mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 17:37:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394100 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
*Brina*
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 403

« Odgovor #705 : četrtek, 09.06.2005 : 09:10:13 »

Aja, pa o kakšni svetleči dlaki pri nas trenutno ni ne duha ne sluha Cry Sad Sad. Spreminjamo se v novo pasmo .... goli švicarski pes Shocked Shocked
LP
Potem pa lahko začneš vzrejati novo pasmo Wink
Katero hrano pa ti uporabljaš? Mogoče je to od hrane? Sem se zadnjič pogovarjala z enim hrvatom, ima tudi "golo" švicarko- pravi da je vedno taka, ko menja dlako.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #706 : četrtek, 09.06.2005 : 09:21:33 »

O Klarkovem lovskem nagonu zaenkrat ne duha ne sluha...se na sprehodih se ne odali od naju(mene) vec kot tridesetmetrov.Zgleda da je to po mamici pobral,a ne Brina?No,ptici pa so druga stvar,te radi preganjamo.Sploh kaksne tecne srake ki so v zadnjih letih mocno naselile rozno dolino in celo pregnale druge manjse ptice.
A res se lahko svicarji tako ogulijo med menjavo dlake?Klark zgublja zdaj ogromno bele/sive podlake,pol so pa tukaj se macke in vsakodnevno sesanje stanovanja...komaj cakamo da bo to dlakavo obdobje mimo!
Lp
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #707 : četrtek, 09.06.2005 : 09:28:49 »

Hm. imamo Nutro ( z dodatki...rumenjak, pa ribice)  jagnetina in riž.
Pa saj vem, da mora zamenjat dlako, ampak tolikooooo podlake  Shocked Shocked Shocked In samo mimo mene gre, imam polnoo dlak po sebi. Obiske pa zaenkrat ne sprejemam  Cheesy Cheesy Cheesy, razen takih s psom  Wink Wink

LP
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #708 : četrtek, 09.06.2005 : 09:59:02 »

Tudi Bero nima lovskega nagona. Oz. ko je bil mlajši (beri: neumen, da se mu je dalo laufat Grin), se je pognal za srno. In ga ni bilo minuto ali dve. Sčasoma je zalaufal za srno samo še do konca travnika (v gozd ni šel). Sedaj se mu še to ne da več Lips Sealed Je postal čisti zapečkar Roll Eyes Zadnjič je sicer enega mačka pregnal na drevo, potem pa 5 min dežural pod drevesom Grin Grin

Sem se mu pa enkrat full smejala: šel je z očetom v gozd na sprehod. Jaz sem bila v hiši in naenkrat zagledam, da čez travnik teče srna. Ampak ne v čistem šprintu. 30 m za njo zagledam Berota, kako počasi mašira čez travnik. Sigurno si je mislil, da ga bo srna že počakala Grin Grin Grin Sledil ji je samo čez travnik, potem ko mu je izginila izpred oči, mu pa ni bila več zanimiva. Ponavadi je itak tako, da ko je videl srno, je zalaufal do tja, kjer jo je videl, potem se je pa ustavil. Bina pa srne ni sledila z očmi, ampak je vohala sledi....

LP Jana
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #709 : četrtek, 09.06.2005 : 10:34:44 »

Pri nas imamo pa dve mački (bolj domači) in tistih ne preganja. Bi ju pa vlekla za rep in je kar malo užaljena, ker mačke tega ne prenašajo tako dobro kot Dolce (dalmatinka, ki je od Arke že čisto oguljena... Namreč, moraš ji metat palice, Arka pa za njo in jo vlači enkrat za nogo, drugič ji naredi lifting kože na hrbtu, pa korekcijo uhlja...) in faše kako poučno zaušnico od mačk. Dva dni nazaj je pa Maksi ukradla še živo miš iz gobca in jo mrcvarila tako dolgo, da je sirota umrla - verjetno se je utopila v slini - užitna pa ni bila več, ne za pse, ne za mačke... Ko je bila manjša, je z veseljem preganjala gosi... Sedaj je pa tiste, ki so se pustile preganjat, lisica pobila in sta še samo dva hudobna gosaka (ki med drugim jesta pasje brikete).

Glede hrane: Jaz našim kuham, briketi za mladiče so pa v samopostrežbi (hill's, pro plan...) in dlaka se zelo sveti, jo pa ta hip tudi menjava... Imam pa raje črne dlake na črnih hlačah kot bele dalmatinkine ščetine, ki jih vlačim ven s salotejpom in pinceto.....

Lep dan!
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #710 : četrtek, 09.06.2005 : 10:38:57 »

Naš pa ptice ogleduje- sedi in gleda- boji se pa  galebov, ker mu na morju takoj ko ga zagledajo- v pristnišču- pričnejo letat čez glavo-od začetka so bili prav grozljivi, ker mu letajo meter nad glavo. Sedaj se jih je navadil.
Domačo papigo nosi na hrbtu- ni problema- lahko svobodno hodi okoli.
Muce.... ups muce  AKCIJAAAAA.
Srno mi je pa zadnjič prvič zajagal a v tako strmino, da je po treh minutah omagal. Vohlja in gleda, a kakšnih večjih težav ni.
Krave- groza- ker je parkrat zadel v pastirja- se jih na daleč ogne, če pa gredo proti nejmu in nima možnosti umika pa laja.
Logiran
orkan
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15

« Odgovor #711 : četrtek, 09.06.2005 : 11:02:53 »

Zdravo!

S punco si od nedavnega deliva življenje, prostor, čevlje in raznorazne druge grizljive stvari z nadvse igrivim in itak najlepšim švicarjem. Prihaja iz psarne Babnik, star je 4 mesece in sliši na ime Ork. (No, sliši samo takrat ko on to želi.)  Pred kratkim ga je mučila driska, kar pa smo s pomočjo veterinarja uspešno in hitro pozdravili. Ob tem pa se je pojavil  se en problem, ki pa ga nikakor ne uspemo odpraviti niti natacno definirat. In sicer kuzku obcasno zatecejo oci (koza okoli ock), pojavijo se majcene (kot grah velike) oteklinice/bule na glavi, po vratu.... Te otekline se pojavijo v trenutku in tudi kar naenkrat izginejo. Kuza nima zajedalcev in ga tudi opisna tezava ocitno ne moti, saj je kljub vsemu igriv in vesel. Vseskupaj deluje kot nekaksna alergija. Sicer bomo danes zopet obiskali veterinarja, me pa kljub temu zanima ali ima kdo od vas kaksno podobno izkusnjo?
Aha, se to: hrana, ki jo dobiva: Bewi Dog - Puppy. Dlako ima lepo in svetleco.

p.s. Veterinar je najprej te tezave povezoval z drisko - poruseno ravnovesje elektrolitov. Ampak to bi se do sedaj ze moralo uredit)

Hvala za kakrsnokoli informacijo.

A.
Logiran
maj
rad prihajam sem
*

« Odgovor #712 : četrtek, 09.06.2005 : 11:09:47 »

Orkan, dobrodošel med nami  Smiley Smiley Smiley
Najprej bi bila zelo vesela (pa najvrž ne samo jaz) kakšne slikce od Orka, pa zanima me (ženski firbec) kdo so starši Orka. Mogoče je bližnja žlahta od moje pobalinke  Grin Grin.
Te bulice pa tudi meni zgledajo kot alergija.  Undecided. Kaj pa okolica (travnik) kjer se giblje?

LP maj
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #713 : četrtek, 09.06.2005 : 11:12:07 »

Orkan, moji Bini so samo 1x zatekle veke. In to kakšno 1 uro po tistem, ko je prvič jedla mlečni zdrob. Mi smo to povezali z alergijo. Je pa imela zatečene samo veke (drobnih pikic ni imela).

Ja, mene tudi zanimajo starši od tvojega črnuhca Wink

Lp Jana
Logiran
orkan
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15

« Odgovor #714 : četrtek, 09.06.2005 : 11:50:47 »

Hvala za dobrodošlico  Wink
Starša našega Orka sta oče  Kafka in mama Dali.  Hm...kar se tice okolice/travnika - na razpolago ima res ogromno dvorišče (travnik) kjer se od samega zacetka giblje. Nicesar novega se v zadnjem casu ni pojavilo na dvoriscu kar bi lahko povzrocilo alergijo. Kvecjemu kak prah s sodnjih travnikov. Ne vem, morda. Upam da bomo danes kaj vec pri veterinarju izvedeli.

Slike nase zverine pa sledijo v kratkem  Smiley
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #715 : četrtek, 09.06.2005 : 11:55:57 »

No, slike seveda pričakujemo! Wink
Glede zatečenih vek sem pa tudi jaz najprej pomislila na alergijo. Sicer res nisem strokovnjak, ampak mogoče je pa od hrane? (spet težim s to hrano Lips Sealed Smiley )
Mogoče ti bi kaj več o tem lahko povedala Balu- je iz veterinarske stroke  Wink

Logiran
maj
rad prihajam sem
*

« Odgovor #716 : četrtek, 09.06.2005 : 12:00:02 »

Hm, Orkan, nismo v žlahti. Saj bližnji ne. Za popotnico ti pa nekaj povem. Moja Gala je bila pri Dali v šoli za neumnosti in nagajivosti. In Dali je res izvrstna učiteljica, ali pa Gala takooo pridna učenka  Grin Grin Grin. Nisem še pogruntala  Smiley Smiley

LP, maj
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #717 : četrtek, 09.06.2005 : 12:31:06 »

Maj, kdo sta pa že starša Gale?  Huh Pozabila...  sram
Logiran
maj
rad prihajam sem
*

« Odgovor #718 : četrtek, 09.06.2005 : 12:41:24 »

Brina
mamica je Maša, oče pa Lucky ....

LP
Logiran
maj
rad prihajam sem
*

« Odgovor #719 : četrtek, 09.06.2005 : 12:42:52 »

Je pa takrat bila Dali najmlajša psica pri Babniku in edino njej se je dalo igrat z mladički in dovolj živcev je imela, da so jo lahko vlekli za rep in ušesa  Grin Grin

LP
Logiran
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.