mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 15:05:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394584 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1305 : četrtek, 13.10.2005 : 09:25:37 »

Apollo, a pa psica res nima odkruškov? Ker pri našem je bilo isto: dokler je bil na tabletah, ni šepal, ko je zmanjkalo tablet je začel šepat. A do Matkota ste šli? Daj poročaj, kaj se dogaja.... Imam jaz isto stare mladičke, kot je tvoja Nuba in zato me take stvari full zanimajo....
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #1306 : četrtek, 13.10.2005 : 12:42:59 »

Imam eno vprašanje? Ali mogoče kdo ve, kaj bi lahko pomenila bulica, ki se je pojavila nekje pri rebrih. Je trda in očitno nič ne boli. Nekaj sem slišala o lojnici in, da se to prereže. Ali ima kdo s tem izkušnje? Saj sva naročena pri veterinarju, pa me vseeno zanima, če je kdo imel kaj podobnega1

Caubau
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1307 : petek, 14.10.2005 : 12:29:41 »

Kako je z Dartom?Razlog za bulico?
Jaz sem pri Ozzyju-birardu imela priloznost videt kar konkretne trde bulice,pa so kar zginile same od sebe.Po vsej verjetnosti so bile zakasnela reakcijo na inekcije ki jih je dobival.Klark je imel pa majhne bulice za usesi in so bile posledice alergije.
LP
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1308 : petek, 14.10.2005 : 12:47:36 »

Mi imamo izkušnje tudi z bulami Undecided Se mu je pojavila bula na boku. Smo čakali 1 teden. Potem je pa bula začela spreminjat trdoto in obliko. Berota smo operirali (vet. se je malo ustrašil, ker je Bero kot mladiček imel rakav (!) tumor). No, po operaciji je rekel, da mu je ta bula izgledala kot da bi ga nekdo s kolom udaril po boku Grin Verjetno se je na sprehodu udaril v kakšno vejo.

Je pa z njim trenutno slabše (kar se tiče šepanja). Odločili smo se, da do ponedeljka počakamo, potem ga bomo pa verjetno slikali in razmišljali naprej Undecided

Sem pa našla v temi o berncih tole:
Citat
Val (švicar, moja opomba) je doma nekje pri Livadi (obrobje Trnovega v Ljubljani), star je tri leta, vzreditelja pa ne vem. Je pa manjši od ostalih švicarjev, baje so vse sestrice večje od njega Smiley Vem pa to, da je že imel operacijo komolca (ali pa kolena Undecided) in da ima sedaj umeten komolec.

Hvala Urša (nick Rožica) za dovoljenje za copy citata. Je obljubila, da bo izvedela še kaj več o tem psu (kdo je vzreditelj, kdo so starši)...
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1309 : sobota, 15.10.2005 : 18:18:24 »

Bina ne vemo... V četrtek sva naročeni na ponovno slikanje in pol bom lahko povedala kaj več... Postavljen je bil sum na OCD, vendar pa okruškov našli niso. Tako da bomo verjetno še enkrat slikali iz različnih priojekcij pa bomo videli... Je pa problem, ker se te odkružke zelo težko najde... Bi pa predlagala lastnikom tvojih mladičev naj svoje pse ne vodijo na sprehode daljše od 30 min in naj jih čim bolj mirijo pri skakanju... Morda bi bilo dobro mladiče imeti na vrvici in jih spuščati npr le za 10 min... Bolje je malo bolj paziti vsaj do 6 mes starosti... Ker baje, da so okruški najpogostejši vzrok pri švicarjih za šepanje na prednjih okončinah! Problem pa je hitra rast in pa njihova živahnost-to pa kot kaže ne gre prav dobro skupaj...

Ja glede bulice na boku... Čisto možno, da gre le za lojnico, ki se je zagnojila... Bila sem zraven pri psu, za katerega so mislili da ima tumorček in so ga dali kao na operativno odstranjevanje (vet je punktiral-nič ni priteklo, na otip je bilo trdo), ko pa so prerezali so ugotovili, da je le zagnojena lojnica... In tako so psa brez smisla dajali v narkozo... Samo mislim, da nima smisla, da bi mu sami kaj rezali... Ker nikoli ne veš kaj bi lahko bilo...

pa pa
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #1310 : nedelja, 16.10.2005 : 20:09:24 »

Apollo,
preslikaj in pošlji dr. Matkotu, da pogleda slike. On jih je pri nas odkril.

Pa še nekaj naš ni šepal do oktobra (skoten februarja), potem se je začelo in tik pred prvim novembrom je bil operiran.
Tako, da mislim, da bi bilo potrebnopaziti celo prvo leto, kar je pa vsi vemo zeloooo težkoooo.
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1311 : ponedeljek, 17.10.2005 : 15:26:08 »

Bobaje a pa je vaš pes ves čas potem šepal in če je, kako močno. Roll Eyes  Pri Nubi se je namreč v zadnjih nekaj dneh stanje močno popravilo in zelo narahlo šepa...  Cheesy Včasih niti ne opaziš da šepa, čeprav je npr 1 teden nazaj, ko smo ji nehali "filat" tablete, zelllooo močno šepala.
Kako je pri vas prišlo do šepanja... Ali kar naenkrat? Z Nubo sva se namreč tisto soboto nekaj igrali in je skakala okoli mene in se nekaj zaletela vame, takoj naslednji trenutek pa zašepala... Ne vem morda je šlo le za naklučje, morda pa si je kaj nategnila... Bomo videli v četrtek kaj bodo povedali... Mi pa prosim vseeno sporoči kako se je pri vas vse skupaj začelo ker me zanima...  Pa pa
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1312 : ponedeljek, 17.10.2005 : 19:31:00 »

Je šepal in ni šepal, kakor kakšen dan.
Smo mu pa tudi naredili kuro s tabletami in je bilo bolje, a ne za dolgo.
Zakaj se je začelo žal ne vemo, kar naenkrat ko smo prišli iz sprehoda.
Je pa res, da smo mislili da smo iz občutljivega obdobja ven in ga nismo več tako zelo pazili.
Čeprav sama ne verjamem, da se da mladiča obvarovati pred tem. Žal.
Razen če ga imaše nkje zaprtega, pa spet ne vem koliko je za njegov razvoj to dobro.   
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #1313 : četrtek, 20.10.2005 : 16:17:06 »

Balu: hvala za skrb! No, z Dartkom je vse vredu in res je bila le lojnica, ki pa bo izginila sama od sebe oz naj bi. Bomo še malo spremljali, drugače pa je vet rekel, da jo bo le prerezal. Vse je torej OK!!

Kako kaj Klark? A je še tako priden v šoli? Spet bo dež in slabo vreme  Cry, ko samo pomislim kako lepo je bilo delati v sončku, ko ni bilo treba prepričevati gospodičev, da svojo tazadnjo postavijo v mokro travo Wink. Midva delava na najini dominanci in počaaaaaaaasi gre na bolje. Pravijo, da ne smem biti nestrpna, ker zna trajati kar nekaj časa preden bomo bumbarja prepričali, da ni treba, da je povsod taglavni  ; Cheesy

Pasji pozdrav vsem!
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1314 : četrtek, 20.10.2005 : 20:06:35 »

Super,predvsem to da si nasla ucitlelja ki je sposoben to Dartovo obnasanje spremeniti.....dosti drustev namrec nima pojma.
Nama gre tudi v redu in danes smo celo prostovoljno lezali v mokri travi Grin Grin Drzim pesti da bova na izpitih imeli soncek!Aja,kaj gres na A ali B?
LP
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1315 : petek, 21.10.2005 : 09:32:48 »

Apollo...
...kako je bilo?
Upam na najboljše. 
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1316 : petek, 21.10.2005 : 19:28:21 »

Na žalost nismo uspeli slikati zaradi okvare rtg! Undecided  Jim je en lovski pes pregriznil kabel za sprožilec slikanja in so ga šele v čet zvečer popravili... Pol bi mogli pa danes dopoldne slikati pa so prosili, če lahko prestavimo na pon, ker so morali danes opraviti vse operacije, ki so bile predvidene za včeraj... Tako da sva sedaj naročeni za pon ob 18h! Wink  Jo je pa le klinično pregledal, vendar pač brez rtg ni mogel nič točno povedati... Šepa pa včasih skoraj nič (ravno v čet praktično skoraj nič ni šepala-če ne bi vedel niti ne bi ugotovil da sploh kaj šepa), potem pa mal skače pa spet malo šepa... Ker je nimamo več čisto ves čas na vrvici... sram

Sporočim takoj ko kaj izvem!!! Cheesy Pa upam da dobre novice...

Pa pa
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1317 : petek, 21.10.2005 : 20:40:02 »

apollo, kaj pravi vzreditelj na te vaše težave?
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1318 : petek, 21.10.2005 : 21:50:27 »

Apollo upam, da bo na koncu z Nubo vse vredu.

Bina kar se tiče vzreditelja pa ti jaz lahko povem, da s tem leglom, v katerem sta bila Nuba in Nom, ni zadovoljen. Prvič in zadnjič je paril z Yostrom von Ralligholz.

Brina, kako pa je kaj z vašimi mladički, odkar jih ni več doma?

LP,
Maja
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1319 : petek, 21.10.2005 : 22:01:25 »

Majc, zakaj pa ni zadovoljen? In zakaj je zadnjič paril s tem samcem? Saj lahko na ZS. Ker meni se je samec kar dopadel Undecided Ni nabit (kot recimo Axel-pokojni samec, ki je oče kakšni 1/4 mladičkov v Slo), glave nima kot kakšen rotvajler (kot jo je imel Axel). Je elegantno vitek Cool Tako se meni dopadejo, ker je naš Bero tak Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.