mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 12:34:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 136 137 138 139 140 [141] 142 143 144 145 146 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393600 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214

« Odgovor #2100 : ponedeljek, 21.08.2006 : 11:46:03 »

Hm,ta je pa zanimiva. Meni se zdi,da se ga Arka iz nekega razloga boji ali je negotova ob njem. Kolikor poznam svicarje ne bi silila v njo...kaj pa ce jo enostavno pustite pri miru ali bolje receno naj jo tvoj oce pusti pri miru. Na njegovem mestu bi jo cisto ignorirala. Sem prepricana da bi pol sama prisla k njemu...takrat kaksen koscek sira ali drug posladek,pa sploh nic gledanja vanjo. Po mojih izkusnjah v psa,ki je negotov ni dobro silit...pa ne ker bi ugriznil ampak ,ker s tem nic ne dosezemo.
Pa si sigurna da ko tebe ni tvoj oce ne sili vanjo? Pa naj jo ne skusa bozat po glavi ali ji ukazovat...raje polne zepe sircka in zogico v roke. Psica mora spoznat, da je druzba z njim super,ne pa nova avtoriteta! Pa tudi ti ne jo panicno cohat ,ko se tvoj oce priblizuje-bo samo povezala da je tvoj oce res nekaj slabega. Ko je on okoli se obnasaj kot da ni nic,on pa naj jo ignorira...dokler psica ne naredi prvega koraka proti njemu.
Ne vem,to je zgolj moje laicno mnenje in lahko poponoma zgreseno-pac tako bi jaz naredila. Sicer pa je Klark, ko je spoznal moje imel reakcijo da te kap. Star je bil 4 mesece in smo prisli na obisk. Oba sta seveda takoj zacela tulit in silit v njega- Klark se je vsedel in ju nalajal. Pol sta mu pa dala mir in ko je videl da je vse v redu je sel prostovoljno k njima. Pri mojemu ocetu je rabil par obiskov, da se je pri njemu mirno cohal...more bit nekaj v zvezi z neko avtoriteto v zraku Huh Zdaj so pa itak njegova druzina in ljubezen.
Lp pa obilico potrpljenja
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #2101 : torek, 22.08.2006 : 12:25:35 »

Hvala Balu, za razmišljanje...
Saj se trudimo v tem stilu... Veš, naša dva tudi nista bila ravno vajena psov ali da bi bila velika ljubitelja... In malo nerodno silita v psico. Saj govorim, naj jo pustita na miru, da se bo že navadla, samo se očetu zdi, da zelo dolgo traja:) Undecided. Kadar mene ni, ne sili vanjo, ker mu tako pobegne ali se ga na daleč izogiba. Samo za kaj dat ji je dober... Jaz mislim, da je mogoče tako nezaupanje zaradi tega, ker je nekaj občutljiva na ropot, moj oče pa vedno kaj dela in seveda ropoče... in zato ni zaupanja vreden.... Recimo, da bo čez tri mesece bolje. Je pa že tudi tako na tiho renčala, ko je silil v njo in je sedela pri meni.

Tista ideja z žogico je pa dobra. Danes mu porinem v roke tistega slinastega krokodila....  Grin Grin
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2102 : ponedeljek, 28.08.2006 : 12:57:03 »

Nadaljevanje zgodbe o Klarkovi blazinici:
potem ko se taca ni nic zboljsala v petih dneh smo v petek obiskali veterinarja...in spet danes. Imeli smo celo dva doktorja, ki sta modrovala nad pravim zakljuckom....po vsej verjetnosti je Klarkec stopil na/ ali ga je picilo nekaj ,kar ima v sebi nekaj strupa. Malo mu je namrec nekrotiziralo tkivo pod samo kozo na blazinici. Rezultat je tak,da je iz majhne luknjice na kozi blazinice zdaj dva centimetra dolgi rez ,v istem premeru pa je koza na blazinici odstopila! V bistvu kozo lahko prav dvignete in pogledate notri v samo blazinico! Kar cudno,ampak Klarka vec nic ne moti. Ce je prej jokal ob pritisku na blazinico, bi zdaj najraje laufal okoli....Malo smo mu se obrezali odmrlo kozo,ga vrgli par dni na antibiotike in pac previjamo in previjamo in previijamoo...
Je pa prav zanimivo kako se je vse to zakuhalo pod kozo in ni bilo celih pet dni nic opazit...res nisem videla se kaj takega.
Kako pa ste se meli v Trbovljah? Noben nic ne napise,kaj je to?
Pa Cookie ste ze govorili s Stariho?
LP
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #2103 : ponedeljek, 28.08.2006 : 21:23:13 »

Ojla! V Trbovljah je bilo super Cheesy... Sem bila res presenečena nad organizacijo-bilo je ogromno prostora (lahko smo pse celo malo spustili, da so se med seboj igrali), lepo pokošena travica, lepo vreme, veliko švicarjev (22)!, Roll Eyes dosti parkirišč, sence... Ne bi imela nič proti, če bi bila tudi naslednje leto razstava spet na tem prostoru. Grin
Rezultate bo objavila swissy (vsaj tako so rekli), tako da pomoje nima smisla, da ti že sedaj nekaj napišem, ker prav za vse res ne vem in nočem komu narediti krivice. Huh
Tole z blazinico pa ni tako nedolžno kot je izgledalo... Upam, da Klarkca čim prej zrihtate, da bo spet veselo skakal okoli! Wink
Lp Tongue
Logiran
rožica
rad pišem
Sporočil: 420

« Odgovor #2104 : torek, 29.08.2006 : 08:33:00 »

Apollo, pa zakaj nič ne pohvališ svoje Nube Cheesy Jo bom pa jaz (upam, da ne zameriš): Nuba je osvojila PRM v konkurenci treh psičk  Cheesy Wink Čestitamo! Bila je pa super pridna, najbolj od vseh treh! Vem še za mlade samce: bila sta 2 v razredu, PRM je dobil Tim.  Wink
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #2105 : torek, 29.08.2006 : 09:46:10 »

22 švicarjev v Trbovljah??? Kako ste se odrezali??? Nam za Trbovlje vedno nekaj manjka, tokrat dlaka....
Še ena izkušnja od nedavno: Arki se je naredila neka bula pod repom, čisto pri riti. Izgledalo je kot tur, nekaj se je gnojilo, pa se je lizala, ni pustila od bliže pogledat. Ker ni šlo nazaj, sem jo peljala veterinarju. Ta je na dva metra ugotovil, da je tumor. In antibiotik, da se zmanjša, pa kadar bi ji dali čistit zobe, se lahko odstrani... Pa malo mlada je še za tumor, sva modro ugotovila... Po antibiotiku ji je dlaka letela kar v šopih, tista bula se je zmanjšala, posušila se ni. Jaz sem vsake toliko kontrolirala in enkrat se mi zdi, da nekaj štrli iz nje. Kot ena slamica. Čez dva dni še malo več. Vzela sem pinceto in potegnila ven dva centimetra dolgo reso od trave.... Po štirih dneh od "operacije" ni več sledu o buli. Tako da ob kakih čudnih poškodbah pomislite tudi na tako stvar. Revca se mi je prav smilila. Sigurno jo je kar naprej pikalo, samo psi imajo res visok prag bolečine, če niso čisto na koncu...

Pa lp iz Primorske. Se vidimo v Mariboru. Še s kom?
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #2106 : torek, 29.08.2006 : 17:44:05 »

Hvala rožica Cheesy Tudi Atos je bil super-zopet PRM in tako je izpolnil pogoj za mladinski šampionat! Čestitke še enkrat! Cheesy
Ja tudi midve verjetno prideva v Maribor! Se moram še danes odločit in potem prijavit...
Cookie vem, da sta Tim in Nuba dobila PRM, Pa Eros zelo perspektivno 1, Juna CAC, Brina rezervni CAC, Yoster CAC, BOB, za Lorda ne vem-mogoče rezervni CAC samo nisem sigurna, Baloo CAC... Upam da bodo kmalu napisali rezultate... Se opravičujem, če sem koga pozabila!
Škoda ker vas ni bilo, saj odkar midve hodiva na razstave še ni bilo prijavljenih toliko švicarjev... Je res bolj zanimivo, ker je dosti konkurence!!!
Pa pa
Logiran
swissy
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #2107 : sreda, 30.08.2006 : 12:40:21 »

Evo rezultate:
Mladiči:
RIK OD SVISART, ZP2
EROS, ZP1
Mladi:
ARON DES JOYEUSES GAMBADES, PD
TIM, ODL1, PRM
Vmesni:
ODIN OD SVISART
ODESO OD SVISART
ASSO VOM RHEINBOGEN, ODL1, CAC
Zreli:
CEZAR OD RADOVNE, PD
CH. LUCKCY V. FERRENBERG, ODL3
CYRANO FROM BALIHARA RANCH, ODL2, R.CAC
YOSTER V. RALLIGHOLZ, ODL1, CAC,BOB
Prvaki:
CH. BALOO BOW, ODL1, CAC

Mladiči:
LUSSY OD SVISART, ZP1
Najmlajši:
SARA OD SVISART, ZP1
Mladi:
NIA ZGORNJESAVSKA, PD
NERA, ODL1, PRM
NOLA ZGORNJESAVSKA, PD
Zreli:
KESSIE, PD
Prvaki:
CH. BRINA OD RADOVNE, ODL2, R.CAC
CH. DALI, PD
CH. JUNA, ODL1, CAC
Veterani:
LARA OD ART, ODL1

Upam, da se nisem kaj zmotila, manjkata mi samo oceni od samcev v razredu vmesnih, bo že kdo pripisal.
Logiran
swissy
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #2108 : sreda, 30.08.2006 : 17:41:52 »

Evo še ostala dva rezultata:
ODIN OD SVISART, ODL2, R.CAC
ODESO OD SVISART, ODL3
in še en popravek:
CH. LUCKY V. FERRENBERG, PD3
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #2109 : sreda, 30.08.2006 : 21:29:42 »

Apollo vse čestitke Nubi in seveda iskrene čestitke tudi ostalim.

Čez samo razstavo sem se tudi sama sprehodila, vendar že bolj proti koncu. Res je bilo videti ogromno švicarjev, po mojem mnenju je bila to ena najbolj zastopanih pasem, vendar sem med vsemi prepoznala samo Yostra, ker mu je Nom izredno podoben in pa Lorda, ki je pridno sedel poleg svoje lastnice in komaj čakal, da dobi košček sendviča.  Smiley  Drugih pa tako ali tako ne poznam, ker z Nomom nisva udeleženca razstav.

Sem pa opazovala švicarje in se čudila, kako močne postave so nekateri in kako so si lahko švicarji med seboj različni. Oblika glave, gobca...sploh ne morem verjet, da je lahko tu taka razlika.

Drugače pa je bila razstava res na dobrem mestu. Ali je bila prestavljena zaradi gorske hitrostne dirke ali je bil kakšen drug razlog?
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #2110 : sreda, 30.08.2006 : 21:46:02 »

Hvala Majc! Škoda da me nisi pocukala za rokav sram Pa lahko bi še Noma pripeljala s sabo da bi ga videli Roll Eyes
Aja razstava pa je bila menda prestavljena zaradi popravila ceste, ki bi močno otežil dostop na prvotno lokacijo-tako sem nekje prebrala pa upam, da drži... Huh
Lep pozdravček
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #2111 : četrtek, 31.08.2006 : 07:30:42 »

Če bi kaj prej vedela, da bom šla pogledat na razstavo, bi ti povedala, da bi se videli. Ubistvu sem bila v Trbovljah iz drugega razloga, a ko sem videla, da poteka razstava, sem morala malo pogledat, kako to zgleda.

Ker nisem imela Noma s seboj, prilagam slikico. Smiley

http://www.moj-album.com/uredi/majc/4717645/?os=4717647

Mogoče še kdaj pridem pogledat na kakšno razstavo in ga pripeljem s sabo.

LP,
Maja
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #2112 : četrtek, 31.08.2006 : 07:32:01 »

Slikice noče prikazat. Se vidi da že dolgo nisem bila na forumu pa sem že mal pozabila. Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2113 : četrtek, 31.08.2006 : 10:58:35 »

Jaz slikice vidim cisto dobro!
Lp
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #2114 : četrtek, 31.08.2006 : 18:21:37 »

Uuu tale tvoj Nom je pa ena ogromna mrcina Cheesy Pa glavo ima podobno kot Nuba, samo da ima širšo liso Grin
No upam, da ga bomo res imeli kdaj priložnost videti! Kako pa je kaj z njegovim zdravjem? Je še vedno vse v redu... Ste že poskusili kaj ukiniti zdravila?
Balu kako pa je s Klarkom? sram Je že v redu?
Logiran
Strani: 1 ... 136 137 138 139 140 [141] 142 143 144 145 146 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.