mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 14:43:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 128 129 130 131 132 [133] 134 135 136 137 138 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393644 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1980 : nedelja, 18.06.2006 : 14:36:50 »

Aja,pa upam da boste vsi ki vam na pikniku ni bilo vsec ali ste si predstavljali da bodo stvari drugace tekla tudi kaj povedali. Konec koncev kritike koristijo,ne?
Lp
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1981 : nedelja, 18.06.2006 : 14:54:51 »

Mogoče so bila pričakovanja prevelika in vem,da je težko v popoldnevu najti nov ugoden prostor.Včeraj smo pričakovali vsaj nekaj sence in kakšen travnik,kjer bi se psi lahko zletali.Na plaži smo se do prihoda organizatorjev kuhali na soncu,pesjane pa smo zrinili v grmovje,kjer so se za silo hladili.Zato sva tudi z Apollo šli iz razstave,ker sva pričakovali senco,kjer bosta psički na hladnem počakali pasjo klapo  Wink Hrane ne bom komentirala,ker sem pač izbirčna  sram ,tako da sem vzela le košček mesa.Moram pa pohvalit pecivo,ki je bilo odlično  Cheesy

Res da se je vsak sam odločil če pride ali ne,ampak če bi prej vedela,verjetno nebi šla zraven.

Pa brez zamere  Wink

Evo še moje slikice(s razstave,kopanja v morju in s piknika): http://bernirina.moj-album.com/album/3730129/

Gasilska švicarjev in njihovih lastnikov  Smiley
http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/ittSxSzgMFRs3SyB.jpg

lp,
Nina

p.s.
če kdo želi kakšno sliko v original velikosti,naj pove,pa bom poslala na mail
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1982 : nedelja, 18.06.2006 : 16:09:26 »

No jaz sem že poslala Živi na mail in nočem še enkrat komentirat... Sem pa tudi razočarana, še posebej nad prostorom... ne vem, ampak če je piknik s psi pač pričakuješ, da bo v prvi vrsti poskrbljeno zanje, da bo senca, prostor za tekanje... Meni se hrana ne zdi najpomembnejši del "druženja". Tudi mene ne bi bilo, če bi vedela kako bo in mi je skoraj žal da nismo že prej obrnili, kot so storili nekateri... Huh
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1983 : nedelja, 18.06.2006 : 21:46:26 »

Mene zanima samo zakaj kdo ne pomisli v kaksno situacijo sta bila postavljena organizatorja...cez noc sta mogla najti novo lokacijo,kjer bi bili pripravljeni sprejeti tako nase pse kot nas same. Obenem prenest vsa zivila in podobno kramo na cisto drug konec obale. Upam, da je kdo od vas ponudil svojo pomoc Katji...ali pa mogoce zgolj niste pomislili da jo rabi,ker ipak ste dali 3000 jurje in bi moralo biti vse tipitopi.Ste pomislili vsi ki vas ni bilo, da sta oba zalozila za vas in je zanju ta denar kakorkoli pogledamo izgubljen za brezveze?
In kritika, da za pse ni bilo poskrbljeno tudi ni fer.Na vabilu je pisalo da se piknik zacne ob stirih in do takrat so bile na mestu ze vse marele(7).Psi so imeli pitno vodo,zraven majhen potocek za tacke namocit in morje,ce ste jih zeleli peljati in pogledati ce znajo plavati. Obenem je bilo vse zagrajeno in vsaj jaz sem se pocutila mirno, ko so mladicki prosto laufali okoli.
Vedeli ste da Katja dela na raztavi,ugotovili da sva s fantom zgolj po srecnem nakljucju morala ostati za BOG..kako niste pomislili da se ne more vse zacet pred cetrto?
Meni je predvsem zal za Nubo in Rino in vse,ki ste prisli prej in bili dejansko brez sence...verjetno ni opravicila..ampak o tem bodo povedali kaj organizatorji,jaz sem bila zgolj bliznji opazovalec in kot me je ze Apollo opozorila verjetno gledam subjektivno na stvar.
Meni se dejansko stvar ni zdela tako slaba,kot jo nekateri prikazujete.Psi so se imeli lepo,vsaj tako je zgledalo ob laufanju in igranju. Z veliko ljudmi sem se lepo pogovarjala in jih bolje spoznala.Vsake toliko mojega Klarka skoraj pozrla,ko je tezil drugim pesjanom.Placala moj davek za BOB z borovnickami ,ki jih ob koncu ni bilo vec.Veselilo me je tudi to da nas je obiskal gospod s Kimom,ki sem ga spoznala en dan prej in je bil tako prijazen, da je zena za nas spekla krostole on pa prinesel fine cesnje-kljub temu da je bil pri nas slabo urco.Zal se noben ni kaj prevec pogovarjal z njim in je pol odsel...prisel je ker si je zgolj zelel druzenja. In to je bila ideja tega piknika.Ne neka dodelana stvar-druzenje za uspesnost  katerega je bila potrebna volja in veselje prav vseh udelezencev.
Lp
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1984 : nedelja, 18.06.2006 : 23:36:33 »

Ja Ziva smo pomislili tudi na organizatorja vendar oprosti, tale tvoj sestavek me ne prepriča. Če se nekdo odloči, da organizira piknik se mora zavedati da to ni lahko delo. Če sta res rabila pomoč bi pa lahko kaj rekla... Oprosti ampak jaz si nisem niti v sanjah predstavljala kam gremo, kako tam zgleda... Huh V bistvu sem za spremembo lokacije izvedela šele od Nine-nihče nas ni obvestil npr. na mail. Tako da nas sedaj ni treba obtoževati zakaj ni nihče pomagal. Pomoje sta si naložila malo pretežko delo sram
Citat
cez noc sta mogla najti novo lokacijo
Oprosti vendar za to res ne moreš kriviti nas. Če se nekdo odloči organizirati piknik mora v prvi vrsti imeti pripravljeno primerno lokacijo.
Citat
Ste pomislili vsi ki vas ni bilo, da sta oba zalozila za vas in je zanju ta denar kakorkoli pogledamo izgubljen za brezveze
Živa to je bila edina stvar, zaradi katere sem se odločila da sploh počakava tam, čeprav sva že hotele it. Zato ker sem vedela, da ne bi bilo fer če bi šli. Samo se sprašujem ali je bilo fer do nas. Oprosti, 3000 SIT ni tako malo za en piknik, sploh če potem izpade tako kot je. Cry
Citat
Na vabilu je pisalo da se piknik zacne ob stirih...
Res je pisalo na vabilu tako kot praviš. Katjo sem po mailu vprašala kako je s tem in mi je odpisala, da je to le za tiste, ki ne bodo na razstavi, da bomo šli ostali s tabo in Urošem takoj po koncu ocenjevanja na piknik plac (drugače se sploh ne bi prijavila na piknik, ker se nisem imela namena do 16h potikati po razstavi), razen tisti, ki bomo ostali na BIS-u. Oprosti samo jaz sem mislila, da bo na razstavi ostal samo eden od vaju. Predstavljala sem si, da bo tam kakšen fajn travnik, senca... Zato smo pravzaprav tudi tako hiteli z razstave. Ne vem zakaj ni nihče povedal da tega tam ni, čeprav sem jih celo spraševala za pot. Verjemi da se drugače ne bi odpravili tja že ob 13h, se odpovedali bis-u mladih,...in se potem 3 ure pražili na soncu, iskali kakšen majhen konec senčke (vsaj za pse) na plaži, kjer je bilo tudi dosti turistov (in pol veste kako je ko na plažo pridejo 4 veliki psi), se poskušali izogniti semenom vaše primorske trave, poleg tega pa nismo imeli niti vode za pse... No lahko povem da smo bili že kar malo utrujeni in naveličani vsega ko ste vi prišli.
Citat
In kritika, da za pse ni bilo poskrbljeno tudi ni fer
Oprosti, pomoje marele tukaj ne igrajo bistva... Pitna voda mi je pa logično da mora bit.
Citat
Zal se noben ni kaj prevec pogovarjal z njim...
Ja no pogovor je tekel bolj med tistimi ki so se poznali že od prej. Me sploh ne preseneča, da je tako hitro odšel. Lahko bi se vsaj malo predstavili kdo je kdo... Verjetno se ni prav dobro počutil.

No da ne bom samo kritizirala. Tudi jaz sem spoznala nekaj novih, simpatičnih ljudi in se naučila pomembno stvar Roll Eyes. Saj sočustvujem z organizatorjema vendar je odgovornost za vse predvsem njuna. Vem da vedno lahko kaj takega pride vmes,vendar se jima ne zdi fer da se ljudi o tem obvesti, da se pove kakšen je prostor v resnici.
Je kar je... sram Čez par dni bomo verjetno že vse pozabili. Nekateri boste užaljeni, jaz pa bom izpadla kot nek nergač, težak. Pač povem kako sem se počutila Undecided
Nisem pa nikomur zamerila ali pa kaj takega in upam da se bomo normalno pozdravljali še naprej. Roll Eyes
Logiran
swissy
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #1985 : ponedeljek, 19.06.2006 : 00:10:49 »

Tako kot ena od organizatorjev se pač javljam na te provokacije, na katere pa se ne bom preveč ozirala.
Lord, Andrej in jaz smo se imeli čisto v redu, tisti, ki se ni imel, pa ima pravico to povedati.
Jaz se ne počutim za nič odgovorna, mi smo svoje izpeljali to kot smo načrtovali, sicer ne na tisti lokaciji, ki je bila sprva mišljena in bi bila verjetno tudi za naše pse bolj primerna, vendar pač tako se je zgodilo.
Tudi na razstave hodite, kjer ni sence za vaše pse in se nad tem nič ne pritožujete pa še dosti več plačate.
Kar se tiče pitne vode, jo je bilo tam v izobilju. Mislim pa, da mora vsak lastnik psa vedno imeti pri sebi vodo zanj.
Če so vaši psi tako občutljivi in morajo imeti pod svojo ritjo blazino, je to zaradi razvade in ne zaradi tega ker bi bili tako občutljivi.
Pse imam od malega in od vedno živim na Obali in čeprav vsak dan hodim z njimi po naših travnikih in gozdovih, se mi še ni zgodilo da bi imela kakšne težave s travo, res pa da sem imela zmeraj kratkodlake pse, kar tudi naši so, zato ne vidim nobenega problema glede tega.
Jaz nisem ne natakarica, ne animatorka, ne PR-ovka!

Res je, organizacija piknika ni bilo lahko delo.

Kar se tiče obvestila o spremebi lokacije, ga imaš na prejšnji strani. Dala sem na forum, takoj ko sem zvedela kje bomo in vsem ( ki sem imela tel.številke) poslala sms.

Meni se je zdelo, da se ima večina ljudi fajn in tudi psi so se lepo imeli.

Za vse, ki pa tako ne mislite in čutite, mi je žal.

Lp, Katja
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1986 : ponedeljek, 19.06.2006 : 09:24:53 »

Apollo vse tvoje kritike so na mestu...glede gospoda s Kimom pa res ne vem kje si odrascala!A on bi moral pristopit k gruci ljudi,ki se ocitno med sabo ze poznajo? A ta malo sramezljive najboljse da kar od....mo? Mater,a se nobenemu ni zdelo fer ,da bi vsaj pristopil do njega in ga kaj vprasal o psu,da bi nacel pogovor?Fajn ste mi klapa,res....meni je samo zal da nisem prej opazila njegove nelagodnosti,sem pac morala malo kuhinje spilat in stvari postavljat. Po tvojem odgovoru me je pa prav sram in cim bom na obali bom sla do njega in se mu opravicila, ker smo bili taksna teleta!(pa ne vem kako mu je ime,ampak priblizno kje ima stacuno..)
Resnicno upam, da se motim in  kdo drug drugace razmislja kot Neca.
Lp
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1987 : ponedeljek, 19.06.2006 : 09:30:27 »

Citat
se pač javljam na te provokacije
To drugače ni bilo mišljeno kot pravokacija...
Citat
Tudi na razstave hodite, kjer ni sence za vaše pse in se nad tem nič ne pritožujete pa še dosti več plačate.
Prosim ne dajaj takih primerjav. Na razstave hodimo s popolnoma drugačnim namenom, pa verjemi, sama vedno poskrbim za senco!
Citat
se mi še ni zgodilo da bi imela kakšne težave s travo
A res... Malo je razlike če mora pes v takšni travi ležati... Kaj če mu pride v ušesa? In tudi nista bili obe kratkodlaki Huh

Citat
glede gospoda s Kimom pa res ne vem kje si odrascala. Mater,a se nobenemu ni zdelo fer ,da bi vsaj pristopil do njega in ga kaj vprasal o psu,da bi nacel pogovor?
Ej Živa oprosti. Gospoda nisem poznala in če po pravici povem ga niti nisem opazila. Verjetno smo se ravno pogovarjali s tistimi za našo mizo. Če bi ga kdo predstavil pa verjemi, da bi se z veseljem pogovarjala z njim! v bistvu sem ga videla šele ko je šel, ker se je odpravil približno takrat kot midve.

What ever... Vam se je zgleda zdelo vse super (kako ne, saj ste sami tako organizirali Undecided), nekaterim pa ne... Pa kaj naj rečem za konec, fantastično je bilo Sad
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1988 : ponedeljek, 19.06.2006 : 09:33:31 »

Citat
Po tvojem odgovoru me je pa prav sram

Kaj pa sem takega napisala o njem? Samo pač ko je odhajal se mi ni zdel videti preveč zadovoljen. Drugo sem pisala na splošno, kajti tudi nekateri drugi so sedeli bolj sami... Huh
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1989 : ponedeljek, 19.06.2006 : 09:36:25 »

Citat
Kar se tiče pitne vode, jo je bilo tam v izobilju
Ja je bila... Ampak na žalost za zaklenjeno ograjo sram
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1990 : ponedeljek, 19.06.2006 : 09:58:32 »

Kakšna debata se je vnela glede piknika. Glede na vse prebrano upam, da ste se vseeno imeli lepo.

Imela pa bi eno vprašanje, in sicer, kako vaše švicarje v vročih dneh prepričate, da ležijo na travi ali lesu oz. da ne ležijo na kamnu. Našga namreč ne premaknem s kamna pa lahko nardim karkoli. Če ga pa zaprem v pesjak, kjer ima les, pa laja ko nor. Uležnine mi namreč niti malo niso všeč in ne bi rada da bi jih imel, sploh pa ne že pri enem letu starosti.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1991 : ponedeljek, 19.06.2006 : 10:10:09 »

Majc nimam recepta...skusam ga vsakic prepricat naj lezi na travi, mu dat tepih na beton,ga postavit vsaj na pesceno potko...nic ne pomaga.Pustim ga da se hladi kot mu pase,zjutraj pa mu trdo kozo mazem z arnikinim mazilom Wink Ce ne drugo se pol pozimi v snegu ta koza toliko razmoci,da jo je nas odstranil in imel pozimi imel tace brez uleznin/otrdin.
Lp
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1992 : ponedeljek, 19.06.2006 : 10:21:08 »

Tudi Nuba se najraje zlekne na ploščicah in se tako hladi, ker jo tale vročina čisto zdela. Malo sem jo navadila da ima svoj "kovter" in leži na njem, kar je vsaj malo bolje. Ponoči spi v pesjaku kamor smo ji dali kar jogi in je navdušena nad njim. Cheesy
Se mi zdi da čeprav je ležala na lesu so se ji hotele delat uležnine, pa še burse na komolcih je imela povečane. Zdaj pa se ji je skoraj čisto popravilo. Je pa res problem ker kadar ji je zares vroče gre direkt na ploščice... sram
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #1993 : ponedeljek, 19.06.2006 : 10:31:38 »

Pozdravljeni,

mi smo pa taborili na plaži in vas potem nismo prišli od blizu pogledat.... S sabo sem imela za razliko od ponavadi kup otrok in še dalmatinko (pa sosedo za pomoč) in mularija je imela že dovolj psov iz razstave, kjer se je res malo vleklo. Potem je bila pa taka lakota, da smo morali na pico... Obala je bila res bolj divja, samo tamali so bili zadovoljni, dalmatinka mokra, Arka pa si je skopala luknjo pod drevo kljub travi in lepo spala... (glede na pridnost izkazano na razstavi, si je malo počitka tudi zaslužila:))

Swissy, pošlji mi kak podatek o računu na tisti moj mail za prijavo, da plačam prispevek, ker sem se prijavila. Kako je pa bilo drugi dan v Umagu??
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #1994 : ponedeljek, 19.06.2006 : 10:35:44 »

Pozdrav vsem skupaj!

Zaradi moje bolezni  Tongue, sem bolj malo tukaj, občasno poledam, če je kaj novega. Če bi se drugače razpletlo, bi vas vsaj jaz prišla pogledat (Gala se trenutno najbolj ozira za snubci) in malo prečohat vaše kosmatince in na čvek. Tako pa .....

LP
Logiran
Strani: 1 ... 128 129 130 131 132 [133] 134 135 136 137 138 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.