mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 20:34:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 114 115 116 117 118 [119] 120 121 122 123 124 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393747 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1770 : sreda, 08.03.2006 : 20:33:00 »

Tole razstavljanje mi je pa vedno manj všeč, ker se mi vedno bolj zdi- da ima najbolj pomembno vlogo vse kaj drugega kot pes.

Super ugotovitev Wink To se je lepo videlo na zadnji razstavi Smiley Smiley

Bobaje, kako uživa kaj tvoj v snegu? A se je že kaj zresnil?? Našega je sedaj začelo razganjat. Šepa skoraj nič več, jutri kličemo zadnjič veta, da nam pove, če ga lahko že začnemo sprehajat... Drugače je pa letošnjo zimo prvič imel več kot 50 kg Lips Sealed bajs bajsast Grin Cheesy
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1771 : četrtek, 09.03.2006 : 08:38:29 »

Rincy: lepo da sta najina pesjana skupaj na RO....kot ves mene zal ni v Slo,moj fant pa mi tudi nic ne pove kako mu kaj gre v pasji soli.... Cheesy No,vsaj vem da se Klarkec zabava s fletnimi deklinami  Wink
Jaz si pa na razstavah zelim vec kompetentnih sodnikov-takih ki vedo dobro standard pasme,kako naj bi se razvijal pes skozi odrascanje,kaksen je primeren karakter....ne vem v cem je point da ze za PRMje zmaguje mladic ki ima najvec telesne mase(NE misic!)- torej so debeli mladici v spredju,kaj pa sklepi in zdravje?
Lp
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #1772 : četrtek, 09.03.2006 : 13:41:45 »

Bobaje je blazno resen pes , če ima na sebi oprt.
Je pa velik kuža in je pretekli teden preživel sam- brez nas kardelnikov.
Ko smo prišli je samo jokal- sedel in jokal, da se ti kar milo stori, a to pot res ni mogel z nami.
So ga pa imeli v oskrbi moji doma, kar pomeni, da os ga sprehajali, pa crkljali, je rekla mami- ja sej veš akko je mene vse našpona...
Ata mu je skrbno kuhal makarone, tako da je imel popolno oskrbo.
Drugače ga pa moram prijaviti za operacijo seska, ker je pa že prav nenormalno velik.
lp
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #1773 : sobota, 11.03.2006 : 17:47:45 »

Lep pozdrav vsem,

mi smo se nasmučal, tuki na forumu sem pa zgleda zanetla pravi mali ogenj.

Stars@sea vidim da si se pozanimala o meni in da rada mečeš hruške in jabolka v isti koš. S svojim napadom name si samo potrdila moje pisanje. Sej vem napad je najboljša obramba. In če je bil prvi BIS podkupljen (to si napisala sama) ne vem zakaj ne bi bil še drugi pa tretji pa...

Če pa bi si dobro prebrala moj post (lahko ga še enkrat če česa nisi razumela) se jaz v Akello kot psa nisem spuščala (razen da je lep in da bi sveža kri v slo prav prišla), nisem ga primerjala ne z mojim ne s katerim koli drugim slovenskim švicarjem tako da se mi zdi izredno ne fer in bedno od tebe da pljuvaš po naših psih (če ti vizualno niso všeč OK ampak karakter pa zdravje...). Ne vem kako lahko sodiš karakter in zdravje "naših" psov (kolikor vem jih ne poznaš (vsaj mojih ne)-btw HD in ED imata moja dva tudi OK-če bi se malo pozanimala o SLO švicarjih bi vedela da s HD in ED večinoma nimajo težav - problem so okruški - OCD v ramenskem sklepu). Če pa bi poznala zgodovino pasme in njihov prvotni namen bi ti bil mogoče tudi njihov karakter malo bolj jasen.

Point mojega pisanja je bil ne da je Akella grd in napram SLO švicarjem ne vem kakšen ampak ozadje njegovih zmag. Mislim (vem) da bi marsikateri pes (v mejah standarda) v istih pogojih (isti lastnik, prof. handler...) dosegal iste rezultate (in mogoče Akella pri amaterju ne bi dobil niti CAC). Sicer je pa o tem brezveze razpravljat saj je nektarim razstavljanje in ukvarjanje s psi "biznis" in to počnejo profesionalno drugim pa so psi in razstave zgolj zabava. Zavedam se da amater s prekrasnim psom težko zmaga proti profesionalcu z povprečnim psom (pa nimam v mislih nobenega dotičnega psa da ne bo kdo narobe razumel).

Sicer pa ne vem zakaj se tako razburjaš glede na to da je vse o podkupovanju pri zmagi tega psa zraslo na tvojem zelniku. Glede na to da imamo vsi radi pse in da kakor izgleda boš tudi ti vsaj nekaj časa živela s švičarjem ne vem zakaj bi se kregali. Tako da če boš slučajno jutri v Grazu se oglasi pri ringu švicarjev da se spoznamo, rečemo kakšno bolj prijetno debato in da spoznaš mojega psa. Mogoče ti bo pa karakter Balooja le všeč. Mogoče bi me celo lahko naučila kako se razstavlja in postavi psa saj mi je ring dresura (če se sploh tako reče) Akelle blazno všeč.

LP
Katja
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1774 : sobota, 11.03.2006 : 19:32:13 »

Jst mam pa slikice:)) Cheesy
http://nuba.moj-album.com
Logiran
swissy
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #1775 : nedelja, 12.03.2006 : 23:22:34 »

Čestitke vsem trem slovenskim švicarjem v Grazu!!!

Končno smo premagali rusa!!! Smiley Smiley Smiley
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1776 : ponedeljek, 13.03.2006 : 09:24:57 »

Bravo slovenski švicarji!  Cheesy
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #1777 : ponedeljek, 13.03.2006 : 11:24:19 »

Ojla,

No da na hitro povem naše uspehe v Grazu. Vsi štirje psi (Swissy pozabila si na najmlajšo slo predstavnico) so se odrezali več kot odlično. Prijavljenih je bilo 17 Švicarjev (2 sta manjkala). V razredu vmesnih so bili prijavljeni 4 samci, v razredu odprtih 3 in v razredu šampionov 2. V vseh treh razredih so CAC pobrali Slovenski psi. Sodil pa je austrijski sodnik Peter Berchtold.

Razred najmlajših
Karhunkierros Esta Elline - ZELO PRESPEKTIVNA

Razred vmesnih
Davos od Radovne - CAC, R.CACIB (če se ne motim-bo povedala Dali)

Razred odprtih
Yoster - Odi - CAC

Razred šampionov
Baloo Bow - CAC, CACIB, BOB

Baloo je tako izpolnil pogoje za mednarodnega prvaka v lepoti.

LP
Katja

p.s. Apollo super slikice. Nuba pa je že prava mala gospodična.

Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #1778 : ponedeljek, 13.03.2006 : 13:18:27 »

Pomoč!!!!

za v petek smo zmenjeni pri Zaninoviču za slikat kolke + komolce. Potem (če bo v redu), se to pošlje na kliniko na odčitavanje. Kaj so res samo v mestnem logu pooblaščeni za odčitavanje (npr. Matko mi je tudi blizu). V kakšnem času dobiš papir in koliko je to cca. stroškov, če imate izkušnje? Mi smo namreč včasih vozili v Celovec, kjer je veterinar tudi odčital in vpisal v rodovnik in je bilo takrat ceneje kot v Sloveniji.... (Se bojim, da je sedaj enako, samo da mi ne bi kaj težili, peljem k nam..)

Lp iz Primorske!!!
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1779 : ponedeljek, 13.03.2006 : 13:29:02 »

Če ti je bolje v Celovcu, pelji tja. In če se bojiš, da ti bo kdo težil, se obrni na klub in jih povprašaj, če veljajo ocene iz Celovca (tudi meni se zdi, da veljajo!). Kolikor je meni znano, plačaš okoli 30 jurjev in to je to. Oni pošljejo v Lj slike in kolke in ti dobiš domov oboje potrjeno. Jaz bi raje bila zraven pri vpisu v rodovnik.

Graz: Č E S T I T K E !!!!!!!!!

Res lepe ocene!! Končno nekje ocenjevanje, kjer ni bilo prisotne kuhne in podkupovanj (če je bilo to že tako očitno drugje Roll Eyes)

Aika, kakšen je pa bil rezultat BIS II. grupe? Kdo je zmagal?
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #1780 : ponedeljek, 13.03.2006 : 14:10:22 »

Bina, hvala!

Bom vprašala še to varianto, če velja... Takrat vem, da je - ampak le, ker so tja vozili slikat tudi Anatina - mi smo tudi imeli samojede.... Sem pa klicala v mestni log; saj par tisoč več mi ni strašno hudo dat, je pa povedal, da slikajo od 8-13.00, drugače pa ne. Potem moram vzet dopust, ker imam namen iti konec tedna na štajersko, se to ne pokrije, ker bi moral še tamali špricat šolo (kar bi z veseljem naredil) oziroma hodit nazaj...

GRAZ: ČESTITKE TUDI OD NAS!!!!  Smo nekaj kolebali, da bi šli gledat, pa ni uspelo. In še snežilo je... Se vidimo spet v Vrtojbi!

Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #1781 : ponedeljek, 13.03.2006 : 14:17:00 »

Živijo.

Napišem še jaz malo ''bolj natančne'' rezultate.
Dali je zmagal v razredu vmesnih, v ringu so bili 4-je, 3 je so bili iz Avstrije:

1. Davos od Radovne, V1, CACA, R.CACIB
2. Karhunkierros Darko, V2
3. Azali vom Creation Divine, V3
4. Armstrong vom Creation Divine, Sg4

Karhunkierros Esta Elline pa je, kot je že Katja povedala, VV (Zelo perspektivna).
Best in showa pa se nam ni ljubilo čakati.

Estin bratranec, sin Abby v. Steinberg, je zmagal v razredu mladih - JB (=PRM).

Med vmesnimi psičkami je zmagala Amen vom Creation Divine, CACA (čestitke Wink), ki je premagala Donno Dirro Pali Lookout.

Imeli smo srečo, da smo bili na vrsti pred Berniji, saj je bilo naših ''bratrancev Grin'' kar 70. Shocked

Kompletnih rezultatov pri tako živahnem dogajanju nisem uspela prepisati s table (bodo pa objavljene na netu, če koga zanima).

Pa hvala swissy, majc, bini in cookie za čestitke.
Katja čestitke še tukaj! Sta kaj dobila v BIS?

Lep pozdrav Smiley
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #1782 : ponedeljek, 13.03.2006 : 14:22:21 »

Bina, kje si bila pa ti? Grin

Ja, da ne pozabim - najlepša hvala Vesni (Lobsang) za vse!!! Kiss

Pozdrav Wink
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1783 : ponedeljek, 13.03.2006 : 14:27:09 »

Dali, khm...khm... mi smo imeli pestro pri bernadincih Wink Grin Grin Grin Tako slabi rezultati, da sem se na koncu že smejala Cheesy od 9-tih psov, so bili trije ZP, 1 odličen (PRM + BOB) ter 5 prav dobrih (vključno z evropskim prvakom)... Kr neki Roll Eyes

Sem te nekaj iskala pred ocenjevanje, pa te nisem našla... Srečala sem pa potem Katjo (Aiko) in Nely.... tebe pa ne Undecided
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1784 : ponedeljek, 13.03.2006 : 18:43:53 »

Ojla! Tudi jaz vsem čestitam!!!  Cheesy  A bo kej slikic Roll Eyes  Komaj čakamo Wink
Aika kateri pa je bil rus?

En lep pozdravček vsem Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 114 115 116 117 118 [119] 120 121 122 123 124 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.