mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 13:49:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 187 188 189 190 191 [192] 193 194 195 196 197 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393040 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214

« Odgovor #2865 : sreda, 16.04.2008 : 14:07:34 »

V Celje pridem delat v sobot...(btw ce imas kaj placa v avtu se z Bambi priporocava!!), v nedeljo sem na specialki v Italiji.

Gor gremo z avtom in šotorom. Smiley So mi starsi lani kupili nov sotor s povecanim predprostorom, da bomo pse tam "vrgli". Ciljam tudi na nakup kaksnih mehkih boksov, pol pa sploh ne bo problema. Bi sli tudi s kamperjem, ce bi sel kdo z nami....tako pa pride predrago, pa se bolj hiter in mobilen si z avtom. Smo pa do sedaj sotorili 10 dni najdlje s psi in bo to izziv. Se dobro, da gremo prej v Svico in bomo lahko "stestirali" Leio. Da vidimo kako se bo obnasala v sotoru in kampu. Wink
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #2866 : petek, 18.04.2008 : 11:32:56 »

Balu: ja z veseljem sva za en sprehod (sploh če pride samo Leia, predvidevam, da bo Dart takoj za to Wink) Se slišiva in se zmeniva za en potep po Tivoliju al pa Rožniku!

Drugače je pa Leia čudovita psička, pa prijazna tudi. Klark je pa takoalitko posebna klasa (kako lepo zna pozirat)  Shocked

Lep pozdravček vsem pa čim manj dežja!

Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #2867 : sobota, 19.04.2008 : 23:16:52 »

Danes smo se udeležili razstave v Celju. Rezultati so bili več kot odlični Cheesy!

Valur Karantanski zelo perspektivno 1, BIS puppy! Bravo Valur Karantanski!!!
Pokazal je odlično gibanje in 1A karakter! BRAVO!!! Shocked Shocked Shocked

Ebay Bart CAC
Asso CAC
Aldo CAC, CACIB (Mislim, da si ga ni zaslužil. Ni v razstavni kondiciji-pobrita dlaka zaradi operacije hrbtenice+očitno šepanje)

Romanticarca  PRM, BOB Wink. Čestitam!
Tana odl. 2

Baronessa CAC

Nuba (Nera) CAC in CACIB. S tem je zaključila slovenski in mednarodni šampionat! To Nuba... Smiley

Samsara from Balihara ranch CAC

Ker nas jutri ne bo na razstavo upam, da se bo dalo komu napisat rezultate Cheesy!

Lp Neca
Logiran
aska2005
živim tukaj
Sporočil: 3.672

« Odgovor #2868 : sobota, 19.04.2008 : 23:49:45 »

apollo čestitke Smiley...A na tej slikci pes na skrajno desni strani (se slabo vidi sram) je bil pudeljček Cheesy?
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2869 : ponedeljek, 21.04.2008 : 09:14:07 »

No, mi smo na specilaki v Italiji (za 20letnico italijanskega kluba svicarskih plansarjev)bili tudi zelo uspesni. Razstavljali smo oba.

Klark:odl.1, BOB in
Leia : ZP 1  v konkurenci 4 psick!!!

Imeli smo se super in spoznali ogromno mladih svicarckov in njihovih lastnikov. Taborniki so nam kuhali hrano, sonce je grelo in rekico smo imeli za se ohladit. Pa se kup pokalckov za popotnico. Priporocam za drugo leto, ce bi se se kdo iz SLO odlocil it. Wink

Cestitke tudi Klarkovemu sincku. Bravo!!  Kiss Cool
In Leiini  polsestrici Romanticarci! Kiss

Pozdravcek od rdecekozne Zive- posledica vcerajsnjega sonca  Sad Grin
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
Sporočil: 3.197

« Odgovor #2870 : ponedeljek, 21.04.2008 : 09:30:35 »

Mi smo se navdušili nad to pasmo. mami pravi, da bo zagotovovo imela to pasmo potem ko našega ljubega Nika ne bo več. Upajmo, da bo še dolgo z nami. Pravi, da bo potem v pokoju in bo zanj veliko časa. Pravi, da mu bo privezala voziček in šla z njim v trgovino (aha me prav zanima kolikokrat bo imel privezan voziček glede na to kako te ljudje gledajo čukasto, ona pa se mi zdi da na to veliko da, da se ji ljudje ne posmehujejo. Sicer pa kakor hoče-ta pes baje to rad počne kakor sem brala). Oče je navdušen nad tem kar je prebral. Mogočen pes in dober čuvaj, sicer pa zvest, ima rad otroke in tudi živali. Učljiv in za priboljšek rad kaj naredi (se mi zdi da vsak
Logiran
zalarjeva
živim tukaj

« Odgovor #2871 : ponedeljek, 21.04.2008 : 09:34:08 »

Eh sem se zmotila in pritisnila sporočilo. V glavnem nad to pasmo smo se navduševali še pred našim sedanjim psom, vendar smo izvedeli, da naj ne bi bil za začetnike in smo si ppotem premislili. Jah, potem smo pa skočili po mešanca in nismo vedeli če je za zihr mešanec med ovčarjem in huskijem. No pa saj je vseen, zdaj je že 10 let z nami. V Delu in dom sem prebrala, da ima samec tudi do 65kg, v knjigi Velika knjiga o psih pa piše, da ima okrog 40kg. Koliko imajo vaši samci kil?Pa samice? Za spol še ne vemo, vendar je tako ali tako mnogo prekmalu, saj upam, da bo Nik z nami še zelooo dolgo.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj

« Odgovor #2872 : ponedeljek, 21.04.2008 : 09:35:43 »

Aja pa Balu čestitke! imaš šampijone!
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2873 : ponedeljek, 21.04.2008 : 09:45:44 »

Ojla zalarjeva!
Svicar nima 40 kil! Angry (smotane dezinformirane knjige!!) Nic bat. Samci imajo povprecno od 55-60 kil, samicke pomoje od 45-55. Seveda govorim o povprecju. Drugace pa mislim, da sta oba opisa pasme (kratki in dolgi) na mojpesu zelo realna. Lastnosti so pravilno opisane, pa tudi zdravstveni problemi. Na te morete pazit ce in ko boste iskali novega "clana druzine".
Drugace pa ce boste imeli kaksna vprasanja bomo tukaj na forumu z veseljem odgovorili- Apollo, AikaB in jaz sigurno!

Zakaj pa ne z vozickom v trgovino?  Huh Do konca maja bova s Klarkcem sigurno toliko fit, da bova sla na ljubljansko trznico z vozickom! Se nam bodo vsaj ljudje nasmejali.  Cheesy Grin Lahko pa gremo enkrat skupaj na kavico, ce bi tvoja mama rada precohala te pse ali jih boljse spoznala. Tudi z vozickom!
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #2874 : ponedeljek, 21.04.2008 : 10:06:52 »

ČESTITKE Grin

Vidim da so začeli švicarji paradirat po BIS-u.
Bravo Klarkec, Leia, Nuba, Romanticarca in pa mali Karantanski Kiss.

Vsekakor švicar nima 40 kg.
Aika jih ima okoli 47, Baloo pa cca. 60 kg. V svojih dobrih (beri debelih) časih jih je imel 65... Cheesy
Če pogledaš kakšnega Aldota jih ima sigurno 65, Farao mislim da jih ima tudi 65...

Lp iz zaenkrat še sončne Ljubljane
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
zalarjeva
živim tukaj

« Odgovor #2875 : ponedeljek, 21.04.2008 : 10:15:04 »

Ojla zalarjeva!
Svicar nima 40 kil! Angry (smotane dezinformirane knjige!!) Nic bat. Samci imajo povprecno od 55-60 kil, samicke pomoje od 45-55. Seveda govorim o povprecju. Drugace pa mislim, da sta oba opisa pasme (kratki in dolgi) na mojpesu zelo realna. Lastnosti so pravilno opisane, pa tudi zdravstveni problemi. Na te morete pazit ce in ko boste iskali novega "clana druzine".
Drugace pa ce boste imeli kaksna vprasanja bomo tukaj na forumu z veseljem odgovorili- Apollo, AikaB in jaz sigurno!

Zakaj pa ne z vozickom v trgovino?  Huh Do konca maja bova s Klarkcem sigurno toliko fit, da bova sla na ljubljansko trznico z vozickom! Se nam bodo vsaj ljudje nasmejali.  Cheesy Grin Lahko pa gremo enkrat skupaj na kavico, ce bi tvoja mama rada precohala te pse ali jih boljse spoznala. Tudi z vozickom!
Jaz komot z vozičkom v trgovino, ona pa težje, saj se bi ji ljudje smejali. Ali pa tudi, saj je zabavno. mami bi seveda prečohala te pse, jaz pa še raje. Pa še iz Ljubljane smo! Prekrasni psi. Aha, se mi je zdelo, da mora ta pes imeti več kil, glede na to kako mogočno postavo ima. Vsem nam je zelo všeč, sem si prebrala opis pasme na večih koncih in je več ali manj enaka. edino nekaj pa je. Nekje piše, da se oglasi samo če je potrebno, nekje pa da stalno laja. kaj od tega je res? Za Bernskega planšarja pravijo, da je zelo čuječ, ta pa da je miren.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2876 : ponedeljek, 21.04.2008 : 10:33:04 »

Hm, stalno laja. Na listek, ki prej ni bil tam, na veter ki cudno tuli....na kakrsnokoli spremembo v okolju, ki jo opazi. In opazi prakticno vse!  Wink
No, vsaj moja dva z veseljem lajata. Tudi ko kaj hoceta, ce jih ne bozas ko bi rada, ko uzivata v igri, ko si zelita "delati"....bi rekla, da so zelo "zgovorni" psi.  Grin

So pa praviloma (ce je vzreja pravilna) cujeci psi izredno stabilnega karakterja. So cuvaji, vendar niso agresivni. Itak pa ze velikost in globokost lajanja ucinkuje na ljudi, da ne bodo lazili cez ograjo. Pri meni se je to sicer enkrat celo zgodilo! Angry Je Klark gospo nalajal in se ob njej usedel. Gospa se ni premaknila do mojega prihoda. Bojda je neki iskala...na vrtu ZA hiso, preko dveh ograj? Huh Tc tc tc.

Pomebna lastnost je ta, da so dominantni. Najboljse zivijo v druzini, kjer so jim ze od zacetka postavljena pravila. Takrat tudi zablestijo in so zelo dobro ucljivi. Radi delajo, s pravilno (pozitivno) motivacijo. Midva s Klarkom delava agi in RO....Apollo z Nubo pa kar zmaguje v RO. Aika B je z Baloojem do IPOta prisla- kar je tudi nas nadaljni cilj z Leio.
Pomembna je tudi dobra socializacija v prvih mesecih,ker znajo biti dominantni tudi v odnosu do drugih psov (samec-samec).

Zame so prekrasna pasma z vsemi svojimi znacilnostmi- ki pa mogoce drugim ne bi ustrezale.

Lp
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #2877 : ponedeljek, 21.04.2008 : 11:08:56 »

lajajo, lajajo in še enkrat lajajo Cheesy.

Vsaj moji Wink
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
zalarjeva
živim tukaj

« Odgovor #2878 : ponedeljek, 21.04.2008 : 11:13:01 »

V Delu in dom sem tudi prebrala, da so lahko živjo zunaj. Naš zdajšnji živi zunaj v ograjenem vrtu. Kako je s tem? Ima dovolj dlake za to, da je zunaj. Brala sem 4cm. Naš je precej kosmat in ima tudi podlanko in je brez problema zunaj, celo rine ven po 15 minutah, ker mu je prevroče.
Tudi naš precej laja, ampak preslišiš Grin Predvsem cvili. Smiley
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #2879 : ponedeljek, 21.04.2008 : 11:25:11 »

Ja, ja, ni panike, da ne bi morali ziveti zunaj. Klub kratki dlaki, ker nimajo tako kratke dlake kot recimo bokserji ali nemske doge. In se poddlanko imajo. So pa seveda srecni, ce so s svojim clovekom. Nas Bero je prvo leto prezivel zunaj, potem pa stalno notri (ima skoraj 10 let).
Je pa tudi on laaaajac  Roll Eyes Angry

Nuba je pa lepo pridna in tiiiihaaaa  Cheesy Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 187 188 189 190 191 [192] 193 194 195 196 197 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.