mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 19:41:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 395594 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
Dali
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 318

« Odgovor #225 : nedelja, 06.03.2005 : 16:36:30 »

Upsss...
Tisti naslov naj bi bil smeško....bravo jaz... sram

Brina: Oprosti, da takrat nismo prišli do tebe, ampak vsega je bilo preveč, najprej slaba cesta, potem pa Pokal Vitranc in še laufali smo domov, ker je imel Dali šolo.... Roll Eyes
Bomo poskusli kdaj drugič, ko bomo kje okoli... Grin

Lp, Nastja
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #226 : nedelja, 06.03.2005 : 18:45:45 »

Citat
Zdej bo treba trenirat do tečaja za B-Bh...
Pa ti? Si naredila B-Bh?
A ISP-A imaš tudi že narejen?
Jaz imam ISP-A in B-BH.

Citat
Nevem zakaj mi je neka ženska rekla, da švicarji absolutno niso primerni za reševnaje
To gospo bi pa rada spoznala. A ima veliko izkušenj s švicarji-reševalci ali kako ve?  Angry
Ne vem zakaj ne bi bili primerni, se mi zdi da se v snegu še bolje lahko obnesejo kot bernci, saj zaradi kratke dlake nimajo problemov v snegu (npr.kepice, ki se naredijo na tačkah).
Pa če je pes zagnan, rad dela, je neagresiven, obvlada poslušnost in ima po vrhu še dober nos, zakaj ne bi bil reševalec?? V tujini jih kar veliko uporabljajo v te namene, poznam nekaj primerov. V Švici je VŠPP služben pes, še vedno jih tam uporabljajo v vojski, tako da ne vidim razloga zakaj ne bi bil reševalec  Lips Sealed

Citat
Brina: Oprosti, da takrat nismo prišli do tebe, ampak vsega je bilo preveč, najprej slaba cesta, potem pa Pokal Vitranc in še laufali smo domov, ker je imel Dali šolo....
Ej, ni panike, pa drugič ko boste spet kje okoli pridite pogledat Brino. Bi blo pa lepo, če bi prišli z Dalijem, da ga še mi vidimo  Grin Grin

Lp
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #227 : nedelja, 06.03.2005 : 19:05:29 »

Citat
A ISP-A imaš tudi že narejen?
Ne, nimam, ampak ga ni potrebno delat, če greš kar naprej na B-Bh, vsaj tako mi je rekel vodnik, da je mala šola (skoraj) enakovredna A izpitu... V to nisem 100% prepričana...mislim pa, da drži... Wink

Citat
To gospo bi pa rada spoznala. A ima veliko izkušenj s švicarji-reševalci ali kako ve?
Nevem, baje pa, da na njen tečaj hodi nek švicar, zato si je izoblikovala mnenje, da so izredno inteligenti in poslušni...žal pa tudi kot je rekla težki in okorni... sram

Citat
V tujini jih kar veliko uporabljajo v te namene, poznam nekaj primerov. V Švici je VŠPP služben pes, še vedno jih tam uporabljajo v vojski, tako da ne vidim razloga zakaj ne bi bil reševalec  
To, da so službeni psi sem slišala, pa tudi, da so reševalci...Konec koncev pa k reševanju hodi tudi šarplaninec-vsaj mislim, da je res (ki ima poleg svoje teže še dokaj dolgo dlako)...pa saj samo zgledajo okorni, drugače so pa zelo spretni in tudi jaz ne vidim razloga, da ga ne bi peljala tja...

Kako pa napredujeta z reševanjem?
Imaš probleme jo naučit, da bi lajala na ukaz, oz. da bi sploh začela lajati, če ji ne daš igrače?
Dali je zadovoljen s tisim, kar mi naredimo tako, da noče lajat Grin Grin...smeh...

LP, Nastja
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #228 : nedelja, 06.03.2005 : 19:14:38 »

Ne, nimam, ampak ga ni potrebno delat, če greš kar naprej na B-Bh, vsaj tako mi je rekel vodnik, da je mala šola (skoraj) enakovredna A izpitu... V to nisem 100% prepričana...mislim pa, da drži... Wink
Grin Grin Grin Grin to pa ne bo držalo Wink Ker A izpit je uraden izpit, kjer sodi sodnik iz KZSja (kar pri mali šoli ni pogoj in ponavadi sodi nekdo iz kinološkega društva). In ko pes naredi A izpit, dobi delovno knjižico od KZSja.

Koliko je pa star Dali? Ker B-BHja itak ne bo smel opravljat pred starostjo 15 mesecev.

Brina: drugače pa A izpit ni pogoj za B-BH. Če želiš prišparat denar, gre pes lahko direkt na B-BH Wink

Lp Jana
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #229 : nedelja, 06.03.2005 : 20:42:13 »

Citat
Kako pa napredujeta z reševanjem?
Imaš probleme jo naučit, da bi lajala na ukaz, oz. da bi sploh začela lajati, če ji ne daš igrače?
Ne, nimam problemov. Zna lajati na ukaz, ne laja pa za brezveze Wink No, ko je bila majhna ni bila ravno med tihimi, kar se lajanja tiče, vendar smo striktno delali na tem, da ne sme lajat za brezveze, tako da se je ful odvadila. Laja, če tuji ljudje pridejo na njen teritorij ali na ukaz, npr. na treningu, ko najde markerja. No, pa ko pridem na trening, mora obvezno pozdravt ostale kuže, potem je pa tiho Wink  Grin

Bina: A me hecaš? A res greš lahko direkt na B-bh  Huh

Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #230 : nedelja, 06.03.2005 : 20:48:24 »

Nop, Brina,  nič se ne zafrkavam Tongue In nič te ne hecam Wink Res greš laho direkt na B-BH. Seveda, če je pes dovolj star in če v društvu to podpirajo. Pri nas že. Samo jaz sem delala A prej, ker je bila Bina itak premlada za B-BH. Pa pred koncem Aja itak nisem verjela, da je Bina sposobna za B-BH Grin Grin Grin Grin

LP Jana
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #231 : ponedeljek, 07.03.2005 : 19:02:35 »

Oj!

Bina, mogoče sem se malce narobe izrazila, tudi jaz sem imela v mislih, da greš lahko direkt na B-Bh, pa tudi vodja naše skupine je rekel, da se pes nauči v mali šoli skoraj iste stvari, kot v A-ju...tako, da bi bil A izpit mogoče izguba denarja, zato je svetoval naj gremo na B-Bh, vem pa tudi, da se mala šola ne napiše v delovno knjižico.
No ja, ko bomo starejši, bomo pa na B-Bh šli, tačas pa reševanje.

Brina, kako premagujš težave s težo? Mislim na lestev in te stvari, ker jaz nisem ravno med najbolj močnimi, da bi Dalija lahko dvignila ali spustila v kakšen jašek.
Kako si Brino naučila, da laja na markerja?
Nas učijo to z igračo, ampak Dali kjub temu, da je nor na žogico, ne laja, ko jo skrijem sram...
Pa še od e-mail od te Milene s češke bi te prosila, ker se bom verjetno kmalu odločila za lumpiko... Grin

Lepo se imejte!!! Wink
Nastja
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #232 : ponedeljek, 07.03.2005 : 20:02:49 »

Citat
Brina, kako premagujš težave s težo?
Hehe, 3x na dan hodim v fitnes in postajam z dneva v dan bolj nabildana  Grin Grin Grin Grin Hehe
Ne-ne.. Nismo še tako daleč na treningu (smo šele začeli Wink ), tako da tudi mene malo skrbi kako bom kasneje nesla 50kilogramskega psa  Undecided Sej pravim, bo treba v fitnes Wink

Citat
Kako si Brino naučila, da laja na markerja?
Ko je našla markerja je bila najprej tiho in le nakazovala kje je, potem sem pa jaz enkrat rekla "glas", poj je bila pa "fuuuul priiiiidna", ko je zalajala...
Tako je zakapirala, kaj mora narest in to je to  Grin Grin
Kdaj pa ti začneš z reševanjem?

Email od Milene imaš na ZS.

Lp
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #233 : ponedeljek, 07.03.2005 : 20:29:55 »

Hvala za E-mail... Wink
Kdaj bo pa imela leglo?

Problem je ker Dalija ne morem naučit, da bi dal glas na ukaz. Kako si to Brino naučila?

Začeli smo prejšnji teden, ampak mi smo bili tam samo informativno, jutri pa verjetno že zares! Cheesy

Jutri greva še po čip in potni list upam, da ne bo preveč hudo... sram

Lahko tej gospe Mileni pišem po slovensko ali po angleško?

Lp, Nastja
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #234 : ponedeljek, 07.03.2005 : 21:09:37 »

Problem je ker Dalija ne morem naučit, da bi dal glas na ukaz. Kako si to Brino naučila?
Jaz sem to izvedla tako, da sem jo privezala k drevesu, nato pa ji kazala priboljsek oz. sem se igrala z njeno igraco pri tem pa sem govorila: glas. Ko je zalajala sem jo nagradila(ji dala igraco oz. priboljsek ter jo nato spet vzela). To sem ponavljala toliko casa, da je pogruntala kaj od nje hocem Wink

Lp
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #235 : ponedeljek, 07.03.2005 : 21:32:06 »

Jaz sem Brino naučila lajat tako, da sem rekla "glas" in sem kar sama "zalajala"  Grin  Grin Brina me je od začetka mal čudno gledala, potem je pa še sama zalajala. Nato sem jo zelooo pohvalila in za nagrado je dobila priboljšek Wink
No, če boš to izvajala, ti svetujem, da izvajaš kje na samem, da ne bodo drugi dobili čudnega mnenje o tebi ali celo klicali rešilca Grin Grin  Grin
Res je malo "bolno", samo pri Brini je vžgalo takoj Wink
Če ne pa poskusi tudi tako, kot je opisala Pia.

Mileni jaz pišem po slovensko Wink Jezik je zelo podoben in se da normalno vse razumet, če pa kaj ne boš razumela,pa lahko tudi mene vprašaš, že kar dobro poznam češke pasje izraze  Wink
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #236 : ponedeljek, 07.03.2005 : 21:32:35 »

Dali, koliko je pes star? okoli 6 mesecev? Lej, tudi naš Bero je bil sprva zelo tih. Smo mislili ga že vrniti Babniku, češ da nam je prodal psa, ki ne zna lajat Grin Ampak potem je okoli 6-tega meseca začel lajat. In to še danes počne Roll Eyes Čeprav bi včasih bili veseli, da ne bi Roll Eyes

Tako da brez panike. Pes je še mlad in ima še veliko časa, da se nauči  Tongue

LP Jana
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #237 : torek, 08.03.2005 : 09:42:52 »

Citat
Jaz sem to izvedla tako, da sem jo privezala k drevesu, nato pa ji kazala priboljsek oz. sem se igrala z njeno igraco pri tem pa sem govorila: glas. Ko je zalajala sem jo nagradila(ji dala igraco oz. priboljsek ter jo nato spet vzela). To sem ponavljala toliko casa, da je pogruntala kaj od nje hocem

Pia, verjemi, da smo to že vse sprobali...Je pa res, da je vsak pes drugačen,bomo že našli pot do tega, da bo lajal... Wink Sej bo počasi...

Brina, hehe, to pa zna bit zanimiva metoda....hihihi...samo, da nebi res klical kdo rešilnega...imamo srečo, da živimo na samem... Grin
Bom poskusla... Cheesy Cheesy

Bina, Dali zaenkrat laja, ko kdo pride k hiši tako, da ravno tih ni, je pa problem, ker je zadovoljen s tem kar naredimo in, ko ga zavežem ali pa mu vzamem igračo in ga dražim lepo potrpežliivo čaka, da jo dobi nazaj sram...
Hehe, sej ga bomo že nekako pripravli do tega, da bo začel (na ukaz)... Grin

Sej smo ga tudi lulat naučili na ukaz in to drugi dan, ko so ga dobili... Grin Vaši tudi lulajo na ukaz? Wink

Mejte se!
LP, Nastja
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #238 : sreda, 09.03.2005 : 14:16:10 »

Oj!
Ker se Vrtojba bliža, v Zoo-shopu pa pravijo, da nimnajo nič za zrihtat psa tako kot se šika, vas sprašujem kaj naj naredim???
Kje vi vsi tuki kupujete te stvari in kaj bi morala za švicarja kupit?
Pa z imeni napišite, če lahko!!!
Sori ker sem to že vprašala...takrat ste rekli naprimer samo sprej (pa brez imena)...
OK...
Upam, da nisem zatežila Tongue

Mejte se Wink Wink Wink

Nastja
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #239 : sreda, 09.03.2005 : 16:40:47 »

Oi,
 Grin Grin
ne komplicirat  Grin
Jaz imam za Brino le razstavno vrvico, pa še to sploh ni potrebno, lahko imaš navadno.
Ok, na razstavo vzamem sabo še kakšen glavnik, ki ga tako ali tako nikoli ne rabim. Zdi se mi, da švicarji niso problematični glede urejanja za razstavo. Malo ga počešeš pa je  Wink
Kakšni spreji???  Shocked Hehe, no kaj počnejo drugi, ne vem, mi nič ne kompliciramo, mi le psa pripeljemo, pa je  Cheesy Wink

LP
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.