mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 12:26:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 111 112 113 114 115 [116] 117 118 119 120 121 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 395335 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
rožica
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 420

« Odgovor #1725 : ponedeljek, 06.02.2006 : 13:21:55 »

Pri stricu imajo že malo več kot teden dni malega švicarja. Je zelo živahen in igriv Wink Nekaj slikic:

http://atos.moj-album.com/slike/997515/AVJgNMTfA5ATiHqG.v.jpg

http://atos.moj-album.com/slike/997515/Yg_N8aclgv_nKKPl.v.jpg

http://atos.moj-album.com/slike/997515/GZyb4ZbJd6nw3Pfc.v.jpg

Več slikic pa najdete v mojem albumu.
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1726 : ponedeljek, 06.02.2006 : 13:37:19 »

rožica: kdo sta starša tega swissija? In od kod prihaja (iz katerega dela Slo)?
Logiran
rožica
rad pišem

« Odgovor #1727 : ponedeljek, 06.02.2006 : 13:40:08 »

Starša sta Dona iz Smrjenja (15 minut iz Ljubljane) in Tim iz Vrtojbe. Več pa ne znam povedati (mislim glede pravih imen in priimkov) - sta pa bila starša udeležena na več razstavah.
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #1728 : ponedeljek, 06.02.2006 : 14:54:22 »

Živijo. Smiley

Hvala vsem za pohvale predstavitve (tudi tistim na mail, ZS in ostalih forumih Wink).

Moj namen je bil, med drugim, slovenskim ljubiteljem švicarjev pokazati odlične predstavnike pasme iz tujine - predvsem tiste, ki so vzrejeni v njihovi domovini - Švici.

Da mi je to uspelo, so zaslužni predvsem lastniki in vzreditelji psov, ki so mi velikodušno odstopili slike svojih lepotcev:

- Največja zahvala gre gospe Margrit Burri, lastnici švicarske psarne 'von der Dorfquelle', ki je prispevala slike psov, ki z njo živijo in tistih, ki jih je sama vzredila.

- Hvala tudi Maud Velders za nadvse duhovite slike njenega Eloi-a, ki prihaja iz švicarske psarne 'vom Ayala'.

- Hvala Ekko-vi lastnici, ki je prispevala slike svojega malega, krasnega švicarja, ki bo gotovo zrasel v pravega lepotca.

- Hvala psarni Karhunkierros za slike njihovih psov in predvsem za slike njihove Ch. Lovely van Rouben Sent, ki je kjub svojim zrelim letom še vedno zavidljivo lepa.

English version:

- Many, many thanks to Mrs. Margrit Burri, owner of the swiss kennel 'von der Dorfquelle', that gave me all those pictures of the dogs that are owned and loved by her. (Also for the pictuires of the dogs that are breed by her.)
Thank You again Mrs. Burri for this 'huge' foto support.

- Thanks to Maud Velders for all those funny pictures of her handsome boy Eloi vom Ayala. And thank you for all your help and for being a great friend. Wink

- Thanks to Ekko's owner to share with us the pictures of her 'little', beautiful swissy, that will surely grow into a real beauty.

and the last but never least:

- Thanks to the kennel Karhukierros for the pictures of their dogs and especially for the pictures of their Ch. Lovely van Rouben Sent, that is still enviably beautiful.

Prispevki v temo prestavitev bodo, vsaj upam, še sledili.

Lep dan vsem. Smiley
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #1729 : ponedeljek, 06.02.2006 : 15:44:18 »

Starša sta Dona iz Smrjenja (15 minut iz Ljubljane) in Tim iz Vrtojbe.

Morda se motim, ampak meni se zdi, da je mami ime Dana, oče je pa Kafka (Tim).

LP Smiley
Logiran
rožica
rad pišem

« Odgovor #1730 : ponedeljek, 06.02.2006 : 15:50:21 »

Ja, oče je Kafka, le kličejo ga Tim (zdele sem se spomnila). Za mamo pa nisem sigurna, kličejo jo Dona.
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #1731 : sreda, 08.02.2006 : 11:38:17 »

Naš gospod spet doma.
Bina, saj me je vprašala kako mi je ime, sem ji povedala, a sem rekla če boš rekla sivko, tako vsi vedo kdo je lastnik. Saj veš Bobaje ne ostane v glavi :-)
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1732 : četrtek, 09.02.2006 : 22:52:37 »

Evo nas! Smo od pregleda! Matko je pregledal berota, ga se 1x slikal. Full pohvalil sklep (da je fenomenalen, brez odkruskov, brez cvetenja hrustanca). Samo da ne ve, zakaj pes se sepa Undecided Da pa predvideva, da bi moral v naslednjih dveh mesecih nehat sepat.

Ker sem srecala tam tudi 1 svicarko, ki je ravnokar prisla iz operacije (OCD na obeh ramenskih sklepih!!!!!; vzreditelj pa nekdo, ki sveto zatrjuje, da je OCD posledica divjanja, norenja, stopnic, hrane...), sem dr. vprasala tudi glede dednosti. In je rekel, da OCD postaja vedno bolj dedno, ker on operira ogromno svicarjev, malo prinasalcev, kaksnega pointerja, potem se pa ze neha. In da tudi ta svicarka ni mogla dobit OCDja zaradi divjanja in norenja in podobnih stvari, pred katerimi vsi nekaj svarite. Pozabljate pa na dednost!!

No, in ko sem gledala to mlado svicarko, so se mi kar solze nabrale v očeh... Psica je mlada, komaj je stala, taca jo je full bolela.... Mislim, PA KDO LAHKO TO POVZROČI SVOJIM MLADIČKOM?!?!?!?
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1733 : četrtek, 09.02.2006 : 23:20:32 »

Jaz pa momentalno skusam spisat nekaj na temo odkruskov in ni vse tako belo in crno kot zatrjujejo nasi veterinarji....vedno bolj sem prepricana v to da je vec faktorjev krivih zato,no mogoce boste ob branju tudi sami spoznali nova dejstva kot sem jih jaz. Kaj pa ce si poleg dednosti  ljudje vzamejo napacnega(pasemsko misljeno) psa in ne skrbijo pravilno zanj?
No,in ce me bo kdo vprasal kdaj bo napisano....verjetno v aprilu ker sem lih fajn zacela in grem vmes v Indijo.
Lp
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1734 : petek, 10.02.2006 : 08:30:28 »

Balu, mogoče se ti bo miselnost spremenila, ko (če) boš imela nasledenjega swissija in bo (če bo) imel odkruške... In ga boš pazila, hranila pravilno, nosila po stopnicah, pa bo vseeno imel OCD...

Seveda pa komaj čakam na tvoj članek... Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1735 : petek, 10.02.2006 : 09:29:06 »

Drugi svicar sigurno bo Cheesy verjetno cez par let,ampak mislim da ne bom menjala pasme,kljub zdravstvenim tezavam. In ce bo kljub vsemu mojemu znanju razvil odkruske,se bom tepla po glavi....amapak ni pomembno samo kako ga jaz hanim,je pomembno tudi kako njega in mater vzreditelj....zato mislim da bi mogli bodoci lastniki svicarjev dosti bolj vrtat v vzreditelje in ce odgovorov ni,se manj pa testov se enostavno obrnit stran.
Za samo dobro pasme pa pocistit najprej pred svojim pragom:ce pes karakterno in zdravstveno ni odlicen svicar ga ni treba parit. Je vredno da zaradi par sto jurckov pohabljamo izredno pasmo? Ce ze naredite teste za displazijo,pa se dve dodatne radiografije za odkruske (OD) in druge osteohondritise.(to leti cisto na vse,ki bodo kdaj parili,nobenega dolocenega)
Lp
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1736 : petek, 10.02.2006 : 09:37:05 »

saj bi mi tudi berotu lahko slikali ramena, pa se sedaj ne bi videlo, da je imel OCD. nič ne pomaga slikanje, če ni poštenja vzrediteljev.

No, ko se bo javno razkrilo, čigavo svicarko sem vceraj srečala (jaz vem, kdo so starši in kdo vzreditelj; ampak ker vzreditelj o tem se ne ve, tudi jaz ne bom javno sedaj o tem), boš mogoče kaj spremenila mnenje.... in mogoče drugače gledala na vse to...

Citat
Je vredno da zaradi par sto jurckov pohabljamo izredno pasmo?
Jaz sem ze nekaj casa nazaj rekla, da imajo mladicki preveliko ceno in prelahko se jih prodaja. Če bi vsi imeli take probleme s prodajo, kot sem jih imela jaz, bi marsikdo 10x premislil, ali bo paril ali ne. In če se ugotovi, da mladički obolevajo za OCD, ne vem, zakaj parijo še naprej. Trma? Denar?
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1737 : petek, 10.02.2006 : 09:48:37 »

Sej mam ZS drugace Cheesy
Ja,sej jaz sem mislila na slikanje pred operacijo,ne po njej.Pa v teoriji bi se tudi po operaciji moralo videt,kot ne cisto gladke povrsine kosti-sploh ce veterinar ni operiral po tehniki ko postrga mesto odloma hrustanca, da bi nastal fibrozni. Je pa 5 pozicij v katerih je potrebno slikat ,da dobimo cisto sliko sklepa,kar pomeni pribl. 5krat po 5000=25.000 na taco(govorim o sprednjih).
Jaz vem da bom Klarka za vse preslikala ce ze gre pod narkozo in upala da je popolnoma zdrav kuza....pol pa agiliti Grin Grin
Zakaj naprej parijo? Ker genetika ni veda in je prazen larifari,pa je lazje rect da se psa nista ujela Angry ,denar je pa itak sveta vladar....
Logiran
Chantall
novinec
*
Sporočil: 25

« Odgovor #1738 : petek, 10.02.2006 : 12:20:02 »

Jaz vem da bom Klarka za vse preslikala ce ze gre pod narkozo in upala da je popolnoma zdrav kuza....pol pa agiliti Grin Grin

A bosta šla na agility?   Cheesy

LP
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1739 : petek, 10.02.2006 : 13:17:05 »

Ja na agi in rallyobidience.Sem se tudi na drugih forumih s svicarji pogovarjala in jih kar nekaj dela agi-ok,ne bomo najhitrejsi,ampak se vedno se lahko zabavamo Cheesy
Lp
Logiran
Strani: 1 ... 111 112 113 114 115 [116] 117 118 119 120 121 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.