mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 23:35:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 145 146 147 148 149 [150] 151 152 153 154 155 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 395027 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790

« Odgovor #2235 : ponedeljek, 13.11.2006 : 11:45:08 »

Ponavadi dobijo rcac psi, ki so dobili tudi cac. Vsaj tako navado sem dosedaj jaz videla na razstavah. Ker ce dobi rcac tudi rcacib (in postane vice svetovni prvak), potem je boljsi kot pes, ki je dobil cac v svojem (katerem koli razredu). Ce razumes, kaj zelim povedat sram
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #2236 : ponedeljek, 13.11.2006 : 12:13:49 »

ne razumem čisto točno kaj hočes povedat. Zato sem pa tudi vprašala.

Pravilo je da se za CACIB potegujejo vsi CAC-i, za rCACIB pa CAC-i ki niso dobili CACIB in r CAC iz razreda v katerem je bil pes ki je dobil CACIB. In če je sodniku rCAC bolj všeč kot ostali CAC-i pač dobi r CAC tudi r CACIB. V praksi sem to videla že velikokrat. Lahko bi šla pa CACIB in r CACIB oba v razred odprtih če bi bila psa iz odprtih sodniku bolj všeč.

Meni je čisto normalno in možno da je r CAC iz razreda šampionov sodniku bolj všeč kot CAC iz zrelih ali vmesnih (ni pa nujno).

lp
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
bina
živim tukaj

« Odgovor #2237 : ponedeljek, 13.11.2006 : 12:25:58 »

za rCACIB pa CAC-i ki niso dobili CACIB in r CAC iz razreda v katerem je bil pes ki je dobil CACIB.

tega pravila pa nisem poznala, zato se mi je vse skupaj zdelo nelogicno. Samo vem, da ne velja vedno (oz. pri meni se nikoli ni).
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #2238 : ponedeljek, 13.11.2006 : 13:45:03 »

Bina v teoriji za Klarka ne velja,ker bomo sele v Celju naskocili slov. sampionat.
 Roll Eyes
To za naziv r.Cacib pa sem vedela in mi je vsec. Ta sodnik je pac odkrito povedal, da daje prednost do konca razvitim samcem in tako je. Najdes pa tudi sodnike,ki ne razmisljajo tako.
lp
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #2239 : ponedeljek, 13.11.2006 : 13:47:02 »

Balu, brata od tvojega samca si videla? Ker sem videla v katalogu, da je bil prijavljen.

Skoda za ch Poljske Undecided dobra priloznost...
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2240 : torek, 14.11.2006 : 09:31:49 »

Ne, Karona (brata od Klarka) ni bilo, ker si je vodnica nogo zlomila. Mi je bilo zal...ker bi enkrat res rada videla kako zgleda najbolj perspektiven od mladicev iz K-legla. No,pa sej bo kmalu evropsko v ZG! Cheesy
 Drugace pa se morem pozanimat koliko Cac-ov je potrebno za poljski sampionat....ce bi bila recimo dva, bi se enkrat skocila gor. Recimo drugo leto na "international dog show for the middle and eastern european cup" (Poznan 10-11.11.2007). sram Ja,te razstave te cisto prevzamejo...
LP
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #2241 : sreda, 15.11.2006 : 09:42:50 »

Balu, pogoji za Ch Poljske:

In Poland you need three CWC/CAC for Polish Champion. You must get it on 2 national and 1 international dog show and distance before first and third must be 6 months. And all CWCs must be from another judge.

Smiley Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2242 : sreda, 15.11.2006 : 12:31:12 »

Hm,to je pa dobro....torej se dva naslova iz drzavnih...se ne cuje tako slabo,sploh ce bi bil to en vikend Smiley
Pa cestitke za Binino uvrstitev...si zadovoljna z odlocitvijo sodnika?
Kaj pa Bero pride v Celje?
Lp
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #2243 : sreda, 15.11.2006 : 14:51:36 »

Balu,

a fotk iz Poznana nimaš pa nič?Huh

lp
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2244 : sreda, 15.11.2006 : 15:51:19 »

Ne se...jih je pa itak zelo malo. V dvoranah je bila vecinoma cudna svetloba in fotke niso prisle lepe. Kaksna bo, ampak veliko pa spet ne.
lp
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #2245 : četrtek, 16.11.2006 : 16:02:52 »

Balu, a te je prijela razstavljalska mrzlica Wink drzim pesti, da se je kmalu otreses Tongue Grin (joke)

Ocena Bine: hja, bolj bi bila zadovoljna z drugim mestom Undecided drugace je pa v moji pasmi tako, da so zmagovali vecinoma ameriski tipi (Bina je evropski), ki so pa zame kot pujski. In mi niso (prevec) vsec. Meni je se vedno vsec bolj suh(can) bernardinec sram Smiley

Celje: khm, khm, khm... ja, Bero pride v Celje. Saj ze vidim, kaksno sramoto si bom naredila sram sram sram Bina kot pravi profi v teku, stoji, kazanju zob... Bero pa... Huh Huh Huh ojej.... na sreco je v veteranih Grin

Imam eno vprasanje: ali je pogoj za razstavo samo modra knjizica (in cepljenje) ali je lahko se stara (rumena) knjizica? Ker Bero ima se staro in se mi zdi brez veze, da jo sedaj menjam...
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #2246 : petek, 17.11.2006 : 13:40:22 »

Balu, tole sem danes dobila od ene moje frendice iz Poljske:

I talked to my friends and they said that if you are from another country and if you have dog from another county and owner of this dog is from another county, this is possible to become Champion of Poland only with one CWC/CAC.
After dog show in Poznan, Poznan will send Milan (lastnik Otika) diplom of CH.PL. If not, he must write to Poznan and send copy of pedigree and copy of this note with CAC.

Sedaj pa nic vec ne vem. Otok je ravnotako dobil CAC v vmesnih, in tudi on je se brez ch naslova. Bom pa se malo povprasala glede tega!
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2247 : petek, 17.11.2006 : 15:31:09 »

Na dan razstave smo sli vpisat CAC v delovno knjizico in smo vprasali kako je s tem sampionatom. In so nam rekli,da naj posljemo kopijo opisnega lista in rodovnika na njihov kinoloski klub (Poznan torej), da bodo oni poslali na zvezo in bomo pol dobili potrjeno nazaj. Tako da mozno da se dobi sampionat ob vsakem CACu Huh Meni se je zdelo, da sem to zasledila tudi na strani od razstave- da je sampion vsak CAC, samo pol je pa v katalogu drugace pisalo..... Roll Eyes tako da meni niti meni ni vec jasno. Lahko pa vseeno posljem papirje in upam Grin
lp
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #2248 : petek, 17.11.2006 : 22:52:08 »

A mi lahko nekdo razloži kakšne delovne knjižice so to? Al to je knjižica, ki se jo dobi, da lahko vpisuješ naslove iz razstav, se pravi neka razstavna knjižica? Balu pa slikice čim prej Grin Cheesy Grin Smo firbčni Wink
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2249 : sobota, 18.11.2006 : 03:34:45 »

Slik ne bo! So slabkane.....
Delovno knjizico pa dobis recimo ob opravljenem izpitu iz poslusnosti. Notri pa lahko vpises vse izpite, izide tekmovanj in razstav. So posebni prostorcki za vse te stvari.
lp
Logiran
Strani: 1 ... 145 146 147 148 149 [150] 151 152 153 154 155 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.