mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 01:32:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 395785 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214

« Odgovor #555 : sreda, 18.05.2005 : 09:24:36 »

Bina mi porabimo za hrano 25.000 na isti nacin kot je povedal Oks...verjamem da je z samimi briketi cenejse,ampak enega kuhanega obroka na dan pa ne bi nikoli odrekla mojemu smrcku.
Mi imamo tudi lep pesjak,vendar prakticno sameva...je ali spuscen na nasem ograjenem vrtu ali v hisi na svojem fotelju skupaj z mucami Cheesy
Sej vem da je razvajen..... Smiley
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #556 : sreda, 18.05.2005 : 09:37:29 »

Pri nas je pa mami proti kuhanju hrane za psa. Včasih je še dobival surovo govedino (1x na teden 1 kg), potem je pa začel po njej bruhat, še malo kasneje pa prdet Lips Sealed In tudi če mu skuham (ali spečem) meso, potem prdi. Prav tako po vseh dodatkih (ušesa, konzerve, kruh...-na mleko je itak alergičen Undecided). Zato tega sedaj dobiva bolj malo Wink No, sedaj ko je Bina breja in je zelo izbirčna pri hrani ter zato dostikrat pusti hrano, dobi ostanek Bero. Potem jih pa zvečer poslušam: Jana, a si Berotu spet dajala Binino hrano Grin Grin Grin

soncica: konec maja je na Hrusici pasja razstava, kjer bos spoznala veliko razlicnih pasem. Pojdi pogledat in se pogovori z lastniki svicarjev (tudi berncev), boksrejev in ostalih tebi lepih pasem Wink

Lp Jana
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #557 : sreda, 18.05.2005 : 10:42:14 »

Glede količine hrane mislim, da je naš tudi en priemr, ko ogromno poje, pa bolj malo dobi zase. Ker ga kljub obilici hrane in dodajanju makaronov (ponavadi kar naših) in ostale dobre hrane, pa kakšna ribja konzerva, pa kakšen jajček, pa včasih čokolino..... ne uspem porediti niti za kg.

Sedaj ne vem ali se preveč giblje ali pa ja tak kot suhi ljudje- nekateri pojedo vse kar vidijo, pa se jih nikjer ne pozna (nism te sreče).

V glavnem mu dajemo za zajtrk določeno merico briketov- potem je pa še večerja.

Smo pa hrano menjali, ker dobi po nekaterih fleke- suhe kože.
Tista, ki nam pa odgovarja, je cena zelo nizka,a je nikjer več en dobim.     
Logiran
soncica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50

« Odgovor #558 : sreda, 18.05.2005 : 10:50:47 »

Hvala vam za vse podatke Smiley

Lp sonček
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #559 : sreda, 18.05.2005 : 13:46:48 »

Bobaje lahko mi poves ime hrane,mogoce jo pa imajo kje dol na obali ali nasi sosedje italiani...pol ti jo z veseljem nabavim..Mi smo pa imeli suho kozo pozimo,verjetno zaradi centralne kurjave,ker je zdaj popolnoma v redu.
Nas tudi poje ogromno stvari pa sploh ne raste prehitro...me je blo kar strah ko je imel pljucnico in je mogel mirovat,da se bo prehitro zredil...pa ni dobil nic vec kil kot normalno.Boh.
Pri nas je pa cela dogodivscina ko prinesemo vec surovega mesa domov:se pes in macki kar postavijo v vrsto in pol mores vsem dat,pa pazit da jim pes ne poje takoj vsega..itd..na koncu vedno zadnja poje macka,mackon in pes pa jo samo "pridno" opazujeta,ona pa je cimbolj pocasi kot bi hotela rect:"A se vama cedijo sline,ne?"
Lp
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #560 : sreda, 18.05.2005 : 14:09:11 »

Hvala za ponujeno pomoč, a to hrano mi je za probo prinesla ena znanka, mislim pa da je bila ameriška. In je takrat seveda obljubila, da ni noben problem jo dobiti- pa si nisem shranila imena- vem pa da ni bilo uvoznika za SLO- bog vedi kako je prišla k nam. Pa tudi na internetu mi napisani podatki niso dali rezultatov. Tako, da danes žal ne vem kako se ji reče.
Mi je pa ta ženska obljubila, da jo še prinese.... :)upam.

No punce- izlet je
a se zemnmo do konca?Huh

Bobaje - Iški vintgar- ob 10 uri. Kdo je za?Huh
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #561 : sreda, 18.05.2005 : 14:12:10 »

Kaj ob desetih pri domu ob Iskem vintgarju?Mi smo za!! Grin
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #562 : sreda, 18.05.2005 : 14:22:21 »

UPS- ne vem- še nikoli nisem bila tam.
Pomoč prosim, tisti ki veste.... Wink
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #563 : sreda, 18.05.2005 : 14:27:44 »

No,do doma-gostisca se pripeljes z avtom pol pa se od tam naprej sprehajas,tudi Oks je tako povedal...cesta pa pelje skozi Ig in Isko vas.
To je vse kar vem..upam da kaj pomaga.
Lp
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #564 : sreda, 18.05.2005 : 14:34:31 »

Hej, Švicarčki...nikar ne komplicirajte po nepotrebnem. Peljete proti Iški vasi...potem pa je vse označeno. Lahko greste po avtocesti do Rudnika in tam na Ižanko ali po Dolenjki, lahko pa tudi iz smeri P ;)odpeči...
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #565 : sreda, 18.05.2005 : 15:10:32 »

Jaz pravim: ograjen vrt IN ali življenje v hiši Grin Grin
LP Jana
Mi pa nimamo ograjenega vrta, pa celo čisto ob cesti živimo, pa Brina ne gre nikamor. Včasih se tudi zgodi, da pozabimo Brino zapret (spet ups Wink ) pa nas lepo počaka v pesjaku ali pa leži pred vrati.. Se ne gre potepat.

Ok-meni je ql ob 10h pred domom.
Amm.. Soncica- bi mogoče rada šla z nami v soboto na sprehod (iški vintgar)? Tam bodo večinoma švicarji pa verjetno tudi bernc (a ne Oks? Wink ), tako da bi lahko obe pasmi med seboj primerjala, pa bi se potem mogoče lažje odločila. Kaj praviš?

Logiran
soncica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50

« Odgovor #566 : sreda, 18.05.2005 : 15:45:50 »

Hojla...

Brina resnično razmišljam o tem, da bi vas prišla pogledat. Na sprehod z vami pa bo zelo težka, moram še po nekih obveznostih v Ljubljano.
No glede na to, da sem doma kar blizu Iškega Vintgarja bi se morda res lahko oglasila, ne upam pa si nič obljubit Smiley

Se še slišimo Smiley

Lp sonček
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #567 : sreda, 18.05.2005 : 18:41:59 »

O švicarjih pa me zanima predvsem to kako je s tem, da so dobri čuvaji? Kako je z agresivnostjo? Te karakteristike me malo strašijo in kako je s poslušnostjo? Baje so kar precej samosvoji? Se jih tažko nauči - rabiš met že izkušnje s psički, da jih znaš obvladat?

Kako pa je s ceno švicarjev? Zasledila sem nekje okoli 1000evrov? Je to pravi podatek? Bina za koliko si jih prodajala ti?
Se pri vas pojavljajo kake zdravstvene težave na katere bi me radi opozorili? Ali kakšna posebna karakteristika?
Svicarji so lahko odlicni cuvaji, vendar jih je ze v mladosti potrebno navaditi na druge pse in ljudi. Ce jih ne je seveda posledica agresija. Svicarji so lahko nekoliko samosvoji, saj zelo hitro pogruntajo kako lastnika "vrteti okoli prsta". Zato je potrebna dosledna vzgoja-pokazati jim je potrebno kdo je sef Wink Poslusnosti se z lahkote naucijo in tudi zelo dobro delajo kadar hocejo.
Povprecna cena v Sloveniji za Svicarja je res 1000€. Zivijo pa lahko zunaj ali notri-podvisno do tega kako jih navadimo.

Moja Lina poje cca. 1 zakelj na mesec, akr ni vec kot 9.000. Ne vem v kaksnih vrtoglavih 20.000 vi govorite Cheesy
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #568 : sreda, 18.05.2005 : 18:56:54 »

Kaksno hrano pa ti uporabljas Pia?Edino ki sem jaz nasla tako poceni in da pes pri 50kg ne potrebuje vec kot 550g briketov na dan-edino tako si lahko predstavljam da porabis samo 1 zakelj-je Trainer....ce pa mu das en kuhan obrok na dan z vsem mesom,zelenjavo in primernimi OH(pasta,riz,polenta,kosmici..)pa verjami da hitro prides do 20-25.000.
Glede vrtenja okol prsta pa se popolnoma strinjam...tako jaz pridno berem razlicne revije in knjige,ker se vedno spomne kaj novega in je treba pravtako najt zvite resitve...itak ne pomaga ce ti slucajno popustijo zivcki,pol te se manj poslusa.
Lp
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #569 : sreda, 18.05.2005 : 21:06:58 »

Mi imamo Nutro Wink Zjutraj dobi 1 merico, zvečer 2 merici. Pozimi ima 15 kg žakelj za 3 tedne. Pes ima 47-49 kg Wink

Lp Jana
Logiran
Strani: 1 ... 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.