mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 01:45:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394257 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
hipo
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 342

« Odgovor #870 : sreda, 20.07.2005 : 18:17:52 »

po mojem pa sploh ne gre zato da bi čedalje več ljudi čakalo na popolne, ampak gre zato da so ljudje neodgovorni, da jim je za psa vseeno ko ga imajo, da niti ne vejo da se jim psica goni in so potem upsi, da kupujejo sinčkom in hčerkicam majčkene luštkane kužke, ko pa ti odrastejo niso več zanimivi in grejo na cesto...tako da ne govorit da so krivi tisti ki čakajo na popolne!!ker tisti skrbijo za pse kakor je treba!!krivi so tisti ki sem jih prej naštela Angry
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #871 : sreda, 20.07.2005 : 19:38:38 »

in če mene vprašate, me zelo veseli način iskanja psa kakršnega ima učka.točno je seznanjena z zdravstvenimi problemi te pasme, standardom vsaj na splošno...mislim da se je iskanja lotila pravilno.
res je lahko rečt in težje naredit.ampak z veliko volje se da vse.in tudi če na koncu ne dobi res najbljšega in popolnega psa, bo ta vseeno dovolj dober za razstave in kakšno leglo..ker toliko pa se ne more ponesrečit Wink in če ima veselje do razstav in do tega da naredi nekaj za pasmo....zakaj pa ne?sploh pa je najpomembnejše to, da ga bo imela najraje na svetu, ne glede na to ali bo popoln ali ne, to mi pa lahko verjamete, ker ji že od samega začetka pomagam pri iskanju swissija, in vem da ji največ pomeni to da bo njen prijatelj Wink

Kdo pa od nas v tej temi nima svojega psa najraje na svetu?

Moj Dali je tudi moj velik prijatelj. Ni pa:
izkljucno moj druzabnik in spremljevalec

A ima ucka ze psa/svicarja?

LP
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #872 : sreda, 20.07.2005 : 20:36:50 »

Jaz te popolnoma podpiram, saj so Svicarji v sloveniji bolj tako tako(upam, da mi ne bo kdo zameril-samo moje mnenje). Ce bi se enkrat kupovala psa in bi imela z njim drugacne namene(kot z Lino), bi definitivno kupila v tujini. Ko bom imela malo vec casa bom poiskala kontakt zelo dobre vzrediteljice svicarjev v Italiji Wink
Pia, a mi lahko prosim pošlješ rodovnik tvoje Line na katja.jus@telemach.net če ga imaš kje pri roki.

No, jaz pa za Brino in njene mladičke ne bi rekla, da imajo slab rodovnik.
Brinina mama prihaja iz dobre psarne v Franciji, ima zelo OK prednike.
Tudi samec s katerim smo prvič parili prihaja iz Italije in se mi zdi njegov rodovnik krasen. Ko smo pa zdaj parili s tem samcem iz Švice, pa prav tako, saj meni osebno že psarna von Ralligholz dovolj pove.

V Sloveniji imamo že kar veliko pripeljanih samcev iz tujine, no pa tudi že samičke. In nekateri prihajajo iz zelo dobrih psarn (sem pregledala kar nekaj rodovnikov, ko smo iskali samca za paritev), tako da ne bi rekla, da imamo v Sloveniji tako zelo slabo kvaliteto psov. Govorim na splošno.
Pravzaprav mi je tip švicarja, ki se pojavlja v Sloveniji zelo všeč, in moje mnenje je, da imamo v Sloveniji zelo dobre in lepe švicarje, boljše kot marsikje drugje.

Očitno imava drugačna mnenja, pa nič zato Wink

Lp!

PS: Aja, Andreja, dobrodošla na forumu Wink

Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #873 : sreda, 20.07.2005 : 20:50:50 »

No, jaz pa za Brino in njene mladičke ne bi rekla, da imajo slab rodovnik.
Brinina mama prihaja iz dobre psarne v Franciji, ima zelo OK prednike.

Brina ima res dober rodovnik Wink in daje lepe potomce (z dobrimi rodovniki).
In slovenski svicarji nimajo slabega rodovnika, vsi so v 'zlahti', zdravstveno so tudi v redu (vec ali manj). Upam, da 'sveza' kri tega ne bo spremenila.

LP
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #874 : sreda, 20.07.2005 : 21:00:43 »

Veš kako je bilo..
Ko smo mi kupili Brino, sta obstajali samo dve liniji. Torej ta naša- od Radovne in tista od Babnika. Govorili pa smo, da so "vsi v žlahti", ker res izbire za paritev ni bilo. Zdaj pa je že samcev iz tujine malo morje, tako da potomci ne bodo tako "v žlahti". Vzemimo na primer eno potomko Brine, ona ima v Sloveniji na razpolago to Babnikovo linijo in pa še tisto malo morje samcev, ki so pripeljani v Slovenijo.
Seveda pa obstaja še verjetnost paritve v tujini, potem pa imajo pa njeni potomci še več možnosti za paritev. Tako da ni več vse tako v sorodu, kot je bilo.

Lp

Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #875 : sreda, 20.07.2005 : 21:51:22 »

Meni je vsec uckin odnos. Hoce pripomorati k pasmi in dela nekaj kar tudi ni nemogoce. Treba je imeti le voljo, cas in denar pa se da veliko narediti.
Meni je se najbolj vsec linija, ki jo ima psarna Radovna, se mi pa ne zdi, da bi imeli v Slo. ne vem kako uau pse. Nekaj je dobrih, nekaj pa povprecnih. Je pa res, da imamo visjo kvaliteto kot marsikje v Evropi.

Kot pravijo, vsake oci imajo svojega malarja Wink

Lp
Logiran
hipo
rad pišem

« Odgovor #876 : sreda, 20.07.2005 : 22:11:22 »

dali, ne vem po čem sklepaš da jaz mislim da nimajo vsi v tej temi svojih psov najraje? ???seveda da jih imajo, vsi na forumu jih imajo!!
to sem napisala v odgovor majc, ker je pač njen post zvenel tako, kot da se razstavnega psa ne more imeti najraje...
najine izkušnje so podobne, tako da razmišljam podobno kot ti...
glede kvalitete v sloveniji ne bom govorila ker niti ne spremljam toliko, vem samo(kar sem se pogovarjala z učko) da jih je nekaj v sorodu in da je pripeljanih že nekaj plamenjakov iz tujine.torej, zakaj nebi naredila še korak naprej in pripeljala psičko nove krvi, jo parila prav tako v tujini še z samcem nove krvi(morda linijsko s samičko) in vpeljala v slovenijo popolnoma novo kri in ne samo delno(samo po samcu)?
Kakšne rezultate pa dosegajo slovenski švicarji v tujini?se sploh razstavljajo po tujini?ali samo v sloveniji v konkurenci slovenskih psov?
LP
Logiran
hipo
rad pišem

« Odgovor #877 : sreda, 20.07.2005 : 22:16:41 »

Citat
najbrž s tem misliš če ima že enega švicarja in zdaj išče še enega boljšega? Wink
ne...njej je bila pasma ful všeč, ampak ni imela nobenih namenov razstavljat, vzrejat...pa je šla za štos enkrat z mano na razstavo in jo je potegnilo Grin
pravzaprav sem vidla kako je bilo z mano(nobenih načrtov) pa me je potem potegnilo v razstave, in na žalost nimam ne vem kako dobrega razstavnega psa(hodiva bolj uživat po razstavah Grin ) tako da sem potem vsaj njej pomagala da že od začetka poišče takega da bo lahko razstavljala in vzrejala Wink
ok....sej več bo ona povedala Grin
LP
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #878 : sreda, 20.07.2005 : 22:45:54 »

Citat
torej, zakaj nebi naredila še korak naprej in pripeljala psičko nove krvi, jo parila prav tako v tujini še z samcem nove krvi(morda linijsko s samičko) in vpeljala v slovenijo popolnoma novo kri in ne samo delno(samo po samcu)?
Ja, se strinjam. Nove krvi seveda nikoli ne manjka. Jaz sem samo dala repliko na temo o naših švicarjih. Učka je najprej hotela pripeljat samca, zato sem ji še sama svetovala, da je brezveze in naj raje pripelje psičko.

Citat
Kakšne rezultate pa dosegajo slovenski švicarji v tujini?se sploh razstavljajo po tujini?ali samo v sloveniji v konkurenci slovenskih psov?
Nekaj se jih razstavlja po tujini. Psička slovenske vzreje je bila 2 na EP!! Mislim, da ima marsikdo v Sloveniji zelo lepega švicarja, ki bi bil huda konkurenca tudi po razstavah v tujini, pa žal ne razstavlja.
Da pa nimamo tako slabih švicarjev, pa pričajo dobri rezultati psov, ki so prodani iz Slovenije v tujino.. Npr. Rusija- 3 psičke slovenske vzreje ene najuspešnejših švicark pri njih, sicer so še mlade, ampak rezultati veliko povejo. Pa veš da Rusija ni tako majhna.. Septembra bodo na voljo rezultati iz "Rossia 2005" ter slike. Prav tako en samček slo.vzreje na Češkem v večji konkurenci kot pri nas- do sedaj je še vedno kaj odnesel. Za te rezultate sem obveščena, verjamem pa da jih je še več.

No, torej tako slabi tudi nismo Wink

Moramo se pa zavedat, da ne pri nas in ne v tujini ni v vsakem leglu vsak pes razstavni pes. Pravzaprav sta v leglu mogoče 2 psa, ki sta "špica" razstavna. In tako je vedno bilo in tako vedno bo-
Show in pet-dog Wink Saj so vsi v leglu lahko lepi, ampak med lepim in razstavnim je zame razlika. Zame je Brina lepa  Smiley vem pa da ni razstavna.

Lp,K.

Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #879 : četrtek, 21.07.2005 : 16:11:41 »

živjo!

Ne nimam ga še.   Sad  Ga še iščem...

Malo me draži, ker ni vseh rodovnikov objavlenih na internetu.  Lahko bi bili objavljeni na SKVPM  Huh

Brina, hvala za dobrodošlico  Smiley
Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #880 : četrtek, 21.07.2005 : 22:06:12 »

Brina, še eno vprašanje zate:
povedala si mi,da je ena vzrediteljica iz ZDA pri tebi rezervirala mladička. Kako je potem to z letalskim prevozom? A bo ona tud k vam prišla? To moraš posebno karto kupit, a ne. Pa ali lahko potuje v potniških prostorih?
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #881 : četrtek, 21.07.2005 : 22:26:22 »

Kako je potem to z letalskim prevozom? A bo ona tud k vam prišla? To moraš posebno karto kupit, a ne. Pa ali lahko potuje v potniških prostorih?

Nisem Brina, pa vseeno:

Pes, ki je skupaj s svojim plasticinim boksom tezak manj kot 8 kg gre lahko z gospodarjem v kabino. Psi tezji od 8 kg gredo v prtljazni prostor. Morajo pa biti v posebnem plasticnem boksu (dobi se ga v Zoo-jih), ki ustreza IATA standardom.
Predhodno je potrebno psa najaviti letalski druzbi, ker mislim, da vec kot dva ali trije psi ne gredo skupaj na letalo (odvisno od druzbe do druzbe). Placa se po tezi psa (cena je spet odvisna od druzbe).

Pa poisci temo, v kateri so te stvari podrobno opisane.

Brina a bos potem vseeno naredila izmenjavo z vzrediteljico iz ZDA? (lahko na ZS)

LP
Logiran
hipo
rad pišem

« Odgovor #882 : četrtek, 21.07.2005 : 22:40:06 »

Mene pa zanima kako je z razliko v pasmi v ZDA in pri nas?
Ker se pasme v standardu v veliko primerih kar razlikujejo...vsaj pri dalmatincih je tako da imamo v evropi precej drugačen tip kot v ZDA.In z psom ki bi bil v evropi naprimer kar uspešen menda v ZDA nebi dosegel kaj veliko...
kako je pri švicarjih?jaz sem namreč gledala neko stran v ZDA in imajo krasne švicarje...
LP
Logiran
hipo
rad pišem

« Odgovor #883 : četrtek, 21.07.2005 : 22:53:08 »

učka,
temo o predpisih za uvoz imaš odprto v rubriki predpisi in dokumetni; UVOZ MLADIČKA IZ ZDA; LETALSKI TRANSPORT
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #884 : petek, 22.07.2005 : 10:14:18 »

Se javljam čisto na hitro, ker mi doma ne dela internet  Roll Eyes

Citat
Brina, še eno vprašanje zate:
povedala si mi,da je ena vzrediteljica iz ZDA pri tebi rezervirala mladička. Kako je potem to z letalskim prevozom? A bo ona tud k vam prišla? To moraš posebno karto kupit, a ne. Pa ali lahko potuje v potniških prostorih?
Ti je odgovorila že Dali.

Citat
Brina a bos potem vseeno naredila izmenjavo z vzrediteljico iz ZDA? (lahko na ZS)
Ne ne, to ni ta vzrediltejica, o kateri sva se midve pogovarjali. Njen ne bom dala psa pod nobenim pogojem. Jaz pošljem v ZDA dva mladiča k isti osebi- k neki drugi vzrediteljici, ki že ima 4 švicarje in vse pripeljane iz Evrope. Ta gospa čaka na moje dva mladiča že 1 leto, ker jih je bilo lani premalo.

Citat
Mene pa zanima kako je z razliko v pasmi v ZDA in pri nas?
Ker se pasme v standardu v veliko primerih kar razlikujejo...vsaj pri dalmatincih je tako da imamo v evropi precej drugačen tip kot v ZDA.
Ja, so velike razlike.

LP,K.
Logiran
Strani: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.