o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 21:29:43
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani:
1
...
113
114
115
116
117
[
118
]
119
120
121
122
123
...
211
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek (Prebrano 393767 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Sally
odvisnež
Spol:
Sporočil: 846
Re: veliki švicarski planšarski pes - čvek
«
Odgovor #1755 :
sreda, 01.03.2006 : 01:45:32 »
Za vse ljubitelje svicarjev ena novicka, ki vas bo morda razveselila.
Koncno je tudi SVICARJU uspelo stati na najvisji stopnicki v BIS-u in to celo 2 x, natancneje, 2 vikenda zapored!
Prvic je bilo to na manjsi drzavni razstavi 19.02.2006 v blizini Moskve (nekaj cez 600 prijavljenih psov), drugic pa na eni najprestiznejsih razstav v Evropi - CACIB Evrazija, 26.02.2006 v Moskvi, na kateri je bilo v 2 dneh prijavljenih priblizno 9.200 psov, 200 pasem (dvojni CACIB o.p.). Pesjana ze poznate iz ljubljanskih razstav, ko je bil BOB. Ime mu je
Sennenhund Rossii Akella
. Le 3 dni pred svojim velikim uspehom (btw, njegov 4. BIS) pa je s svojim hendlerjem, s katerim imata na isti datum rojstni dan (le "nekaj" let razlike
- kaksno nakljucje!
) praznoval svoj 2. rojstni dan. Omenila bi le se to, da je bil s strani RKF (Ruske kinoloske zveze) proglasen za najuspesnejsega psa vseh pasem v letu 2005 -
TOP DOG 2005
...
Z veseljem bi prilepila fotko iz BIS-a, ampak cakam svoj fotoaparat (do vikenda naj bi ga imela
), ki sem ga pozabila pri prijateljici v Rusiji...
"Akella" bo dober mesec v Sloveniji (pri nas), med vikendih na bliznjih in "malo manj" bliznjih razstavah. Na razpolago bo tudi za parjenje.
Za vec info se lahko obrnete name, oz.
info@doghandling.net
, 041 338830
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 186
«
Odgovor #1756 :
sreda, 01.03.2006 : 17:37:16 »
Najprej en lep pozdrav vsem lastnikom švicarjev in seveda tudi kosmatincem.
Po dolgem času se spet javlam na forumu, in sicer z enim vprašanjem. Danes zjutraj sem pri Nomu od trebuščka navzdol opazila 2 hraste in pa rdečino. Potem sem ga celega pretipala in nikjer ni nič podobnega. Zanima me, ali tudi vi menite, da gre za kakšno alergijo, ali je to kaj drugega? Zalsedila sem, da je lahko kriva tudi zima in suh zrak.
Ali ima kdo podobne izkušnje?
Je pa res, da me 14 dni ni bilo doma in so za Noma skrbeli starši in prijatelji, tako da tega ni nihče opazil, ker niso tako pozorni. Ko sem danes vprašala, če so ga sploh kaj pregledali, sem jih že slišala, da preveč kompliciram.
Noma sem danes cel dan opazovala in se mi zdi, da se nič več ne praska in menim, da karkoli je to bilo, da že popušča. Ali menite, da moram takoj h veterinarju, ali naj počakam, ker morava v roku 14-ih dni itak do veterinarja, da dava kri. Sem pa na forumu zasledila, da nekateri v lekarnah kupijo jod ali pa neko drugo mazilo in nato to mažejo, dokler ne izgine.
Že vnaprej hvala za nasvete.
Lep pozdrav,
Nom in Maja
Logiran
apollo
odvisnež
Spol:
Sporočil: 516
«
Odgovor #1757 :
sreda, 01.03.2006 : 19:46:43 »
Ojla majc! Je full težko rečt za kaj bi šlo po tvojem opisu... Kakšna sploh je hrasta-bolj površinska (je nastala ker se je praskal) ali sega globje... Kje točno je... Koliko je rdečine... Se kaj liže... Ali je rdečina še kje drugje na telesu? Ste menjali ležišče, hrano... Če se ne praska in če ne opažaš nobenih drugih komplikacij brez problema lahko počakaš... Jod pa pomoje tudi na more škoditi
Samo če se bo praskal in grizel tudi jod ne bo pomagal!
Logiran
apollo
odvisnež
Spol:
Sporočil: 516
«
Odgovor #1758 :
sreda, 01.03.2006 : 19:47:26 »
Aja ali si že šla pogledat mladičke
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1759 :
sreda, 01.03.2006 : 22:03:48 »
Oj apollo!
Hrasta je površinska, in sicer sta dve. Ena točno na sredi telesa, druga malo nižje. Ponekod je malo rdeč. Torej vse kar je je na trebuščku in tam kjer je hrasta, manjka tudi malo dlake. Hrasta je pomojem nastala, ker se je praskal. Nič se ne praska, liže se tudi ne. Tako kot sem napisala, se mi zdi, da je to draženje mimo in da se je vse to dogajalo, ko me ni bilo doma. Hrane nismo menjavali, je pa dobival različne piškotke, tko da je lahko vzrok v piškotkih. Kar se pa ležišča tiče, sem danes oprala 2 njegovi dekci, ki mu jih bom jutri pogrnila v uto, katero bom pometla in našpricala proti bolham in vsem ostalim. Možno, da ga je kej pičilo?
Komplikacij pa sploh ni. Če ga danes ne bi čohala po trebuščku, tega sploh ne bi opazila, ker se res čisto nič ne praska in tudi drugače nima nobenih težav. Zdrava sijoča dlaka, začuda ima tudi oči kar zdrave...s tem mislim, da niso rdeči.
Bom pa verjetno šla v lekarno po jod, ker tudi jaz mislim, da ne more škoditi.
Mladičke pa še nisem šla pogledat, vendar upam, da mi jih bo uspelo videti.
LP,
Maja
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1760 :
četrtek, 02.03.2006 : 09:11:12 »
Z Nomom sva se vrnila s sprehoda in sem pregledala njegov trebušček. Tam kjer so hrastice, ki so tudi že malo odpadle, ni nič več rdeče. Zdaj je tam malo temnejše kot koža. Tudi ostala rdečina izginja, tako da je pomojem tako kot sem rekla, da je draženje res mimo.
Drugače pa upam, da s svojimi kosmatinci uživate na snegu.
LP,
Maja
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 91
«
Odgovor #1761 :
četrtek, 02.03.2006 : 12:04:57 »
Lepe pozdravčke tudi z moje strani! Pa imamo spet zimo - verjetno vsi kosmatinci uživajo tako kot Dart! Na sprehodu izgleda najsrečnejši kuža na svetu, ko lahko rije po snegu in teče naokoli.
Me je pa nekaj tako šokiralo, da vam moram povedati: včeraj se sprehajam z Dartom na povodcu, ko prišiba ena psička in se lepo igrata. Zatem pa prileti še en neprivezan pes - gospodar se dere za njim in on seveda nič ne sliši - pride do Darta in mi ga napade. Ko mu je končno uspelo odleči psa stran, pa poslušajte to: lastnik nadere mene, da to še ni njegov pes nikoli storil in da sem kriva jaz, ker je moj bil privezan!! Prooooosim lepo!
Dart je poleg tega dobil še lepo rano na ušesu, tip se pa dere name. Kam smo danes prišli!?
Meni na kraj pameti ne bi padlo, da imam spuščenega psa, če ne uboga na odpoklic. Potem pa ti spuščen pes napade privezanega in si kriv ti!?
In kako naj se potem pogovarjaš s takim človekom. Poleg tega pa ima psa še kar spuščenega! Katastrofa!
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1762 :
četrtek, 02.03.2006 : 16:13:44 »
Evč si pa naletela na zelo neolikanega lastnika psa. Jaz bi se na njegovem mestu opravičila, ne pa drla.
Logiran
maj
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.664
«
Odgovor #1763 :
petek, 03.03.2006 : 08:45:23 »
Ej Evč, nič novega
Jaz sem že imuna na take izpade. Saj imaš dva ušesa .... tako so rekli meni. Pred nekaj dnevi sem jih slišala, da kako je ženska uboga, ker da svojo psico ne more več ven peljat (ker je toliko sprehajalcev s psi) in se potem stepe in renči , .... Najprej sem zavzdihnila, nato jo vprašala, kdaj se je stepla z mojo psico, kdaj je moja renčala in ko nisem dobila odgovora, sem ji odvrnila, da jaz psa sprehajam na povodcu, po javni cesti, in da naj svoje pripombe pove pravim ljudem
Mene zadnje čase motijo v poznih večeernih urah spuščeni psi (kao sprehod v lastni režiji), ki veselo divjajo po vrtovih, .... Dobro, saj škode zdaj res ne morejo narediti, ni pa moja Gala prav nič navdušena nad nepoznanimi kosmatinci na našem dvorišču.
Zimsko veselje se pa ne da opisati. Samo mi nimamo ravno veliko snega. Nekaj zaplat.
Vsem lastnikom in kosmatincem, ki se boste udeležili razstave v ZG želim veliko uspeha!
LP
Logiran
AIKA B
midi
Spol:
Sporočil: 142
«
Odgovor #1764 :
petek, 03.03.2006 : 17:06:17 »
Ojla,
Čestitke! No končno tudi švicar na najvišji stopnički. Mogoče jih bodo sodniki malo bolj vzljubili.
Imam pa eno vprašanje. Stars@sea je ta ruski pes isti ki je dobil BIS augusta lani na razstavi v Srbiji (ali Črni Gori) in se je o njem pisalo na forumu (mislim da si pisala prav ti)? Da ni nič posebnega (da si videla že veliko lepših švicarjev) in da je bilo vse podkupljeno in da si BIS-a ni zaslužil?
Vidim da sedaj ko je pes pri vas in ga razstavlja Grega je pa pes postal lep, zasluži si BIS in tudi podkupljeno ni več nič!!!! Zanimivo.
So pa kolikor je meni znano s tem psom povezane razne spletke. 2 uri se čaka da se razstava začne ker čakajo njega, ni prijavljen na razstavo oz. ga ni v katalogu pa se vseeno razstavlja, 5 min pred vstopom v ring se prestavi iz razreda šampionov v vmesni razred... Mislim da si navadni razstavljalci tega ne moremo privoščiti! Glede na privilegije ki jih ima verjetno ni tako težko zmagovat. Pes rabi samo "ta pravega" lastnika (in tudi handlerja seveda)!
Če se motim in to ni ta pes se vnaprej opravičujem.
Drugače pa je kuža lep, njegova ring dresura je itak uauu in v sloveniji pri švicarjih bo prav prišlo malo sveže krvi! Tko da švicarke hitro parit preden nam pobegne!
Tudi jst želim vsem veliko sreče v ZG. Tokrat bomo mi manjkali gremo smučat!
LP
Katja, Aika in Baloo
Logiran
Fevy's kennel - chinese crested dog
Joni
odvisnež
Spol:
Sporočil: 799
«
Odgovor #1765 :
ponedeljek, 06.03.2006 : 22:58:45 »
Citat: Stars@Sea , sreda, 27.07.2005 : 17:12:53
Ahhhh NELY,
si bila malo slabo informirana.
Pa slabo si sledila besedam napovedovalca, da bi "odkrila" ozadje...
Mi smo se ob tem svicarju prav fino nasmejali.
Torej najprej o pesjanu...
Sennenhund Rossii Akella
, roj. 23.02.2004
O: Conrad v. Dachsbron
M: Beatrice v. Koblenzer Schloss
Vzr.: Fedorovicheva, RUS
Last.: Klishas A., RUS
Na veliko zacudenje vecine je zmagal BIS na prvi razstavi CACIB Bar. Zakaj zacudenje? Ker ni izgledal nic posebnega, ni imel tiste "karme", oz. "nekaj posebnega", kar naj bi imel zmagovalec razstave, ni bil se "izdelan" pes (kar smo sele zvecer ugotovili, zakaj
) in tudi nekaj posebnega ni bil med svicarji, ki sem jih do sedaj videla (sploh ce ga primerjam s prijateljicinim svicarjem iz Italije, WW in EW, ki je ze ogromno pobral po razstavah).
Napovedovalec je v izboru BIS med zmagovalci BOG dal se posebno pozornost temu svicarju in veselo razlagal, kako je to enkraten pes, ki je ze evropski in svetovni prvak, zmagovalec vec razstav, blablabla...
Za ostale zmagovalce BOG pa je povedal zgolj pasmo.
Ko smo napovedovalca po zakljucku razstave vprasali kje je ta pes dosegel te nazive je pripomnil le, naj ne sprasujemo, ker so v ozadju visji interesi...
No, zvecer na vecerni razstavi v Ulcinju je taisti svicar dobil Junior BIS...
Hmmm, pa smo se sprasevali
in od srca nasmejali
, kje je ta pes uspel v "cvetu" svoje mladosti doseci tako prestizne naslove, ki jih je dopoldne napovedovalec pripovedoval (svetovni, evropski prvak
). V grupi na tej razstavi ni bil plasiran, drugi dan pa je bil (ce se ne motim) 3. v grupi.
Seveda smo ze v nedeljo zjutraj vedeli, kdo bo pobral "adriatic cup", oz. kakorkoli so ze poimenovali naziv, ki so ga dodelili najlepsemu izmed 3 BIS-ov.
Hja, kaj c'mo! Welcome to Balkan!
Logiran
Sally
odvisnež
Spol:
Sporočil: 846
«
Odgovor #1766 :
torek, 07.03.2006 : 00:05:48 »
AIKA B,
ja, to je ta pes, o katerem sem pisala "nekoc" in se vedno stojim za tem, da si pes takrat BIS-a pri svojih 16 mesecih in takratni razvitosti, stanju, oz. pripravljenosti (suh) ter konkurenci v BIS-u tega definitivno ni zasluzil. Danes kot 2-letnik je precej drugacen, odrastel in "izpopolnjen" (misicna masa). Ali morda se nisi slisala o tem, da se psi razvijajo (eni na boljse eni na slabse)?
Glede na njegovo "takratno" stanje sem vsekakor videla boljse pse (v Italiji in drugod, ne Sloveniji, da ne bo pomote
). Je pa tudi res, da Akello za razliko od nekaterih nasih "top svicarjev" odlikuje tudi odlicen karakter in kar je za moje pojme najpomembnejse
ZDRAVJE
(pregledane oci, kolki in komolci - PRA neg., HD 0/0, ED 0/0), saj opazam, da imajo nasi svicarji kar precej problemov s tem... Seveda na koncu "nastradajo" ravno lastniki mladickov, ki morajo za taksne in drugacne operacije kar globoko seci v zep.
To, da naj bi se prav tega psa cakalo 2 uri, da se razstava zacne ker cakajo njega, da ni prijavljen na razstavo oz. ga ni v katalogu pa se vseeno razstavlja, da se 5 min pred vstopom v ring prestavi iz razreda sampionov v vmesni razred pa ne vem... Vem, da se je velikokrat na razstavah cakalo
avtobuse
razstavljalcev iz Rusije in ostalih drzav, ki so napravili okoli 2.000 km, da bi prisli na razstavo a so zaradi taksnih in drugacnih razlogov imeli zamudo. Glede ostalih stvari pa ne morem nic reci, ker ne vem za kaj gre. Sem pa tudi jaz ze dozivela, da pes, ki sem ga pravocasno prijavila ni bil v katalogu, kljub temu, da sem dobila potrdilo o prijavi od organizatorjev - tako da sem ga na koncu vseeno razstavljala (saj bi sicer stroske mojega potovanja - 400 km + hotel kril organizator zaradi svoje napake
). Sicer pa ves kako je ko se govori o "rekla kazala". Tudi jaz sem ze slisala, da so nekateri zaradi taksnih ali drugacnih povezav z "nekdanjim najboljsim sosedom" bili privilegirani tu ali tam...
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #1767 :
torek, 07.03.2006 : 09:10:53 »
Ne, Polona, svicarji v Slo nimajo problemov s HD in ED, ampak z ramenskim sklepom... Tako da na tem področju "rus" ni nič posebnega...
In ja, imas prav. Obstaja kar nekaj boljših samcev....
Logiran
swissy
novinec
Spol:
Sporočil: 32
«
Odgovor #1768 :
torek, 07.03.2006 : 22:44:37 »
Citat: Stars@Sea , torek, 07.03.2006 : 00:05:48
Je pa tudi res, da Akello za razliko od nekaterih nasih "top svicarjev" odlikuje tudi odlicen karakter in kar je za moje pojme najpomembnejse
ZDRAVJE
(pregledane oci, kolki in komolci - PRA neg., HD 0/0, ED 0/0), saj opazam, da imajo nasi svicarji kar precej problemov s tem...
Kaj pa je narobe s karakterjem naših švicarjev (niso vsi slovenski, pa imajo podoben karakter)?
A to naj bi bila reklama zanj?
Saj naši imajo tudi vse o.k., tisti ki pa nimajo pa pač niso primerni za vzrejo in se jih zato tudi ne uporablja, nekateri so samo razstavni psi. In to da mu vse štima še ni zagotovilo, da bo tako tudi pri mladičih!
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 146
«
Odgovor #1769 :
sreda, 08.03.2006 : 15:37:16 »
En teden me ni, pa je vroče.
Jaz sicer en vem kako se pes lahko spremeni iz mladiča v odraslega- razen s pomočjo tbl.
Ker nš je bil kot mladič močan, pa je kot samec velik in postaven.
Ima pa druge hibe.
Tole razstavljanje mi je pa vedno manj všeč, ker se mi vedno bolj zdi- da ima najbolj pomembno vlogo vse kaj drugega kot pes.
Logiran
Strani:
1
...
113
114
115
116
117
[
118
]