mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 13:20:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393989 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
*Brina*
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 403

« Odgovor #600 : četrtek, 19.05.2005 : 19:35:03 »

Ma ne- saj to ni isto kot na izpitih, ko je točno določena starost- no, tudi tukaj pomoje da neka starostna omejitev je, samo itak ni tako strogo, se da tudi kej zment Wink
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #601 : četrtek, 19.05.2005 : 20:28:48 »

Da ne bo tako pusto, prilagam slikco (posebej za Nastjo Wink ) Posneta je na reševalni vaji Wink

http://www2.arnes.si/~vjus/index.html/Dsc02609.jpg

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]

Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #602 : petek, 20.05.2005 : 10:05:09 »

Ooooo...hvala....
Lepa slikica!
Kaj jo lahko dodam seminarski nalogi o reševanju? Grin
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #603 : petek, 20.05.2005 : 14:50:56 »

Meni se zdi, da je v Sloveniji premalo Svicarjev, ki kaj delajo(rusevinarji,sled,...). Kar je skoda, saj so zelo ucljivi in se jih z lahkoto da veliko nauciti. Jaz sem namrec Lino, v enem dnevu naucila sledi(torej da je pogruntala, da mora predmet izvohati). Wink
Pa tudi zelo dobro vohajo(zanimivo, da Lina v gozdu vedno voha za srnami-ceprav ni lovski pes Grin Shocked ).

Kdo od vas dela kaj na tem podrocju(razen Brine)?
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #604 : petek, 20.05.2005 : 15:46:23 »

Citat
Kaj jo lahko dodam seminarski nalogi o reševanju?
Seveda lahko Wink Na spodnjem linku je še več slikc. Ok- vem da ni nobena taka "in action" samo ne smeš (in ne moreš) psov slikat med akcijo, ker jih lahko zmotiš, pa še sam imaš preveč dela z usmerjanjem psa.
http://svicar.moj-album.com/album/454521/

Pia- se strinjam s tabo- te psi imajo preslabo izkoriščen potencial...  Undecided
V Švici je drugače- tam vejo, da so swissji sposobni psi in jih temu primerno tudi znajo zaposlit..

Lp
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #605 : petek, 20.05.2005 : 16:39:40 »

Hm,mogoce ja pa pasma se vedno premalo poznana...z Evc recimo hodiva v isto kinolosko drustvo,pa instruktorica se nikoli ni komentirala dobrih lastnosti svicarjev.Baje so imeli pred leti eno svicarko v solanju in je bil z njo cel kazin...tako da vsem razlaga da sta najina svicarja izjeme kar se poslusnosti tice,da so lahko agresivni,dominantni,trmasti.....se celo ko sem ji omenila nas izlet v Iski vintgar je komentirala le to da naj pazim,ker vsi svicaji niso prijazni!!!Mislim no...pol pa ni cudno da se mi na sprehodih ljudje umikajo,ko se kao "strokovnjaki" mislijo da je to grozen pes.
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #606 : petek, 20.05.2005 : 16:46:09 »

Ja no naš z njegovo poslušnostjo je tako tako- ne morem reči, da uboga na besedo kot kakšen zdresiran pes. Pogleda premisli in potem naredi al je pa treba komando ponoviti.

Drugače delamo z njim na iskanju pogrešanih oseb in zasutih v plazovih- v gorah.Kjer se mi velikokrat zdi, da pride v ospredje njihova samovolja in razmišljanje, ker on ve kaj hočemo od njega in to opravi takoj.
Opravljena ima prva dva izpita za lavinskega psa GRS. Tako da če bo izpit opravil še drugo leto bo prišel na listo za reševanje.

No jaz se odklaplam, če bo kakšna sprememba za jutri ima Katja moj GSM, pa me pokličite.

LP se vidimo.

Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #607 : petek, 20.05.2005 : 17:29:04 »

Balu: Res? Kaj takega Sad Shocked Huh Da instruktorica ne ve niti toliko o pasmi, da bi poznala osnovne karakteristike pasme ::)Svasta,no...
Drugace pa, ce Svicar zgodaj ni socializiran res lahko pride do plahosti in posledica tega je agresija...Vedar je to zgolj izjema kot pravilo, saj so svicarji izredno dobrodusni in se naceloma dobro razumejo z vsemi drugimi psi.
Lina je naredila le malo solo in bi jo zelo rada solala tudi naprej, samo zaenkrat ni casa in veliko stvari delava kar doma... Wink

Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #608 : sobota, 21.05.2005 : 23:04:07 »

No tako...za nami je prvi pohodek svicarjev in treba je priznat da nas je bilo prav malo:4 samci pa ena samica.Blo je kar zanimivo,ceprav smo po vsej verjetnosti sfalili pot ali pa je manjkala brv po kateri se gre cez rekico...Oks samo ti bi nas lahko resila!!!!
Sama nisem naredila nic slikic pa upam da jih bo kdo dal kaj gor....
So se pa pesjani fino skopali Cheesy
Lp
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #609 : nedelja, 22.05.2005 : 09:00:33 »

No, še moje poročilo:

Imeli smo se super, samo meni je nekaj manjkalo (Brina Wink ).
Škoda, da nas ni bilo več. Upam, da nas bo drugič več in da maj ne bo imela take smole.. Drugače smo se pa fajn imeli.

Nekaj slikc imam, tokrat v v mojemalbumu, ker ima moja spletna stran težave sama s sabo  Roll Eyes http://svicar.moj-album.com/album/463213/

Lep pozdrav  Smiley
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #610 : nedelja, 22.05.2005 : 10:22:18 »

Oj!

Kake lepe fotke...
Mi je tako žal, da nisem mogla iti z vami...No, pa drugič...upam! Wink

Brina, napišeš prosim kdo in s katerim psom je na teh dveh slikah? Hvala!

http://svicar.moj-album.com/slike/422484/0El3vGX5qYYe5HB2.jpg

http://svicar.moj-album.com/slike/422484/TWPl5B57dnZZXn3Q.jpg

LP Wink
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #611 : nedelja, 22.05.2005 : 10:29:13 »

Meni se zdi, da je v Sloveniji premalo Svicarjev, ki kaj delajo(rusevinarji,sled,...). /.../ Kdo od vas dela kaj na tem podrocju(razen Brine)?

Pia, mi tudi delamo 'ruševino', smo pa začetniki!
Mislim, da je to res dobro za švicarja, pa čeprav je 'težek'.
Voh ima pa zelo dobro razvit in bi po mojem mnenju bil dober tudi za sledenje, ampak pač na vseh področjih ne moreš sodelovat. Wink

Meni je bilo tudi rečeno, da so lahko švicarji agresivni in pretežki za reševanje. Ampak mi se ne damo. Grin Grin

LP Wink
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #612 : nedelja, 22.05.2005 : 10:32:33 »

Ja, ni problema Wink
Prvi link http://svicar.moj-album.com/slike/422484/0El3vGX5qYYe5HB2.jpg
Od leve proti desni: Aika in (hmmm.. nevem  sram ), potem Dominika in Bobaje, zraven pa še Julija, nato Katja B. in Baloo Bow, zraven z dolgimi lasmi Živa in Klark, nato pa še Eva in Dart.

Naslednji link je pa isto samo malo je vrstni red zamenjan Wink
http://svicar.moj-album.com/slike/422484/TWPl5B57dnZZXn3Q.jpg
Levo Aika in Katjina prijateljica ali sestra (?).., potem Eva in Dart, zraven Dominika, Bobaje in Julija, potem Uroš, Živa in Klark, na koncu pa Katja in Baloo Bow.

Lp, K.

Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #613 : nedelja, 22.05.2005 : 10:40:45 »

Hvala, Brina... Kiss

Kdaj točno pa boste parili, če ni skrivnost? (če sem prav razumela-tisti weekend, ko je Hrušica, ne?)

Kaj mi izdaš še iz katere psarne v Italiji je Blad (lahko na ZS).

LP
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #614 : nedelja, 22.05.2005 : 11:26:20 »

Citat
Kdaj točno pa boste parili, če ni skrivnost? (če sem prav razumela-tisti weekend, ko je Hrušica, ne?)
Aha- prav si razumela Wink

Citat
Kaj mi izdaš še iz katere psarne v Italiji je Blad (lahko na ZS).
Nimajo registrirane psarne. Če ti kaj pomaga:

oče Blada: Dotto vom Festeli (njegov oče Nero v. Agerstenholz, njegova mama Jlona v. Amtssitz)

mama Blada: Annika (njen oče Mohamed v. Ayala, njena mama Tunia v. Kaltacker).

Lp
Logiran
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.