mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 12:57:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 133 134 135 136 137 [138] 139 140 141 142 143 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393622 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Evč
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 91

« Odgovor #2055 : torek, 08.08.2006 : 14:04:48 »

Maj: hvalabogu da je vse vredu, kaj se je pa zgodilo, da je mogla na takšno operacijo!

Balu: Cestitke Klarku za 2 rojstni dan! Mi smo praznovali pa včeraj. No zdaj ko so naši pesjani odrasli in pametni, bodo pa mirni ane  Grin Balu imam vprašanje glede rallyobedienca-a. Kako to sploh izgleda in ali sledijo kakšni preizkusi znanja. Pri nas v Tacni ga zaenkrat še ni pa se moram malo začeti zanimati, da ne bo prepozno.

Pa še eno vprašanje za vse lastnike samcev. Ali imate švicarje na sprehodih spuščene in kako potem reagirajo do drugih samcev. Pri Dartu sem sicer opazila, da se končno malo ampak res zelo malo umirja, vseeno pa ga moram imeti skoz na očeh, da ni potem problemov.

Končno spet sončne pozdravčke vsem!
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #2056 : torek, 08.08.2006 : 14:17:58 »

pri nas se tudi pripravljamo na rojstno dnevno zabavo Cheesy in na vstop Berota med veterane Cool

Nas Bero je itak agresiven do ostalih samcem (predvsem nasa krivda v mladosti sram) in ker me ne uboga, je na sprehodu spuscen. V gozdu (ce ga peljeta starsa) pa ni. Seveda pa ves cas sprehoda upamo, da ne srecamo nobenega Cheesy

Nasemu Berotu gre pa sedaj na otrocje Roll Eyes Vesna (Nely) je dala moji Bini eno piskajoco igracko, sedaj jo pa Bero nosi okrog in se igra z njo Roll Eyes baraba otrocja Grin Drugace je pa itak postal fuuuuul len (tudi nasa krivda in posledica sepanja). Edino ko mu reces "Kdo je pršu?" skoci 2 metra v zrak in laja, laja ter laja Cheesy pa tako zelooooo rad se vozi z avtom. Ah ja...

Aja, pa sedaj vedno bolj leze po nasi hierarhicni lestvici: on je dobil comfort. Potem mu ga je cez 1 leto Bina zacela jemat. Letos pa se macek sram Tongue Grin bogi bero Tongue
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #2057 : torek, 08.08.2006 : 14:27:09 »

Hm, Evč ... kaj se je zgodilo? NIč in vse  Undecided Undecided
Minilo je dobrih 10 dni od njene zadnje gonitve ... nič posebnega, razen, da je bila krvavitev kar dolgotrajna. Ampak kri je bila normalne barve, zato se tudi vet ni zdelo nič posebnega. Naenkrat jo je minil njen apetit...pa dobro ... pasja vročina ... nič čudnega torej. Začela je čudno šepat, tako s celim zadnjim koncem,...vso sem pretipala, vsako dlako posebej,..nič občutljiva na dotik. Šla na preiskave v bolnico, ko mi v ponedeljek mama omeni, da preden je odšla od doma, je bilo veliko izcedka...bledo rdečega po hodniku. Takrat sem se spomnila Janinih besed: Pazi, če boš opazila, gnoj, pomešan s krvjo .......... Kot bi me z macolo po glavi. Prosila dr. naj me nujno spusti domov, ker MORAM domov. Podpisala neke papirje in čez dobro uro, me je že Jana tolažila po telefonu. HVALA JANA!
V torek zjutraj Gala ni bila zaspanka, zbujena že ob 6, silila v avto (kot da se ji mudi), pri vetu komaj čakala, da je odprl vrata ordinacije. Tam je že obležala in milo gledala in prosila ... pomagaj!
Dobila narkozo in pustila sem jo.
Ko sem prišla po njo, mi je veterinar povedal, da ko sta jo s pomočnico dvignila na mizo, se je iz nje že vsulo .... polno gnoja. In njena maternica je bila polna ... Bil je torek. Konca tedna ne bi dočakala. (besede vet.)
Še danes, ko že veselo skaklja okoli, se sprašujem, kaj sem spregledala? Oz. zakaj sem tako dolgo čakala? Sem ji res hotela prihraniti stres pred "nepotrebnimi" preiskavami....

LP
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #2058 : torek, 08.08.2006 : 14:30:39 »

joj, Maj, pa to je grozno Cry Cry A je sedaj sterilizirana?
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #2059 : torek, 08.08.2006 : 14:38:24 »

Ja, Bina, istočasno je bila tudi sterilizirana. Če je bila že na mizi, samo rana je nekaj cm večja  Undecided

Saj za  sterilizacijo sem se dolgo odločala (tudi sama veš). Pa če ne bi bilo drugega problema, kot to, da jo moram imeti nekaj dni malo bolj pod kontrolo, je najbrž ne bi peljala. Najugodnejši trenutek sem zamudila, ker sem takrat še razmišljala o razstavah.

LP
Logiran
Zoia
odvisnež
Sporočil: 717

« Odgovor #2060 : torek, 08.08.2006 : 14:41:42 »

Nas Bero je itak agresiven do ostalih samcem (predvsem nasa krivda v mladosti sram) in ker me ne uboga, je na sprehodu spuscen.

a ni po logiki, da ce pes ne uboga, se ga ima na povodcu?
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #2061 : torek, 08.08.2006 : 14:43:30 »

ja, ja, moja napaka sram Narobe sem napisala!! Jaz ga imam vedno na povodcu, ker me ne uboga! Hvala Zoia.
Logiran
Zoia
odvisnež
Sporočil: 717

« Odgovor #2062 : torek, 08.08.2006 : 14:50:06 »

Tako resno si napisala, da mi sploh ni bilo jasno kako funkcionirate Wink
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #2063 : torek, 08.08.2006 : 16:39:18 »

Joj,sem pozabila da ima danes Klarkec dve leti!!!! Shocked Kako mi je to ratalo ne vem....HVALA Evc da si me spomnila! No,sej njemu bo itak vseeno ce dobi jutri kaksno poslastico....mater ena torta pa mora ja past!! Shocked Grin
Jaz imam Klarka na sprehodih naceloma spuscenega...naceloma pa ne zaradi samcev ampak zaradi ljudi. Imam ze polhen kufer psovk,grdih pogledov in drugih stvari-seveda se medtem vseslovenski prinasalci mirno prosto sprehajajo okoli naprimer!!! Angry Tudi s samci nimam problemov. Kdaj srecamo kaksnega enako velikega samca,malo zabrenci eden malo drugi in gresta narazen s se vedno pokoncnimi repi.
Mislim da se da lepo predvidet kako bosta psa priblizno reagirala,poleg tega ce dobro poznas svojega psa ves kako bo ON reagiral. Na Klarka lahko majhni in od njega manjsi psi lajajo in rencijo kolikor hocejo, pa ne bo on nic rekel. Ce so enako veliki ali vecji bo dvignil rep in se on rencal. Vec kot toliko Klark ne bo naredil,razen ce bo drugi samec npr. skocil na njegove zadnje tace ali dal gobec na njegova ramena-pol pride verjetno do "bliznjega" srecanja cemur jaz pravim "veliko prahu za nic". Dejansko psa na ves glas rencita in skaceta eden po drugem,to je pa tudi vse. Seveda vse to pod predpostavko ,da je na drugi strani normalno socializiran pes. In ker je pod naso streho nedopustno izzivat ali na izziv odgovarjat,jih takrat Klark se kako slisi in kdaj dobi po riti...tako se je pocasi naucil da je boljse pustit pesjana pri miru,ker ce ne odpadejo vsi bonusi-kamor spada tudi veselo tekanje brez povodca!!
No,moram priznat da tudi njemu kdaj pade na pamet da bi si kasnega psa podredil (do zdaj se mi je to zgodilo 4krat). Dvakrat sem prej opazila znake in to preprecila,dvakrat pa prijela za ovratnico in psa potegnila dol iz zadnjih tac drugega psa. Ne bom zanikala da jih je pol fasal!
Meni se "zdravo" kazanje dominance ne zdi tako huda stvar,dokler jo ima vodnik pod kontrolo in psa vsakic poduci da to ni primerno vedenje. Hocem rect,da se psu da normalno dopovedat, da tega ne sme delat. Ne vem pa kako se do psa reagira ,ce je to posledica nekega agresivnega vedenja. To sva s Klarkcem dozivela na lastni kozi ze dvakrat. Pes je od dalec pritekel direkt v Klarka in skocil na njegov vrat. Niso ga zanimali nobeni Klarkovi pomirjujoci znaki,videl je samo njegov vrat. Posledice so vedno bile zgolj praske...vsaj Klark ne kaze  znakov ,da bi se mu kaksni psi zamerili...so se bolj meni in imam vedno oci na peclju ko vidim psa te pasme.
Uf,mogoce malo prevec bluzim...
Oba s Kalrkom zeliva Gali se veliko stevilo zdravih dni!! Hvala bogu, da se je izteklo tako kot se je in niste bili prepozni. Pa naj naju povabi na sprehod ,ko bo spet cila in zdrava,bova z veseljem prisla. Wink
Lp
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #2064 : torek, 08.08.2006 : 16:53:31 »

Oooo! Vse najboljse, Klark! Kiss Cheesy
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #2065 : torek, 08.08.2006 : 18:09:11 »

Vse naj naj Klarkec! Bodi priden,pa upam,da se vidimo jeseni v šoli!  Cheesy

En kup slinastih  Kiss od Rine!

lp,
Nina
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #2066 : torek, 08.08.2006 : 19:26:16 »

Jaz imam našega samo še na fleksij, po zadnji iskušnji, ko smo plačali operacijo in zdravljenje zaradi ugriza staforda, ker ga je šel naš pogledat- un pa ni nič gledal, samo ugriznil.
Jure imna več odpetega in ga gleda. Jaz pa sem že prav histerična, ker se vedno najde še kakšen pametnjakovič, ki mi mori zakaj pes nima nagobčnika in da ogrožam ljudi.
Drugače podobno reagira kot pravi Balu. Ugriznil ni še nikoli, mogoče pokaže mišice in gre.
Smo ga pa imeli v nedeljo v Bohinju in se je igral z enim lokalnim mešančkom na travniku. Spuščen. Nato ga jaz primem čez kakšno uro in pride mimo človeček s prinašalom. Naš zarenči /seveda je zeeelooo poguemn če ga držimo/ in možakar prav na glas komentira, kakšen pes, pa še spuščenega je imela. Da bi popizdil.
Imamo pa v Ratečah trenutno en napad prinašala a mlado žensko z otrokom, je bilo kar grdo. Tako da
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #2067 : torek, 08.08.2006 : 19:26:56 »

Oprostite- prehitro potrdila.
Tako da nikoli ne veš.
Čestitke vsem slavljencem.
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #2068 : torek, 08.08.2006 : 20:17:43 »

Tudi nasa slinasta in lajajoca banda zeli Klarku vse naj naj Cheesy Smiley Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #2069 : torek, 08.08.2006 : 20:25:03 »

Rincy seveda pridemo,smo se ze junija prijavili in naju je Ana milostljvo vzela v dvojko.
Evc,ce hoces ti na mail posljem pravilnik in vaje iz Rallyja pa si pogledas ce je to za vaju: jaz bi ga opisala kot zabavno poslusnost. Vaje lahko namrec nakazujes z glasom in kretnjami,ter spodbujas psa po poligonu po mili volji. Vmes je pol se malo elementov agija(tunel,preskakovanje,gugalnica) za zabavo. Edino kar je resnicno obvezno je pasja pozornost-pes te more gledat da ve kaj more delat.
Preiskus znanja je eden in to po koncanem RO 1. Pol pa sodelujes na tekmovanjih in napredujes naprej do RO 4. Podobno sistemu agilitija mislim.
No,to je na kratko.
Klark se zahvaljuje za cestitke, oba pa cestitava celemu D-leglu radovne in nasemu K-leglu:da bomo zdravi,veseli in delovno uspesni. Vsem psom pa zelim,da bi jih vodniki bolj ubogali! Cheesy Grin
Kaj pa sta kaj Dali in Dart dobila za rojstni dan Wink
Lepo se imejte se naprej.

P.S. (kdo bo pa vso to vaso slino pobrisal Angry,spet jaz ne Grin Grin )
Logiran
Strani: 1 ... 133 134 135 136 137 [138] 139 140 141 142 143 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.