mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 01:45:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 395803 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
*Brina*
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 403

« Odgovor #690 : petek, 03.06.2005 : 18:55:25 »

Mi smo tudi z Nutrom najbolj zadovoljni, tudi Eukanuba je OK,
Proplan ji pa ne paše preveč, tako da gremo nazaj na Nutro.

Lp
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #691 : sobota, 04.06.2005 : 21:22:37 »

Pia, katere brikete ji pa daješ?
Lina je Nutro. Drugace pa gre vsak dan na sprehod sigurno do 3km, kar sigurno deluje tudi na dlako Wink 
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #692 : sobota, 04.06.2005 : 21:58:14 »

Mi smo se pa danes sprehajali ob Zbiljskem jezeru in Klarkec je imel bliznje srecanje z velikim labodom!!Najprej se je hotel z njim igrat,ko pa se je labod zatekel za njim jo je ucvrl da se je kar kadilo.Je bil prav smesen z prestrasenim izrazom....
Kaj tukaj ste kar vsi na nutro?Mi smo na Biomillu,ker sem brala da je dobro da so briketi vecji ker tako pes poje manj zraka zraven...smo pa tudi mi kaksne dve uri na sprehodih vsak dan.Pia kje pa se ti sprehajas po Lj?Mogoce se kdaj srecamo...
Lp
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #693 : nedelja, 05.06.2005 : 08:28:38 »

Citat
Mi smo se pa danes sprehajali ob Zbiljskem jezeru in Klarkec je imel bliznje srecanje z velikim labodom!!Najprej se je hotel z njim igrat,ko pa se je labod zatekel za njim jo je ucvrl da se je kar kadilo.
Brina se je zadnjič ovohavala z eno ogromno gosko  Shocked Shocked  Lips Sealed Mene je skoraj kap, ko sem to vidla.  Shocked
So mi pa lastniki potem razložili, da je goska navajena psov, ker imajo doma bernardinca in še enega majhnega mešančka Roll Eyes

Lp
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #694 : nedelja, 05.06.2005 : 17:08:14 »

Kaj tukaj ste kar vsi na nutro?Mi smo na Biomillu,ker sem brala da je dobro da so briketi vecji ker tako pes poje manj zraka zraven...
Pomoje je najbolje, da ce res hoces da pes poje manj zraka, da mu posodo dvignes na stojalo. Briketi za velike pasme se namrec po velikosti ne razlikujejo kaj bistveno.
Ja meni se je pri Lini najbolj obnesel Nutro. Za Kaja imam recimo Pro Plan, Lini pa veliko bolj odgovarja Nutro.

Lp,Pia
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #695 : ponedeljek, 06.06.2005 : 11:35:32 »

Koliko se gibljete s psi?

Zjutraj  ga peljemo na sprehod na Katarinco- uro in pol hoje- ali cel krog- dve uri.

Popoldan pa na tek 5 km.
To med tednom, drugače hodi z nami v hribe.
Npr.  v soboto sva prehodila 7 km gor in nato še nazaj- grdo strmo od začetka.

Pol ni čudno, da jaz našega hranim skoraj dvojno.

Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #696 : ponedeljek, 06.06.2005 : 12:09:20 »

Midva s Klarkom hodiva se vedno samo po ravnem,narediva pa 2-3 ure sprehoda na dan.Seveda pase zraven se igra z drugimi kuzki pa malo vaje poslusnosti na kaksnem ze pokosenem travniku.
No,na zalost smo si vceraj blazinico porezali pa bomo zdaj mogli pocivat...se ze bojim kam bo dajal odvecno energijo ker ga rana sploh ne boli.Sem mislila da bo kaj sepal,pa se se za nogavico ki jo ima gor sploh ne meni.
Lp
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #697 : ponedeljek, 06.06.2005 : 15:17:03 »

Brina ima tri ali štiri sprehode na dan (odvisno od našega časa).
Zjutraj ima krajši sprehod, ko pridemo iz šole in službe ponovno krajši, po kosilu greva npr. rolat ali tečt (10 km), zvečer pa še en daljši sprehod (kakšno urico ali več hoje).
Ob vikendih pa največkrat sledijo daljši izleti v hribe (--> atijev hobi Smiley )

Balu:  Kiss za Klarka, da bo hitro okreval Wink

Lp, K.
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #698 : sreda, 08.06.2005 : 08:43:25 »

Živjo, pasjeljubci!

Tema nam je že čisto zamrla... Kako pa kaj vaši svetleči lepotci z lovskim nagonom? Pri nas ni prehudo, Arka niti posebej ne opazi kake srne. Smo pa zadnjič kupili piščance. In jaz še hodim okoli hiše z zalivalko, ko slišim obupano čivkanje. Pogledam in vidim psico s piščancem v gobcu, ko je ravno prišla iz kurnika..... Seveda je bila takoj reakcija in akcija in pišče je še vedno živo. Arka pa gre sedaj samo do ograje....

Se je pa dva dni nazaj na sprehodu renče zagnala po cesti navzgor in Dolce za njo, potem pa obstala. Ko sva prilezla še s tamalim, pa zagledam kaih 200 metrov nižje na našem travniku ob drevesu lovca.... Ne vem, ali je gledal z daljnogledom ali meril s puško, ker se je že rahlo mračilo, samo mi je dvignilo pritisk! In jasno smo povedali, da po naših travnikih nimajo kaj lovit! Prvič hodimo s psi in tudi naše živali se pasejo. Sicer je potem, ko je videl še naju, v hipu izginil, samo če bi ga psica tudi opazila, ne da ga je samo zavohala, bi se pa gotovo zagnala in samo upam, da se ne bi kaj zgodilo.

Lep pozdrav vsem. 
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #699 : sreda, 08.06.2005 : 21:38:11 »

Ojla!
Lina gre ponavadi zjutraj na sprehod za kaksno uro(priblizno3,4km),dve ter nato zvecer spet enako-za kaksne dve uri(spet okoli 4km). Se pa doma po travniku veliko zlaufa Wink
Glede nagona...Hja, v gozdu vedno "prezi" na srne in zajce in moram reci, da ima kar nekaj nagona. Od zacetka od nje nisem tega pricakovala, pa ga je kar razvila(tudi zelo dobro voha).

Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #700 : četrtek, 09.06.2005 : 08:26:03 »

Cookie, pri vas doma imate pa pestro  Shocked

Citat
Kako pa kaj vaši svetleči lepotci z lovskim nagonom?
Brina odlično voha, vendar ko greva na sprehod, to ni moteče.
Sicer takoj zavoha kakšno sled, vedar potem teče le okrog 5 dreves po sledi in pride nazaj do mene. Ne gre prav daleč.

Naša Brina bi mogla biti ptičar, ne pa planšar  Grin Grin Ne vem kaj jo ta mala leteča bitja tako motijo  Huh Očitno ji je res užitek šibat za ptiči, čeprav itak ve, da ne bo nobenega ujela Wink

Lp

Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #701 : četrtek, 09.06.2005 : 08:32:48 »

Hm ... lovski nagon? Zadnjič smo bile pohvaljene še od lovca  Grin Grin. Srno pogledamo, nekaj metrov včasih tečemo, daleč se nam pa ne da  Wink Wink. Race lahko tudi mirno plavajo in skačejo, ptiči nam gredo pa na živce, ker se radi smukajo okoli sklede  Smiley Smiley. Ne maramo pa žab, da o mucah ne zgubljam besed  Undecided Tongue Je pa prvo leto veselo zamenjevala palico in slepce .... brrrr. In te stvore z mahajočim repkom veselo prinašala pred moje noge  Tongue Tongue Tongue

Lp, maj
Logiran
maj
rad prihajam sem
*

« Odgovor #702 : četrtek, 09.06.2005 : 08:34:15 »

Aja, pa o kakšni svetleči dlaki pri nas trenutno ni ne duha ne sluha  Cry Sad Sad. Spreminjamo se v novo pasmo .... goli švicarski pes  Shocked Shocked

LP
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #703 : četrtek, 09.06.2005 : 08:48:56 »

Ja, Brina, pri nas je res pestro... Smiley Trenutno imamo še štiri mladičke dalmatince, ki so sedaj stari dva meseca. In Arka je seveda kot ena njihova teta... Igra se z njimi, pulijo si palice iz gobcev, celo glavo od katerega od tamalih vidiš včasih v njenem gobcu... Je pa verjetno zaradi teh tamalih postala malo bolj obzirna. Strašno rada namreč prime z zobmi za roko - čeprav je vse iz ljubezni, ni najbolj nežno... In ko je to delala našemu tamalemu, staremu 7 let in težkem 25 kg, je bila živa groza. Tamali je kar naprej vpil nad njo, ona je bila še bolj vesela; v smislu, da bi se igrala z njim... In enkrat je imela krasto na ušesu. Nisem mogla ocenit, od česa bi bila... In potem mi reče sin, da saj če Arka skače po njemu, jo pa za uho ugrizne....SmileySmiley K sreči smo to obdobje sedaj prebrodili in gremo novim dogodivščinam naproti...

Lp iz SPrimorskega konca.
Logiran
maj
rad prihajam sem
*

« Odgovor #704 : četrtek, 09.06.2005 : 08:52:32 »

In enkrat je imela krasto na ušesu. Nisem mogla ocenit, od česa bi bila... In potem mi reče sin, da saj če Arka skače po njemu, jo pa za uho ugrizne....SmileySmiley

Ta mi je pa najbolj všeč .... čeprav si bolj težko predstavljam, kako je to izgledalo ...

LP, maj
Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.