mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 01:35:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393848 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
*Brina*
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 403

« Odgovor #270 : sobota, 26.03.2005 : 15:08:16 »

Citat
V kateri konec? Da znam narediti potovalni načrt 
Uf.. a veš da sem pozabila s kje je rekla, da je..  Wink S kje pa so Binini vzreditelji?
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #271 : sobota, 26.03.2005 : 15:13:11 »

Jaz potujem v Alzacijo Wink To je ob nemški meji. Bolj natančno 70 km južneje od Strassbourga Wink

Daj ugotovi, od kod je Brinina žlahta, noooooo Tongue

LP Jana
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #272 : sobota, 26.03.2005 : 15:23:26 »

Evo,sem pogledala. La Bussiere je ta kraj, če ti je zdaj kaj bolj jasno kje je to. Meni ni Wink
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #273 : sobota, 26.03.2005 : 15:25:41 »

Evo,sem pogledala. La Bussiere je ta kraj, če ti je zdaj kaj bolj jasno kje je to. Meni ni Wink

Še bolj natančno boš morala ugotovit, ker je v Franciji več krajev s takim imenom Wink Greve raje na ZS Wink

LP Jana
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #274 : sobota, 26.03.2005 : 16:43:14 »

Ojla!
Takole, ko spremljam tole temo, ne morem, da ne bi kaj napisala saj so meni tudi všeč VŠPP. Meni osebno so bolj všeč, kot bernci, zaradi kratke dlake. Všeč so mi psi, ki imajo kratko dlako in krepko postavo in tak je tudi švicar. Samo odločila sem se pa raje za beagla, ker je manjši (VŠPP je zame kar malo prevelik) pa še se mi zdi, da bolj primeren za agility. Kako pa je pri švicarjih kaj s svojeglavostjo. Pri branju različne literature sem dobila občutek, da to ni svojeglav pes, ampak pri branju tega foruma pa sem zasledila, da ste nekateri pisali tudi o tem, da je lahko tudi svojeglav, popravite me če se motim Wink!
Ja no, nimam preveč časa, ampak nisem mogla iz svoje kože in sem mogla povedati, da je to zelo lep pes in mi je zelooooo všeč Grin! Nažalost pa ga v živo še nikoli nisem videla, ampak samo na slikah. Se mi zdi, da jih v Sloveniji ni veliko. Ali kdo ve koliko je ta pasma pri nas kaj razžirjena?

Pasma je v Sloveniji dokaj razsirjena, ceprav je res, da recimo na cesti ne vidis toliko Svicarjev(jaz recimo nisem tukaj v okolici srecala se nobenega pa zivim v Ljubljani-30minut(pes) stran od centra).

Svicarji so psi nad katerimi moras imeti avtoriteto-ce je nimas te kaj hitro ovijejo okoli prsta. Zelo radi izsiljujejo in to tudi pocnejo, prav tako so lahko malce svojeglavi, vendar je vse odvisno do katere mire jim to pustis. Jaz recimo, ko Lino peljem ven jo potem brez problemov dam nazaj v boks, medtem ko recimo druge clane druzine ne uboga. Se recimo usede pred vrata in noce noter pri tem maha z repom in te lepo gledam(kot bi govorila "Don't let me go in there again" Grin ).
Ne bi rekla, da je pasma trmasta, prej je to (kot je ze rekla bina), da Svicarji razmisljalo s svojo glavo...

Lp vsem,
Pia&Lina

Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #275 : sobota, 26.03.2005 : 18:23:02 »

Oj!
Sej znajo res biti trmasti... Wink
Ga je pa treba znat grdo pogledat in ne popustit, ko te takooo lušno gledajo s vojimi velikimi rjavimi očkami.... Cheesy Cheesy
Enkrat popustiš, pa je konec...pes je najdel luknjo in potem moraš en teden trdo delat na tem, da mu spet pokažeš, da si 'big boss'... Grin
Doslednost pa spet ni tako huda stvar...pač to vzamše za zraven, ko imaš švicarja!!!
Je pa res krasen pes-> boljšega še nisem imela... Smiley
So bili OK...posebej NO...
Nobeden pa ni bil tak sweet-ko...vsaj zame!!!
Pa tudi zeloooo hitro se nečesa nauči, kar se tiče šolanja je vaje iz male šole delal boljše kot marsikatrei NO!!! -> vsaj po mojem mnenju!!!! Grin Grin Grin

Bina- vzameš pe mene sabo?? Grin Grin Grin Pa pipeljemo nazaj eno šviacarsko kepico....

Klapa kaj bi mi mal pomagali pri eni stvarci??
Ja, sej vem, da skoz neki hočem... Grin Grin Grin Wink
Brskam za vzreditelji pa je moj nos tak, da so mi samo redki všeč...pa sem malo zmedena... Sad
Napišite, če se vam ljubi pomagat...help... Cry Grin Grin Grin

LP, N&D
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #276 : ponedeljek, 28.03.2005 : 09:42:16 »

Kaj pa rabiš? Napiši, pa bomo poskusili pomagat Wink
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #277 : ponedeljek, 28.03.2005 : 14:48:21 »

Oj!

Brina: Evo dobiš po ZS... Wink
Rabim par nasvetov...za začetek, da visim, če se sploh splača še kontaktirat vzreditelje in prverjat zdravje staršev in ostalih prednikov!!!! Cheesy Cheesy

LP Wink
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #278 : sreda, 30.03.2005 : 10:41:43 »

Dobro jutro vsem.
Oprosti Dali ker ti nisem nic odpisala,mi je rac malo nagajal.Jaz bom na obali konec aprila,pa se lahko takrat kaj dobimo za kaksen sprehod...Klarku bi prav pasalo ker se pri nas nobeden noc igrat z njim,se ga vsi bojijo...
Oj Brina,mi gremo to nedeljo v Tamar pa bi se kaj pri tebi oglasili.Boste vidli kaksen dec je ze vas Charli.No,povej mi ce boste doma,da se dogovorimo ali se vstavimo zjutraj ali pol za nazaj.
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #279 : sreda, 30.03.2005 : 10:56:48 »

Ja Balu, jasno, da se ga vsi bojijo Shocked, saj švicarji spadajo med nevarne pasme  Grin Grin

Lp, maj
Logiran
nadja
odvisnež
Sporočil: 894

« Odgovor #280 : sreda, 30.03.2005 : 12:54:14 »

Balu, če rabiš človeško družbo za Klarka se jaz javim za še kakšen sprehod Wink
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #281 : sreda, 30.03.2005 : 18:03:02 »

Hmmm,majhen nesporazum...dol na obali se ga vsi bojijo Nadja,tukaj v Lj je cisto drugace.No,se vedno pa se lahko zmenimo za kaksen sprehodek Smiley)).Ja,ja Maj se popolnoma strinjam:Klark komaj caka da mu pustim pojest kaksno slastno gospo.Predvsem ga zamanjujejo za rotvailerja,ceprav mi ni jasno kako je to sploh mogoce.Doma smo se odlocli da bomo na vprasanje ce grize odgovarjali,da ja ,samo nekaj casa porabi za prezvecit.Hi,hi...
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #282 : četrtek, 31.03.2005 : 08:00:19 »

Balu  Grin Grin
Kaj še ne veš, da imamo mi malo rotija v naših pesjanih? Ampak ne tega govorit na glas  Lips Sealed Lips Sealed

Lp, maj
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #283 : četrtek, 31.03.2005 : 09:11:17 »

Citat
Oj Brina,mi gremo to nedeljo v Tamar pa bi se kaj pri tebi oglasili.Boste vidli kaksen dec je ze vas Charli.No,povej mi ce boste doma,da se dogovorimo ali se vstavimo zjutraj ali pol za nazaj.
Super, seveda bomo doma  Cheesy Cool Wink Vas pričakujemo Wink
Imaš ZS.

Citat
Balu, če rabiš človeško družbo za Klarka se jaz javim za še kakšen sprehod
Hehe, Nadja, a je tole že swissy virus?  Wink Grin Grin Grin

Citat
Predvsem ga zamanjujejo za rotvailerja,ceprav mi ni jasno kako je to sploh mogoce
Ja, ko grem jaz na sprehod z Brino, tudi slišim mimoidoče.. "Joj, poglej, rotvailer, pa kar odvezan je" Wink
Ali pa slišim, ko se zgovarjajo in ugotavljajo, kakšen mešanec je Brina, in ja, sigurno je nek mešanec z rotvailerjem. Enkrat mi je pa eden rekel, da imam zelo lepega koker španjela.. LOL  Grin Grin Wink

LP

Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #284 : četrtek, 31.03.2005 : 09:26:48 »

Pri nas pa za Berota govorijo, da je mešanec med rottijem (zaradi kratke dlake) in bernskim (zaradi tišične barve švicarjev) Grin Grin Grin Grin ali pa, da je ostrižen bernski Grin Grin Grin

Dalil, a prideš v Vrtojbo? Brina, zate pa itak vem, da prideš Tongue Wink

Upam, da se bomo spoznali tam Wink

Lp jana
Logiran
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.