mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 22.11.2024 : 00:12:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 392767 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252

« Odgovor #90 : petek, 10.09.2004 : 14:03:36 »

maj:Poglej malo po Italiji-tam imajo mislim, da tudi evropskega prvaka in mislim,da bodo v bliznji prihodnosti imela leglo...Ne vem ime in priimek vzrediteljice-se pa lahko pozanimam Wink

Lp,Pia
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #91 : petek, 10.09.2004 : 14:09:25 »

Jooooj Pia, ne me nagovarjat še bolj...

Imaš mogoče tudi idejo, kako se odločiti med dvema .... (razen tega, da si privoščiš potem kar dva pesjana)?
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #92 : petek, 10.09.2004 : 15:19:42 »

Oila!
V Italiji trenutno ni nobenega legla, sem pa pred kratkim govorila z neko vzrediteljico vseh švicarski planšarskih psov v Italiji in načrtujejo, da bodo parili v začetku drugega leta.  Wink
Je pa na Norveškem trenutno eno leglo...   Cheesy
Lp!
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #93 : petek, 10.09.2004 : 16:14:07 »

Jooooj Pia, ne me nagovarjat še bolj...

Imaš mogoče tudi idejo, kako se odločiti med dvema .... (razen tega, da si privoščiš potem kar dva pesjana)?
LOOOL Grin Ja je vec nacinov najprej pa:
-Poglej razstavne uspehe matere ter oceta
-Preglej rodovnike matere ter oceta
-Pozanimaj se na kaksnem glasu je psarna pri kateri bos kupovala

Potem pa se povej tukajle med katerima legloma se odlocas in ti bomo probali pomagati Cool Grin

Lp,Pia
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Sporočil: 2.127

Setri so carji!

« Odgovor #94 : petek, 10.09.2004 : 17:53:20 »

LOOOL Grin Ja je vec nacinov najprej pa:
-Poglej razstavne uspehe matere ter oceta
-Preglej rodovnike matere ter oceta
-Pozanimaj se na kaksnem glasu je psarna pri kateri bos kupovala

Potem pa se povej tukajle med katerima legloma se odlocas in ti bomo probali pomagati Cool Grin

Hehe, Pia, jaz bi zadevo malo obrnila: saj vemo, kaj vse lahko razstavljamo (tudi pes s slabimi kolki je lahko superprvak). Najprej bi poskusala preveriti psarno (npr. po netu). Zanimalo bi me, kaksne pse imajo in so imeli. Potem bi se zacelo tezenje vzrediteljem z vprasanji o zdravju prednikov, o karakterju...  Seveda bi si na razstavah poskusala oblikovati mnenje, kaksni so ti psi v primerjavi z ostalimi. Preverjala bi seveda tudi 'konkurencne' psarne... Sami razstavni uspehi in rodovniki kar takole na suho me pa ne bi prepricali.
In se na koncu poskusala odlociti za kuzka, ki bi po vseh kriterijih ustrezal tistemu, kar bi hotela od pasme. Dolgotrajno, ampak se ne splaca zaletavati.  Lp Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #95 : sobota, 11.09.2004 : 21:12:25 »

Agnes: Je zelo malo verjetno, da bi imel kaksen multi sampion hudo displazijo, saj dajejo nekateri sodniki poudarek prav na gibanju.

Rodovniki so pri iskanju legla skoraj najpomembnejsa stvar, saj se v njih lahko razbere res vse. Razstavni uspehi res niso najvec vendar sigurno nekaj veljajo-ce je pes recimo sampion 3 drzav(samo kot primer), je zelo malo verjetno da ni tipicen predstavnik svoje pasme(seveda pa to ne velja glavne vloge-razstave mislim).

Vsekakor je najbolje tudi, da obisces vsakega vzreditelja posebej ter vidis kako se psi obnasajo v domacem okolju, kaksen je odnos vzreditelja do psov...

Lp,Pia
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #96 : četrtek, 16.09.2004 : 10:10:44 »

Evč, a že imaš novega družinskega člana?  Cheesy
Maj, a je tvoja Gala tista iz galerije? Pa na SKVPM je tud ena slikca?  Huh  Wink
Lp!
Logiran
maj
rad prihajam sem
*

« Odgovor #97 : četrtek, 16.09.2004 : 10:31:28 »

Brina, jaz sem totalni bedaček, kar se tiče nalaganja slik,  Tongue Tongue, ja Gala je res na strani SKVPM, (dala je Nataša-mefisto), v galeriji so pa tri galine fotke...
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #98 : četrtek, 16.09.2004 : 19:52:48 »

Sej se mi je zdel da je tvoja  Grin
Ja prou fletna dečva  Cool
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #99 : torek, 21.09.2004 : 15:34:13 »

Živjo vsem!

Ponosno in z veseljem objavljam, da imam od vceraj novega družinskega člana. Mali Dart je prišel k nam na moj rojstni dan in- ni mi treba poudarjat- je najboljše darilo kadarkoli. Tehta 6kg pri borih 6 tednih. Neverjetno je priden in ponoci (še) ne joka. Dost dela pa mi daje z lulanjem - mali šef je secer čist in mi začne cvilit ponoči, če ga začne lulat. Zaenkrat hodva ven 2x ponoci, uide mu pa le, če si jaz dost hitro ne navlečem štumfov nase in ga odnesem na vrt. Najprej je bil malo sramežljiv, zdaj pa že veselo leta pohiši in pri igri bevska-na mojo grozo pa mu je najbolj všeč moja hlačnica, ki ga nikakor ne morem prepričati, da naj je ne grize (ceprav mu tlačim druge igračke v gobček in ponavljam fuj - zamoti se le za sekundo potem pa spet isto).
Vesela bi bila za kakršnekoli nasvete-izkušnje glede odvajanja lulanja v hiši, števila nočnih sprehodov, grizenja hlač (naj poudarim, da to počne le med igro)!

Ko se naučim naložiti fotke, bom kakšne prilepla zraven.

lp
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #100 : torek, 21.09.2004 : 15:48:36 »

Mene pa zanima, kdo je imel mladičke švicarjev v Mariboru na razstavi?

LP jana

P.s. Evč, jaz sem še vedno mnenja, da se mladička ne jemlje od mame pred 8-mim tednom.
Logiran
maj
rad prihajam sem
*

« Odgovor #101 : sreda, 22.09.2004 : 08:11:09 »

Evč, kako to, da ste tako "zgodaj" dobili mladiča? Res je, da komaj čakaš na prihod male kepice, ampak pri 6 tednih.... Čigava želja je bila to? Vaša ali od vzrediteljev?

Glede grizenja hlačnic..pri meni se je najbolj prijelo ignoriranje...strogi NE in potem sem šla stran..včasih je bilo to kar težko, ker je skoraj visela na hlačnici  Tongue Tongue.

Psičku ponoči omeji prostor, ker nikoli se naj ne bi zgodilo, da bi naredil lužico na svoji posteljici. Če bo hotel ponoči ven, te bo zbudil,.... res pa je, da ga moraš imeti dovolj blizu, da ga slišiš  Wink Wink

Pa še en dobrodušen nasvet, ki ga pa jaz na žalost nisem upoštevala, zdaj pa popravljam svojo napako  Lips Sealed Lips Sealed sram sram

NE PUSTI, da te na povodcu vleče. Res je to v začetku težko,
še težje ga je nato odvajat od tega (pri meni).

Sicer pa veliko užitkov pri opazovanju in delanju  norčij

Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #102 : petek, 24.09.2004 : 16:28:52 »

Živjo!
Evč, en nasvet: nikakor mu ne pusti, da ti grize hlačnico. Začne se pri hlačnici, nato so na vrsti roke itd.. Ne mu tega dovolit! Lips Sealed
Pri meni recimo je bolj kot ignoriranje vžgalo, jasni in glasni NE, pa še enkrat sem zaplosknila zraven, da se je bolj strogo slišalo, pa da je vidla da resno mislim.
Tako-ali-tako pa vsak svojega psa pozna najbolje in ve, kakšna finta pri njem vžge.
Glede lulanja pa ti bodo bolj znali pomagati tisti, ki imajo pse v hiši.
Bina: Nevem kdo je imel mladiče na razstavi, mi ne.

LP!
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #103 : sreda, 06.10.2004 : 12:44:07 »

Peosim pomagajte!!!

Moj srček se je odločil, da bo začel lulati v hiši.  :-\Pred tremi tedni, ko je prisel k nam, me je s cviljenjem vedno prišel opozorit in sva letela ven, da je svoje opravil na travi. Tudi v pesjaku se nikoli ne polula ceprav pije veliko vode. Proti veceru in cez noc je vedno v hiši z mano, pa tudi kadar sem doma, ga imam pri sebi. Takrat pa lula kar naprej - poskusila sva že s papirjem, ampak vedno najde kaksno sobo, da se polula - v moji sobi, kjer tudi spi pa se ni polulal že cel teden!? Enkrat sem mu tudi pod smrcek pomolila moker papir (so rekli da to deluje), vendar brez uspeha. Polula se celo v razmaku ene minutke - kot, da bi me hotel zafrkavati. Ceprav polulano mesto okisam, to njega prav nic ne ovira, da se ne bi se enkrat polulal na istem mestu. Shocked Res ne vem zakaj to pocne in pocasi že obupujem. Ko sva zunaj pac lula normalno, kot vsak mladiček.

Ce ima kdo kaksen nasvet, se priporocam !!!
Logiran
linchaich
živim tukaj
Sporočil: 3.241

« Odgovor #104 : sreda, 06.10.2004 : 12:56:40 »

Evc!

Tukaj imas ze odprto temo o lulanju - preberi si!
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.