mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 14:41:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 124 125 126 127 128 [129] 130 131 132 133 134 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393642 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1920 : sobota, 27.05.2006 : 17:46:14 »

Vem, da znani vzreditelj zagovarja, da gredo mladički pri 7. tednih... vsaj nekaj časa nazaj je bilo tako... Jaz zagovarjam min. 8 tednov. Da bi jih do 9. tednov imela? mmmm.... prostovoljno ne. Jaz sem postavila mejo 8 tednov, ko je prvi odšel. Zadnji je šel pri 10 tednih. Ampak pred 8. tednom pa od mene ne gre nobeden.

Vem za Francijo, da imajo zakonsko določeno mejo 8 tednov. In jo spoštujejo...
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1921 : ponedeljek, 29.05.2006 : 10:27:25 »

Ma kaj je zdaj to...nic novick iz Vrtojbe? Apollo,Toby?? Sej v teoriji vem kdo je kaj pobral,bi blo pa lepo cut od vas kaksni so vtisi....tudi osodniku..
Lp
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #1922 : ponedeljek, 29.05.2006 : 11:08:51 »

Čakaj čakaj, včeraj smo bili v Hrušici! Bilo nas je 7, dva mlada samca/mladiči in samička/mladič, eden je bil Tom eden pa nekaj podobnega, dobili so vsi zelo perspektiven. Samca v mladih 2, samica ena še v mladih, Arka v vmesnih.

Zidar je potrpežljivo učil razstavljanja in postavljanja:) Smiley Gužve ni bilo prehude, vreme lepo, samo meni se je mudilo nazaj domov belit...

Točne rezultate naj pove kdo drug, Arca je dobila CAC.

Lp iz deževne Gorice!
Logiran
rožica
rad pišem
Sporočil: 420

« Odgovor #1923 : ponedeljek, 29.05.2006 : 11:18:16 »

Samčka sta bila v najmlajših, in sicer Tim in Tom. Oba sta dobila zelo perspektivno, s tem, da je bil Tim na prvem mestu. Wink

Ja, Zidar da očitno veliko na postavitev, ker je kužke, ki niso znali stati, kar sam postavil Grin
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1924 : ponedeljek, 29.05.2006 : 11:43:59 »

Ups,pa saj vem da ni bila Vrtojba sram se mi je zareklo Grin
Lp
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1925 : ponedeljek, 29.05.2006 : 11:47:38 »

Torej ce razumem -Toby dobil Prm pa se BOB. Arca CAC,kaj pa Apollo? Verjetno CAC...to pa je vse? No,ste vsaj imeli lepo vreme in kot se spomnem fino rekico zraven za pse skopat po delovnem dnevu Wink
Lp
Logiran
jasminaj
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #1926 : ponedeljek, 29.05.2006 : 14:12:07 »

Ja, Zidar da očitno veliko na postavitev, ker je kužke, ki niso znali stati, kar sam postavil Grin
malo sicer izven vase teme, samo zdaj mi je jasno kako je pri nas prisel do zakljucka kdo si zasluzi BOB  Grin Roll Eyes
Logiran
swissy
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #1927 : ponedeljek, 29.05.2006 : 17:35:10 »

Zidar je želel, da vsak pravilno postavi psa, zato da ga je lahko pravilno ocenil, iskal je odlike, ne pa napake psa. Primer: Teren je visel, zato je želel, da psa postaviš na ravno, ker drugače je zgledalo, da je pes nadgrajen...
Ni pa vsak dobil BOB, ki je bil pravilno/lepo razstavljen.
Pač, če se greš razstavljanje, potem moraš znat razstavljat psa. Tudi mi lahko prikrijemo določene napake psa, če ga znamo pravilno razstavljat.
Rezultati:
TIM, TOM -zelo perspektivno
ODIN od Svisart- odlično
TOBY - odlično PRM, BOB
TIŠA - zelo perspektivno
NERA (NUBA) - prav dobro
ARCA - odlično, CAC

LP
Logiran
rožica
rad pišem
Sporočil: 420

« Odgovor #1928 : ponedeljek, 29.05.2006 : 17:36:24 »

Se strinjam, če se gre na razstavo, je treba psa vsaj malo pripraviti. V redu, pri mladičih in najmlajših se to še tolerira, kasneje pa ne.
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #1929 : torek, 30.05.2006 : 12:33:14 »

Zidar je bil prav simpatičen... Smiley Jaz sem ga opozorila, da našo podkupim s hrenovko, jda se postavi, e pa rekel, da nas to dela večina in da so verjetno hrenovke najbolj poceni... Smiley Smiley Tega ne vem, dišijo pa res tako, da so se naši še v ringu sline z gobca cedile... Je bila pa pridna, jo moram kar pohvalit. Malo sem se bala, da ne bo kaj narobe pri kazanju zob, ker moških ne mara preveč.

Kje se pa vidimo naslednjič? Bo za vas Portorož - Umag pretoplo?

Lp - vsem na dveh nogah & štirih tacah....
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1930 : torek, 30.05.2006 : 19:21:27 »

No končno sem doma-imamo že dva dni po cel dan terenske vaje na faksu! No še moje poročilo-Nuba je dobila prav dobro...
Že takoj ko sva prišli v ring in odtekli prvi krog naju je Zidar nap*****...oz. mene! Cinično je vprašal:"A ne kako imamo danes majhen ring..." Nekaj sekund je trajalo da sem dojela da sem se postavila preblizu in da želi da greva z Nubo nekoliko bolj proč. No priznam, malo me je zmedel zato nisem nič gledala kako potem stoji in je stala "po francosko" kot piše.... To je v bistvu edina kritika. Drugače sem z oceno zelo zadovoljna (dobra glava, hrbet, tipično gibanje,...), prav dobro pa sva dobile ker-prvi stavek v oceni-psica še ni dokončno razvita... Takoj ko mi je dal roko in rekel prav dobro sem ga vprašala, če mi lahko pove kaj je narobe... "Nič ni narobe... A ti sploh veš kaj pomeni prav dobro... Ne morem dati vsem odlično...", so bile njegove besede! Pa kako lahko v poročilo pri psici, ki je v razredu mladih to napiše? Ali se starost pri tem ne upošteva-itak da še ni dokončno razvita....
Pomoje se mu ni dalo več, ker se je moral že prej z vsemi ukvarjati in jih učiti razstavljanja... Aja me je pa še vprašal zakaj psico futram s hrenovko... Ali jo mislim kar na razstavi nafutrat... Skratka bil je težak. Mislim pa da se je še malo spravil nad nas mlade ker je tudi lastnika od Toma in Tima nekaj "poučeval", da sta bila čisto zmedena...
No meni ni bil všeč, lahko bi bil malo bolj uvideven-pač prva razstava... Njegov pristop pa kot da je on tam en ne vem kaj... Undecided
No bo drugič boljše, lp Smiley
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1931 : torek, 30.05.2006 : 19:24:42 »

Apollo, ne sekiraj se zaradi 4 Wink sem opazila, da je res OGROOOOMNO psov dobilo 4 na razstavi... mene je sodnica celo nekaj ucila, da je Bry dolgodlaki Roll Eyes (ceprav je kratkodlaki!). In da se mora se razvit!!  Shocked Pa saj to tudi sama vem (star je 1 leto), pa nisem sodnica Roll Eyes Cheesy Cheesy

Skratka, ne sekiraj se, drugič bo bolje Wink Smiley Smiley
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1932 : torek, 30.05.2006 : 19:31:16 »

Ja tudi meni ni jasno zakaj mora to pisat... Valda da tudi švicar pri 1 letu ne more bit do konca razvit... Sploh pa Nuba ki je še bolj visoka... Undecided No sej sva se prijavili tudi v portorož... Bomo videli kaj bo tam Grin Aja Bina pa tudi mene je KOMAD opeklo... Čisto sem rdeča pa ramenih in vratu Cry
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1933 : torek, 30.05.2006 : 19:35:22 »

U ja, je pa tudi zelo pohvalil njen karakter-verjetno ker mu je lepo pokazala zobe Grin -no ne vem kako je to lahko tako hitro ocenil sram
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1934 : torek, 30.05.2006 : 19:37:20 »

Saj zato pa jaz nisem prisla na Hrusico, ker mi sodnik ne odgovarja...
Pa itak Bero se vedno sepa Cry prokleti odkruški!! zdej pa pocasi res ze jezna postajam... Sepa ze od novembra Undecided (na sreco ga vsaj ne boli) in Matko je sedaj predlagal se eno operacijo, pa se z njo ne strinjamo, ker je Berota nemogoce zadrzevat 1 mesec na miru po operaciji. Tako da bomo pocakali na jesen (ce se bomo sploh odlocili za njo...).  Mami je ze tako jezna, da razmislja celo o drugi pasmi... Undecided  
Logiran
Strani: 1 ... 124 125 126 127 128 [129] 130 131 132 133 134 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.