodeč.

Poglej marjeticaK, govoriš, da o teh rečeh ne boš sodila, pa sodiš, nisi rejec, torej je tvoje vprašanje "Pa kaj če sta dva Karakusa" popolnoma brezpredmetno, ker pač nisi strokovnjak in tukaj sploh ne vidiš problema. Drugič, kaj ima tukaj veze Sanda, spet sodiš o ljudeh, ki jih ne poznaš in ti to predlagam, da nehaš, ker tebe ni nihče razglašal za nepošteno in ne vzreditelja tvojega psa, dejstvo pa je kaj je naredil in to sem tudi omenila in mu ni ravno v čast. In če bi to kdo naredil pri dogah, mopsih ali kjerkoli drugje, bi o tem mislila enako, ne glede na pasmo, sploh pa, če je to dolgoletni rejec te psame, ki si tega res nebi smel privoščiti. Potem nastopijo razni pomisleki o njegovih lastnih linijah, ali so preslabe, da je začel uporabljati druge???

Drugače pa marejticaK, nisem vzreditelj, sem pa prebrala kar nekaj knjig o vzreji in verjemi mi, da to ni enostavna zadeva in le s trudom in znanjem prideš do uspeha in to se tudi vidi pri vsakem vzreditelju, ko bereš rodovnike, linije in opazuješ njegovo vzrejo in uspehe skozi čas, potem šele, lahko vidiš, kakšen vzeditelj je, dober ali slab. Zadeva ni tako površinska, kot si jo predstavljaš ti, eni so lepi, eni so slabi in bla, bla, .....

Lp

Logiran
marjeticaK
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #94 : nedelja, 16.12.2007 : 15:44:53 »

Ola, vidim, da sem nekoga uspela razjeziti in prav je tako, ker to je tudi bil moj namen. Če se nisem spustila v podrobnosti, tako kot ti, še ne pomeni, da sem nevedna, da ne poznam in nikoli nisem ničesar videla, to samo pomeni, da se mi ne da toliko ubadati kot tebi. Moje sporočilo je bilo preprosto- naj vsak sodi sam!!!
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #95 : nedelja, 16.12.2007 : 16:03:08 »

marjeticak,

tvoja nevednost se vidi že po tem, kako deluješ na tem forumu, ko objavljaš zadeve, ki so tukaj prepovedane.

Razjezilo pa me je predvsem tvoje grdo pisanje o ljudeh, ki jih ne poznaš. Nikoli nisem in ne morem soditi ali je vzreditelj tvoje psičke pošten oz. nepošten, kar delaš ti. Lahko pa sodim njihova dejanja, ki mi pač niso všeč in ker si na tem forumu skušala ti izpostaviti ravno njega, sem pač še jaz dodala komentar.

Drugače, pa je o tvoji nevednosti soditi iz tvojih prvih sporočil, si mogoče nanje pozabila?Huh?


lep pozdrav! Kot novopečena ( še ne čisto ) lastnica afganistanskega hrta, prosim naj se mi javi še kak lastnik. izkušnje, ki ste jih pridobili bi mi zelo prav prišle. Sploh pa bi rada samo malo podebatirala in spoznala še vaše lepotce. Hvala, lp Mateja

Ojla! Ne vem kam je šel moj oglas, oziroma prošnja lastnikom afganistancev naj se mi javijo. Očitno ( tako kot jaz ), ga ni videl nihče. Torej ponovno....Imam mlado afganistanko in iščem lastnike te pasme, da me morda malo poučite, poveste kaj praktičnega ali pa samo, da se spoznamo. Računam tudi na to, da bi se morda kdaj srečali na kaki razstavi. Lp

Aja, pa še nekaj? Kdaj pa bomo lahko videli tvojo lepotičko tudi na razstavi, prideš v Ljubljano? Pa kakšno sliko daj gor, da vidimo lepotičko, to se pa spodobi, a ne?

Lp
Logiran
marjeticaK
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #96 : nedelja, 16.12.2007 : 16:33:09 »

Moja psička trenutno okreva po grozni bolezni, ki jo je skoraj pokončala. Vsi, ki so jo želeli videti, so jo videli. Če bova šli kdaj na razstavo, verjetno ne bo v kratkem. No ja, zna biti, da bova tam in le komu delali družbo. To, da me forum bega, pa nima veze s psi. Dejstvo je, da se na vseh drugih forumih znajdem, tukaj pa ne vem zakaj ne. Mogoče sem ga premalo pregledovala, da sem objavila, kar ne bi smela, se pa opravičujem. Bi se že prej, pa mi je nekaj odvrnilo misli od tega.
Da se vrneva še na osebo, ki je menda ne poznam in nimam pravice soditi o njej....Ravno toliko jo poznam ( in njena dejanja ), da lahko mirne duše rečem, da o njej mislim samo slabo. To kar je naredila nazadnje v Zagrebu je bilo neetično! Prav tako se mi zdi skrajno nepošteno kako ona že 10 let pljuva po psarni in po njihovih psih, samo zato, ker so v osebnem sporu. Pred tem so bili najboljši prijatelji. Meni to o človeku pove marsikaj.
Jaz sem želela le to, da si ljudje malo pogledajo njihovo stran in sami presodijo. Če bodo imeli enako mnenje kot ti potem prav. Vsak je upravičen do svojega mnenja.
Meni je moja psička enkratna, izredno ljubezniva, tudi presenetljivo ubogljiva. Ima finte, da te na rit vrže in popravi še tako slab dan.
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #97 : nedelja, 16.12.2007 : 17:42:48 »

MarjeticaK,

Da se vrneva še na osebo, ki je menda ne poznam in nimam pravice soditi o njej....Ravno toliko jo poznam ( in njena dejanja ), da lahko mirne duše rečem, da o njej mislim samo slabo. To kar je naredila nazadnje v Zagrebu je bilo neetično! Prav tako se mi zdi skrajno nepošteno kako ona že 10 let pljuva po psarni in po njihovih psih, samo zato, ker so v osebnem sporu. Pred tem so bili najboljši prijatelji. Meni to o človeku pove marsikaj.
Jaz sem želela le to, da si ljudje malo pogledajo njihovo stran in sami presodijo. Če bodo imeli enako mnenje kot ti potem prav. Vsak je upravičen do svojega mnenja.
Meni je moja psička enkratna, izredno ljubezniva, tudi presenetljivo ubogljiva. Ima finte, da te na rit vrže in popravi še tako slab dan.

glede na tole, ti bom rekla samo eno stvar, nisi bila tam, TOREJ?!?! Ne sodi, česar ne veš!!! To, da si nevedna, pa dokazuješ z vsakim svojim sporočilom, še bolj!!

Sicer pa, če ne boš prišla s svojo psičko v Ljubljano, pa lahko prideš s kolegi, ki imajo afghance, saj jih imaš menda veliko, pa boš potem  z osebo, ki jo tukaj tako grdo omadežuješ, spregovorila na 4 oči, ne pa, da jo napadaš na tem forumu, na katerem ne sodeluje! Torej, če imaš o njej še kakšen komentar - ne tukaj, ampak CACIB Ljubljana in specialka za hrte, ali pa boš rep stisnila med noge! Lahko pa pride tisti, ki ti je to razlagal, ni problema, samo tukaj bomo s tvojimi trači zaključili.

V kolikor pa imaš kot "strokovnjak" za to pasmo, kaj za povedati o pasmi, pa si več kot dobrodošla!
 
Lp

Logiran
marjeticaK
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #98 : ponedeljek, 17.12.2007 : 02:03:35 »

Vsekakor bom tam, pa ne zato, da bi se pogovorili, ker povedati si nimamo več kaj. Tako kot ti o meni govoriš, da sem nevedna, tako jaz lahko zate trdim, da si primitivna. S tem je zame debata končana in se lahko na forumu pogovarjaš s komer koli hočeš- z mano ne več. In enkrat mislim, da sem že omenila, čeprav mislila sem večkrat- ljudje na tem forumu so zelo grdo sprejeti. Lep pozdrav!!!
Logiran
marjeticaK
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #99 : ponedeljek, 17.12.2007 : 02:40:44 »

Še to...Zdaj sem se spomnila katera si in seveda katerega psa imaš. Ti si tista, ki vedno nosiš visoko dvignjeno glavo in nikoli ne odzdraviš....Torej točno veš o kateri psici sem govorila in zdaj ti nikakor ne verjamem, da se ti ne zdi izredno lepa. Zato pa tudi veš, da me nazadnje v Zagrebu ni bilo. Ne morem verjeti, da sem se sploh spustila v razpravo s tabo. Naslednjič, če se srečava, se prosim obnašaj kot dosedaj. Kot, da me ni...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.347


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #100 : ponedeljek, 17.12.2007 : 06:10:32 »

marjeticaK, tudi zaradi takih, kot si ti, je eno od osnovnih pravil tega foruma, da ni dovoljeno pisati o vzrediteljih in ljudeh, ki jih ni na tem forumu.
Zakaj? Preberi, kar si do sedaj napisala.

Nimas kaj povedati o svoji psicki? Raje pises o vseh drugih - v glavnem samo slabo?
In se izgovarjas na kompliciranost tega foruma ... Brati menda znas? Vse pise.

Zakaj ste nekateri slabo sprejeti?
Ker ne preberete tistega, kar bi ze ob registraciji morali, potem pa ob vsakem opozorilu cepetate in obtozujete druge.

Kaj bos storila, je povsem tvoja stvar - se pises kaj ali ne pises vec nic. Kritike in hvale drugih ljudi v glavnem javno tukaj niso dovoljene. Imas svojo psicko, torej pisi o njej.
Logiran

eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #101 : torek, 18.12.2007 : 20:18:08 »

vidim, da se je tudi med hrtaši pojavila oseba, ki misli, da je pogoltnila vso znanost sveta, v resnici pa nima pojma.V dolgih letih dela v razstavnih krogih sem imela priliko videti res lepe primerke(pa tudi grde)vseh pasem, dostikrat prav hrte, tudi iz psarne, ki jo tako hvali "cvetlica", pa moram povedati,da mi še nikoli ni zastal dih ob pogledu na njihove pse.Lahko pa tudi povem,da se lastnik te psarne zelo grdo obnaša do sodnikov,vodij krogov in sotekmovalcev s svojim nekulturnim besednim zakladom.(tudi tuji sodniki poznajo kletvice naših bivših republik-toliko v vednost).
V bistvu pa sem samo hotela prijaviti, da je Francozek že v SLO, baje zelo obetaven in priden.
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #102 : torek, 18.12.2007 : 21:06:02 »

Super,

to pa bo afghanistanček, da bo zastajal dih! Komaj čakam, da ga vidim, mogoče pa nas pride že v Ljubljano pogledat? Všeč mi je, da k nam prihaja kvaliteta iz tako dobrih psarn, da bodo ljudje tudi v Sloveniji končno začeli spoznavati prave afghance!

Moram priznati, da je to izredno kvalitetna psarna iz Francije, z dolgoletno tradicijo, znana po celem svetu - ravno zaradi izrednih uspehov (pes iz njihove psarne je lani v Poznanu postal svetovni prvak)! To je odlična potrditev za psarno in možakar res ve kaj je vzreja.

Njegovi psi so dejansko prisotni na skoraj vsaki razstavi po celi Evropi in dejansko so po standardu, kar pa je pri afghanistancih že redkost.

Najhitrejše vidne napake, ki jih opazi vsak laik (pa tudi izredno veliko afghanistancev se pojavlja s temi napakami) so, rep, ki nima rinke - najbolj grozno je, ko vidiš repe, ki so ravni kot od pričarja, kar je res grozno in pa, kot pravijo priznani vzreditelji "pes brez možgan" - to pomeni, da ima afghanistanec veliko preozko glavo - oči so skoraj čisto skupaj in to je absolutno skregano s standardom afghanistanca. Seveda pa se potem pojavlja še kup ostalih napak, ki pa niso tako hitro opazne, vendar jih je tudi veliko.

Upam, da se bo tudi ta nova hrtja pridobitev, pojavila na našem forumčku, da bomo opazovali njegov razvoj!

Lp
Logiran
italijancek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #103 : torek, 22.01.2008 : 23:06:51 »

hojla ferry,
upam, da bomo kmalu lahko videli kakšno svežo fotko vašega nahida in lepotca iz francije Wink
lpj
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #104 : sobota, 26.01.2008 : 13:50:00 »

Ja, tudi jaz, ampak čakam priložnost, da se poslikamo na sončku in da bo res lepa fotkica.

Sem pred nekaj dnevi opazovala čisto sveže slikice tvojega Gyasija v službi, res super, da ga lahko takole voziš s seboj.

Mi pa še vedno iščemo rešitev za dlako našega Nahida, ker sedaj je pa že pol leta, odkar se psu dlaka nenormalno sprijema v cofe in nas počasi zapušča potrpljenje sram. Kljub temu, da je pes vsakodnevno skrtačen, ga moramo še vedno 2x tedensko umiti in vsako pranje nam vzame vsaj 3 ure (2 uri razčesavanja in 1 ura sušenja) in stvar je že res obremenjujoča.

Še vedno nevem ali je to zaradi takega tipa dlake (izredno tanka in suha) ali zaradi tega, ker pes menja dlako in bo to minilo. Upam, da je to zadnje Huh, ker če ni, potem definitivno po koncu razstavljanja sledijo škarje. Se moram o tem malo posvetovati s Sando, čeprav njen Conte nima tak tip dlake, vendar bo pomoje vseeno vedela.

Lp
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Afganistanski hrt - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines