mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 23:30:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394752 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Evč
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 91

« Odgovor #1425 : četrtek, 10.11.2005 : 18:25:18 »

Hi Dina Diana!
I am very glad that you decided to join us. I remember Dina very well, because I used to visit her every weekend at Renata`s. I have Dinas`s brother Dart at home. They grow up so fast don`t they?
We will be happy to hear from you again!

Dart and Eva
Logiran
Dina Diana
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #1426 : četrtek, 10.11.2005 : 19:47:15 »

Evč
I am very glad, that here so it is a lot of relatives of mine Diani.
I shall come more often.
And who gathers on World Dog Show 2006 in Poland (Poznań from November 9th to November 12th, 2006)?
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1427 : četrtek, 10.11.2005 : 21:38:33 »

Z Nomom sva se vrnila s pregleda. Pregled je bil naporen, ker Nom nikakor ni dovolil, da bi mu učke pogledal. Dobila sva antibiotik, ki mu ga moram 3x na dan dat v učke. Problem je namreč v tem, da ima zelo rdečo veznico, izcedka ni več in upamo, da gre samo za vnetje. Roženica ni poškodovana, trepalnice ne rastejo navznoter, lahko pa bi šlo tudi za to, da se spodnje veke obračajo preveč navznoter in dražijo veznico. Upam, da ni to slednje.
Zdej mam pa problem, kako ta antibiotik dajat v učke, ker mi Nom to nikakor ne dovoli. Malo gre mim, še manj noter Sad Jutr zjutri bodo spet borbe Smiley

Lep pozdrav!
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1428 : četrtek, 10.11.2005 : 22:11:57 »

Majc tud z Nubo sem imela v začetku kar probleme vendar se je hitro navadila, ker če je bila lepo pri miru sem ji vedno dala priboljšek in je dojela da je bolje da malo potrpi. Grin  Drugače pa ti predlagam, da ga daš na prostor in obrneš na bok, potem pa stopiš v bistvu za njegov hrbet in daš mazilo v oko-tako  najlaže še malo fiksiraš glavo medtem ko mu odmakneš veko in daš mazilo. Nato ga obrneš na drugo stran in ponoviš postopek. Ne vem, vsaj pri nubi se mi to obnese in nimava več večjih problemov. Lahko pa se znajdeš in mu daš mazilo v oko takrat ko spi, ker bo tako čisto pri miru... ampak saj vem, nemogoče je da bo ravno trikrat na dan, ko je treba dati mazilo spal... Veliko sreče...
Aja, katero mazilo pa imata vidva Roll Eyes
Pa pa
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1429 : petek, 11.11.2005 : 10:41:07 »

Dobila sva chloranfenikol...ne vem točno kako se napiše. S tem naj bi se učki do srede pozdravili.
Kar se pa tiče spanja, Nom spi v uti in takrat ne morem do njega. Zjutraj sva nekaj spravila v učke, kako
pa bo popoldan še ne vem. Upam, da mi bo uspelo.

Pozdravček od Noma in Maje
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1430 : sobota, 12.11.2005 : 14:32:38 »

Tole je čisto izven teme ampak zanima me, če kdo ve kje bi se dalo dobiti vprego za sanke oz voziček. Ali kod pozna koga, ki to dela? Nekaj so mi govorili, da je en gospod v Lescah, vendar ga nisem našla.
Hvala za info!

Majc: upam da borbe z Nomom ne bodo prehude  Sad Ko sem jaz mogla Dartu čistit rano sva to počela zelo počasi. Vsakič ko mi je pustil, da sem se dotaknila tačke, je dobil nagrado in nekje po 1 uri potrpežljivosti je počasi dojel, da mu hočem samo dobro (pa še najedel se je fino). Tako da zdaj pusti pogledat brez problema - za nagrado seveda  Wink Veliko uspeha in držimo tačke, da se vsi bolniki hitro pozdravijo!!!
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #1431 : sobota, 12.11.2005 : 17:18:55 »

Tole je čisto izven teme ampak zanima me, če kdo ve kje bi se dalo dobiti vprego za sanke oz voziček. Ali kod pozna koga, ki to dela? Nekaj so mi govorili, da je en gospod v Lescah, vendar ga nisem našla.
Hvala za info!

Zakaj ga pa potrebuješ?
A za Darta? Grin

LP Smiley
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1432 : nedelja, 13.11.2005 : 09:27:42 »

Dali: Ja seveda bi rabila to za Darta - za koga drugega pa Wink. Zadnjič sem gledala Brinine slike in potem še eno oddajo, kako švicarji tekmujejo v vleki vozičkov. Ko pomislim na vso energijo, ki jo ima Dart vedno na zalogi, bi bilo to nekaj fantastičnega za zimo, da zmatramo našega gospoda, pa še na mišicah bi malo pridobil  Grin
Ali poznaš mogoče koga?

Lp
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #1433 : nedelja, 13.11.2005 : 10:25:51 »

Izdelovanje opreme za pse:

Irena Šeruga s.p.
Strahinj 98a, Naklo
04 2571 344

Sicer pa vprašaj Renato, kje je ona dobila voziček.

LP, K.
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #1434 : nedelja, 13.11.2005 : 11:11:21 »

Dali: Ja seveda bi rabila to za Darta - za koga drugega pa Wink. Zadnjič sem gledala Brinine slike in potem še eno oddajo, kako švicarji tekmujejo v vleki vozičkov. Ko pomislim na vso energijo, ki jo ima Dart vedno na zalogi, bi bilo to nekaj fantastičnega za zimo, da zmatramo našega gospoda, pa še na mišicah bi malo pridobil Grin
Ali poznaš mogoče koga?

Ja, lahko se zmeniva po ZS. Wink

Sicer pa vprašaj Renato, kje je ona dobila voziček.

A ti tega mislis? Grin

LP Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1435 : nedelja, 13.11.2005 : 12:52:16 »

Mi bomo pa Klarka kar na sani vpregli,da nas bo vozil po zasnezenih pojlih....vse kar rabimo je dobro oprsnico ki jo bomo dali naredit tam kjer si napisala ti Brina.
Evc,kdaj pa imata vidva izpit?Katerega gresta delat?
Lp
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1436 : nedelja, 13.11.2005 : 12:54:49 »

Evč naš Nom pa kar noče razumet, da mu hočemo samo dobro in tako so se naprej 3x na dan borbe, da spravimo vsaj nekaj antibiotika v učke. Sicer pa je stanje tako, da izcedka ni več, so pa še malo rdeči učki.

Ko že debatirate o opremi za švicarje pa bi imela še jaz eno vprašanje. Načrtujem pasjo uto za Noma, ker bo splomladi potreboval novo, ker mu bo sedanja premajhna. Je pa tudi vprašanje koliko bo ostalo od nje, saj jo je načel že na vseh koncih. Smiley
Če koga vprašam za velikost ute, dobim samo podatke o zunanjih merah in ker jaz na obstoječe mesto ne morem postaviti ravno take velikosti, me zanima predvsem velikost glavnega prostora. Ali bi bilo 110x115cm oz. 115x120cm (odvisno od izolacije)  glavnega prostora dovolj za švicarja? Predprostora pa nekje 40x120cm? Če bo to premalo bodo pač nastradale smrekice, ki so sedaj okoli ute.  Grin
Že vnaprej hvala za pomoč!

Upam, da kljub hladnim dnevom uživate s svojimi kosmatinci!  Wink

LP,
Maja
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1437 : nedelja, 13.11.2005 : 13:34:58 »

Evc,kdaj pa imata vidva izpit?Katerega gresta delat?

Balu: tocnega datuma se ne vem, ampak nekje sredi decembra. Delala bova za A, pa še to upam, da bo uspelo, namreč zdaj naju ni bilo 3 tedne (sem imela operacijo). Drugače bova šla pa spomladi še naprej, tko da definitivno narediva B ali pa še kaj več! Drugače pa Darti kar napreduje in se je igral že z kar nekaj kužki - upam, da bo šlo tako tudi naprej!!!

Brina: hvala za info glede oprsnice! Bom poklicala!

Pozdravčke
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1438 : nedelja, 13.11.2005 : 13:50:49 »

Ooooo super da je Dartek tako priden...me veseli da napredujeta tudi s samci.Midva bova skusala B-bh se ta mesec spravit pod kapo,ceprav mu to leganje v mokro prav ne disi.
Lp
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #1439 : nedelja, 13.11.2005 : 18:26:34 »

Dali sem slišala da imate novo pridobitev! Napiši kaj več. Iz kje ste jo pa "uvozili"? Pa kakšno slikico pripopaj.
Pridete v Vrtojbo? Z obema?

Pozdravček
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
Strani: 1 ... 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.