mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 06:35:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 132 133 134 135 136 [137] 138 139 140 141 142 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 395181 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
bobaje
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 146

« Odgovor #2040 : sobota, 22.07.2006 : 10:25:28 »

Na morju pa leži v stanovanju in čaka da mine. Zjutraj hodiva na sprehod ob 6 uri, takrat še nekako gre.
Je pa letos ostal doma, ker je mati prevzela skrb nad njim in se mi zdi, da je bilprav zadovoljen, da g anismo še na morje vlekli. Ker še tu pri nas postaja neznosno vroče.
Se mi zdi, da je ta naš pes iz dneva v dan bolj len. Očitno se res po tretjem letu umirijo. Kaj pravite tiste, ki imate starejše švicarje?
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #2041 : sobota, 22.07.2006 : 10:30:51 »

Jaz upam da to ni res....lenega Klarka si prav ne predstavljam in si ga tudi prevec ne zelim. Ben imam se eno leto fore Wink
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #2042 : nedelja, 23.07.2006 : 19:19:01 »

Živjo!

Tud Dartku poletje ne odgovarja kaj preveč - veliko bolj mu paše sibirski mraz, čeprav se mu vseeno ne pozna kaj dosti na sprehodih. Še posebej če je v bližini kakšna voda. Potem je treba prav paziti, da koga ne zruši, ker šiba sem in tja, kot da mu bo kdo vodo ukradu. Je pa res, da je doma miren, o čemer lahko v hladnih dneh le sanjam.

Kljub vročini pa mislim, da se malo umirja. Se pa strinjam s tabo Živa, da si lenega Dart nekako ne morem predstavljati, sploh sedaj ko nas je naučil, da se je treba sprehajat vsaj par ur na dan in se igrat z njegovimi igračami (ki jih prinaša pod noge, če ga hočeš ignorirat)  Undecided Kaj čmo, dobro nas je naučil.

Eno vprašanje Balu: a mogoče veš, kje se dobi tisto dvojno ovratnico, ki sem jo videla na Klarku, 75 cm. Zaenkrat se nisem imela sreče.

Soparne pozdrave vsem.

Eva in Dart

Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2043 : ponedeljek, 24.07.2006 : 11:32:54 »

Evc ti posljem sms glede ovratnic.
Sem pred par tedni vidla Darta in uspesno zamenjala tvojo sestro zate...no,sej je blo le par sekundic zmote...se vidi da sem bolj Darta gledala. Wink Kako pa je sel izpitek? Nic ne poves ce te je Dart uspesno diplomiral v vodnika Grin
Lp
Logiran
Dina Diana
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #2044 : nedelja, 30.07.2006 : 14:21:00 »

Dina Diana od Radovne has given birth to us to seven boys. Here some of them.
Logiran
brek
novinec
*
Sporočil: 10

« Odgovor #2045 : sreda, 02.08.2006 : 22:23:11 »

Našega švicarja je ugriznil nemški ovčar,ni bilo hudo vendar oteklina na gobčku še kar traja?Bo kmalu izginila?Veterinar pravi da bo ko bo antibiotik prijel,ampak od tega je že 1 teden.
Pa me zanima še to če bo izginila mala brazgotina in bo spet zrasla dlakana smčku ?
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #2046 : četrtek, 03.08.2006 : 17:31:41 »

Živjo Balu!

Evo, tudi mi smo se vrnili z dopusta pa si ga bomo kmalu privoščiči še malo. No, včasih ima tudi Dart kakšne prebliske ala padalci. Sploh namreč ni pomembno kako strma je pot do vode, važno, da je tam pač voda, potem pa letimo, jaz se pa derem in mižim. Tako imam v hribih prakso, da je kar na povodcu, ko gremo po kakšnih previsnih pobočjih, da gospodu slučajno ne bi kaj na pamet padlo  Shocked

Aja, še nekaj. Dart lahko skače v vodo, lahko se postavi pod slap in se zaletava v morske valove, ko ga je pa treba sprati s sladko vodo imamo pa borbe. Res ne vem zakaj se tako boji curka iz cevi. Ni prav nič bolj mrzel kot kakšna Savinja pa tudi močan ne tako! A ima kdo kakšno idejo, kako naj ga navadim, namreč počasi mi preseda, da naju vsi pridejo gledat v camp, kako ga jaz lovim naokoli in sem seveda vsa premočena, medtem ko se gospod pes spretno izmika cevi, kot da ga bo pojedla  Angry

Ja izpit smo pa naredili in to s 94 pikami. Moram kar pohvalit mojega gospoda, čeprav včasih o teh pikah ni ne duha ne sluha  Roll Eyes In zdaj razmišljamo kaj bomo počeli jeseni, pa se še nisem odločila. A mogoče ve kdo svetovati, kaj je najbolje, da še malo nadaljuješ in utrjuješ poslušnost?

Brek: glede zatekline bo veterinar že znal povedati. Lahko ti pa iz lastnih izkušenj povem, da si je Dart kar dobro odrgnil smrček ko je bil star nekje eno leto in mu je dlako čisto lepo zrasla nazaj. Lahko pa traja kar nekaj časa, da ranica popolnoma izgine. Tako da brez strahu, vse bo vredu. Koliko pa je star vaš švicar?

Pozdravčke vsem in držimo tačke, da bo kmalu spet poletno vreme!
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2047 : četrtek, 03.08.2006 : 18:01:35 »

EVC:Pridni!!! Priden Dart!!
Ma kaj zdaj razmisljas o IPO-tu? To bi bil pa komaj drugi svicar,ki bi se podal v te vode...ce se ne motim Huh Midva bova nadaljevala z RallyO in ga tudi priporocam. Wink

BREK: ce se rana ne gnoji pomeni,da je antibiotik prijel! Glede zarascanja se bo dlaka vrnila,vendar mogoce ne v celoti. Moj Klark si je vztrajno "brusil" smrcek ob tepih enih par mesec-prav do krvi! Zdaj mu je dlaka sicer zrasla nazaj,vendar ni tako gosta.
Lp
Logiran
brek
novinec
*

« Odgovor #2048 : petek, 04.08.2006 : 17:44:12 »

Zares najlepša hvala za odgovore, nas je vsaj malo pomirilo saj imate verjetno kar nekaj izkušenj s takimi stvarmi.

LP

aja pa še nekaj Evč naš švicar ima 6 mesecev
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2049 : petek, 04.08.2006 : 18:32:34 »

Bos videl da se bo pozdravilo....upam samo da ta slaba izkusnja ne bo botrovala temu,da bo pes zdaj nezaupljiv in posledicno napadalen do drugih psov. Sporocite ce se je njegovo obnasanje do drugih pesjanov kaj spremenilo.
Samo da se pa pes spravi na mladica...tega prav ne razumem!! Mi smo pri isti starosti imeli dve podobni izkusnji in to prav z dvema nem.ovcarjema...so ble pa posledice samo praske.
Lp
Logiran
brek
novinec
*

« Odgovor #2050 : sobota, 05.08.2006 : 09:39:20 »

Ja, nismo imeli niti časa, da bi bolj opisali kako se je vse skupaj zgodilo. Nemški ovčar je tudi naš pes, ki je star 11 let. Imeli smo tudi labradorja (12 let), ki smo ga žal morali uspavati, zaradi bolezni in starosti. Vedno sta bila skupaj in se zelo dobro razumela. Ovčar je bil dominantnejši. Imeli smo že težave z drugimi psi (1 x v šoli za pse - brez nobenih posledic, drugič pa ga je napadel sosedov pes in smo ju le s težavo ločili)  in kljub vsem šolanjem in prizadevanjem ga tega nismo odvadili, zato je bil od takrat na sprehodih vedno na povodcu. Švicarja pa imamo že dobre 3 mesece in sta se z ovčarjem zelo dobro ujela, velikokrat igrala,... Pri tem nesrečnem dogodku pa nas žal ni bilo doma, vmes pa je bila kost, ki sta jo med igro našla. Starša sta bila zraven in nista uspela tako hitro reagirati. No, na srečo gre na bolje in zdaj gremo na pregled k veterinarju. Zaenkrat ne zgleda, da bi ta izkušnja vplivala na odnos do drugih psov. Upamo, da niti ne bo. Sicer pa sva končala tudi šolanje v mali šoli.
Aja, Balu, s tvojim Klarkom pa smo se srečali kake 3 tedne nazaj na sprehodu ob obali, je bil tvoj fant z njim. Kar nismo mogli verjet, da smo na sprehodu srečali še kakega švicarja.
LP
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2051 : sobota, 05.08.2006 : 11:41:21 »

Caki,caki....to pa se spomnem...mi je fant tudi omenil,da boste prisli kaj na mojpes Grin Zal smo bili takrat lih iz dopusta in moj podplat se ni okreval...
Zdaj pa se ne spomnem..kaj ste tudi vi iz obale? Ce ja se lahko dobimo kje na kaksnem sprehodu (poglejte tudi pod rubriko srecanja in srecanja na obali)
No,sej ce je bila to samo nesrecna posledica boja za kost ni to nic taksnega. Cheesy Sem mislila da je bil to kaksen "napad" po reglcih. Klark se tudi z veliko "prijatelji" krega za palcke,kosti,zogice,srnine noge (ja,tudi to smo dozivel in to celo pod Roznikom!!).
Lp Cheesy
Logiran
brek
novinec
*

« Odgovor #2052 : sobota, 05.08.2006 : 12:47:49 »

Ja, tudi mi smo z obale doma in z veseljem se dobimo na kakem sprehodu Smiley

Veterinar pa pravi, da se je rana lepo zacelila, oteklina je tudi skoraj splahnela, vendar je čudno to, da je zraven kot ena trda bunkica in sumijo, da je notri gnoj. Če ne bo do ponedeljka bolje, naj bi punktirali. Rana pa se ni nič gnojila in se lepo suši.

LP Wink
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2053 : sobota, 05.08.2006 : 14:25:41 »

Torej kdaj imate kaj casa? Cheesy Grin
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #2054 : ponedeljek, 07.08.2006 : 14:19:10 »

Vsem švicarjem in lastnikom en lep podopustniški oz. bolje pobolniški pozdrav!
Malo je manjkalo, ampak res samo malo, pa bi bila ena švicarka manj  sram sram No ja, pravijo, konec dobro, vse dobro.
Preživele operacijo, izrezali 2 kg gnoja in maternico, bile kar precej uboge po operaciji...pa še pasja vročina je bila.
No ja, danes že normalno jemo in pijemo, še kar malo jokamo, pa nočemo in nočemo biti za minuto same, drugače smo pa OK.

LP
Logiran
Strani: 1 ... 132 133 134 135 136 [137] 138 139 140 141 142 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.