mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 13:45:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394028 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
Evč
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 91

« Odgovor #510 : ponedeljek, 16.05.2005 : 15:43:33 »

Vidim, da se stvari malo premikajo glede našega izleta. Moram priznati, da sem tudi jaz mislila, da je Govejk bližje - sploh ne vem, če bom najdla do tja. Moram se pa strinjati, da je Iški vintgar zelo dobra ideja (sama sem sicer navijala za Tamar). Ogromno je vode, pa sence in pot ni preveč zahtevna, tako da tamalim ne bo problem. Prostora je pa tudi ogromno, tako da ne moremo motiti drugih. Poleg tega je pa dostop precej enostaven in mislim, da se nihče ne bi izgubil do tam. Drugače pa se lahko kje počakamo in gremo skupaj, če kdo ne ve kje to je. Roll Eyes

Če sta maj in drugi iz bolj oddaljenih krajev za, potem mislim, da bi bilo vsem v Vintgarju všeč.

Torej na dan z vašimi razmišljanji!

Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #511 : ponedeljek, 16.05.2005 : 15:46:39 »

Hm,sem se pa spomnila da se je Brina ze full angazirala za ta izlet in stopila v kontakt z dosti ljudmi.Brina kaj ti bo povzrocilo prevec preglavic ce gremo cisto nekam drugam?Prosim sporoci nam.
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #512 : ponedeljek, 16.05.2005 : 16:14:33 »

Jah, saj je vredu. Ne bomo rinili nekam, če večini ne paše, ne?  Wink
Ok, potem se pa zmenimo za kam drugam.

Bi bilo pa super, da gremo nekam, kjer je saj eden od nas že bil,
da ne bo tako na slepo kot Govejk.

Citat
. Drugače pa se lahko kje počakamo in gremo skupaj, če kdo ne ve kje to je.
Jah- jaz bi se počakala  Wink
Evč- boš ti v soboto štartala iz Maruljka? Potem lahko vozimo eden za drugim.

Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #513 : ponedeljek, 16.05.2005 : 16:20:56 »

Ups, sem vas zakurila,
a res ne vem kako sem si predstavljala, da je vse skupaj blizu Lj, zdi se mi pa res fino, če se pripeljemo po kakšni avtocesti, da ne obdelam vse ovinke.

Kako pri škofji loki- od tam je kar še nekaj km,a je to po trasi kolesarske dirke??
Potem je še celo reč ovinkov.

No meni je pač vseeno, a res mi je bolj všeč da je voda in senca, pa ne preveč ovinkov.
Glede na to,da sem prevoz ponudila še eni pasji dami ju ne bi rada popolnoma pretresla do izleta. Oglasila sem se tudi zato, ker je tale pes moj prvi, ki nima nobenih težav v avtu, prejšne dva sta bruhala takoj ko smo šli iz avtoceste dol. In verjetno nimajo vsi psi dobrih želodčkov.

P.s.: Bobaje a je tvoj švicar siv?
Ja Bobaje je siv.Leglo Aike.

Podpišem vse predloge od Oks-a.
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #514 : ponedeljek, 16.05.2005 : 16:23:22 »

Brina a ti si imela organizacijo za Govejk?
Koliko km pa je pol iz Škofje loke?
Vozimo lahko skupaj, ni panike.
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #515 : ponedeljek, 16.05.2005 : 16:34:08 »

Brina a ti si imela organizacijo za Govejk?
Koliko km pa je pol iz Škofje loke?
Vozimo lahko skupaj, ni panike.
No- ne samo jaz- saj vidiš, to je ena skupna ideja vseh nas na forumu Wink
Imeli smo nekaj predlogov. Ne vem točno koliko km je Govejk iz Šk. Loke.

Saj z moje strani ni problema, jaz se bom že prilagodila, kamor koli bomo šli.

Lp
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #516 : ponedeljek, 16.05.2005 : 18:11:58 »

Hm...mi smo štartali izpred oštarije v Iškem Vintgarju...ob reki navzgor...ne bi vedla če je to v smeri Vrbice Undecided, ker ni bilo nobenih oznak (markacij)...je pa to slepa pot in moraš iti nazaj po isti poti...Tudi reke Iške se nikjer ne prečka...vsaj tam ko smo mi hodili ne...Bi blo res pametno pogledati v kakšno knjigo...mogoče je še kakšna zanimiva tura na tistem koncu.
Kamniška bistrica je pa tako...mi smo hodili čist ob reki in sta bila psa ves čas privezana, ker je Bistrica precej visoka, moj Oks pa totalen firbec in me je skrbelo, da ne bi preverjal njene globine. Ko smo prišli v Predaselj... Huh Tam je bilo res malo bolj strmo, na desni strani nekaj manjših prepadov...zato dvomim, da bi bilo primerno za pse, ki so še majhni in nepazljivi...Je pa še ena druga pot...ta pelje po makedamski cesti in se pride pred isto oštarijo kot če greš ob reki. Ta pot je nekoliko krajša (cca 1 uro), ni nevarna, ni prometna, psi so lahko stalno odvezani, okoli so travniki...res je lepo. Pa stalno je senčka, sliši se vodo...super stvar res! Cheesy
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #517 : ponedeljek, 16.05.2005 : 18:58:18 »

Kaj Oks ce gremo ob primerni uri gres ti z nami,ne?To bi blo super,da vsaj nekdo pozna pot.Meni sta res oba kraja kull tako da se odlocte drugi,ki imate daljso pot.Kdaj drugic pa lahko gremo v Vrata,pa enkrat proti NM in KK,ne?
Lp
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #518 : ponedeljek, 16.05.2005 : 19:08:36 »

V soboto sem videla se enega svicarcka, v Kopru na sejmu na Titovem trgu.

Je bil se ful mali, kaksne 4 ali 5 mesecev je moral imet, in je imel precej bel obraz. Na povodcu ga je imel en fantek s svojimi starsi. Kuza se je zelo lepo obnasal, kolikor sem videla, ni nic vlekel ali kaj takega Smiley

Dali, mogoce je bil tisti iz Bosamarina?
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #519 : ponedeljek, 16.05.2005 : 20:30:00 »

Žal jaz Ljubljano in okolico slabo poznam, a vseeno. Povejte če je kakšen ki gre pa pozna pot.

Še vedno ne vem za tisto prejšno lokacijo, je to hrib med Škofjo loko in Idrijo in se da iz naše strani gor zlest? Se  opravičujem, če sem zoprna, a res ne vem.

Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #520 : ponedeljek, 16.05.2005 : 20:34:50 »

<http://www.pzs.si/obvestila/04junij/1januar2005/kataster_14_1_05.doc>

Upam, da se vidi- povezava na PZS- so naštete vse možne poti in izhodišče- mogoče se kdo kaj spomni okoli Ljubljane, da pozna.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #521 : ponedeljek, 16.05.2005 : 21:24:17 »

Govejek lezi nekako priblizno na sredi med Skofjo loko,Medvodami in Polhovim gradcem...je pa del polhograjskega hribovja.Dostop je mozen tudi z avtom in sicer po cesti iz Medvod do Topola.Bina je ze par strani nazaj omenila da ona s psi starta iz Gostec,majhne vasice blizu Skofje loke in da je pot 3/4 po gozdu.
Tri poti ki smo jih vsi tukaj nasteli so vse v redu tudi za mlade pse in na dokaj razlicnih koncih tako da je izbira dobra.Kaj ima kdo priljubljeno destinacijo?
Hvala za link Bobaje,vendar je dadoteka vsaj za moj prenos podatkov preobsezna(3 giga) tako da upam da bo kdo drug kaj o tem povedal.
Lp
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #522 : ponedeljek, 16.05.2005 : 21:36:25 »

Sem hotela samo se povedat da so vsi ti sprehodi ki smo jih tukaj omenili nasteti in lepo opisani v knjigi "Izleti po ljubljanski okolici",ki je izsla pri Sidarti.Napisal pa jo je Andrej Stritar.No,to samo tako ce si jo bo kdo hotel v knjiznici izposodit ali kupit.Je pa to prav izletniski vodnik,kjer so nasteti sami lahki sprehodi.
Lp
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #523 : torek, 17.05.2005 : 07:21:22 »

Balu! Nič ne obljubim, da se vam pridružim, ker je moj pesjan glede zdravstvenega stanja zelo težko predvidljiv...pa tudi, če bo prevroče odpade, ker nimam klime v avtu, Oks pa težko prenaša vročino.
Ta knjiga, ki jo omenjaš "Izleti po Ljubljanski okolici" je super, prav tako knjiga "Z otrokom v gore, ki je izšla pri isti založbi. Tam najdemo ideje za večino naših pasjih podvigov, ker so lepo opisane poti (dolžine, dostop, sestop, nevarnosti...). Tongue
Se pa nikjer ne morete izgubiti, niti v Kamniški Bistrici (mi smo sledili markacijam in sledili opisu poti v knjigi), niti v Iškem Vintgarju, ker tam je samo ena pot (tista, ki sem jo omenila).
Lahko samo vprašam: koliko psov in koliko psic gre torej to soboto na izlet? Malo me zanima tudi zato, ker bi mogoče uspela prepričat tudi bratca od Oksa, pa ima malo težav s pasjim sporazumevanjem Grin Wink
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #524 : torek, 17.05.2005 : 07:22:10 »

Uh, ste se razpisali  Wink Wink Samo eno vas lepo prosim ... samo ne kje kakšnih prepadov blizu  Grin Grin. Potem bo imela Brina na štiri tačke ogromno dela ... z iskanjem mene  Shocked Shocked
Ne vem zakaj, mi je pa hudo všeč lokacija pri Iškem Vintgarju ... po opisu.. poznam itak nič. Saj me je sram  sram sram

Lp, maj
Logiran
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.