mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 17:35:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 89 90 91 92 93 [94] 95 96 97 98 99 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394636 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
AIKA B
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 142

« Odgovor #1395 : petek, 04.11.2005 : 11:39:24 »

Ojla,

Bina (ali pa kdo drug) a ti greš v Wels?
Se ne morem odločit ali naj se prijavim ali ne.
Do kdaj pa je rok prijave?

A kdo mogoče pozna italjanskega sodnika ki sodi v Welsu švicarje g. Bezzeci (nekaj takega)?

Pozdravček
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1396 : sobota, 05.11.2005 : 00:17:49 »

AIKA B, jaz sem najprej mislila it v Wels, pa sem se sedaj premislila Undecided Me pot pride full drago, če grem sama. Tako da ne grem Smiley Smiley Rok prijave je uradno do danes. Ampak vem, da sprejemajo prijave še nekaj dni Wink Sodnika pa ne poznam sram
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1397 : sobota, 05.11.2005 : 00:19:51 »

AIKA B, pojdi! Sem pogledala tabelico prijavljenih psov. V CH klasi med samci ni še nobenega Wink Trenutno (lahko se spremeni).

http://statistik.biedermannsdorf.oekv.at/(xvo4mb55vmalwl45wssq1ta1)/OekvStatistik.aspx
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #1398 : nedelja, 06.11.2005 : 18:37:10 »

Pozdravčke vsem!

Kam ste se vsi poskrili? Kako je z zdravjem vaših kužkov? Upam, da gre na bolje!

Če pa koga zanima, mi je uspelo narediti album s fotkami mojega Darta. Zraven so pa tudi tuste iz izleta v Iški vintgar!

Balu: ali mogoče poznaš kakšnega švicarja, ki naj bi bil iz Ceste IV, star 2 leti? Zdaj nas je pa že kar nekaj v tem okolišu, ane  Smiley
Logiran
Ody
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 14

« Odgovor #1399 : nedelja, 06.11.2005 : 22:48:21 »

Živjo,

Že dalj časa razmišljamo  Huh kako bi naredili album, danes pa nam je Evč dala idejo  Roll Eyes in končno ima tudi Ody album  Cheesy. Če koga zanimajo slike si jih lahko ogleda.

Res se spet bolj malo dogaja na forumu  Sad. Ali se vsi pripravljate za Vrtojbo?

Še eno vprašanje: do katerega meseca hranite svojega psa s hrano JUNIOR oz. kdaj se začne hranjenje s hrano za odrasle pse? Shocked

lp  Smiley
Logiran
Nikkaa
novinec
*
Sporočil: 11

« Odgovor #1400 : ponedeljek, 07.11.2005 : 09:11:21 »

Živjo!

Ker nameravam tudi jaz kupiti VŠPP, me zanima par informacij. Sicer vem, da ste o tej temi na tem forumu že govorili, pa bi vam vseeno rada postavila par vprašanj.
S kakšno vrsto brekiterane hrane hranite svoje kužke? Kolikokrat na dan ste hranili svoje kužke do enega leta starosti?

Za enkrat toliko
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1401 : ponedeljek, 07.11.2005 : 09:53:08 »

Ody vsak proizvajalec hrane ima predvideno kdaj naj bi zacel z adult hrano.Ker pa je tudi mene to vprasanje matralo sem vprasala kolegico,ki ima veliko izkusenj z novofunlandci in mi je rekla takole:"Do 10-12 meseca mu dajaj hrano za mladice pol pa zacni mesat 50:50 s hrano adult."
To naj bi preprecilo prevec hitro nabiranje misicne mase in teze(hrana adult je namrec manj kaloricna od puppy) in tako manjso moznost za razlicne okvare sklepov.
Jaz ji pac verjamem in se tega drzim.

Nikkaa izbrati moras kakovostno briketirano hrano,ki je narejena za velike pasme(npr.large dog,giant dog).Pa naj bi vsebovala veliko vitamina E,kolicine okoli 1% (0.9-1.2) kalcija in fosforja,ter malo mascob (ce je mascob veliko,je hrana zelo energetsko bogata in pol pes rase kot goba).Primerjaj hrane malo med sabo in izberi tako ki bo tudi psu vsec. Wink
Mi smo Klarka do 10 meseca hranili s tremi obroki na dan (Brina??),pol pa z dvemi na dan.Vmes dobi se kaksen posladek,jogurt,sadje....

Evc:cesta IV? Shocked Nikjer nisem vidla nobenega dve leti starega svicarja...mogoce mislis Arona,samo ta zivi na Trzaski pri mostu...buu,res ne vem,pa se proti Tivoliju prav po IV. sprehajam...Ja,na PST-ju srecujem tudi mladega Ozzyja,Maksa pa seveda Arona.Ko pridem v Tivoli pa me vsi sprasujejo ce je to Shark! Cheesy Grin
LP
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1402 : ponedeljek, 07.11.2005 : 10:16:46 »

Mi smo do približno šestega ali sedmega meseca hranili 3x na dan, potem pa 2x na dan. Trenutno ima Nutro.

Kdaj je Bero dobil adult hrano, nimam pojma. Je že predaleč nazaj Grin Bernardinka jo je dobila pri 11-tih mesecih. Samo adult (nič mešanja). Njeni mladički jo bodo verjetno še prej (ena psica celo pri šestih mesecih)....

Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1403 : ponedeljek, 07.11.2005 : 10:53:07 »

No,sej ce hranis s Canidae je pol ista hrana ze od zacetka,ne? Ce pa recimo vzames kaksne Puppy large breed naj bi se jih hranilo do 18 ali 24 meseca-v tem primeru je boljse ze prej zacet mesat z adult(kot sem zgoraj napisala).Samo jaz pa puppy hrane ne bi kar ukinila ker ima vecjo kolicino hondroitina in glukozamina,ki omogocat zdravo rast sklepov Huh
Kako pa je Berotovo zdravje?Upam da je boljse....
LP
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1404 : ponedeljek, 07.11.2005 : 11:00:02 »

Bero je trenutno po starem: laja vedno, ko veter narobe zapiha Roll Eyes Drugače je pa nehal šepati (brez našega posredovanja). Zaenkrat je vse OK (trkam na les).
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1405 : ponedeljek, 07.11.2005 : 11:03:49 »

Mi pa lajamo vedno ko kaj potrka...ali je po tv,ali macka na oknu,ali pa ga mi malo hecamo in pol suntamo s Kje je? Pol kot norec teka okoli in laja Grin Grin Grin
Samo mi Uros ne pusti da to delam...pravi da nerviram psa  Cry Grin
Me veseli da je slo mimo....pa da bi pri tem ostalo!
Kaj pa kaj Nuba?Nic novega.....
LP
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #1406 : ponedeljek, 07.11.2005 : 12:07:58 »

AIKA B, jaz sem najprej mislila it v Wels, pa sem se sedaj premislila Undecided Me pot pride full drago, če grem sama. Tako da ne grem Smiley Smiley Rok prijave je uradno do danes. Ampak vem, da sprejemajo prijave še nekaj dni Wink Sodnika pa ne poznam sram
Škoda da ne greš ker sem se pa jaz danes odločila da grem (če mi bodo še sprejeli prijavo)! Sicer je res malo daleč ampak v Avstriji sem bila samo enkrat (z Aiko) pa grem malo pogledat. Rada bi vidla avstrijske pse. Sem slišala da so dobri (vsaj na evropski razstavi naj bi bilo kar nekaj dobrih psov).

Hvala za link za statistiko. Je prijavljenih 9 švicarjev (6 samcev).

Ody, Evč luštne slikice!

LP
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #1407 : ponedeljek, 07.11.2005 : 12:30:43 »

Hoj, naše zdravje se je popravilo, očitno je nekje nekaj pojedel, pa smo prestrašeni od mačje kugo (ko smo izgubili mačko) takoj odreagirali.
A hujšega očitno ni bilo, ker je po noči z infuzijo takoj prišel k sebi- se sprašujem če je bil antibiotik sploh potreben.

Trenutno se navaja na novo mačko. No on bi se ogral, a mačka ne razume kaj preveč tega njegovega veselega skakanja in pobegne. Upam da se bomo navadili.
lp
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1408 : ponedeljek, 07.11.2005 : 20:40:32 »

Naš Nom se je pa danes zbudil pomojem da s prehlajenimi učki. A mu lahko še kako drugače pomagam kot tako, da mu učke spiram s fiziološko raztopino? Če ne bo bolje greva  v četrtek h veterinarju.

Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1409 : ponedeljek, 07.11.2005 : 20:47:29 »

Jaz spiram s kamilicnim cajem,malo bolj mocnim kot ce bi ga pila.
LP
Logiran
Strani: 1 ... 89 90 91 92 93 [94] 95 96 97 98 99 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.