mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 23:29:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394168 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214

« Odgovor #900 : torek, 26.07.2005 : 17:47:51 »

Mi smo Klarka tudi nosli,dokler ni imel 30 kg pol pa ni slo vec...pa sej pri dveh mesecih ima enih 10kg,to bi pa ja se moralo it-lih kot ena velika lubenica Wink
Ja,ja slikice!!
Lp
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #901 : torek, 26.07.2005 : 17:56:28 »

Brina: Daj no tudi ti kaksno slikico gor, da vidimo kako velik sodcek imate pri vas doma. A se ne kaze na nic novega?
Kako je temperatura? Kdaj ima Brina (na 4 tacke, seveda) sploh rok? Cheesy

majc: cimdlje nosit (samo ne si kriza ''fentat''), potem pa pac stopnice, ce ni druge izbire. Ce ste pa deske na stopnice dali (so zelo strme?) ga je treba naucit, da po deskah hodil!
Kako mu je ime (rodovnisko)?

LP Smiley
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #902 : torek, 26.07.2005 : 18:02:36 »

hm...ne vem, nekako se mi je zazdelo tako, zaradi teh razlik...ker imajo drugačen standard in to...
Ja, koliko pa dejansko dosežejo po razstavah, glede na to da so američani naprimer navajeni na svoje švicarje?Ker če bi pri nas razstavljal ameriškega švicarja, ne vem kako bi bilo...?
Ne vem, sem velikokrat slišala da z evro psom v ZDA ne narediš nič in prav tako obratno... Huh
Ponavadi se Ameriski tipi v Evropi bolje obnesejo, kot Evropski v Ameriki(ni pa nujno). Ce pogledas recimo Maltezane, jih je ogromno pripeljanih iz Amerike in so pri nas zelo uspesni, prav tako jih je ze slo nekaj gor in so vec ali manj vsi naredili sampionate. Tudi recimo Springer Spanjeli, psi Ameriskega tipa v Evropi veliko pobirajo, vendar ce bi v Ameriko poslala Evropski ali Angleski tip(ki sta si podobna)ne vem ce bi pes kaj dobil.
Po moje, ce bi Svicarja, ki bi bil obarvan kot vsi Evropski preipeljal sem, bil lahko uspesen kot vsi tukajsni psi-mogoce celo bolj. Odvisno od tega kaj sodnik preferira.Je pa nekaj pasem, ki se razlikujejo tako mocno, da jih niti pod razno ne bi mogel razstavljati v Evropi in Ameriki(recimo doge, bokserji,NO-ji,...).

majc, priporocljivo je nositi psa cimdlje lahko(ponavadi se pse nosi do nekje 6 meseca, ce ne bo ze pretezek), nato pa ga postopno navajati na stopnice. Ni namrec v redu, ce pes ne hodi po stopnicah nato pa naenkrat zacne vsak dan.

Lp
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #903 : torek, 26.07.2005 : 18:28:51 »

Ce dobro pogledate glede svicarjev iz ZDA: saj so ze bili psi prepeljani iz ZDA v Evropo. Barton Manorjev pes je Internacionalni sampion in po vseh merilih Multi sampion. Po slikah pa izredno lep pes. Malce se morda razlikuje od tipicnih evrposkih linij (konstitucijsko). Ceprav, ce pogledamo z drugega zornega kota je ze pri nas, v Evropi vec linij, ki se med seboj na trenutke zelo razlikujejo. Svicar se ni tako razsirjena psama, da bi lahko bile razlike ogromne, kot naprimer pri ZP-jih.

Poznam vzrediteljico v Evropi, ki bo verjetno kmalu uvozila samcka iz ZDA (iz ene najboljsih psarn). Ker ima namen vzrejati vrhunske svicarje po FCI standardu in razstavljati svoje pse verjetno ne bi kupovala v ZDA, ce ne bi bila prepricana, da je to pravilna poteza in, da so svicarji iz ZDA lahko prav tako uspesni v Evropi kot evropski. To pomeni, da velikih razlik v standardu ni.

LP

Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #904 : torek, 26.07.2005 : 18:54:37 »

Citat
Brina: Daj no tudi ti kaksno slikico gor, da vidimo kako velik sodcek imate pri vas doma. A se ne kaze na nic novega?
Kako je temperatura? Kdaj ima Brina (na 4 tacke, seveda) sploh rok?
OK, OK..bom slikala.. Rok naj bi imela v petek (62. dan), ampak lahko koti tudi par dni prej ali kasneje.
Smo opazili da se ji je že poglobila lakotna jama in danes je odklanjala hrano, čeprav je bila po njenem okusu.. Ko smo jo spustili na vrt, je takoj začela kopat luknjo (gnezdo).
Kmalu bo, samo pomoje še ne danes.. Wink

Lp
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #905 : sreda, 27.07.2005 : 10:01:19 »

Brina, ali je že kaj novega?

Lp Jana

P.s. Sedaj vem, kako ste bili vi nestrpni, ko sem jaz čakala na Binine pamžke Grin
Logiran
swissy
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #906 : sreda, 27.07.2005 : 10:31:14 »

Razlika med ameriškimi in evropskimi švicarji je v tem, da so ameriški psi dosti nižji, niso tako nabiti in kot ste že povedale so dosti bolj beli. Jaz sem pri svoji vzrediteljici videla Barton Manor Tibeta, za moj okus je presuh oz. kot oni pravijo je atletski tip, nima toliko značilnosti molosov kot evropski švicarji, vendar je to sedaj moderno in sodnikom je zelo všeč, npr. Odi od Babnika mu je zelo podoben. Drugače pa boste videli hčerko Tibeta v Trbovljah - Chantal from Balihara ranch. Dva njegova mladička sem peljala v Italijo, kjer so bili zelo navdušeni.
Moje osebno mnenje: nikoli ne bi pripeljala oz. prodala psa v Ameriko ali kam drugam, kjer bi morala psa dati na letalo in ga mučiti z 12 urnim letom. Švicarji ponavadi pri starosti dveh mesecev oz. takrat ko so pripravljeni za oddajo (pri 10 tednih, po priporočilu švicarskih vzrediteljev) imajo okoli 10kg, kar pomeni, da ga ne moreš imeti pri sebi. To je za psa hud šok!
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #907 : sreda, 27.07.2005 : 11:01:22 »

Najprej vsem hvala za odgovore in nasvete.

Našemu pamžu je rodovniško ime Nom in tako ga tudi kličemo. Približuje se 12 kg in ni težak za nosit. Je pa problem v tem, da mi včasih uide po stopnicah, ker hoče do nekoga, ki je ravno prišel k hiši oz. domov. Sicer pa imamo 5 stopnic z dvorišča na teraso in pa 2 stopnici s terase na travnik. Stopnice so nizke, a vseeno vem da niso najbolj primerne zanj in zato me razjezi, ko uide po njih.  Angry

Glede slik je pa tako, da sem jih hotela pripet, pa je prevelika datoteka. Ker sem bolj  ko ne nova na tem forumu bi prosila za pomoč, če slike lahko dodam še na kakšen drug način Smiley

Lep pozdrav vsem! Uživajte v tako lepem dnevu!  Cool  Wink
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #908 : sreda, 27.07.2005 : 12:35:40 »

Zivijo!

Swissy: Sok je verjetno res hud pri 2 mesecih (zaradi letalskega prevoza ti ga lahko dajo ze pri 8.tednu-to ni tako nizka starost za oddajo), lahko pa pocakas nekje do 4 meseca. Ce je vzreditelj res dober, ti gre nasproti za dobro svojega mladica.
Sta pa dve vzrediteljici iz Slovenije poslali svoje pse pri 2 tednih v Rusijo (let prav tako ni kratek), pa je s tamalimi (zdaj so ze tavelike) vse OK. Wink

A je tvoj Lord kaj v sorodu s Tibetom?

Meni osebno sta vsec obe vrsti svicarjev (malo bolj eleganten-kot je naprimer Odi) pa tudi bolj mocan (kot je naprimer Atos-Dalijev oce). No, malo raje imam mocne, priznam.

Majc, slike lahko posljes kar meni na mail, pa ti jih jaz zmanjsam in gor prilepim. Moj mail: swissy@mail386.com

LP Smiley
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #909 : sreda, 27.07.2005 : 13:10:53 »

Rincy hvala za pomoč....album je že v delu.

Dali tudi tebi hvala. Čez nekaj minut bom zaključila album in vam sporočim naslov.

Pa pa
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #910 : sreda, 27.07.2005 : 13:58:14 »

Evo moj album vsebuje kar ze nekaj slikic, ogledate pa si ga lahko na naslovu http://majc.moj-album.com/. Mogoče bodo danes dodane še kakšne slikice.

Čau bau
 Cheesy
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #911 : sreda, 27.07.2005 : 14:04:54 »

IIIiiiiii,kaksna kokica!!!!Uf,ma zakaj tako hitro zrastejo!!Sem sla gledat tudi najine slike za nazaj,pa me je kar malo nostalgija.Majc uzivaj vsako minuto,ker tako hitro zrastejo da te kap.
Sem pa vidla da si iz Lj?Pa se sprehajas kaj okoli Roznika?Pol se mogoce se kdaj srecamo...
Lp Ziva in Klark
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #912 : sreda, 27.07.2005 : 14:48:39 »

Ja vem da hitro zrastejo, sam pri tem ne mormo nič narest.
Drugače pa uživam vsako minuto in kar ne morem brez njega. Sem z njim cele dneve, ker ga tudi opazujem, ker je imel zadnjič nekakšen napad, pa mi je veterinar reku, da je to po njegovem mnenju posledica šoka zaradi odstanitve od mamice in svojih sestric ter bratca. Zaenkrat kaže, da je imel veterinar prav, če pa se bo ponovilo morava na pregled.

Zanima me kdaj ste svojega kosmatinca prvič vzeli s seboj na pot? Koliko so bili stari in kako daleč ste ga peljali?

Balu, narobe sem napisala. Nisem iz Ljubljane, bom pa mogoče vseeno kdaj šetala okoli Rožnika. Samo da naš Nom malo zraste.

Lep pozdrav,
Maja
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #913 : sreda, 27.07.2005 : 15:52:21 »

Mi smo se zaceli kar takoj vozit iz Lj na obalo,ker sem pac tukaj doma.Res pa je da Klarkec bruha v avtu,tako da ni dobil nic za jest 5ur pred prevozom.Na prvi konkreten izlet pa smo sli pri 7 mesecih v Tamar(iz LJ) in smo tudi v koci prespali.Je bil kar malo sok vsi uni tuji ljudje,pa tuja okolica. Ampak socializacija pac more bit,vseh vrst.
Kaj pa ce mu das kaksno vecjo plisasto igraco,da bo spal z njo?Baje to full pomaga,tudi nas Klark jo je imel,pa se je lepo stisnil k njej in zaspal.
No ce se bos imela namen kaj setat okoli Roznika(pa ne na Roznik,ker je prestrmo za mladica) se kaj javi,ti bomo druzbo delali.
 Wink
Lp
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #914 : sreda, 27.07.2005 : 17:29:39 »

Jaz sem se odločila, da bom Noma mal okol vozila zdej, in sicer bl kratke poti, tok da se mal navadi. Bi šla pa rada 12.8. na morje v Istro pa ne vem če bi ga sabo vzela. Jaz bi ga full rada imela na morju, da mi bo mal družbo delal pa da bo mogoče mal plaval. Sam se po pravici povedano ne upam...prvič zarad vožnje, drugič zarad vročine.
Mam pa še eno vprašanje. Nom najraje leži na ploščicah oz. kamnu, ker mu je tam najbolj hladno...a je to full slabo? Ma travnik, dekco na tleh, lesena tla, ampak on mora lih na kamu ležat.

Lep pozdrav!
Logiran
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.